Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
User avatar
Mis mekinjas
Posts: 42259
Joined: 01/07/2009 22:33
Location: U svemiru ili u Krležinim romanima

#23402 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Mis mekinjas »

John Cleese wrote:
insomnia78 wrote:Kake tri. Zna se cija koljenica ide
Tri jedinke iste zivotinjske vrste zbogRadi broja koljenica u jednacini.
Nije Mish doktor Frankenstajn :| :D
:lol: :kiss:
3x4=12 koljena, recimo teleta, za kuhanje. U nas se doduse jede suseno koljeno od prasica za zimske oblizeke. Isto u broju 12 od 3 zivotinjke. :mrgreen:
User avatar
insomnia78
Posts: 61961
Joined: 03/04/2011 14:43

#23403 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by insomnia78 »

Zar nije lakse napisati 12 koljenica
User avatar
biggrin
Posts: 3459
Joined: 23/11/2010 09:47

#23404 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by biggrin »

ljepota može biti i u jednostavnim stvarima :)

Image
djana h
Posts: 39284
Joined: 06/08/2009 18:23

#23405 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by djana h »

Eh, baš me obradovala ova slika :thumbup:
Prva jesen da nijedan kesten nisam pojela.
djana h
Posts: 39284
Joined: 06/08/2009 18:23

#23406 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by djana h »

sadie_forever wrote:i ja volim sogan dolmu,ali ja je pecem u rerni i onda prelijem vrhnjem ili pavlakom i mlijekom

bude mi ukusnije od kuhane
Slažem se. Ponekad tako pečem i paprike punjene mesom. Za nijansu ukusnije od kuhane dolme.
User avatar
GandalfSivi
Posts: 18326
Joined: 09/09/2006 00:38
Contact:

#23407 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by GandalfSivi »

Znaci u Italiji nemaju pavlaku!!!

Danas za rucak pohovane telece snicle, glive u sosu nacega najslicnijeg pavlaci sto sam nasao i senfa, kuhani karfiol kasnije preprzen u puteru i prezli...

Image
moonca
Posts: 88063
Joined: 20/12/2016 20:16

#23408 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by moonca »

hm --zasto ne koristis cream-- heavy ili half & half za sos sa gljivama? :)

Dobar rucak... :thumbup:
User avatar
GandalfSivi
Posts: 18326
Joined: 09/09/2006 00:38
Contact:

#23409 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by GandalfSivi »

moonca wrote:hm --zasto ne koristis cream-- heavy ili half & half za sos sa gljivama? :)

Dobar rucak... :thumbup:
Razmisljao sam o istome ali me strah bilo eksperimentisati. Sve ie bilo nekako last second. Probudili me u 10 jutros da kazu mi da je puki bolesna, pa ako nije problem bih li se ja mogao pobrimuti oko rucka (navukli se). Fazon je sto oni ne jedu u 12.29 ili 12.31 nego tacno u 12.30. Dakle, dva i po sata da dodjem sebi, odemo u prodavnicu i skuham nesto iole solidno.

Nije ispalo lose, sljedeci put cu upotrijebiti vise zelenila sta god napravim...
moonca
Posts: 88063
Joined: 20/12/2016 20:16

#23410 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by moonca »

GandalfSivi wrote:
moonca wrote:hm --zasto ne koristis cream-- heavy ili half & half za sos sa gljivama? :)

Dobar rucak... :thumbup:
Razmisljao sam o istome ali me strah bilo eksperimentisati. Sve ie bilo nekako last second. Probudili me u 10 jutros da kazu mi da je puki bolesna, pa ako nije problem bih li se ja mogao pobrimuti oko rucka (navukli se). Fazon je sto oni ne jedu u 12.29 ili 12.31 nego tacno u 12.30. Dakle, dva i po sata da dodjem sebi, odemo u prodavnicu i skuham nesto iole solidno.

Nije ispalo lose, sljedeci put cu upotrijebiti vise zelenila sta god napravim...
u 10:00 :-) :lol: lijepo ti u gostima ---

Sa creamom je jednistavno-pri kraju kuvanja dodas i pustis da uvri malo -- sos je slatkast, po meni ne moze se porediti sa pavlakom bez obzora koliko je masna ista.
Eh, kad dodjes u goste, pa te osipaju komplimenetima - ti volis da kuvas -sta nam danas spremas??''' :wink: :lol:

12:30 -- :-)
User avatar
GandalfSivi
Posts: 18326
Joined: 09/09/2006 00:38
Contact:

#23411 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by GandalfSivi »

moonca wrote:
GandalfSivi wrote:
moonca wrote:hm --zasto ne koristis cream-- heavy ili half & half za sos sa gljivama? :)

Dobar rucak... :thumbup:
Razmisljao sam o istome ali me strah bilo eksperimentisati. Sve ie bilo nekako last second. Probudili me u 10 jutros da kazu mi da je puki bolesna, pa ako nije problem bih li se ja mogao pobrimuti oko rucka (navukli se). Fazon je sto oni ne jedu u 12.29 ili 12.31 nego tacno u 12.30. Dakle, dva i po sata da dodjem sebi, odemo u prodavnicu i skuham nesto iole solidno.

Nije ispalo lose, sljedeci put cu upotrijebiti vise zelenila sta god napravim...
u 10:00 :-) :lol: lijepo ti u gostima ---

Sa creamom je jednistavno-pri kraju kuvanja dodas i pustis da uvri malo -- sos je slatkast, po meni ne moze se porediti sa pavlakom bez obzora koliko je masna ista.
Eh, kad dodjes u goste, pa te osipaju komplimenetima - ti volis da kuvas -sta nam danas spremas??''' :wink: :lol:

12:30 -- :-)
Dosao sam da isprobam lokalne namirnice (za rucak, navece obicno izadjemo), barem do 27og, onda odoh na Siciliju, tamo cu pustiti lokalce da me hrane cijelo vrijeme...
User avatar
insomnia78
Posts: 61961
Joined: 03/04/2011 14:43

#23412 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by insomnia78 »

Hoces se ti usreciti :-D
moonca
Posts: 88063
Joined: 20/12/2016 20:16

#23413 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by moonca »

GandalfSivi wrote:

Dosao sam da isprobam lokalne namirnice (za rucak, navece obicno izadjemo), barem do 27og, onda odoh na Siciliju, tamo cu pustiti lokalce da me hrane cijelo vrijeme...
Slikaj pijace, prodavnice , restorane--tanjire sa hranom -- postaj ovdje -bilo bi interesantno

Uzivaj... :thumbup:
User avatar
SmokingMan
Posts: 18698
Joined: 08/07/2012 18:11
Location: I am back!

#23414 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by SmokingMan »

Bez uvrede splačina,isto sebi kažem kada "promašim" sa obrokom.
zijancer
Posts: 4749
Joined: 03/08/2004 20:52
Location: 39

#23415 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by zijancer »

GandalfSivi wrote:Nije ispalo lose, sljedeci put cu upotrijebiti vise zelenila sta god napravim...
nema šansi da im napraviš sirnicu? :P
User avatar
Tomahawk11
Globalni moderator
Posts: 109749
Joined: 14/08/2009 14:51

#23416 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Tomahawk11 »

SmokingMan wrote:Bez uvrede splačina,isto sebi kažem kada "promašim" sa obrokom.
To za ove šnicle gore? Meni dobro izgledaju.
User avatar
GandalfSivi
Posts: 18326
Joined: 09/09/2006 00:38
Contact:

#23417 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by GandalfSivi »

SmokingMan wrote:Bez uvrede splačina,isto sebi kažem kada "promašim" sa obrokom.
Jebiga, fakat nisam dobar sa slikanjem, pojelo se sve, gdje ce teleca snicla biti splacina?
sumirprimus
Posts: 81625
Joined: 10/02/2010 07:54
Location: Bunker :D Saj ops

#23418 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by sumirprimus »

teletina je teletina ali je nikad nisam volio pohovanu. meni ne stima jer preuzima okus.
User avatar
Tomahawk11
Globalni moderator
Posts: 109749
Joined: 14/08/2009 14:51

#23419 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by Tomahawk11 »

Ko zna ovako dobro spremiti šnicle (a siguran sam da gandalf zna), bude da prste odgrizaš.
sumirprimus
Posts: 81625
Joined: 10/02/2010 07:54
Location: Bunker :D Saj ops

#23420 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by sumirprimus »

ok vjerujem, no ja ne volim.
User avatar
GandalfSivi
Posts: 18326
Joined: 09/09/2006 00:38
Contact:

#23421 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by GandalfSivi »

moonca wrote:
GandalfSivi wrote:

Dosao sam da isprobam lokalne namirnice (za rucak, navece obicno izadjemo), barem do 27og, onda odoh na Siciliju, tamo cu pustiti lokalce da me hrane cijelo vrijeme...
Slikaj pijace, prodavnice , restorane--tanjire sa hranom -- postaj ovdje -bilo bi interesantno

Uzivaj... :thumbup:
Image

:)
User avatar
SaraFina
Posts: 20421
Joined: 28/04/2014 20:32
Location: Antananarivu

#23422 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by SaraFina »

Gandalf kako je stigao u Italiju nije prestao kuhati :D
Što su ti Italijani i civilizacija. :D Mi taj stepen razvoja društva, nikad nećemo dostići. Kod nas se još na Balkanu zetovima/snahama udovoljava.

A Žabari koriste zeta kao roblje pobogusigabrate! :D

Valjda će mlada Gandalfe, u Šeheru makar špagete u paradajz sosu smućkati svekru i svekrvi. Da nisi samo ti "mali od kužine" :D


Sretno Badnje večer inače svima, koji slave, i sretan predstojeći Božić! U miru i ljubavi da dočekate.
I uz bogatu trpezu :D naravno.
User avatar
SaraFina
Posts: 20421
Joined: 28/04/2014 20:32
Location: Antananarivu

#23423 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by SaraFina »

Otto_13 wrote::zvijezda:

:kiss:

Dobar?
User avatar
SaraFina
Posts: 20421
Joined: 28/04/2014 20:32
Location: Antananarivu

#23424 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by SaraFina »

Otto_13 wrote:
SaraFina wrote:
Otto_13 wrote::zvijezda:

:kiss:

Dobar?
Odlican , pretpostavljam da blistas kao zvjezdica :kiss: :kiss:

Ma super sam. Da ne spinamo :kiss:
User avatar
GandalfSivi
Posts: 18326
Joined: 09/09/2006 00:38
Contact:

#23425 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)

Post by GandalfSivi »

SaraFina wrote:Gandalf kako je stigao u Italiju nije prestao kuhati :D
Što su ti Italijani i civilizacija. :D Mi taj stepen razvoja društva, nikad nećemo dostići. Kod nas se još na Balkanu zetovima/snahama udovoljava.

A Žabari koriste zeta kao roblje pobogusigabrate! :D

Valjda će mlada Gandalfe, u Šeheru makar špagete u paradajz sosu smućkati svekru i svekrvi. Da nisi samo ti "mali od kužine" :D


Sretno Badnje večer inače svima, koji slave, i sretan predstojeći Božić! U miru i ljubavi da dočekate.
I uz bogatu trpezu :D naravno.
Zajebi tu pricu, ja sam uz svoju mamu naucio kuhati, i dan danas se svako jutro konsultujemo oko recepata. Talijanka je super, ali bio je Gandalf nekada vjeren i za Bosanku, i ozenjen za Amerikanku i Vijetnamku (dobro to je vec druga prica), ali nije to do drugih kultura, nego sto cijeli zivot volim kuhati.

Malo sam pickast da prostite :)
Last edited by GandalfSivi on 24/12/2018 17:34, edited 1 time in total.
Post Reply