Znam i ja to uraditi sto se tice spremanja unaprijed, piletinu najcesce jer kada je hladno sasvim mi je svejedno koje je meso. I redovno mikrovalnu koristim, ja je fakat ne vidim toliko opasnom.
@petunija nemam problem sa tim primanjem jedem i do 6 puta dnevno, samo na poslu imam 3 obroka .
Pijem samo vodu, ne konzumiram grickalice ili jako rijetko i s vremena na vrijeme slatkiši.
Hljeba nema i mojoj ishrani skoro pa nikako. Osim neku noc vecere koju sam sprema pa bas nema sanse bez hljeba, ali budu vec slike.
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- Warashii
- Posts: 4270
- Joined: 13/09/2011 12:55
-
- Posts: 16354
- Joined: 14/03/2008 21:14
#16602 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
ubaci grahove i lece u rotaciju. izvori proteina, a nisu kaloricni kao meso. jos su i vrlo pogodni za spremanje unaprijed.
- wewa
- Posts: 14765
- Joined: 27/05/2010 15:20
- Location: djah na brdu, djah u ravnici
#16603 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
ja bih s merakom nosila hranu na posao
ali nemam je u cemu ugrijati
ali nemam je u cemu ugrijati
- Warashii
- Posts: 4270
- Joined: 13/09/2011 12:55
#16604 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
ce da bude takoomar little wrote:ubaci grahove i lece u rotaciju. izvori proteina, a nisu kaloricni kao meso. jos su i vrlo pogodni za spremanje unaprijed.
E sa ovim pojedem hljeba malo vise
Pileca dzigerica i srca sa bijelim lukom i malo vise bibera.
I ovo ne znam da jedem ni iz ceg drugog sem iz tave a prilog mi ne ide nikakav navika je cudna stvar
- Inteligencija
- Posts: 384
- Joined: 10/03/2018 11:28
#16605 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Skuhaj 2 krompira i napravi pire, prelij saftom od djigerice i imas top obrok.
- Mis mekinjas
- Posts: 42259
- Joined: 01/07/2009 22:33
- Location: U svemiru ili u Krležinim romanima
#16606 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Nisam pravila ali sam jela najsavrseniju tortu od meda i badema, tzv tortu od meda ili medovik ili medenu...
Uvijek iznova se odusevim kad god je jedem.
Uvijek iznova se odusevim kad god je jedem.
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#16607 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Warashii wrote:
E sa ovim pojedem hljeba malo vise
Pileca dzigerica i srca sa bijelim lukom i malo vise bibera.
I ovo ne znam da jedem ni iz ceg drugog sem iz tave a prilog mi ne ide nikakav navika je cudna stvar
Oh, tvoja dobro izgleda.
Sinoc i kod mene za veceru bila sa rostilja. Nisam je slikala,ruzna nekakva tamna ali ukusna.
I ja volim bez priloga, ali ipak mi utpase par sparoga.
Od ostatka napravljna pasteta,jer nije ukusna hladna niti podgrijana.
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#16608 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Imas jela gdje nije potrebno grijanje. Jedno je krompir salata sa ili bez majoneze i moze biti van frizidera par sati. S tim ja jedem dimljeng lososa iz konzervewewa wrote:ja bih s merakom nosila hranu na posao
ali nemam je u cemu ugrijati
Takodje hladan burek/sirnica ili hladne mljevene snicle su mi ok.
- Warashii
- Posts: 4270
- Joined: 13/09/2011 12:55
#16609 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ni ja ne grijem nista, treba malo vremena ali se naviknes na hladnu hranu.
Ne sjecam se kad sam nesto podgrijao, ukusnije mi hladno sada nego da podgrijavam.
Ne sjecam se kad sam nesto podgrijao, ukusnije mi hladno sada nego da podgrijavam.
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
#16610 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Potopim preko noci u vodu pa ih prije kuhanja operem i protrljam kroz ruke da im spadne ona opna.moonca wrote:Zamisljam kombinaciju cvekle u bijelog luka Ne mogu probati jer ne jedem b. luk.vazi wrote:
Ja cveklu obicnu, samo skuhanu, organsku prelijem s malo maslinovog ulja, malo bibera, limuna , sitno sjeckanog persuna i vikendom bijelog luka, bude odlicna, ne osjeti se uopste onaj miris zemlje.
Prekljucer opet ona corbica, varijacije na temu , ova leblebija tako fino iscisti crijeva da je to ljepota
Dobra corbica
Jedno vrijeme sam sam pravila hummus Kako pripremas leblebije, suve ubacis u corbu ili ih preko noci potopis vodom.
Volim ja hleblebiju i na salatu , svakako je volim a od brasna volim praviti male palacinke. To je kao neko tradicionalno jelo ove regije i fino je , zove se socca
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
#16611 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Predobro izgleda, imas li recepAtMis mekinjas wrote:Nisam pravila ali sam jela najsavrseniju tortu od meda i badema, tzv tortu od meda ili medovik ili medenu...
Uvijek iznova se odusevim kad god je jedem.
- Mis mekinjas
- Posts: 42259
- Joined: 01/07/2009 22:33
- Location: U svemiru ili u Krležinim romanima
#16612 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
To je ovo i sretno sa izradom. Ja se niti ne usudim je praviti a namjeravam vec godinama. Odem i kupim, znam ko pravi i nikad me nije iznevjerila slasticarka.vazi wrote:Predobro izgleda, imas li recepAtMis mekinjas wrote:Nisam pravila ali sam jela najsavrseniju tortu od meda i badema, tzv tortu od meda ili medovik ili medenu...
Uvijek iznova se odusevim kad god je jedem.
https://www.bastabalkana.com/2015/05/ma ... -marlenku/
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#16613 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
I ja potapam ali sam cistila opnu nakon kuvanja. Jesi li probala da ih zapeces u rerni sa ili bez zacina.?vazi wrote:
Potopim preko noci u vodu pa ih prije kuhanja operem i protrljam kroz ruke da im spadne ona opna.
Volim ja hleblebiju i na salatu , svakako je volim a od brasna volim praviti male palacinke. To je kao neko tradicionalno jelo ove regije i fino je , zove se socca
Socca- sam pravila jednom, i mislim da mi nije uspjelo. Na tavi sam ih przila kao palacinke.
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
#16614 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Hvala ti al ne bih ni ja pokusavalaMis mekinjas wrote:To je ovo i sretno sa izradom. Ja se niti ne usudim je praviti a namjeravam vec godinama. Odem i kupim, znam ko pravi i nikad me nije iznevjerila slasticarka.vazi wrote:Predobro izgleda, imas li recepAtMis mekinjas wrote:Nisam pravila ali sam jela najsavrseniju tortu od meda i badema, tzv tortu od meda ili medovik ili medenu...
Uvijek iznova se odusevim kad god je jedem.
https://www.bastabalkana.com/2015/05/ma ... -marlenku/
Ima je ovdje kupiti kod rusa i cesto je kupim , bude im ko prava, domaca
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
#16615 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Isti slucaj tako da i ja palacinke obavezno unucicama kad mi dodu za dorucakmoonca wrote:I ja potapam ali sam cistila opnu nakon kuvanja. Jesi li probala da ih zapeces u rerni sa ili bez zacina.?vazi wrote:
Potopim preko noci u vodu pa ih prije kuhanja operem i protrljam kroz ruke da im spadne ona opna.
Volim ja hleblebiju i na salatu , svakako je volim a od brasna volim praviti male palacinke. To je kao neko tradicionalno jelo ove regije i fino je , zove se socca
Socca- sam pravila jednom, i mislim da mi nije uspjelo. Na tavi sam ih przila kao palacinke.
Evo , bujrum , danasnja zelja ,majo smo se prejeli , sami nas dvoje slistili skoro tepsiju, tjesimo se da je tanka
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
#16616 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Sta mislite jel pecenavazi wrote:Pa tako cu bas i probat , hvala na ideji, mozda ovaj vikend aBd.biscanka2 wrote:
Moja tetka je znala reci na tri sake crnog stavis jednu saku-saku i pol
bjelog brasna.
Ne smijem se ja ovdje kod vas dugo zadrzavati.
Samo slike gledajuci covjeku kile da se nalijepe a nekamoli trka po
kuhinji gledajuci imam li materijala za iste skuhati.
Cini se dobra, malo sam copnula sa strane, mljac mljac
Kad sam isla na hadz ponijela jedna zena punu kutiju ove maslenice i hvali kao napravila joj neka zena koja to super pravi i to... nikad prije nisam ni vidjela ni jela to jelo i mislim u sebi samo tijesto i masnoca, necu ni probati
Al hajd, iz pristojnosti uzmem maleni komadic ne mozes prestat jest
I tako, zivot ide, ja zaboravila na maslenicu dok ove slike ne ugledah , drago mi je sto di me podsjetila na pricu o maslenici pa je evo i ja napravih, prvi put u zivotu
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#16617 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Zeljanica odlicna.Vidim ne mastis je, to mi se posebno svidja.vazi wrote:
Isti slucaj tako da i ja palacinke obavezno unucicama kad mi dodu za dorucak
Evo , bujrum , danasnja zelja ,majo smo se prejeli , sami nas dvoje slistili skoro tepsiju, tjesimo se da je tanka
Evo moje krompiruse
- vazi
- Posts: 8821
- Joined: 07/04/2010 15:31
#16618 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ne mastim i ne zalijevam nicim pecenumoonca wrote:Zeljanica odlicna.Vidim ne mastis je, to mi se posebno svidja.vazi wrote:
Isti slucaj tako da i ja palacinke obavezno unucicama kad mi dodu za dorucak
Evo , bujrum , danasnja zelja ,majo smo se prejeli , sami nas dvoje slistili skoro tepsiju, tjesimo se da je tanka
Evo moje krompiruse
Srecom rucala sam inace ti krompiraca tako dobro izgleda da bih odmah sad zamijesila da je pravim
Stvarno, predobro izgleda , svaka cast
- Warashii
- Posts: 4270
- Joined: 13/09/2011 12:55
#16619 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Petica za pite, inace ih rijetko kad jedem ali mi se praaaavooooo nasmigala ona crna maslenica .
Jos kad su upotrebljeni domaci sastojci i salata od paradajza uhhhhh
Jos kad su upotrebljeni domaci sastojci i salata od paradajza uhhhhh
- Bloo
- Globalna šefica
- Posts: 50438
- Joined: 16/01/2008 23:03
- Location: Korriban
#16620 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ja sam bookmarkirala linkWarashii wrote:Petica za pite, inace ih rijetko kad jedem ali mi se praaaavooooo nasmigala ona crna maslenica .
Jos kad su upotrebljeni domaci sastojci i salata od paradajza uhhhhh
Predobro izgleda..
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#16621 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Zbog mirisa jufki, ja sam u nekim pitama dodavala heljdu , na 2 solje brasna - trecina solje heljde. Tijeso ostavim u frizideru da 'dushka' preko noci.Warashii wrote:Petica za pite, inace ih rijetko kad jedem ali mi se praaaavooooo nasmigala ona crna maslenica .
Jos kad su upotrebljeni domaci sastojci i salata od paradajza uhhhhh
Mislim da je rastegljivost dovoljna za maslenicu.
Hvala Vam
- wewa
- Posts: 14765
- Joined: 27/05/2010 15:20
- Location: djah na brdu, djah u ravnici
#16622 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Hem me Zeljo nasekirao, hem vi mamite ovim pitama buaaaaa
Kod mene danas telece srce s umakom od gljiva i pomfrit, bila je i krem supa od carske i kupus salata
Kod mene danas telece srce s umakom od gljiva i pomfrit, bila je i krem supa od carske i kupus salata
- Bloo
- Globalna šefica
- Posts: 50438
- Joined: 16/01/2008 23:03
- Location: Korriban
#16623 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
3:3..brukawewa wrote:Hem me Zeljo nasekirao]
Sos izgleda umakasto divno kao i pomfrit.
- wewa
- Posts: 14765
- Joined: 27/05/2010 15:20
- Location: djah na brdu, djah u ravnici
#16624 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Fala, sestro, pascu ti na grudBloo wrote:3:3..brukawewa wrote:Hem me Zeljo nasekirao]
Sos izgleda umakasto divno kao i pomfrit.
A srce je bilo vrhunsko, ko puteric
Ovi gadljivi su imali karabatke ili jahniju kao opcije...
Sutra pravim junece snicle u saftu za radnu sedmicu i kupus kalju, a ako se nakanim mozebit bude i maslanica
-
- Posts: 1722
- Joined: 07/04/2009 00:46
#16625 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
vazi wrote:[q
Sta mislite jel pecena
Cini se dobra, malo sam copnula sa strane, mljac mljac
Kad sam isla na hadz ponijela jedna zena punu kutiju ove maslenice i hvali kao napravila joj neka zena koja to super pravi i to... nikad prije nisam ni vidjela ni jela to jelo i mislim u sebi samo tijesto i masnoca, necu ni probati
Al hajd, iz pristojnosti uzmem maleni komadic ne mozes prestat jest
I tako, zivot ide, ja zaboravila na maslenicu dok ove slike ne ugledah , drago mi je sto di me podsjetila na pricu o maslenici pa je evo i ja napravih, prvi put u zivotu
Uf al ste me razvalili.
Da imam crnog brasna sad bi oklagija radila, ovako, sacekat ce do iduce nedelje.