Ako ćemo iskreno, ljepše je za gledat neg za jest.
patlidžani pustili vodu
Al, haj, barem se nauči za drugi put.
Što se tiče kalorijske vrijednosti, držalo je po dana
Zahvaljujući haman onom siru, jelte.
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
-
- Posts: 3748
- Joined: 04/01/2017 22:45
-
- Posts: 4749
- Joined: 03/08/2004 20:52
- Location: 39
#15027 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
ako može jedna opaska u vezi tog jela, ovako na prvu
sve ono politi sa par kapi maslinovog, bogdu soja sosa, bogdu jabukovog sirceta, bosiljkom, origanom i karijem..pa na vreo pleh u rernu..max. 10 minuta
a kod serviranja dodati i jedno tamago (žele) jaje
(umjesto zapeći sa sirom verzije)
planiram da vas davim s tim tamago jaje receptima , samo moram napraviti mix ..sve je raštrkano u tri videa od kojih je treći asmr gnjavaža..ali je tekstura suoper vidljiva
sve ono politi sa par kapi maslinovog, bogdu soja sosa, bogdu jabukovog sirceta, bosiljkom, origanom i karijem..pa na vreo pleh u rernu..max. 10 minuta
a kod serviranja dodati i jedno tamago (žele) jaje
(umjesto zapeći sa sirom verzije)
planiram da vas davim s tim tamago jaje receptima , samo moram napraviti mix ..sve je raštrkano u tri videa od kojih je treći asmr gnjavaža..ali je tekstura suoper vidljiva
Last edited by zijancer on 19/01/2018 20:46, edited 1 time in total.
-
- Posts: 218
- Joined: 11/03/2015 13:14
#15028 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Sve super izgleda, a mislim da su tikvice pustile vodu, ma nije ni važno, jelo je vrhunsko, pa još onaj hljeb iz šerpe....sekerbay wrote:Ako ćemo iskreno, ljepše je za gledat neg za jest.
patlidžani pustili vodu
Al, haj, barem se nauči za drugi put.
Što se tiče kalorijske vrijednosti, držalo je po dana
Zahvaljujući haman onom siru, jelte.
Ko voli hrskavu koricu
-
- Posts: 3748
- Joined: 04/01/2017 22:45
#15029 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Maslinovo i bosiljak idu u sos.
Hmm, sojin sos vežem isključivo za kinesku kuhinju, ali zašto ne, treba eksperimentisat.
Kad smo već kod eksperimenata
Jedna loma starija slika.
(samo asistent)
Slatki hljeb sa bademima, lješnjacima i orasima
Hmm, sojin sos vežem isključivo za kinesku kuhinju, ali zašto ne, treba eksperimentisat.
Kad smo već kod eksperimenata
Jedna loma starija slika.
(samo asistent)
Slatki hljeb sa bademima, lješnjacima i orasima
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#15030 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Izgleda predivno , no i ja mislim da nije ukus za pozeliti.sekerbay wrote:Nakon odgledanog crtanog filma
Nekada sam cesto pravila , ali svo povrce sjeckano na kockice i przeno odvojeno ,da bi se pred sluzenje sve sastavilo i dodatno zacinilo. Bilo je ok.
-
- Posts: 3748
- Joined: 04/01/2017 22:45
#15031 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Sir je donekle spasio situaciju. Gauda, 45% masti.
Otprilike djeluje kao puter tj prvenstveno služi kao pojačivač ukusa.
Što se tiče samog povrća, reći ću da je bio malo elegantniji đuveč kakav se jeo kod nene
Ali, to je ono najmanje bitno.
Mišljenja sam da je sam put ustvari cilj.
Ako se potrefi da na kraju eksperimenta bude ukusno, onda je odlično. A ako ne, bože moj, imao si lijepe momente u kojima isključiš mozak i glumiš velikog kuhara.
Inače veliki gurman koji uživa u eksperimentima koji većinom završe neslavno
Otprilike djeluje kao puter tj prvenstveno služi kao pojačivač ukusa.
Što se tiče samog povrća, reći ću da je bio malo elegantniji đuveč kakav se jeo kod nene
Ali, to je ono najmanje bitno.
Mišljenja sam da je sam put ustvari cilj.
Ako se potrefi da na kraju eksperimenta bude ukusno, onda je odlično. A ako ne, bože moj, imao si lijepe momente u kojima isključiš mozak i glumiš velikog kuhara.
Inače veliki gurman koji uživa u eksperimentima koji većinom završe neslavno
- mad_max_ba
- Posts: 26645
- Joined: 21/08/2015 12:42
- Location: Tamni Vilajet
#15032 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ma hajd sa ovim namirnicama cojk i moze experimentisat, lijepo izgleda ali bih ja ovo samo kao ukras posluzio uz fin komad šnicle telecesekerbay wrote:Sir je donekle spasio situaciju. Gauda, 45% masti.
Otprilike djeluje kao puter tj prvenstveno služi kao pojačivač ukusa.
Što se tiče samog povrća, reći ću da je bio malo elegantniji đuveč kakav se jeo kod nene
Ali, to je ono najmanje bitno.
Mišljenja sam da je sam put ustvari cilj.
Ako se potrefi da na kraju eksperimenta bude ukusno, onda je odlično. A ako ne, bože moj, imao si lijepe momente u kojima isključiš mozak i glumiš velikog kuhara.
Inače veliki gurman koji uživa u eksperimentima koji većinom završe neslavno
-
- Posts: 3748
- Joined: 04/01/2017 22:45
#15033 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Što jes jes
Sve je to super, sve lijepo, al nema jela koje će zamijeniti dobar ramstek, janjetinu sa ražnja il piletinu na žaru
Nakon toga, na drugom mjestu, onaj gurmanski mogu poredati mozak, teleće oči, brizle, pohovane škembiće i ostale specijalitete za koje se žrtvovala neka lijepa kravica
Od ovih egzotičnih vrsta koje viđamo na tv-u ili u zološkom, uspio sam probati zebru i noja
Od domaće divljači gotovo sve, ali ništa od toga ne možeš porediti sa telkom
Sve je to super, sve lijepo, al nema jela koje će zamijeniti dobar ramstek, janjetinu sa ražnja il piletinu na žaru
Nakon toga, na drugom mjestu, onaj gurmanski mogu poredati mozak, teleće oči, brizle, pohovane škembiće i ostale specijalitete za koje se žrtvovala neka lijepa kravica
Od ovih egzotičnih vrsta koje viđamo na tv-u ili u zološkom, uspio sam probati zebru i noja
Od domaće divljači gotovo sve, ali ništa od toga ne možeš porediti sa telkom
-
- Posts: 3748
- Joined: 04/01/2017 22:45
#15034 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Haj, kad se ovako fino jelo, red je i da se zasladi
Opet samo asistent
Možda je i off, al jbg kad nemam niš aktuelno. Biće aBd danas pa ću editovat.
Sve jestivo. Ko ne voli ovu šarenu, ima i bijela.
Opet samo asistent
Možda je i off, al jbg kad nemam niš aktuelno. Biće aBd danas pa ću editovat.
Sve jestivo. Ko ne voli ovu šarenu, ima i bijela.
- Bloo
- Globalna šefica
- Posts: 50432
- Joined: 16/01/2008 23:03
- Location: Korriban
#15035 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Kupovna onda?arzuhal wrote:
Nisam, to mi zvuči previše komplikovano za izvesti. Mislim, nije nimalo komplikovano da je riječ o, recimo, teletini, ali toliko zahmeta oko zemljaste cvekla s kojom nedotibog da se ukapaš, nja...To ja samo hitim kroz pendžer, frljaknem preko prošćeta...
A ova friska domaca, nades male male glavice i fino iskuhas i zacinis i izgubi se zemljani okus
aj lav cvekla
-
- Posts: 23153
- Joined: 09/06/2008 14:54
#15036 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Probaj meso od soba ako možeš. Odlično je.sekerbay wrote:Što jes jes
Sve je to super, sve lijepo, al nema jela koje će zamijeniti dobar ramstek, janjetinu sa ražnja il piletinu na žaru
Nakon toga, na drugom mjestu, onaj gurmanski mogu poredati mozak, teleće oči, brizle, pohovane škembiće i ostale specijalitete za koje se žrtvovala neka lijepa kravica
Od ovih egzotičnih vrsta koje viđamo na tv-u ili u zološkom, uspio sam probati zebru i noja
Od domaće divljači gotovo sve, ali ništa od toga ne možeš porediti sa telkom
Nego, ovaj hljeb gore, je li to onaj što nadolazi 10 sati? Daj u slikaj šerpu u kojoj pečeš.
- mad_max_ba
- Posts: 26645
- Joined: 21/08/2015 12:42
- Location: Tamni Vilajet
-
- Posts: 3748
- Joined: 04/01/2017 22:45
#15038 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Hocu aBd.Zoya wrote:Probaj meso od soba ako možeš.
Ma ne. Ima ona po meni glavna komponenta koja stoji, nisam siguran kako se zove na našem. Možda starter ili kiselo tijesto.Zoya wrote:Nego, ovaj hljeb gore, je li to onaj što nadolazi 10 sati?
Ostalo sve normala. Šerpa je glavna. I temperatura.
Prvo na jakoj, 50 minuta na 240 stepeni, pa onda 30 min na 190 il 200.
I da, Šerpa je obična,gusana. To je bitno.
Ev, usliko
- dobar osjecaj
- Posts: 3957
- Joined: 01/08/2014 11:31
#15039 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Hej bluu, sad ti tek vidjeh recepte. Pismeno ih predstavljas i imas lijepe fotke kako pravis. Bas fino.bluu wrote:Evo ovdje ga možete vidjeti
-
- Posts: 23153
- Joined: 09/06/2008 14:54
#15040 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Gusana šerpa? Ni za ovo tijesto te ne razumijem Viđala sam ovakve ali su jako skupe.sekerbay wrote:Hocu aBd.Zoya wrote:Probaj meso od soba ako možeš.Ma ne. Ima ona po meni glavna komponenta koja stoji, nisam siguran kako se zove na našem. Možda starter ili kiselo tijesto.Zoya wrote:Nego, ovaj hljeb gore, je li to onaj što nadolazi 10 sati?
Ostalo sve normala. Šerpa je glavna. I temperatura.
Prvo na jakoj, 50 minuta na 240 stepeni, pa onda 30 min na 190 il 200.
I da, Šerpa je obična,gusara. To je bitno.
Ev, usliko
-
- Posts: 3748
- Joined: 04/01/2017 22:45
#15041 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Da. To su one deblje, livene.Zoya wrote:Gusana šerpa?
Eto na mojoj slici vidiš dvije. Dakle, ne ona rosfrajna, ona je tanka pa izgori.
https://www.kupindo.com/Serpe-lonci-tig ... erpa-26-cm
Ev ovo je prvo što je google izbacio.
Šta ne razumiješ? Napiši pa da pomognem.Zoya wrote:Ni za ovo tijesto te ne razumijem
Znaš li šta je starter ili kiselo tijesto?
Na njemačkom se kaže Sauerteig. Probaj izguglati.
-
- Posts: 4749
- Joined: 03/08/2004 20:52
- Location: 39
#15042 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
zoya, valjda germa, secer & brasno mix
nego, kada se tijesto ubaci u tu gusanu šerpu..treba li čekati ili odmah na peć? koliko maximalno smije biti visok hljeb na početku pečenja?
moji su pokušali praviti hljeb u pretis loncu...na kraju ispalo tvrđe od loncasekerbay wrote:Hocu aBd.Zoya wrote:Probaj meso od soba ako možeš.Ma ne. Ima ona po meni glavna komponenta koja stoji, nisam siguran kako se zove na našem. Možda starter ili kiselo tijesto.Zoya wrote:Nego, ovaj hljeb gore, je li to onaj što nadolazi 10 sati?
Ostalo sve normala. Šerpa je glavna. I temperatura.
Prvo na jakoj, 50 minuta na 240 stepeni, pa onda 30 min na 190 il 200.
I da, Šerpa je obična,gusana. To je bitno.
nego, kada se tijesto ubaci u tu gusanu šerpu..treba li čekati ili odmah na peć? koliko maximalno smije biti visok hljeb na početku pečenja?
-
- Posts: 3748
- Joined: 04/01/2017 22:45
#15043 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Nema šećera. Germa, brašno, voda. Što duže stoji, to bolje. Najmanje preko noći. Može i par dana.zijancer wrote:germa, secer & brasno
Napraviš tako da je rjeđe od tijesta od kojeg se prave uštipci.
Onda zakuhaš hljeb i to, pustiš neka dva sata da raste, prekuhaš, staviš u šerpu i odma pečeš.
To je sve.
-
- Posts: 218
- Joined: 11/03/2015 13:14
#15044 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Evo jedan veoma dobar hljeb iz šerpe
https://www.coolinarika.com/recept/seos ... -iz-serpe/
A evo i starter za kiselo tijesto, prelistajte malo i ostale njene recepte žena ima puno finih peciva i hljebova baš sa ovim starterom
https://www.coolinarika.com/recept/kvas ... h-starter/
https://www.coolinarika.com/recept/seos ... -iz-serpe/
A evo i starter za kiselo tijesto, prelistajte malo i ostale njene recepte žena ima puno finih peciva i hljebova baš sa ovim starterom
https://www.coolinarika.com/recept/kvas ... h-starter/
-
- Posts: 218
- Joined: 11/03/2015 13:14
#15045 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Hvaladobar osjecaj wrote:Hej bluu, sad ti tek vidjeh recepte. Pismeno ih predstavljas i imas lijepe fotke kako pravis. Bas fino.bluu wrote:Evo ovdje ga možete vidjeti
- arzuhal
- Posts: 20826
- Joined: 03/06/2008 11:26
- Location: u čajdžinici "Kod nefsu-l-levvame"
#15046 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ništa danas nisam, ja lično, kuhao.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- Posts: 109749
- Joined: 14/08/2009 14:51
#15047 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Naumpo si mi danas.arzuhal wrote:Ništa danas nisam, ja lično, kuhao.
Kaže, uzela neki 100% cvekla.
Ne mogu ja ovo piti, haj ti
Tobe jarabbi
- arzuhal
- Posts: 20826
- Joined: 03/06/2008 11:26
- Location: u čajdžinici "Kod nefsu-l-levvame"
#15048 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Tomahawk11 wrote:Naumpo si mi danas.arzuhal wrote:Ništa danas nisam, ja lično, kuhao.
Kaže, uzela neki 100% cvekla.
Ne mogu ja ovo piti, haj ti
Tobe jarabbi
I jes popio?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- Posts: 109749
- Joined: 14/08/2009 14:51
#15049 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Jesam, da se ne bacaarzuhal wrote:
I jes popio?
- vazi
- Posts: 8817
- Joined: 07/04/2010 15:31
#15050 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
To je u stvari prirodni, starinski kvas. I moj dragi je pravio taj hljeb al meni nesto drazi klasicni sa svjezom germom.sekerbay wrote:Nema šećera. Germa, brašno, voda. Što duže stoji, to bolje. Najmanje preko noći. Može i par dana.zijancer wrote:germa, secer & brasno
Napraviš tako da je rjeđe od tijesta od kojeg se prave uštipci.
Onda zakuhaš hljeb i to, pustiš neka dva sata da raste, prekuhaš, staviš u šerpu i odma pečeš.
To je sve.
Mislim da se taj kvas, koji se pravi za hljeb iz serpe, koristi i za tarhanu ili tahranu ili ne znam kako se kaze..