kingdj wrote:Ne znam zasto ste toliko zapeli na jasenovac.Na sud pa na sud.Pa dobro nek idu na sud ali nek prije svega pogledaju da li imaju svi ljudi u BiH kruha da jedu. I da onima koji nemaju prvo daju da jedu kruha da se obuku a onda da vide da li da idu na sud ili ne.Ako bi smo se vec sudili protu odgovor ovoj tuzbi se biti tuzba hrvatske.Trazit ce se da se namiri steta od sve i jedne ispaljene granata na RH sa podrucja BiH.Tako da dodjosmo na isto.Iskreno moj je djed bio jedan od casnika u NDH i ne stidim se toga.Bio je pa sta.Ne znam zasto samo svi vidite ono sto su hrvati radili u drugom svjetskom ratu.A srbi Cetnici proganjaju bosnjake vec 60 godina o tome ne pisete.Ostavite se jasenovca.Jasenovac je bio i neponovio se.A kad se bolje pogeda u nazad na ovaj rat onda su ustase ubile malo srba.Jer srbi opet napravise sranje.
Naravno da je bitno da svi ljudi u BiH žive životom dostojnim čovjeka. Ali isto tako je bitno da mi živi ne dopustimo, koliko je to u našoj moći da se nevine jasenovačke žrtve ponižavaju ili zloupotrebljavaju. naš dug prema njima je da ih branimo od nacionalšoviništičkih ludaka, kada na žalost oni to ne mogu sami.
Ovo što si napisao je jeftin pokušaj da istomišljenike nađeš među onima koji su izjavljivali da je Tompson dobrodošao u Sarajevo zato što u svojim pjesmama ionako veliča samo zločine nad Srbima u II svjetskom ratu, a ne nad Bošnjacima.
Ne znam da li ćeš mi odgovoriti na ovo, ali čak i ako ne tvoj odgovor je za mene očekivan. Daleko ti kuća od moje i tebi tvom djedu na koga se ponosiš, kao i ovom izopačenom svijetu koji nakon toliko godina dopušta da poraženi postaju pobjednici, a pobjednici poraženi..