Jos jednom ponavljam lako je sad "naprdjivati",stvar je takva kakva jest i naravno nikako povoljna za RBIH(kakvo iznenadjenje)medjutim svi znamo da je tad bilo najvaznije dovesti do stabilizacije i prestanka daljih ratnih aktivnosti.To se naknadno pokazalo napovoljno ali koja je bila druga solucija,da li je netko moze navesti i pokusati predvidjeti sta bi se desilo dalje?Fox Mulder wrote:Je li ti to krivo? Gdje su ti argumenti? Mi svi dadosmo svoje argumente i to dokazane, gdje su tvoji? Ili opet ono, zna svako, mi koji smo bili u Sarajevu... i tome slično. Vidim kako si relevantan sugovornik. Ti, ona mala inesica i još neki slični ste muslimani M-92.maha wrote:I potrudi se da makar naucis ispravno napisati prezime covjeka kojeg toliko mrzis.
Šta smo radili devedeset i neke by Haris Silajdžić
-
ines.c
-
Fox Mulder
Sve se nije znalo. Kad je trebalo belaj raditi i zemlju uništavati tu ste bili experti, a sad kad treba biti mudar i vaditi kestenje iz vatre kažete, mi nismo mogli, moralo se,... Što nisu dali pametnim, normalnim i poštenim ljudima da vode državu? Ali, jok, vi sve znate, pa gad zagovnate, bogami nismo znali. Mutni li ste k'o boza, a kvarni k'o pokvaren zub. Ti si obični nacionalista, fašista i extremista. Ti i tebi slični ste i uništili prosperitetnu državu. To je ono što ljudi pričaju da ste se baš potrudili.ines.c wrote:Jos jednom ponavljam lako je sad "naprdjivati",stvar je takva kakva jest i naravno nikako povoljna za RBIH(kakvo iznenadjenje)medjutim svi znamo da je tad bilo najvaznije dovesti do stabilizacije i prestanka daljih ratnih aktivnosti.To se naknadno pokazalo napovoljno ali koja je bila druga solucija,da li je netko moze navesti i pokusati predvidjeti sta bi se desilo dalje?Fox Mulder wrote:Je li ti to krivo? Gdje su ti argumenti? Mi svi dadosmo svoje argumente i to dokazane, gdje su tvoji? Ili opet ono, zna svako, mi koji smo bili u Sarajevu... i tome slično. Vidim kako si relevantan sugovornik. Ti, ona mala inesica i još neki slični ste muslimani M-92.maha wrote:I potrudi se da makar naucis ispravno napisati prezime covjeka kojeg toliko mrzis.
-
ines.c
Ako nemas neke argumente,nemoj koristiti frazeFox Mulder wrote:Sve se nije znalo. Kad je trebalo belaj raditi i zemlju uništavati tu ste bili experti, a sad kad treba biti mudar i vaditi kestenje iz vatre kažete, mi nismo mogli, moralo se,... Što nisu dali pametnim, normalnim i poštenim ljudima da vode državu? Ali, jok, vi sve znate, pa gad zagovnate, bogami nismo znali. Mutni li ste k'o boza, a kvarni k'o pokvaren zub. Ti si obični nacionalista, fašista i extremista. Ti i tebi slični ste i uništili prosperitetnu državu. To je ono što ljudi pričaju da ste se baš potrudili.ines.c wrote:Jos jednom ponavljam lako je sad "naprdjivati",stvar je takva kakva jest i naravno nikako povoljna za RBIH(kakvo iznenadjenje)medjutim svi znamo da je tad bilo najvaznije dovesti do stabilizacije i prestanka daljih ratnih aktivnosti.To se naknadno pokazalo napovoljno ali koja je bila druga solucija,da li je netko moze navesti i pokusati predvidjeti sta bi se desilo dalje?Fox Mulder wrote: Je li ti to krivo? Gdje su ti argumenti? Mi svi dadosmo svoje argumente i to dokazane, gdje su tvoji? Ili opet ono, zna svako, mi koji smo bili u Sarajevu... i tome slično. Vidim kako si relevantan sugovornik. Ti, ona mala inesica i još neki slični ste muslimani M-92.
-
gold'n'brown
Haj ti gledaj X Files. Pametnije ti je.Fox Mulder wrote:Sve se nije znalo. Kad je trebalo belaj raditi i zemlju uništavati tu ste bili experti, a sad kad treba biti mudar i vaditi kestenje iz vatre kažete, mi nismo mogli, moralo se,... Što nisu dali pametnim, normalnim i poštenim ljudima da vode državu? Ali, jok, vi sve znate, pa gad zagovnate, bogami nismo znali. Mutni li ste k'o boza, a kvarni k'o pokvaren zub. Ti si obični nacionalista, fašista i extremista. Ti i tebi slični ste i uništili prosperitetnu državu. To je ono što ljudi pričaju da ste se baš potrudili.ines.c wrote:Jos jednom ponavljam lako je sad "naprdjivati",stvar je takva kakva jest i naravno nikako povoljna za RBIH(kakvo iznenadjenje)medjutim svi znamo da je tad bilo najvaznije dovesti do stabilizacije i prestanka daljih ratnih aktivnosti.To se naknadno pokazalo napovoljno ali koja je bila druga solucija,da li je netko moze navesti i pokusati predvidjeti sta bi se desilo dalje?Fox Mulder wrote: Je li ti to krivo? Gdje su ti argumenti? Mi svi dadosmo svoje argumente i to dokazane, gdje su tvoji? Ili opet ono, zna svako, mi koji smo bili u Sarajevu... i tome slično. Vidim kako si relevantan sugovornik. Ti, ona mala inesica i još neki slični ste muslimani M-92.
-
Fox Mulder
Pročitaj dijete, moja ranija razmatranja. Ali ti i tebi slične ništice od (ne)ljudi ništa i neće da vide. Ne zaslužuješ više da ti odgovaram, jer si suviše mlada, nadobudna i nepismena. Poslušaj šta kaže babo i dedo, može i amidž i dajdžinca pa se opnda javi. Ustvari t si sve to slušala zadnjih godina i stalno ponavljaš iste nebulozne fraze. Kod tebe je onaj slučaj da ako nisi s nama onda si protiv nas. Pojma ti nemaš.ines.c wrote:Ako nemas neke argumente,nemoj koristiti frazeFox Mulder wrote:Sve se nije znalo. Kad je trebalo belaj raditi i zemlju uništavati tu ste bili experti, a sad kad treba biti mudar i vaditi kestenje iz vatre kažete, mi nismo mogli, moralo se,... Što nisu dali pametnim, normalnim i poštenim ljudima da vode državu? Ali, jok, vi sve znate, pa gad zagovnate, bogami nismo znali. Mutni li ste k'o boza, a kvarni k'o pokvaren zub. Ti si obični nacionalista, fašista i extremista. Ti i tebi slični ste i uništili prosperitetnu državu. To je ono što ljudi pričaju da ste se baš potrudili.ines.c wrote: Jos jednom ponavljam lako je sad "naprdjivati",stvar je takva kakva jest i naravno nikako povoljna za RBIH(kakvo iznenadjenje)medjutim svi znamo da je tad bilo najvaznije dovesti do stabilizacije i prestanka daljih ratnih aktivnosti.To se naknadno pokazalo napovoljno ali koja je bila druga solucija,da li je netko moze navesti i pokusati predvidjeti sta bi se desilo dalje?
- Shahab
Zašto vrijeđaš koleginicu i njenu porodicu?Fox Mulder wrote:Pročitaj dijete, moja ranija razmatranja. Ali ti i tebi slične ništice od (ne)ljudi ništa i neće da vide. Ne zaslužuješ više da ti odgovaram, jer si suviše mlada, nadobudna i nepismena. Poslušaj šta kaže babo i dedo, može i amidž i dajdžinca pa se opnda javi. Ustvari t si sve to slušala zadnjih godina i stalno ponavljaš iste nebulozne fraze. Kod tebe je onaj slučaj da ako nisi s nama onda si protiv nas. Pojma ti nemaš.ines.c wrote:Ako nemas neke argumente,nemoj koristiti frazeFox Mulder wrote: Sve se nije znalo. Kad je trebalo belaj raditi i zemlju uništavati tu ste bili experti, a sad kad treba biti mudar i vaditi kestenje iz vatre kažete, mi nismo mogli, moralo se,... Što nisu dali pametnim, normalnim i poštenim ljudima da vode državu? Ali, jok, vi sve znate, pa gad zagovnate, bogami nismo znali. Mutni li ste k'o boza, a kvarni k'o pokvaren zub. Ti si obični nacionalista, fašista i extremista. Ti i tebi slični ste i uništili prosperitetnu državu. To je ono što ljudi pričaju da ste se baš potrudili.
Imaš problema sa svim probosanskim komentarima na ovome forumu.
Napadaš sve patriote etiketirajući ih kao nacionaliste...terminom u kojem izjednaćavaš "sve su strane iste"....Mrziš sve što ima prizvuk muslimansko?
-
ariston
Nakon mnogobrojnih postova na ovu temu valjalo bi dati nekoliko pojašnjenja. Naslov posta je govorio o švercu oružja i ulozi Harisa Silajdžića u tome ali rasprava je otišla u drugom pravcu. Elem, protekle subote "Nezavisne" su objavile da postoji istraga o švrecu oružja a da je Silajdžić znao za to i da je uzimao zaradu. Nigdje nije rečeno da je Silajdžić obuhvaćen istragom a posebno je pitanje za direktora Uprave policije F MUP-a zašto je Silajdžić zaštičen ako su ga svjedoci vidjeli kako uzima pare?
Nakon tzv. demantija F MUP-a "Nezavisne" su u ponedjeljak na naslovnoj strani objavile faksimile dokumenata iz istrage iz kojih se vidi umješanost Silajdžića. Potom su dan poslije Federalni tužilac i bivši direktor F MUP-a također potvrdili postojanje ove istrage.
Nakon objave ovih dokumenata niko nije reagirao niti ih osporio. Na kraju postavlja se jednostvano pitanje, ako navodi "Nezavisnih" nisu tačni zašto ih Silajdžić, Čengić i ostali prvo nisu javno demantirali a potom tužili ove novine za klevetu?
P.S. Kakve veze ima nacionalnost s ovom pričom te kakve veze ima prodaja oružja iz 1999 godine iz Rusije i Afriku s ratom u BiH?
Nakon tzv. demantija F MUP-a "Nezavisne" su u ponedjeljak na naslovnoj strani objavile faksimile dokumenata iz istrage iz kojih se vidi umješanost Silajdžića. Potom su dan poslije Federalni tužilac i bivši direktor F MUP-a također potvrdili postojanje ove istrage.
Nakon objave ovih dokumenata niko nije reagirao niti ih osporio. Na kraju postavlja se jednostvano pitanje, ako navodi "Nezavisnih" nisu tačni zašto ih Silajdžić, Čengić i ostali prvo nisu javno demantirali a potom tužili ove novine za klevetu?
P.S. Kakve veze ima nacionalnost s ovom pričom te kakve veze ima prodaja oružja iz 1999 godine iz Rusije i Afriku s ratom u BiH?
-
ines.c
Nazalost,to se moze zakljuciti.Necu da se spustam na taj nivo i odgovaram uvredama,a ako mr.fox misli da je neka uvreda da ti se djed i otac zovu muslimanskim imenima onda je on taj koji treba da se pronadje u osobinama koje dodjeljuje meni.Ja znam da bi mnogi voljeli da su bosnjaci ovce bez vlastitig misljenja,ali ipak ta vremena su prosla.Na kraju samo da naglasim da nisam clan ni predstavnik ni ljubitelj niti jedne odredjenje stranke,vec obicni gradjanin,bosnjak,koji ocito nema pravo da iznese svoje misljenje.Ja sam ti "ljudi" za koje ti tvrdis da su prevareni,osteceni..i ako ja nemam pravo da iznesem svoje misljenje od takvih kao sto si ti,takvu demokratiju ja definitivno ne zelim.Shahab wrote:Zašto vrijeđaš koleginicu i njenu porodicu?Fox Mulder wrote:Pročitaj dijete, moja ranija razmatranja. Ali ti i tebi slične ništice od (ne)ljudi ništa i neće da vide. Ne zaslužuješ više da ti odgovaram, jer si suviše mlada, nadobudna i nepismena. Poslušaj šta kaže babo i dedo, može i amidž i dajdžinca pa se opnda javi. Ustvari t si sve to slušala zadnjih godina i stalno ponavljaš iste nebulozne fraze. Kod tebe je onaj slučaj da ako nisi s nama onda si protiv nas. Pojma ti nemaš.ines.c wrote: Ako nemas neke argumente,nemoj koristiti fraze
Imaš problema sa svim probosanskim komentarima na ovome forumu.
Napadaš sve patriote etiketirajući ih kao nacionaliste...terminom u kojem izjednaćavaš "sve su strane iste"....Mrziš sve što ima prizvuk muslimansko?
-
_BosanaC
Evo, covjek se vratio na temu, a preporucujem to i ostalima da urade.ariston wrote:Nakon mnogobrojnih postova na ovu temu valjalo bi dati nekoliko pojašnjenja. Naslov posta je govorio o švercu oružja i ulozi Harisa Silajdžića u tome ali rasprava je otišla u drugom pravcu. Elem, protekle subote "Nezavisne" su objavile da postoji istraga o švrecu oružja a da je Silajdžić znao za to i da je uzimao zaradu. Nigdje nije rečeno da je Silajdžić obuhvaćen istragom a posebno je pitanje za direktora Uprave policije F MUP-a zašto je Silajdžić zaštičen ako su ga svjedoci vidjeli kako uzima pare?
Fox Mulder, nemam nista protiv tvojih i bilo cijih stavova ali imam zaista protiv vrijedjanja sagovornika. Ako smatras da ines.c nije dostojna konverzacije nemoj brate pricati s njom, ali se vrijedjanja ostavi.
@Shahab, to imputiranje da neko mrzi sve sto ima prizvuk muslimansko zato sto nije Harisov pobornik ostavi za neko drugo mjesto i neke druge stranice, i ne skreci ni ti temu i ne doljevaj ulje na vatru.