Silajdić poten!!?? ta bi sa onih 20 mil. US dolara koje je zavrnuo od Pakistana, pa vam Musharaff dolazio neki dan po njih? Sta je sa JATOM i koncesijama, ta je sa Tuzlanskom bankom (opet Jata i Hare u glavnim ulogama)? ta je sa vercom oruja tokom rata? (OK tu nije samo on upleten, već cijela mladomuslimanska vrhuka) Gdje su ti dokazi da je on sposoban? Prod'o eljezaru za marku, prevari raju ( i neka je kad su naivni i glupi) i ispari se k'o zadnja kurva. Kako se on to zalae za Muslimane i Bosance. Je li pričanjem o Srebrenici i nepravdi? Ma daj mani se gluposti...maha wrote:Ja, iskreno da ti kazem, nisam zaljubljen ni u koga licno. Biram onog za kojeg u tom trenutku smatram da ce uciniti najvise za Bosnu i koji ce, barem malo, ispraviti nepravdu ucinjenu prema Bosni i njenom narodu (a velika je brate, do neba). Mozel to Haris? Ne znam, vidjet cemo. Samo ne znam nikog drugog ko je spremniji i posteniji u tom smislu, u ovom trenutku.Fox Mulder wrote:to pie gluposti? Da nije bilo Amerike, ne bi Bosne nigdje bilo. Hajde da se, hipotetska je misao, USA povuće (ali nikad neće)? ta bi bilo sa Bosnom? Jest vas vala Hare magare odbranio. Gledate u njega k'o u vrhovni autoritet,a on... ta je uradio za BiH? Mislite da ima kapaciteta da vodi iole normalnu dravu? Ako vam je on najbolji, kakvi ste onda vi, to ste ga birali? Ja jo nijednu suvislu misao od njega nisam čuo. Samo trabunja o RS-u, uroti protiv muslimana, Srebrenici. Ponavlja istu priču već 15 godina.Shahab wrote: Istorijski dokaz prvoga reda...legalizacija srpske okupacije polovice BiH.
Zatim niz poteza iz kojih se može izvesti samo jedna konstanta...služenje američkim interesima na Balkanu.
Šta smo radili devedeset i neke by Haris Silajdžić
-
Fox Mulder
-
ines.c
Upravo tako.Nancy Drew wrote:Pa ne znam šta bih ti rekla ... Ako si pročitao ovo gore i ako uopće pratiš sve ovo posljednjih godinu dana i ako i dalje misliš da je Hare 'američki čovjek'Shahab wrote:Evo ja imam dijametralno suprotno mišljenje i tvrdim da gospodin ne radi ništa mimo američkih interesa....da je bitan segment igranke koja rezultira sve manjom BiH.Nancy Drew wrote: Dodaj tome nove ultimatume M. Dodika,
odbijanje reforme policije,
postavljanje Nikolića na čelo srbijanskog paralamenta,
jučerašnje odbijanje američkog ambasadora da Srebrenica dobije poseban status ... pa puške im više i ne trebaju.
Pa još kad znamo da je definiranje statusa Kosova prolongirano a da Tihić sinoć iskoči sa aprilskim paketom koji 'mora biti usvojen do kraja maja' , onda ovo smišljeno i organizirano 'pakovanje' Silajdžiću, već viđeno i opet od istog 'društvanceta' dođe i očekivano ...
... ne znam šta bih ti rekla ... a da te ne uvrijedim
I budali je jasno šta se dešava.
Velike pare su potrošene da se potkupe ljudi (u medijima) koji će pričati priče poput ove iz Nezavisnih ... i mnoge druge.
Cilj je jasan, 'igrači' su jasni, strategija takođe ... rezultat ipak neizvjestan, Naime, na izborima je 65 % ljudi reklo ne ustavnim promjenama (Dodikovim, američkim...) glasajući za Silajdžića. Kako možeš poništiti volju birača? Teško.
Tako što ćeš plasirati priče o oružju, ratnim zločinima, palmama, kućnim ljubimcima ... teško. Nije narod lud (što bi rek'o Krajišnik), sve je već viđeno.
Pitanje je samo koliko daleko može/smije ići američka politika u namjeri da slomi Bosance i Hercegovce da kleknu pred Dodika i ostalu bagru te da svojevoljno stave glavu na panj zarad nekih viših 'kosovskih' pm interesa. Silajdžić kao lik je ovdje nebitan. Bitan je koncept i krajnji cilj a ko ga ne vidi jebaji ga, ne mogu mu pomoći...
Vidiš kako se lijepo zajebavamo oko Haretakoji je je l švercovao puške kojima smo se branili
umjesto da se svi zagrlimo pa na Titovu pa nek rokaju po nama do mile volje ... ja bih da se pošalje pismo izvinjenja u Banja Luku ... kojoj se sada pravdamo što smo se branili pa nas nisu mogli odmah ... lako ... sve odjednom ...
Jbt ovo je da sjedneš pa plačeš koji su ovo idioti
-
prleitihi
i poslije haqqanija - nensi..Nancy Drew wrote:Pa ne znam šta bih ti rekla ... Ako si pročitao ovo gore i ako uopće pratiš sve ovo posljednjih godinu dana i ako i dalje misliš da je Hare 'američki čovjek'Shahab wrote:Evo ja imam dijametralno suprotno mišljenje i tvrdim da gospodin ne radi ništa mimo američkih interesa....da je bitan segment igranke koja rezultira sve manjom BiH.Nancy Drew wrote: Dodaj tome nove ultimatume M. Dodika,
jučerašnje odbijanje američkog ambasadora da Srebrenica dobije poseban status ... pa puške im više i ne trebaju.
Pa još kad znamo da je definiranje statusa Kosova prolongirano a da Tihić sinoć iskoči sa aprilskim paketom koji 'mora biti usvojen do kraja maja' , onda ovo smišljeno i organizirano 'pakovanje' Silajdžiću, već viđeno i opet od istog 'društvanceta' dođe i očekivano ...
Velike pare su potrošene da se potkupe ljudi (u medijima) koji će pričati priče poput ove iz Nezavisnih ... i mnoge druge.
Cilj je jasan, 'igrači' su jasni, strategija takođe ... rezultat ipak neizvjestan, Naime, na izborima je 65 % ljudi reklo ne ustavnim promjenama (Dodikovim, američkim...) glasajući za Silajdžića. Kako možeš poništiti volju birača? Teško.
Tako što ćeš plasirati priče o oružju, ratnim zločinima, palmama, kućnim ljubimcima ... teško. Nije narod lud (što bi rek'o Krajišnik), sve je već viđeno.
Pitanje je samo koliko daleko može/smije ići američka politika u namjeri da slomi Bosance i Hercegovce da kleknu pred Dodika i ostalu bagru te da svojevoljno stave glavu na panj zarad nekih viših 'kosovskih' pm interesa. Silajdžić kao lik je ovdje nebitan. Bitan je koncept i krajnji cilj a ko ga ne vidi jebaji ga, ne mogu mu pomoći...
Vidiš kako se lijepo zajebavamo oko Haretakoji je je l švercovao puške kojima smo se branili
umjesto da se svi zagrlimo pa na Titovu pa nek rokaju po nama do mile volje ... ja bih da se pošalje pismo izvinjenja u Banja Luku ... kojoj se sada pravdamo što smo se branili pa nas nisu mogli odmah ... lako ... sve odjednom ...
nensi..nensi..ta jadna simplifikacija prolazi kod onog dijela naroda za kojeg ti gore reče da nije lud..(možda nije lud..ali je glup..
helem..nensi..pravni cyber znalče..reci ti meni po čemu je to aprilski paket loš po državu..a dobar za entitete..odvagaj prvo..ako umiješ..šta donosi novoga dobrog za državu..a šta donosi (pazi..ključna riječ je - donosi!)..lošeg za državu..odgovore a'la..donosi dodatnu (sic!) legalizaciju rs-a..cementiranje rs-a..otcjepljenje (!) rs-a..ostavi za pp-ove sa haqqanijem..
Last edited by prleitihi on 08/05/2007 13:50, edited 1 time in total.
-
prleitihi
i poslije haqqanija - nensi..Nancy Drew wrote:Pa ne znam šta bih ti rekla ... Ako si pročitao ovo gore i ako uopće pratiš sve ovo posljednjih godinu dana i ako i dalje misliš da je Hare 'američki čovjek'Shahab wrote:Evo ja imam dijametralno suprotno mišljenje i tvrdim da gospodin ne radi ništa mimo američkih interesa....da je bitan segment igranke koja rezultira sve manjom BiH.Nancy Drew wrote: Dodaj tome nove ultimatume M. Dodika,
nensi..nensi..ta jadna simplifikacija prolazi kod onog dijela naroda za kojeg ti gore reče da nije lud..(možda nije lud..ali je glup..
helem..nensi..pravni cyber stručnjaku..reci ti meni po čemu je to aprilski paket loš po državu..a dobar za entitete..odvagaj prvo..ako umiješ..šta donosi novoga dobrog za državu..a šta donosi (pazi..ključna riječ je - donosi!)..lošeg za državu..odgovore a'la..donosi dodatnu (sic!) legalizaciju rs-a..cementiranje rs-a..otcjepljenje (!) rs-a..ostavi za pp-ove sa haqqanijem..
- Shahab
Mulder,Fox Mulder wrote:Silajdić poten!!?? ta bi sa onih 20 mil. US dolara koje je zavrnuo od Pakistana, pa vam Musharaff dolazio neki dan po njih? Sta je sa JATOM i koncesijama, ta je sa Tuzlanskom bankom (opet Jata i Hare u glavnim ulogama)? ta je sa vercom oruja tokom rata? (OK tu nije samo on upleten, već cijela mladomuslimanska vrhuka) Gdje su ti dokazi da je on sposoban? Prod'o eljezaru za marku, prevari raju ( i neka je kad su naivni i glupi) i ispari se k'o zadnja kurva. Kako se on to zalae za Muslimane i Bosance. Jeli pričanjem o Srebrenici i nepravdi? Ma daj mani se gluposti...maha wrote:Ja, iskreno da ti kazem, nisam zaljubljen ni u koga licno. Biram onog za kojeg u tom trenutku smatram da ce uciniti najvise za Bosnu i koji ce, barem malo, ispraviti nepravdu ucinjenu prema Bosni i njenom narodu (a velika je brate, do neba). Mozel to Haris? Ne znam, vidjet cemo. Samo ne znam nikog drugog ko je spremniji i posteniji u tom smislu, u ovom trenutku.Fox Mulder wrote: to pie gluposti? Da nije bilo Amerike, ne bi Bosne nigdje bilo. Hajde da se, hipotetska je misao, USA povuće (ali nikad neće)? ta bi bilo sa Bosnom? Jest vas vala Hare magare odbranio. Gledate u njega k'o u vrhovni autoritet,a on... ta je uradio za BiH? Mislite da ima kapaciteta da vodi iole normalnu dravu? Ako vam je on najbolji, kakvi ste onda vi, to ste ga birali? Ja jo nijednu suvislu misao od njega nisam čuo. Samo trabunja o RS-u, uroti protiv muslimana, Srebrenici. Ponavlja istu priču već 15 godina.
Haris nije ništa nepošteniji nego bilo koji drugi politicar u BiH....lično znam da živi veoma skromno...šta više za američkog ljubimca Dodika-Milu Ronhila je mala beba.
Njegov rad se treba mjeriti samo kroz prizmu degradacije Republike Srpske...
Da su amerikanci prijatelji BiH onda bi pričali istu priču kao što je pričaju na Kosovu...o tome da se srpski zločini ne mogu nagraditi.
U BiH pričaju o poštivanju ustava i demagogiji tipa korak po korak i evropeizacija znajući kome je to u prilog.
-
Unjustice
Poprilicno si paranoidan, znas li to?stochar wrote:zanimljivo je kako kad se neki manijak na ovom forumu nadje u corsokaku, iznenada se registruje neki njegov istomishljenik jednakog rukopisa, fonta i sa istim pravopisnim greshkama koji ga bezrezervno podrzhava i odjednom imash dojam kao da sve postove pishe jedan chovjek.
a frcaju i vicevi:
naravno da BiH nije iznimka, imash josh Burundi, Čad, Bangladeš i Turkmenistan! i kod njih ima puno korupcije... nego, da mi rijeshimo te izdaje pa da se razrahatimo.Korupcija kod politicara ce biti prisutna uvijek, BiH tu nije nikakva iznimka.
Imas jos i Francusku, gdje ce najvjerovatnije se zaboraviti afera sa finansiranjem stranke i cega sve ne jos u kojoj je najvjerovatnije ucestvovao Chirac dok je bio gradonacelnik Parisa, savjetnik novog predsjednika Alain Juppe je takodjer izgleda tu omastio brke, eno ga opet jase, sta reci o Halliburtonu ili Enronu i povezanosti sa vrhom americke administracije, nesto se suskalo o nekakvim sranjima sa stanovima u kojima je ucestvovala Blairova supruga, sta bi ono sa finansiranjem CDU u Njemackoj za vrijeme vladavine Helmutha Kohla, suskalo se i za Perssona iz Svedske da je i on omastio brkove, ili zemlje u regiji koje imaju nista manje korupcije od BiH itd itd? Sinko vjerujes u bajke i da korpucije ce uvijek biti i to ne samo u BIH, nego u najrazvijenim dijelovima svijeta i to tamo gdje ne bi pomislio da je ima.
-
Dolazim
Silajdić poten!!?? ta bi sa onih 20 mil. US dolara koje je zavrnuo od Pakistana, pa vam Musharaff dolazio neki dan po njih? Sta je sa JATOM i koncesijama, ta je sa Tuzlanskom bankom (opet Jata i Hare u glavnim ulogama)? ta je sa vercom oruja tokom rata? (OK tu nije samo on upleten, već cijela mladomuslimanska vrhuka) Gdje su ti dokazi da je on sposoban? Prod'o eljezaru za marku, prevari raju ( i neka je kad su naivni i glupi) i ispari se k'o zadnja kurva. Kako se on to zalae za Muslimane i Bosance. Je li pričanjem o Srebrenici i nepravdi? Ma daj mani se gluposti...[/quote]
Hebao te mis mekinjas, po ovim postovima mi smo jos vise nespremniji za novi rat nego sto je bilo 92!!!!!!
Izgleda da je nama najbolje neko humano presljenje u prijateljske zemlje!!!!
Nekada se pitam, pa sva prepucavanja zapada i istoka ce se prelomiti preko nasih ledja, gledam Turke i oni su izgubili kompas, Iranci umislio da imaju novog proroka od onoga neobrijanog, izgleda da se samo mozemo uzdati u Boziju pomoc!!!!
Hebao te mis mekinjas, po ovim postovima mi smo jos vise nespremniji za novi rat nego sto je bilo 92!!!!!!
Nekada se pitam, pa sva prepucavanja zapada i istoka ce se prelomiti preko nasih ledja, gledam Turke i oni su izgubili kompas, Iranci umislio da imaju novog proroka od onoga neobrijanog, izgleda da se samo mozemo uzdati u Boziju pomoc!!!!
-
Dolazim
Silajdić poten!!?? ta bi sa onih 20 mil. US dolara koje je zavrnuo od Pakistana, pa vam Musharaff dolazio neki dan po njih? Sta je sa JATOM i koncesijama, ta je sa Tuzlanskom bankom (opet Jata i Hare u glavnim ulogama)? ta je sa vercom oruja tokom rata? (OK tu nije samo on upleten, već cijela mladomuslimanska vrhuka) Gdje su ti dokazi da je on sposoban? Prod'o eljezaru za marku, prevari raju ( i neka je kad su naivni i glupi) i ispari se k'o zadnja kurva. Kako se on to zalae za Muslimane i Bosance. Je li pričanjem o Srebrenici i nepravdi? Ma daj mani se gluposti...[/quote]
-
Dolazim
-
Dolazim
-
gold'n'brown
Pa sada se optuzuju upravo oni ljudi koji su dovlacili oruzje za odbranu. Radi se o cistom podmetanju. U ostalom da su izasta mogli optuziti Hasan Cengica vec bi ga optuzili jer se vodio spor o njemu i gdje je dokazano sta je dokazano. Pogotovo sto se spor vodio u vrijeme kada su jedva cekali da mu "skinu glavu"._BosanaC wrote:Bem' mu patka Banjaluckog pa nije poenta u svercu naoruzanjem za Armiju! Poenta je u tome da je oruzje koje je trebalo doci Armiji u ruke preprodavano dalje, dok su padali citavi gradovi i vrseni zlocini i genocid nad ljudima koji se nisu imali cime braniti, a pare od prodanog oruzja su zavrsavali na privatnim racunima pojedinacagold'n'brown wrote:Jesi li cula za embargo na uvoz oruzija? Ja znam da su nasi piloti svaki put glavu u torbu stavljali, letili i donosili oruzje da bi se imali cime braniti. Pri tome su letili nisko izbjegavali, radare, a koliko hoces puta su im prijetili da ce ih oboriti nato avioni. Meni su to heroji, a ne sverceri.seka wrote: po svim prilikama slijedeci sverceri su pripravni.
-
_BosanaC
Da mi je neko rek'o da cu ja Lepog braniti
Al' moram malo
Lepi ima sest mladih pravnih strucnjaka, prosjek 33 godine, govore Engleski i znaju raditi na kompjuteru
I ti se strucnjaci zovu njegovi savjetnici za pravo, Ustav, i slicne nebuloze sto kod nas postoje samo na papiru.
Eh... Posto cuh iz usta jednog od tih 'strucnjaka' (koji je btw. strucnjak za Anglosaksonsko pravo, obratiti se Nailovoj materi za objasnjenje kakve ono veze s nama ima) da su bas oni nalozili Lepog na ovu spiku oko ustavnih amandmana i obaranja istih... A onda je on nalozio ovcice, jer je ocito popusio pricu... Spika glasi 'vako (halalite O vi svi pravno pismeni jednom programeru na laickom opisivanju pravnih folova golova
):
Nije frka bila u entitetskom glasanju, jerbo ono postoji i sada. Cak sta vise - bio bi kasnije manji problem. Ali frka je bila u tome da u koliko se ne moze konstituisati vlada na nivou drzave, jer se eto ne mozemo zdogovoriti, oko najzajednickijih naciJonalnih interesa, onda - neJma vlade
A u tom slucaju se moraju raspisati izbori (navede mi fino primjer Italije, koja ima haman slican ako ne i isti sistem) pa sve iz pocetka. Do tada - nema vlade na nivou BiH (citaj: nema finansiranja institucija BiH i gladna usta koja ovise o njima ce da jedu govna u medjuvremenu kao i narod koji ovisi o njima) a vlast ce u svojoj avliji obavljati i vrsiti cetniteti
E sada, gdje je ovdje kvaka?
Proslo je tek dvanaest godina od rata. Odnosno 15 kako je rat poceo. I koliko god bili sigurni da je narod stoka, nisu sigurni da je BAS TOLIKA STOKA da ce glasati dva, tri i vise puta za one koji pricaju jedno pred izbore a ni par mjeseci nakon izbora ne mogu konstituisati vlast na nivou drzave, nego da nece, gluho bilo (i coravo
) glasati za neke nove, koji ce mozda isplivati u medjuvremenu, kao rezultat toga, i raz(piiiiiiiiiiiiiiiiiip)ati stabilnun BH politicku scenu u kojoj se vec deceniju i po zna ko pije - a Boga mi i ko placa.
Eto, iz njegovih usta u moje usi. A ako ima Boga, nadam se da je i on ovo cuo, pa da ce znati reagovati kako treba. Jerbo jos jedino nam on moze pomoci s ovakvim strucnjacima koji znaju Engleski i raditi na kompljuteru.
Al' moram malo
Lepi ima sest mladih pravnih strucnjaka, prosjek 33 godine, govore Engleski i znaju raditi na kompjuteru
Eh... Posto cuh iz usta jednog od tih 'strucnjaka' (koji je btw. strucnjak za Anglosaksonsko pravo, obratiti se Nailovoj materi za objasnjenje kakve ono veze s nama ima) da su bas oni nalozili Lepog na ovu spiku oko ustavnih amandmana i obaranja istih... A onda je on nalozio ovcice, jer je ocito popusio pricu... Spika glasi 'vako (halalite O vi svi pravno pismeni jednom programeru na laickom opisivanju pravnih folova golova
Nije frka bila u entitetskom glasanju, jerbo ono postoji i sada. Cak sta vise - bio bi kasnije manji problem. Ali frka je bila u tome da u koliko se ne moze konstituisati vlada na nivou drzave, jer se eto ne mozemo zdogovoriti, oko najzajednickijih naciJonalnih interesa, onda - neJma vlade
Proslo je tek dvanaest godina od rata. Odnosno 15 kako je rat poceo. I koliko god bili sigurni da je narod stoka, nisu sigurni da je BAS TOLIKA STOKA da ce glasati dva, tri i vise puta za one koji pricaju jedno pred izbore a ni par mjeseci nakon izbora ne mogu konstituisati vlast na nivou drzave, nego da nece, gluho bilo (i coravo
Eto, iz njegovih usta u moje usi. A ako ima Boga, nadam se da je i on ovo cuo, pa da ce znati reagovati kako treba. Jerbo jos jedino nam on moze pomoci s ovakvim strucnjacima koji znaju Engleski i raditi na kompljuteru.
-
Fox Mulder
Ma nemoj. Kako se on pojavi niotkuda RS nikad nije jača bila. Kakvi su ti to argumenti? RS nije nikad jača bila. Prema tome on je neuspjean i nesposoban. Drugo: Kakav ti je argument da ivi skromno? Ti zna? Pa cijeli svijet zna za njegovu imovinu u Turskoj, a ti ne zna. To je kriminalac velikog renga. Svi političari nisu kao on. Nema većeg demagoga i lopova od Hareta magareta. Ima i potenih političara, ali to nipoto nije Silajdić. ON JE LOPOV, I SVI KOJI GA PODRAVAJU SU LOPOVI.Shahab wrote:Mulder,Fox Mulder wrote:Silajdić poten!!?? ta bi sa onih 20 mil. US dolara koje je zavrnuo od Pakistana, pa vam Musharaff dolazio neki dan po njih? Sta je sa JATOM i koncesijama, ta je sa Tuzlanskom bankom (opet Jata i Hare u glavnim ulogama)? ta je sa vercom oruja tokom rata? (OK tu nije samo on upleten, već cijela mladomuslimanska vrhuka) Gdje su ti dokazi da je on sposoban? Prod'o eljezaru za marku, prevari raju ( i neka je kad su naivni i glupi) i ispari se k'o zadnja kurva. Kako se on to zalae za Muslimane i Bosance. Jeli pričanjem o Srebrenici i nepravdi? Ma daj mani se gluposti...maha wrote: Ja, iskreno da ti kazem, nisam zaljubljen ni u koga licno. Biram onog za kojeg u tom trenutku smatram da ce uciniti najvise za Bosnu i koji ce, barem malo, ispraviti nepravdu ucinjenu prema Bosni i njenom narodu (a velika je brate, do neba). Mozel to Haris? Ne znam, vidjet cemo. Samo ne znam nikog drugog ko je spremniji i posteniji u tom smislu, u ovom trenutku.
Haris nije ništa nepošteniji nego bilo koji drugi politicar u BiH....lično znam da živi veoma skromno...šta više za američkog ljubimca Dodika-Milu Ronhila je mala beba.
Njegov rad se treba mjeriti samo kroz prizmu degradacije Republike Srpske...
Da su amerikanci prijatelji BiH onda bi pričali istu priču kao što je pričaju na Kosovu...o tome da se srpski zločini ne mogu nagraditi.
U BiH pričaju o poštivanju ustava i demagogiji tipa korak po korak i evropeizacija znajući kome je to u prilog.
-
gold'n'brown
Pa sada se optuzuju upravo oni ljudi koji su dovlacili oruzje za odbranu. Radi se o cistom podmetanju. U ostalom da su izasta mogli optuziti Hasan Cengica vec bi ga optuzili jer se vodio spor o njemu i gdje je dokazano sta je dokazano. Pogotovo sto se spor vodio u vrijeme kada su jedva cekali da mu "skinu glavu"._BosanaC wrote:Bem' mu patka Banjaluckog pa nije poenta u svercu naoruzanjem za Armiju! Poenta je u tome da je oruzje koje je trebalo doci Armiji u ruke preprodavano dalje, dok su padali citavi gradovi i vrseni zlocini i genocid nad ljudima koji se nisu imali cime braniti, a pare od prodanog oruzja su zavrsavali na privatnim racunima pojedinacagold'n'brown wrote:Jesi li cula za embargo na uvoz oruzija? Ja znam da su nasi piloti svaki put glavu u torbu stavljali, letili i donosili oruzje da bi se imali cime braniti. Pri tome su letili nisko izbjegavali, radare, a koliko hoces puta su im prijetili da ce ih oboriti nato avioni. Meni su to heroji, a ne sverceri.seka wrote: po svim prilikama slijedeci sverceri su pripravni.
-
_BosanaC
Da mi je neko rek'o da cu ja Lepog braniti
Al' moram malo
I ti se strucnjaci zovu njegovi savjetnici za pravo, Ustav, i slicne nebuloze sto kod nas postoje samo na papiru.
):
A u tom slucaju se moraju raspisati izbori (navede mi fino primjer Italije, koja ima haman slican ako ne i isti sistem) pa sve iz pocetka. Do tada - nema vlade na nivou BiH (citaj: nema finansiranja institucija BiH i gladna usta koja ovise o njima ce da jedu govna u medjuvremenu kao i narod koji ovisi o njima) a vlast ce u svojoj avliji obavljati i vrsiti cetniteti
) glasati za neke nove, koji ce mozda isplivati u medjuvremenu, kao rezultat toga, i raz(piiiiiiiiiiiiiiiiiip)ati stabilnun BH politicku scenu u kojoj se vec deceniju i po zna ko pije - a Boga mi i ko placa.
Al' moram malo
-
Nancy Drew
-
Unjustice
Trebalo doci u BiH kako? Avionom na sarajevski aerodrom?_BosanaC wrote:Bem' mu patka Banjaluckog pa nije poenta u svercu naoruzanjem za Armiju! Poenta je u tome da je oruzje koje je trebalo doci Armiji u ruke preprodavano dalje, dok su padali citavi gradovi i vrseni zlocini i genocid nad ljudima koji se nisu imali cime braniti, a pare od prodanog oruzja su zavrsavali na privatnim racunima pojedinaca
Jesi ti svjestan koliko su Hrvati uzeli oruzja? Sjecam se dobro kad je Tudjman na sva zvona oglasio da je zaplijenio dva broda puna naoruzanja za ABiH u Plocama koji su imali helikoptere i oklopna vozila, govoreci da sprovodi embargo za naoruzanje za ABIH? Hajmo razgovarati hipoteticki. Ti si kupac oruzja za ABIH u to vrijeme. Kupis oruzje, prodavac ga doveze do odredjene lokacije u stranoj zemlji, gdje ga preuzimaju BiH ljudi ili ljudi placeni od BiH da to rade, Tudjman blokirao prolaz, sta ces ti kao odgovoran za to oruzje u ime BiH raditi sa tim oruzjem? Ostaviti ga u toj stranoj zemlji i cekati da vlasti te zemlje dodju i zaplijene ga sto bi bilo pitanje dana ili sati ili ga se rjesavati i uzeti sto se uzeti moze? Pazi blokada za ABIH nije bila samo na Jadranu i na granicama teritorije koju je ABIH kontrolisala, ona je bila svugdje u svijetu.
Nemojte ljudi biti smijesni, cudo je da je i jedna puska dosla u BiH s cime smo bili izlozeni.
-
_BosanaC
Ponovicu jos jednom, jer ocito ne citas sta pisem, nego se vodis nekakvim emocijama:gold'n'brown wrote:Pa sada se optuzuju upravo oni ljudi koji su dovlacili oruzje za odbranu. Radi se o cistom podmetanju. U ostalom da su izasta mogli optuziti Hasan Cengica vec bi ga optuzili jer se vodio spor o njemu i gdje je dokazano sta je dokazano. Pogotovo sto se spor vodio u vrijeme kada su jedva cekali da mu "skinu glavu"._BosanaC wrote:Bem' mu patka Banjaluckog pa nije poenta u svercu naoruzanjem za Armiju! Poenta je u tome da je oruzje koje je trebalo doci Armiji u ruke preprodavano dalje, dok su padali citavi gradovi i vrseni zlocini i genocid nad ljudima koji se nisu imali cime braniti, a pare od prodanog oruzja su zavrsavali na privatnim racunima pojedinacagold'n'brown wrote: Jesi li cula za embargo na uvoz oruzija? Ja znam da su nasi piloti svaki put glavu u torbu stavljali, letili i donosili oruzje da bi se imali cime braniti. Pri tome su letili nisko izbjegavali, radare, a koliko hoces puta su im prijetili da ce ih oboriti nato avioni. Meni su to heroji, a ne sverceri.
Bem' mu patka Banjaluckog pa nije poenta u svercu naoruzanjem za Armiju! Poenta je u tome da je oruzje koje je trebalo doci Armiji u ruke preprodavano dalje, dok su padali citavi gradovi i vrseni zlocini i genocid nad ljudima koji se nisu imali cime braniti, a pare od prodanog oruzja su zavrsavali na privatnim racunima pojedinaca
-
_BosanaC
Prodati ga i pare 'sacuvati' na svom privatnom racunu, nek' mi se nadje u buducnosti, jer rat nece vjecno trajati?Unjustice wrote:Trebalo doci u BiH kako? Avionom na sarajevski aerodrom?_BosanaC wrote:Bem' mu patka Banjaluckog pa nije poenta u svercu naoruzanjem za Armiju! Poenta je u tome da je oruzje koje je trebalo doci Armiji u ruke preprodavano dalje, dok su padali citavi gradovi i vrseni zlocini i genocid nad ljudima koji se nisu imali cime braniti, a pare od prodanog oruzja su zavrsavali na privatnim racunima pojedinaca
Jesi ti svjestan koliko su Hrvati uzeli oruzja? Sjecam se dobro kad je Tudjman na sva zvona oglasio da je zaplijenio dva broda puna naoruzanja za ABiH u Plocama koji su imali helikoptere i oklopna vozila, govoreci da sprovodi embargo za naoruzanje za ABIH? Hajmo razgovarati hipoteticki. Ti si kupac oruzja za ABIH u to vrijeme. Kupis oruzje, prodavac ga doveze do odredjene lokacije u stranoj zemlji, gdje ga preuzimaju BiH ljudi ili ljudi placeni od BiH da to rade, Tudjman blokirao prolaz, sta ces ti kao odgovoran za to oruzje u ime BiH raditi sa tim oruzjem? Ostaviti ga u toj stranoj zemlji i cekati da vlasti te zemlje dodju i zaplijene ga sto bi bilo pitanje dana ili sati ili ga se rjesavati i uzeti sto se uzeti moze? Pazi blokada za ABIH nije bila samo na Jadranu i na granicama teritorije koju je ABIH kontrolisala, ona je bila svugdje u svijetu.
Nemojte ljudi biti smijesni, cudo je da je i jedna puska dosla u BiH s cime smo bili izlozeni.
-
prleitihi
"(jer ovo gore nije vrijedno odgovora)"..Nancy Drew wrote:Uz opasku da još nisi savladao osnove civilizirane komunikacijeprleitihi wrote:nensi..nensi..ta jadna simplifikacija prolazi kod onog dijela naroda za kojeg ti gore reče da nije lud..(možda nije lud..ali je glup..:D )..narod na glasanju nije rekao NE ustavnim amandmanima..da je tako..harisova čeljad bi na izborima bili prvi..a kao što znamo - nisu..to što je haris dobio tihića..ne znači da je narod glas'o za amandmane (za ublehaša)..a protiv amandmana (protiv dugouhog)..nego znači da su glasali bošnje glasale za onoga ko im je tom momentu bio veći deklarativni zaštitnik nji'ovih nacionalnih interesa..a to je..i ja se slažem..lepi hare..jer da su bošnje glasale protiv aprilskog paketa..onda ne bi prva stranka u federaciji..(i državi) bila sda..čije je glavni odbor podržao aprilski paket..izuzev pacijenta žilića..znači..da se sluš'o bošnjački narod aprilski paket bi bio prihvaćen..na drugoj strani (drine..
)..da se sluš'o srpski narod iz rs-a..aprilski paket bi bio odbačen..da..sad se ti pitaš pa zašto su glasali za dodika koji je prihvatio amandmane..upravo iz istog razloga zbog kojeg su lakovjerne bošnje glasali za hareta..tako su i lakovjerni srbi glasali za miću..mića im je u tom momentu bio najveći deklarativni (tj. verbalni!) zaštitnik nji'ovih nacionalnih interesa..eh..problem je što snsd nije imao ravnopravnog konkurenta u takmičenju ko će biti veći verbalni zaštitnik..kao što je lepi hare imao u sda..(i mrtav alija jači od živog hareta..)..ali..jedno se ne smije zaboraviti..szbih je podržala onu drugu..nekoliko mjeseci pred posljednje izbore..vladu miće dodika..tada je szbih u vladi rs-a imala više ministara negoli poslanika u skupštini..
..no..došlo je vrijeme vraćanja dugova..tako da je naš zaštitnik hare morao pustiti miću u federalnu vladu..(po prvi put u historiji!)..da se vratim opet na amandmane..na onaj aprilski paket..protiv su bili haris & sons..ljubićev hdz..(jebiga..morali su se po nečemu razlikovati od čovića!)..i srpski radikali..(jesu četnici..ali znaju i oni da je aprilski paket jedino jačao državu..slabio entitete..i ništa lošega po državu nije donosio..osim onoga što ta država ima i sad..i što je imala od daytona pa do danas..)..mićo lakatš je nebrojeno puta rekao silajdžiću da mu je učinio ogromnu uslugu obaranjem aprilskog paketa..mićo laktaš je nebrojeno puta rekao da je u rs-u na aprilski paket gledano kao na nešto negativno kada je u pitanju rs..no..mićo je aprilski paket morao prihvatiti jer je tako rekao amer. ambasador..da nije tako..mićo bi danas..kada ima apsolutnu vlast u rs-u..odjeb'o aprilski paket bez ikakavog razgovora..a ne da po novinama izjavljuje gluposti a'la..parafraziram..najbolje da se vratimo izvornom daytonu..(ali bi u isto vrijeme da ode ohr..koji je i garant (izvornog ) daytona..što je još jedan laktaški paradoks)..znači mićo laktaš..od milja - kabadahija..
..bi da se vrati izvornom daytonu..ali u isto vrijeme podržava aprilski paket..(jer mora!)..to je je takva nebuloza..da je teško za povjerovati..
helem..nensi..pravni cyber stručnjaku..reci ti meni po čemu je to aprilski paket loš po državu..a dobar za entitete..odvagaj prvo..ako umiješ..šta donosi novoga dobrog za državu..a šta donosi (pazi..ključna riječ je - donosi!)..lošeg za državu..odgovore a'la..donosi dodatnu (sic!) legalizaciju rs-a..cementiranje rs-a..otcjepljenje (!) rs-a..ostavi za pp-ove sa haqqanijem..,
Crni prle ... koja gomila nebuloza ... nek ti objasni Ćazim Sadiković![]()
a davno sam ti rekla pa ću ponoviti (jer ovo gore nije vrijedno odgovora)
tebi Mićko i Paravac i Čavić i Čović
meni Gavro i Belkić i Bogić i Mesić,
svako bira svoje društvo
O ovim balavačkim uvredama neću, više govore o tebi
Pozdrav
oh how convenient,
četnik postao predsjednik srbijanskog parlamenta al jb to ... vidi vamo derneka ...
de boga ti..citiraj mi te "balavačke uvrede"..
-
Unjustice
Je li ti nesto znas i imas dokaze sto mi ne znamo i nemamo? Ako imas ja cu ti pomoci da ih predas na pravu adresu da se pokrene procedura za pokretanje krivicnog postupka protiv Harisa Silajdzica? Ne znam nije moja briga, medjutim zar ti kao moderator ovdje nisi taj koji predstavlja ovaj portal? Zasto ne objavite te dokaze kad s njima raspolazes?_BosanaC wrote:Prodati ga i pare 'sacuvati' na svom privatnom racunu, nek' mi se nadje u buducnosti, jer rat nece vjecno trajati?
-
_BosanaC
Ja apsolutno ne predstavljam portal, a kao moderator se brinem za sprovodjenje pravila portala. Kao ucesnik na diskusijama iznosim samo i iskljucivo svoje misljenje, te se ono kao takvo i treba tretirati od strane drugih ucesnika u diskusiji, a ne s nekakvom rezervom zato sto sam moderator.Unjustice wrote:Je li ti nesto znas i imas dokaze sto mi ne znamo i nemamo? Ako imas ja cu ti pomoci da ih predas na pravu adresu da se pokrene procedura za pokretanje krivicnog postupka protiv Harisa Silajdzica? Ne znam nije moja briga, medjutim zar ti kao moderator ovdje nisi taj koji predstavlja ovaj portal? Zasto ne objavite te dokaze kad s njima raspolazes?_BosanaC wrote:Prodati ga i pare 'sacuvati' na svom privatnom racunu, nek' mi se nadje u buducnosti, jer rat nece vjecno trajati?
Dokaz?
Ne znam... Imam nekakvih otpusnih listova iz ratne bolnice, ali to nije dokaz ni za sta. Imam takodje dokaz da smo u ratu izgubili sto se izgubiti moglo (pricam o svojoj porodici) ali smo hvala Bogu ostali mi zivi. Takodje je poznato da su neki u rat usli s nigdje nicim a iz rata izasli sa vilama, kucama, stanovima, autima, nekretninama u inostranstvu... Da ne spominjemo bez i jednog jedinog oziljka. Ti koji imaju to sto nabrojah su se vrtili oko para, koje su dolazile za ove ili one prilike. Eno ti Hrvatska - svi bruje o tome gdje su pare skupljene za naoruzanje, dok se kod nas ne smije ni postaviti to pitanje, jer odmah diras u nacionalne interese i poredis 'nase' s 'njihovim'.
A dok se istraga ne pokrene sumnjam da ce neko naci i validne dokaze. A sve gore sto sam naveo je, ako nista drugo, dobar temelj za kvalitetnu istragu. Koju ocito nikome ne pada na pamet da pokrene. A i zasto bi? Haris je NAS