Sta se stvarno desilio u carevoj dzamiji 15.02.2007 - VIDEO

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
visby

Post by visby »

Bilo bi lijepo kad bi neko stavio sliku onog sa stolnjakom na glavi sa proslogodisnjih demonstracija protiv Danske.
encian

Post by encian »

_BosanaC wrote:Meni samo nije jasno otkud @Utnapishtim i njegova braca na ovom forumu, s obzirom da je ovo jos jedna od novotarija koje, gluho bilo, nije bilo u Muhamedov vakat :?
vala i ja se isto pitam. i spomenuse ono za semafore. tesko mi je povjerovati, ali zar auto nije staro tek 200tinjak godina :?
Pearl

Post by Pearl »

encian wrote:
_BosanaC wrote:Meni samo nije jasno otkud @Utnapishtim i njegova braca na ovom forumu, s obzirom da je ovo jos jedna od novotarija koje, gluho bilo, nije bilo u Muhamedov vakat :?
vala i ja se isto pitam. i spomenuse ono za semafore. tesko mi je povjerovati, ali zar auto nije staro tek 200tinjak godina :?
joj vas.. ko da ste se juce rodili.. pa izabere se ono sto ti odgovara... :)

internet je ocito sredstvo da prikupljanje i zavodjenje masa i prenosenje "prave" (njihove) istine..pa je prema tome dozvoljen.. TV im ne moze za to posluziti pa nije dozvoljen...radio mozda, ako imaju "svoju" stanicu...
semafor je novotarija, a auto je korisno da se prevezes iz tacke A u tacku B (da te noge ne zabole, jelte) pa on eto nije novotarija.. ali registrovanj auta jeste :-) :-)

God works in misterious ways.. nismo mi dovoljno pametni da to sve skontamo, zato trebamo njih da nas upute, a ako ih ne poslusamo, u dzehennem cemo.. nema hajra od koristenja mozga, nije nam za to dat :shock: :-)
zlata

Post by zlata »

encian wrote:
Ma "Braca" samo idu :run: pjehe...ili :faraon1: auto-stopom! :thumbup:
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

Nisam inace sklon ovome ali i meni se cini da su postali velika opasnost po drustveno uredjenje bih. ili ih ima sve vise i vise ili su se osilili i postaju sve glasniji i glasniji...

znam da je iracionalno ali me je strah da bih i sarajevo ne pretvore u talibanski kabul.

muslimani su uspjeli prezivjeti ovdje 500 godina, a da su bili onakvi prezivjeli bi jedno 30...a mozda su ove vehabije ustvari Dedzal, koji poziva u zabludu, zavodi ljude?

nesto se treba raditi - ali bojim se da sto ih se vise onemogucava, oni se vise sire...jednostavno, problem je socijalne prirode i treba se nesto hitno poduzeti da se ova posast ne prosiri...IZ i reis radite nesto
bibliotekar

Post by bibliotekar »

klonite se ljudi ogovaranja
njonjica

Post by njonjica »

bibliotekar wrote:klonite se ljudi ogovaranja
Slazem se. Mislim da je (i vise nego dovoljno) receno.
Sad treba sacekati da IZ u saradnji sa policijom i pravnim sistemom uradi ono sto treba.
zlata

Post by zlata »

Svemirski_Jebach wrote:Nisam inace sklon ovome ali i meni se cini da su postali velika opasnost po drustveno uredjenje bih. ili ih ima sve vise i vise ili su se osilili i postaju sve glasniji i glasniji...

znam da je iracionalno ali me je strah da bih i sarajevo ne pretvore u talibanski kabul.

muslimani su uspjeli prezivjeti ovdje 500 godina, a da su bili onakvi prezivjeli bi jedno 30...a mozda su ove vehabije ustvari Dedzal, koji poziva u zabludu, zavodi ljude?

nesto se treba raditi - ali bojim se da sto ih se vise onemogucava, oni se vise sire...jednostavno, problem je socijalne prirode i treba se nesto hitno poduzeti da se ova posast ne prosiri...IZ i reis radite nesto
Ama u nedostatku "prave" pravne drzave...i Hitler je bio "dobar". Oni sad samo cekaju da se dokaze da "nista i niko ne valja"...pa da se uvale k'o Adolf...kako god...kud god mogu.
A fala Bogu svi znamo ko sve jedva ceka da se Vehbicima ostvari san. Imaju "tajne" torcide i na istoku i na zapadu BiH!
Hantraga

Post by Hantraga »

Prvo bih zelio da kazem ovima kao sto su Utnapishtim, koristeci njegov citat:
"Muhammad ibn Abd-al-Wahab nije nista novo izmislio, nego je ozivio sunnet koji je bio zapusten i zabranio novotarije. Neka nadje neko nesto “novo” sto dolazi od M.A. Wahaba sto nije vec u sunnetu i hadisima Allahovog Poslanika saw."

Meni se cini da vi i vasa grupa kako god je zvali, mozda nisu Vehabije, al sta god da su, previse uvelicava bozijeg poslanika.

Muhammed a.s. jeste posljednji bozji poslanik, i on je kroz svoje hadise pokusavao da "objasni" Kur'an, koji je bozija rijec...

Dakle Bozija poruka "Kur'an" je ono sto je farz(obaveza) i sto svaki musliman treba da se drzi...
U Kur'an-u pise da ljudi treba da se obrazuju, naravno iz razloga da lakse razumiju boziju poruku...

Medjutim, oni koji ne zele da se obrazuju, lakse im je citati poslanikove hadise, to jest pripovjetke, koje objasnjnavaju sta je ustavri Allah dz.s. htio da kaze u Kur'an-u.

Sve u svemu vremenom ljudi pocinju da uzdizu poslanikove hadise i gotovo ponekad ih izjednacavaju sa surama u Kur'an-u...
JA mislim da je to pogresno, jel znamo da je krscanstvo skrenulo sa bozijeg puta zato sto je uzdiglo pretposljednjeg bozijeg poslanika, da je haman njegov sin...i danas smo svjedoci da se krscani vise mole bozijem poslaniku, nego samom Bogu...

Prepovideanjem hadisa i uvodjenjem sunneta, kao farz, mi smo na tom istom putu, kao i krscani, jel pocinjemo da uzdizemo poslanika na tu razinu da zanemarujemo samog Boga...

Ljudi, obrazuj te se, siri te svoje videokruge, jel samo takvi mozete da razumijete posljednju boziju objavu, koju je prenio posljednji poslanik...
Hantraga

Post by Hantraga »

Onda bih jos dodao i ovo...

Mislim da je uredu da postoje VEhabije u Bosni...posto na politickoj sceni, Bosna nema RAdikla, dakle nekog ko vuce skroz u desno...

Recimo, Bracic je nas Seselj... :lol: :lol: :lol:

I to je OK, sve dok su pod kontrolom i u manjini, ali je desnica uvjek zdrava za drustvo...

Samo nece biti dobro ako dozivimo sto i Srbija, da radikali imaju vecinu glasackog tijela...

Prisustvo Vehabija takodje odrzava opstanak jedinstvene BiH. Sve dok god evropa vidi da su Bosnjaci pod mogucim uticajem radikala, oni ce Bosnu odrzavati multietnicku i nece dozvoliti da se raspane... :D
Diwan

Post by Diwan »

Rottweiler wrote:HISTORIJA VEHABIJSKE RUŠILAČKE AGONIJE I DANAŠNJI IZGLED MEKKE I MEDINE

Područje Hidžaza, obalna oblast zapadne Arabije u kojoj se nalaze Mekka i Medina, uvijek su kroz povijest imali poseban status ma ko imao službenu vlast nad tim područjem. Na svetost i bereket tog područja posebno se pazilo. Ništa se nije naglo radilo. Taj lijepi edeb njegovan je sve do dolaska vehabija, a oni u Hidžaz provaljuju dva puta. Ovaj drugi bit će i najkobniji.

Krajem 18. stoljeća vehabije u nekoliko navrata pokušavaju ući u Hidžaz. Godine 1802. uspijeva im da uđu u grad Taif, prolijevajući pritom nedužnu krv muslimana. Već iduće godine polazi im za rukom da uđu i u Mekku. Tom prilikom ruše turbeta, historijske spomenike, pa čak i malu kupolu nad vrelom Zemzem. Tri godine kasnije rušilački ulaze i u Medinu. Povijesničari kazuju kako ni jedna džamija pored koje su prošli nije bila pošteđena. U zadnji tren odustali su od rušenja i samog Poslanikova, a.s., turbeta. Narednih nekoliko godina hadžijama iz Iraka, Sirije i Egipta bio je zabranjen ulazak u sveta mjesta. Kralj Al Sa’ud je postavio uvjet: „Ko želi obaviti hadž mora prihvati vehabizam. U suprotnom bit će tretiran kao nemusliman.“ Rušilačke aktivnosti nisu im bile dovoljne. Kralj je opustošio riznicu Poslanikove, a.s., džamije u koju se hadžije stoljećima donosile vrijedne darove. Blago je iskorišteno u vlastite svrhe.

Konačno, pod pritiskom muslimana iz čitavog svijeta, osmanlijski halifa nalaže da se u Mekki i Medini ponovo uspostava regularna vlast i vrati normalno stanje. Tako Muhammed Ali paša uz pomoć lokalnih plemena ponovo vraća prijašnje stanje i anulira vehabijsku vlast. Samo u Kairu je slavlje trajalo pet dana. Hadžije su ponovo mogle slobodno ići na hadž. Godine 1818. obavljena je rekonstrukcija islamskog nasljeđa. Dodatna rekonstrukcija obavljena je i 1848. i 1860. godine.

Međutim, Osmanlijsko Carstvo bilo je na svome izmaku. Zapadne kolonijalne sile grabile su što se još moglo ugrabiti. Situaciju u Arabiji iskoristile su, ko drugi doli vehabije. Ponovo upadaju u Mekku 1924. godine. Kao i prošli put, iza sebe ostavljaju pustoš.

Malo ko da je bio pošteđen. Avn ibn Hašim, tadašnji upravitelj Mekke, između ostalog bilježi: ''Teško da je bilo i jednog drveta a da pored njega nije ležalo jedno ili dvoje mrtvih tijela.''Već iduće godine, 21. aprila 1925., do temelja se ruše Džennetul-Beki’, a onda i ostala mezarja, turbeta, islamsko nasljeđe. Jedino turbe hazreti Pejgambera, a.s., biva pošteđeno. No sama Poslanikova, a.s., džamija pretrpila je bombardovanje.
(PS. Nesto, sto nam je poznato u poljednjem ratu u Bosni i Hercegovini.)

Pod velikim pristiskom muslimana kralj Ibn Sa’ud daje obećenje kako će područje Hidžaza staviti pod multinacionalnu upravu. Obećanje nije nikad ispunjeno.

Šokirani muslimani organiziraju 1926. proteste širom svijeta. Muslimani Indije donose čak i rezoluciju kojom se gnušaju na počinjene zločine u svetim mjestima. Veliki protesti održani su i Iraku, Iranu, Egiptu, Turskoj i Indoneziji. Međutim, situacija je ostala nepromijenjena sve do danas. Ustvari, i ono malo znakova koji su ostali da nas podsjećaju na velike događaje iz vremena Poslanikova, s.a.v.s., vremena sistematski se nastavljuju razarati. Takav je primjer i sa brežuljkom na brdu Uhud na kojem su stajali Poslanikovi, a.s., strijelci u bici na Uhudu. Hadžije koje su išle na hadž nekoliko prošlih godina kažu kako je brežuljak skoro sravnjen, uklonjen mu trag. Slično je i s hendekom oko Medine kojeg je i sam Poslanik, a.s., svojim mubarek rukama kopao. Zasut je zemljom i na njemu izgrađene zgrade. Primjera je mnogo. Navest ćemo samo nekoliko spomenika koji su danas uništeni:
El-Mu‘alla – veliko staro mekkansko greblje. Sravnjeno sa zemljom.

Kabur hazreti Have u Džiddi.

Kabur Poslanikova, a.s., oca u Medini.

Kuća žala (beytul-ahzan) hazreti Fatime u Medini.

Džamija Selmana Farisija u Medini.

Džamija Redž‘atuš-šems u Medini.

Pejgamberov, alejhisselam, dom u Medini u kojem je živio nakon Hidžre.

Kompleks (mahhalla) porodice Benu Hašima u Medini, porodice Poslanikove, a.s.

Kuća hazreti Alije u kojoj su rođeni Poslanikovi, a.s., unuci Hasan i Husejn, r.a.

Kuća hazreti Hamze i mezarje boraca na Uhudu
svaka cast na tekstu i informacijama
zlata

Post by zlata »

Hantraga wrote:Onda bih jos dodao i ovo...

Mislim da je uredu da postoje VEhabije u Bosni...posto na politickoj sceni, Bosna nema RAdikla, dakle nekog ko vuce skroz u desno...

Recimo, Bracic je nas Seselj... :lol: :lol: :lol:

I to je OK, sve dok su pod kontrolom i u manjini, ali je desnica uvjek zdrava za drustvo...

Samo nece biti dobro ako dozivimo sto i Srbija, da radikali imaju vecinu glasackog tijela...

Prisustvo Vehabija takodje odrzava opstanak jedinstvene BiH. Sve dok god evropa vidi da su Bosnjaci pod mogucim uticajem radikala, oni ce Bosnu odrzavati multietnicku i nece dozvoliti da se raspane... :D
DAJ MOLIM TE NE LUTAJ. Klasicnu kapitalisticku desnicu zanima ne samo vlast...nego najvise ekonomija...tj. porezi, slobode-liberalizm...itd. Ovi samo gledaju kako bi nam uskratili slobode (po Allahovom nalogu)!

Nase bradonje...uopce ne priznaju da zive u svijetu u kojem zive...iako svakako uzivaju u njegovom modernom napretku...k'o i svi ostali. Dapace....da frajeri mogu....strpali bi nas sve u jednu trecinu BiH...da zivimo u nekakvom zelenom :lol: Vehabijskom Disneylandu...ili mozda nesto k'o muslimanski Flinstones. (Fred i Barney bi bili Bedruddin i Fredruddin)!:P
Kralj Tvrtko XXVIII

Post by Kralj Tvrtko XXVIII »

Jel fakat istina da je Barcic bio godinu dana u zatvoru u Zenici zbog zlostavljanja svoje zene?
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Kralj Tvrtko XXVIII wrote:Jel fakat istina da je Barcic bio godinu dana u zatvoru u Zenici zbog zlostavljanja svoje zene?
ja sam cuo da je tuko zenu jako puno i da se zbog toga rastala od njega, govorio joj je da ce je tuc sve dok se sve zene redom ne pokriju. :roll: :shock:
njonjica

Post by njonjica »

Hm...nesto mi "tukne" na sejtanovu "vojsku" :-?
Kralj Tvrtko XXVIII

Post by Kralj Tvrtko XXVIII »

Lik je onda pravi degen. Ne mogu da vjerujem kako ga iko moze slijediti.
fia

Post by fia »

Bosanac sa dna kace wrote:
Kralj Tvrtko XXVIII wrote:Jel fakat istina da je Barcic bio godinu dana u zatvoru u Zenici zbog zlostavljanja svoje zene?
ja sam cuo da je tuko zenu jako puno i da se zbog toga rastala od njega, govorio joj je da ce je tuc sve dok se sve zene redom ne pokriju. :roll: :shock:

http://www.slobodnaevropa.org/article/2 ... ec3c6.html
Ahmmed

#143 Re: Ko su pravi "sektasi"?

Post by Ahmmed »

Utnapishtim wrote:Crkve nisu Allahove kuce jer se u crkvama moli Issa’u a.s , a ne Allahu swt. Sinagoge nisu Allahove kuce jer kao ni crkve ne prihvacaju Allahove zakone. Allah ne prima njihov ibadet. Onaj ko proturjeci navedenom je u kufru – a onaj ko je u kufru je kjafir. A gdje kjafiri idu? Sta kaze Allah swt i Poslanik saw? I bogumili cak nisu vidjeli crkve kao Bozije kuce.

Zakoni Islama dolaze od Allaha swt, a ne od IVZ niti onoga koji je primio nagradu od zlocinca Kissingera. Islam je objasnio Poslanik hadisima i svojim sunnetom. A IVZ treba da primjenjuje ono sto je vec istumaceno “svima” koji hoce da im je jasno. A oni koji nece, neka procitaju suru Al-Kafirune.

Oni koji tvrde da pripadaju bosanskom Islamu jesu – sektasi, a ne oni koji vi nazivate “vehabijama” jer oni ne tvrde da postoji poseban Islam od onoga kojeg je naredio Allah swt. Po tom uzoru etiketiranja – vi ste “Cericevci” jer vam je on “vodja”, ali oni koje nazivate “vehabijama” nisu vehabije – jer ne slijede M.A.Wahaba nego zadnjeg Allahovog Poslanika Muhammeda saw.

Muhammad ibn Abd-al-Wahab nije nista novo izmislio, nego je ozivio sunnet koji je bio zapusten i zabranio novotarije. Neka nadje neko nesto “novo” sto dolazi od M.A. Wahaba sto nije vec u sunnetu i hadisima Allahovog Poslanika saw, ali dokumentovano ne rekla-kazala,

Ne postoji bosanski Islam – nego slab iman bosanskih Muslimana koji se kriju iza ‘Mi imamo nas Islam” – gdje zene ne treba da nose ni hidzab, a kamoli nikab, i gdje je muzika dusevna hrana, a i svi onda mozemo u isto kolo.

Zene, u vrijeme Allahovog Poslanika swt su nosile hidzabe i nikabe. Muslimanske zene u Bosni su takodje nosile nikabe i hidzabe, koje su komunisti strgnuli i uredbom zabranili.

Od osoba koje se javljaju ovdje i propovijedaju “bosansku” nepostojecu verziju Islama – jeli nosite hidzabe ako ste zene, i jeli nagovarate ili barem razumijete da je hidzab Farz ako ste muskarci.

Na pitanje o hidzabu – spominjete nikab – a da jos niste dospjeli to nivoa i razumjevanja hidzaba. Hidzab, zavijanje zene muslimanke je Farz kao sto je bila obaveza i zenama u ranijim Allahovim objavama.

Da su dvojica najvaznijih ‘alima (koje je Bosna imala u proslosti) M. Handzic r.a i Husein Djozo r.a. danas zivi – bili bi prozvani vodjama tzv “vehabija”. Procitajte fetwe H. Djoze ili predavanje M. Handzica. Obadvojica su stekla obrazovanje na Al-Azharu, a ne samo u nedeljnom mektebu ili medresi koja ni dan danas nema prevedene hadise Imam Bukharija koji su poslije Qur’an-a drugi najvazniji izvor Serijatskog zakonodavstva.

Handzic kaze: “musliman je dužan čuvati muslimanske običaje i osobine, a kloniti se nemuslimanskih ... “ Sta su to nemuslimanski obicaji prema dvojici autora koji zu znanje crpili iz Qur’ana i hadisa: razotkrivanje zena, alkohol, kocka, muzika, mijesanje zena i muskaraca, slavljenje nemuslimanskih praznika… Obadvojica su takodje smatrali mevlud za novotariju kao i ucenje Qur’ana za pare.

Ovdje kao da o Islamu raspravljaju kompletne neznalice ili nemuslimani. Potmetanje kukavicijih jaja. A ko se pravi blesav taj je i glup.

Kad danas, oni koji su izvrsili pokolje u istocnoj i zapadnoj Bosni, ili su aplaudirali na zlocine ili ih negirali - postaju novi saveznici – a oni koji su zivotima dosli da brane zrtve - danas su drzavni politicki “neprijatelji” koje treba protjerati – plodno je nastalo tlo za novog Radovana.

Kako se ne zalazete za protjerivanje onih koji su izvrsili zlocine i etnicko ciscenje? Zemlja, u kojoj zena sa muslimanskim imenom, koja ubije svoje dijete iz nenamjere, dobije vise godina robije nego cetnici koji su ubijali i silovali 12 godisnje djevojcice i zene u Foci – je gubiliste naroda - jer nedostatak samopostovanje i ponosa je jedan od stubova opstanka.

Poslije njega cini mi se da vise nece biti nesuglasica medju muslimanima, jer nece biti muslimana i muslimanki nego po zelji Rajka i Gojka.
Kakav je stav Muhammeda a.s. o sljedbenicima Knjige? Da li je Muhammed a.s. naređivao rušenje crkava i nasilu kršćane i Jevreje prevodio u islam?

Ja da smatram da moja vjera, islam, nije savršena, ne bih bio musliman. Prema tome , ne spočitavaj ljudima ,koji su stali u obranu onih civilizacijskih vrijednosti, kojima nas je podučio Muhammed a.s. da su kafiri. I jel bi to sad rušio crkve???? Jel bi to radio ono što je protivno praksi našeg Pejgambera? I da, treba pročitati suru Al-Kafirun.....

I ko si ti, da propituješ ljude koji ne misle kao ti o oređenim stvarima? Jel ti misliš da u BiH ,niko drugi osim vehabija ne obavlja namaz, redovno, ne psoti, ne daje zekat, niko osim vehabija nije otišao na hadž? Jel ti to misliš da su imanski i islamski šarti, jedino poznati vehabijama,jedino ih se vi pridržavate? Jel ti to misliš da su samo vaše žene pokrivene? Da ste vi izmisli islam u Bosni? Da muslimana nije ovdje bilo, MUSLIMANA, dok vi niste došli, nakon što ste zinalučili, drogirali se, krali, lokali i žderali krmetinu?

Zamisli, bilo je ovdje muslimana i ima ovdje muslimana i bit će ovdje muslimana,koji će poštivati i slijediti Allahov dž.š. Šerijat, a ne Šerijat vašeg Abdul Wehaba, engleskog špijunčine i proljevača krvi nedužnih muslimanskih žena, djece i muškaraca!

I ne priča ovdje niko o bosanskom islamu... I ti to znaš dobro....A čak i da priča, pa šta?Islam u BiH ima svoje iskustvo....

I ne spočitavaj Handžiću i Đozi, našim uvaženim alimima, ono što oni nisu i što nikada ne bi bili....I , još jednom, shvati: NISTE VI DONIJELI, NI IZMISLILI ISLAM U BOSNI!Ni zakone Allaha dž.š. ni Šerijat, ni namaz, ni pokrivanje, ni post, ni zekat....Znamo mi dobro što je farz.....I vi nas tome ne trebate poučavati...I ne pravimo se stručnjaci za sve, pa i za frekvenciju saobraćaja, kao vi, pa biste da vam na semaforima trepće samo žuto svjetlo...

Što se agresije tiče, ne bih komentirao previše....Jer,ko si ti, da meni, i bilo kome ovdje, ne znajući šta smo i koliko toga dali u ratu, od života najmilijih, pa na dalje... soliš pamet o odnosu prema četnicima ,ratnim zločincima... Pročitaj malo na ovom forumu, na drugim temama, šta ljudi koji se ne slažu sa vama, misle o četnicima, i ratnim zločincima, I ako ti je žao Mithete Halilović, majke koja je za ubistvo svoje djevojčice dobila 15 godina, kako ti kažeš u nenamjeri, a sve da bi mogla okolo jasati sa novim zagondžijom, žali se Meddžidi Kreso....

I bojte se Allaha dž.š....Jer, On ne voli smutljivce i one koji nered na Zemlji čine.....

I da znaš: Nećete od BiH praviti novi Irak....Nećete, Vallahi.....
Ahmmed

Post by Ahmmed »

zoom66 wrote:ahmmede :thumbup: :):)

ps. Utnapishtim je od silnog pishtanja odmah zvizno pa ti neshto ne mere odgovoriti...:-)
Ma,ne šalji ih u Banoviće, pusti ih meni, molim te :D Izaći ću ja s njima na kraj :)
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

de ozbiljno vratite ih, da se ljudi uvjere u to sta su i ko su
novajlija

Post by novajlija »

Stari wrote: PS.
Safet Kuduzović - Mešanović i Merdan pišu kako ga je rat i studiranje u Jordanu učinio izrazito nerealnim, čak i u vehabijskim krugovima. Osnovne teme njegovih tekstova su glazba, brada, duhan… jedan od svojih „znanstvenih radova“ posvetio je temi da li je bidat (zabranjena novotarija u vjeri) :shock: peglanje odjeće, :shock: drugi govori o tome je li dozvoljeno jesti kašikom, treći tretira problem kratkih nogavica
Fakat mi se ovaj Sefik ....haman pomalo i svidja...stvarno koji ce nam vrag to peglanje....nema mi nista mrze....no peglati kosulje kad sam mahmuran.
Stvarno su neki cudni kad vjeruju u sve sto se napise o tim ljudima. Pa zar stvarno mislite da je istina to sto je taj merdan izvalio?!
Obuca9

Post by Obuca9 »

Treba fino organizovati tajnu organizaciju koja ce ih sve protjerati odakle su i dosli...

Po meni oni su jedina greska rahmetli Alije, kojeg izuzetno cijenim, ali ove bradate nakaze nisu trebale, bolje da su nam slali hranu i brašno nego sto su nam slali ove govnare...

I može li mi neko objasniti posto jos nigdje nisam primijeito koje je njihovo objasnjenje zasto ne postuju semafore ?
ragib

Post by ragib »

hz__semir wrote:Treba fino organizovati tajnu organizaciju koja ce ih sve protjerati odakle su i dosli...

Po meni oni su jedina greska rahmetli Alije, kojeg izuzetno cijenim, ali ove bradate nakaze nisu trebale, bolje da su nam slali hranu i brašno nego sto su nam slali ove govnare...

I može li mi neko objasniti posto jos nigdje nisam primijeito koje je njihovo objasnjenje zasto ne postuju semafore ?
Nije ti ovo komunizam pa ta ubijas, tjeras, zatvars muslimane.
ragib

Post by ragib »

zoom66 wrote:
ragib wrote:
hz__semir wrote:Treba fino organizovati tajnu organizaciju koja ce ih sve protjerati odakle su i dosli...

sine ragibe, mozesh ti to i bolje...;)...haj opet...:D
"numijem ćaća":D
Obuca9

Post by Obuca9 »

ragib wrote:

jakih mi muslimana...

Da se razumijemo nisam ja nikakav komunista, i ja sebe smatram muslimanom i idem u dzamiju i klanjam onako kako se ovdje uvijek klanjalo a ne sa nogama raširenim ko da pravim špagu, bacanjem tepsiha i skakanjem u po namaza...
Post Reply