Sta Sarajlije misle o krajisnicima?
-
Duke of Cumberland
EdaHifi i winetou,
Lijepi pozdrav za Petrovcane iz Cape Town-a!
-
airwing
Ako si zaista u CTu reci mi kako iz Bosne najjeftinije i najlakše doći dole?Duke of Cumberland wrote:EdaHifi i winetou,
Kojom aviolinijom i preko kojih aerodroma. Da li neka agencija prodaje aranžman za JA republiku?
Hvala.
-
Duke of Cumberland
Ja ovdje ne zivim za stalno, samo sam tu poslovno pola godine. Ja sam nisam letio od Bosne do SA, samo iz UK za SA.airwing wrote:Ako si zaista u CTu reci mi kako iz Bosne najjeftinije i najlakše doći dole?
Kojom aviolinijom i preko kojih aerodroma. Da li neka agencija prodaje aranžman za JA republiku?
Hvala.
Znam ovo
Sarajevo London - funti 409.00 BA-Lufthansa (kako kad zavisi od dan kad letis i kad se vraca). Moj rekord u jeftinoci bio je funti 216.00 u decembru prosle godine.
London Cape Town - funti 657.00 South African Airlines
Povratne za jednu osobu. Toliko sam ja platio starom da me posjeti u Junu ove godine. znaci oko funti 1100.00 s lovom za kafu, cigate i taxi.
Znam papka koji je isao Sarajevo, Minhen,Stutgard,Cape Town i platio funti 1900.00
Ovdje jedan crnogorac ide u Bari pa Rim pa Cape Town ne mogu da se sad tacno sjetim cijene posto je rekao u randima ali dodje otprilike jos 10% jeftinije nego ovo sto sam ja platio.
-
violentjack
-
Ahmed.ibn.Fahalan
Sve najbolje..samo malo čudan naglasak 
-
Ahmed.ibn.Fahalan
Što jes' jes' 
-
Glumica
e hajde nek mi neko kaze kako to zaboga covjek ima/treba da ima formirano misljenje o gradjanima jednog dijela drzave ili jednog grada?!? i zasto bi zaboga formirao misljenje o njima? kakva je to nebuloza? kao imas posebno misljenje o krajisnicima, pa posebno o hercegovcima... pa o ovima... mislim nigdje veze... valjda mislis o njima sto i o bilo kome drugom... misljenje formiramo valjda kad se radi o konkretnim ljudima...
-
airwing
Reci mi jos koliko je ovaj iznos u KM ili bar $ približno, da ne tražim liste sa vrijednošću funti.Duke of Cumberland wrote:Ja ovdje ne zivim za stalno, samo sam tu poslovno pola godine. Ja sam nisam letio od Bosne do SA, samo iz UK za SA.airwing wrote:Ako si zaista u CTu reci mi kako iz Bosne najjeftinije i najlakše doći dole?
Hvala.
Znam ovo
Sarajevo London - funti 409.00 BA-Lufthansa (kako kad zavisi od dan kad letis i kad se vraca). Moj rekord u jeftinoci bio je funti 216.00 u decembru prosle godine.
London Cape Town - funti 657.00 South African Airlines
Povratne za jednu osobu. Toliko sam ja platio starom da me posjeti u Junu ove godine. znaci oko funti 1100.00 s lovom za kafu, cigate i taxi.
Znam papka koji je isao Sarajevo, Minhen,Stutgard,Cape Town i platio funti 1900.00
Ovdje jedan crnogorac ide u Bari pa Rim pa Cape Town ne mogu da se sad tacno sjetim cijene posto je rekao u randima ali dodje otprilike jos 10% jeftinije nego ovo sto sam ja platio.
I reci mi da li si aranžman plaćao preko jedne agencije ili je ovo "sklapano" iz par aranžmana: sa-london, pa london-ct?
Volio bih znati kako doći do aranžmana u Sarajevu jer bi uz povoljan aranžman išao za JAR već u septembru na par dana. Dakle u sezoni. Da li su letovi spojeni i kolika je pauza-da li bi morao plaćati boravak u Londonu.
Hvala za informaciju!
- Ergot
Amin! Mi smo bolesna nacija.Glumica wrote:e hajde nek mi neko kaze kako to zaboga covjek ima/treba da ima formirano misljenje o gradjanima jednog dijela drzave ili jednog grada?!? i zasto bi zaboga formirao misljenje o njima? kakva je to nebuloza? kao imas posebno misljenje o krajisnicima, pa posebno o hercegovcima... pa o ovima... mislim nigdje veze... valjda mislis o njima sto i o bilo kome drugom... misljenje formiramo valjda kad se radi o konkretnim ljudima...
-
zzzzz
Misljenje o ljudima iz razlicitih djelova Bosne a i Hercegovine zasnivam uglavnom na iskustvima iz rata ali ne generalizujem tek tako cijelu regiju vec od mjesta do mjesta. Gledano s te tacke gledista cijenim Jajcane (i oni za sebe kazu da su krajisnici) i Buzimljane.