Sta Sarajlije misle o krajisnicima?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

EdaHifi

Post by EdaHifi »

ne fercera.....na poslu sam trenutno i comp ne voli nesto java i chatove
winetou

Post by winetou »

OK. Ja budem ovdje na forumu. Tako da znas :D
Duke of Cumberland

Post by Duke of Cumberland »

EdaHifi i winetou,

Lijepi pozdrav za Petrovcane iz Cape Town-a!
:D
airwing

Post by airwing »

Duke of Cumberland wrote:EdaHifi i winetou,

Lijepi pozdrav za Petrovcane iz Cape Town-a!
:D
Ako si zaista u CTu reci mi kako iz Bosne najjeftinije i najlakše doći dole?

Kojom aviolinijom i preko kojih aerodroma. Da li neka agencija prodaje aranžman za JA republiku?

Hvala.
Duke of Cumberland

Post by Duke of Cumberland »

airwing wrote:Ako si zaista u CTu reci mi kako iz Bosne najjeftinije i najlakše doći dole?

Kojom aviolinijom i preko kojih aerodroma. Da li neka agencija prodaje aranžman za JA republiku?

Hvala.
Ja ovdje ne zivim za stalno, samo sam tu poslovno pola godine. Ja sam nisam letio od Bosne do SA, samo iz UK za SA.

Znam ovo
Sarajevo London - funti 409.00 BA-Lufthansa (kako kad zavisi od dan kad letis i kad se vraca). Moj rekord u jeftinoci bio je funti 216.00 u decembru prosle godine.
London Cape Town - funti 657.00 South African Airlines
Povratne za jednu osobu. Toliko sam ja platio starom da me posjeti u Junu ove godine. znaci oko funti 1100.00 s lovom za kafu, cigate i taxi.

Znam papka koji je isao Sarajevo, Minhen,Stutgard,Cape Town i platio funti 1900.00

Ovdje jedan crnogorac ide u Bari pa Rim pa Cape Town ne mogu da se sad tacno sjetim cijene posto je rekao u randima ali dodje otprilike jos 10% jeftinije nego ovo sto sam ja platio.
violentjack

Post by violentjack »

:shock: Samo 4 stranice..ima da ovo popunite do 10-te sutra :-?
keki

Post by keki »

ne misle
Ahmed.ibn.Fahalan

Post by Ahmed.ibn.Fahalan »

Sve najbolje..samo malo čudan naglasak :D
Ergot

Post by Ergot »

Ahmed.ibn.Fahalan wrote:Sve najbolje..samo malo èudan naglasak :D
Bar znamo razlikovati dijakritike, pa tako nigdje u Krajini ne moze¹ otiæi u èevapðinicu. :D
Ahmed.ibn.Fahalan

Post by Ahmed.ibn.Fahalan »

Što jes' jes' :D
Glumica

Post by Glumica »

e hajde nek mi neko kaze kako to zaboga covjek ima/treba da ima formirano misljenje o gradjanima jednog dijela drzave ili jednog grada?!? i zasto bi zaboga formirao misljenje o njima? kakva je to nebuloza? kao imas posebno misljenje o krajisnicima, pa posebno o hercegovcima... pa o ovima... mislim nigdje veze... valjda mislis o njima sto i o bilo kome drugom... misljenje formiramo valjda kad se radi o konkretnim ljudima...
airwing

Post by airwing »

Duke of Cumberland wrote:
airwing wrote:Ako si zaista u CTu reci mi kako iz Bosne najjeftinije i najlakše doći dole?

Hvala.
Ja ovdje ne zivim za stalno, samo sam tu poslovno pola godine. Ja sam nisam letio od Bosne do SA, samo iz UK za SA.

Znam ovo
Sarajevo London - funti 409.00 BA-Lufthansa (kako kad zavisi od dan kad letis i kad se vraca). Moj rekord u jeftinoci bio je funti 216.00 u decembru prosle godine.
London Cape Town - funti 657.00 South African Airlines
Povratne za jednu osobu. Toliko sam ja platio starom da me posjeti u Junu ove godine. znaci oko funti 1100.00 s lovom za kafu, cigate i taxi.

Znam papka koji je isao Sarajevo, Minhen,Stutgard,Cape Town i platio funti 1900.00

Ovdje jedan crnogorac ide u Bari pa Rim pa Cape Town ne mogu da se sad tacno sjetim cijene posto je rekao u randima ali dodje otprilike jos 10% jeftinije nego ovo sto sam ja platio.
Reci mi jos koliko je ovaj iznos u KM ili bar $ približno, da ne tražim liste sa vrijednošću funti.

I reci mi da li si aranžman plaćao preko jedne agencije ili je ovo "sklapano" iz par aranžmana: sa-london, pa london-ct?
Volio bih znati kako doći do aranžmana u Sarajevu jer bi uz povoljan aranžman išao za JAR već u septembru na par dana. Dakle u sezoni. Da li su letovi spojeni i kolika je pauza-da li bi morao plaćati boravak u Londonu.

Hvala za informaciju!
Ergot

Post by Ergot »

Glumica wrote:e hajde nek mi neko kaze kako to zaboga covjek ima/treba da ima formirano misljenje o gradjanima jednog dijela drzave ili jednog grada?!? i zasto bi zaboga formirao misljenje o njima? kakva je to nebuloza? kao imas posebno misljenje o krajisnicima, pa posebno o hercegovcima... pa o ovima... mislim nigdje veze... valjda mislis o njima sto i o bilo kome drugom... misljenje formiramo valjda kad se radi o konkretnim ljudima...
Amin! Mi smo bolesna nacija.
zzzzz

Post by zzzzz »

Misljenje o ljudima iz razlicitih djelova Bosne a i Hercegovine zasnivam uglavnom na iskustvima iz rata ali ne generalizujem tek tako cijelu regiju vec od mjesta do mjesta. Gledano s te tacke gledista cijenim Jajcane (i oni za sebe kazu da su krajisnici) i Buzimljane.
JBT

Post by JBT »

U venama mi krajiska krv a u glavi sarajevski crv.
Ako cemo se poetski izrazavati. 8-)
Post Reply