Ohooohoo,obrazlozi "lijepo docekan"!manijak1 wrote:Čemu vodi tvoje pitanje slutim![]()
ali bićeš kao i do sad
lijepo dočekan
Cisto da znam!
P.S.
Pozdrav iz Bugojna!
Ohooohoo,obrazlozi "lijepo docekan"!manijak1 wrote:Čemu vodi tvoje pitanje slutim![]()
ali bićeš kao i do sad
lijepo dočekan
Ali to nije smetalo Banjalucanima da grad zovu krajiskom ljepoticomDrug_Tito wrote:Nismo se nikada nazivali krajisnicima. I da uvijek smo se vukli prema Zagreb.Ah..zasto? Sta je misao iza tog odvajanja? Ja inace sam vise puta cula da BL jeste dio Krajine...
Mozda je bila ljepotica Krajine. Samo nemojte nas banjalucane prozivati krajisnicima. Zovite nas banjalucanima. Volimo grad, a ne krajinu. Ja licno nevolim ime krajisnik, jer me asocira na onog kretena sa pala. Mislim da se ubio, ako se nije ubio sada je u hagu.Ali to nije smetalo Banjalucanima da grad zovu krajiskom ljepoticom
Ja dolazim iz krajine i neznam gdje to nisi vidio pozoriste ili kino, a za narodnjake apsolutno se ne slazem. Sto se tice droge, nazalost, o tome smo znali i previse. I sta vi ustvari i smatrate krajinom?????Prince wrote:Jedina pozitivna osobina Krajišnika je to da su bili dobri borci, govorim iz svog iskustva, tako da ne mora ostalo biti tačno. Ne sviđa mi se što se u svakoj kući može uvijek naći alkohola, ne sviđa mi se što ih 99% sluša samo folk muziku, ne sviđa mi se ni njihov mentalitet, ni naglasak... Mada znam da ima dobrih ljudi, nekako mi je to zabačen kraj, nekako mi je to vrhunac seljakluka u BiH, poslije hercegovačkog krša. Naravno, neću spominjati Sokolac i slične vukojebine, Krajišnici su gospoda za njih.
U svakom slučaju, treba im napraviti pozorište, ne znam imaju li sada kino dvoranu, treba ih edukovati, pogotovo kad je droga u pitanju, jer je tamo stanje gore nego u Splitu. Treba te ljude nekako usmjeriti, ulagati u njih, mislim da vrijedi. Ako ostane ovakvo stanje kao što je sada, neće izaći na dobro.
Pozdrav svim normalnim Krajišnicima.