Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje
-
The 51st State
#26 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje
gledo svoja posla.
- zavezata-vreca
#27 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje
Kupio sto mi treba u konzumu. Da pomognem da vrate dug bh dobavljacima.
-
Bellica
#28 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje
Eh bravoHAVANA wrote:Puno jebo mater.Al nista nije bolje.Sad sam se o sebi zabavio.Boli me racq.
-
izgubljena dusa
#29 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje
Da ne citiram bas cijeli post, boldirano je pun pogodakAmazonka27 wrote:Za ljubav je potrebno dvoje...ako država nema ljubavi za mene zašto bih ja voljela nju? Kada god sam pokušala nešto popraviti ili uraditi ispadala sam naivna budala.
......
Kojim zakonom mene država štiti od bilo čega? Od lopova? Od nepoštivanja kućnog savjeta? Zakon o radu? Zaštiti potrošača? Zdravstvo? Ljudska prava? O saobaraćaju...ono kad sam imala udes između dva kantona pa se nisu mogli dogovoriti koja će policija doći...i na kraju niko nije došao.
Dakle - volim je I postujem onoliko koliko I ona mene/nas gradjane.
Do kraja zivota da kradem, otimam I ponizavam je, ne mogu joj se nikako oduziti za "plemenita djela" koja je ona uradila meni.
Polako me vraca u kameno doba. Jos malo ce biti "uzmi ibrik pa polako na cesmu...." a zivim u 21 vijeku (pise na kalendaru)
- Dosadno mii
#30 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje
Pika li se ako platimo aerodromske takse npr.za put u Tursku umjesto Neuma?prezimenko wrote:Tema ce propasti kao kamen na dno mora al hajd mozda neke navede na razmisljanje.
Sta sam danas uradio da u BiH bude bolje i sta mozemo uraditi ?
- Kupio domaci proizvod umjesto stranog
- Otisao na more u Neum ili na neko jezero
- Organizirao nesto / Pokrenuo nesto
- Nisam drotu dao "Cvaju" kad me zaustavio vec sam platio kaznu
- Bacio sam smece u kontejner a ne na cestu il jos gore sporet u rijeku
- Nisam smece bacio kroz prozor sa 5og sprata
- Otisao sam vani zaradio milione i vratio ih u BiH (ne otici vani u sustini nije pomoci zemlji)
- Pokrenuo sam "Biznis" i zpaoslio ljude ? iz dijaspore ili sl. (ovo obicno propadne jer cim sef nije tu radnici kradu i ljencare moze im se ha)
- ...
nastavite listu
-
kiligonzales
#31 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje
Ruke vam se pozlatileHAVANA wrote:zforumas wrote:Fino poslovica kaze da prvo ispred svojih vrata treba pocistitiHAVANA wrote:Puno jebo mater.Al nista nije bolje.Sad sam se o sebi zabavio.Boli me racq.
-
kiligonzales
#32 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje
Uradio web portal poslovne tematike koji se tice naseg cemera

- ho oponopono
#33 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje
...ništa, gori sam mazohista od Kaye...mmm kad davi ovaj plićak...
-
detroit-mercy
#34 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje
Nisam nista ukro i nikoga prevario
.
- Maraschino
- S4mpion
#36 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje
Jedno vrijeme sam se stvarno trudio da kupujem domaće proizvode, međutim, kad sam stekao uvid u rad mnogih domaćih firmi U BiH, uvidio sam da raja radi za 500-600 maraka po 12-13 sati, vozači voze na ćelavim gumama i sve je preče od života radnika, bez obzira koliko je prodaja domaćih proizvoda uspješna.
Shvatio sam da moje pare ne idu za te radnike, već za BMW L750 2017 koji direktor kupuje dvadesetogodišnjem sinu uhljebu dok mu radnici crkavaju za 5-6 stoja. Kupovinom domaćih proizvoda upravo to finansiramo u 99% slučajeva.
Shvatio sam da moje pare ne idu za te radnike, već za BMW L750 2017 koji direktor kupuje dvadesetogodišnjem sinu uhljebu dok mu radnici crkavaju za 5-6 stoja. Kupovinom domaćih proizvoda upravo to finansiramo u 99% slučajeva.
- bersK
#37 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje
Agitujem i podržavam raju da kradu državu, ne kupuju bosansko i da što manje para daju državi. Jel dosta od men?
- cenecimoveocino
#38 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje
The 51st State wrote:gledo svoja posla.
-
prezimenko
#39 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje
Bilo bi fino navesti firme koje treba zaobilaziti al to je druga temaS4mpion wrote:Jedno vrijeme sam se stvarno trudio da kupujem domaće proizvode, međutim, kad sam stekao uvid u rad mnogih domaćih firmi U BiH, uvidio sam da raja radi za 500-600 maraka po 12-13 sati, vozači voze na ćelavim gumama i sve je preče od života radnika, bez obzira koliko je prodaja domaćih proizvoda uspješna.
- orinoco
#40 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje
I nastavite tako pomagativjesticanametli wrote:+1zforumas wrote:I ja isto, rekoh da ne smetam.mousstapha wrote:Otiso iz BiH.![]()
Crkoh od smjeha ......
- Sanjarko
#41 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje
Nista. Ko mene slusa. Smatraju me zadnjom rupom na svirali i gnjidom, sa cim se slazem da jesam to i da je to tacno. Cak mi je i receno da sam naspram jedne gnjida, sto i jest tacno.
PS. Jos imam dijagnozu, pa svi vjerovatno ma lud, sta on zna i samo ludosti govori.
PS. Jos imam dijagnozu, pa svi vjerovatno ma lud, sta on zna i samo ludosti govori.
- BarbaDue
#42 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje
Što sam mogao to sam i uradio. Prvo sam četiri godine ratovao za nju, nakon toga u miru sam je gdje god sam je mogao branio.
Ljudi, ovo nije država koju smo mi napravili. Našu državu su oteli i mi i dalje moramo da se borimo za nju. Tek kad mi svi koji je volimo po našoj želji napravimo i uredimo ona nema pravo da se prema nama ponaša maćehinski. Ovako zatrovanu moramo da liječimo jer nema zdravo tkivo.
Promijenite odnos prema svojoj državi i počnite da se borite za nju. Dok to radimo veselimo se danu kad ćemo je očistiti od domaćega i stranog neprijatelja.
Ljudi, ovo nije država koju smo mi napravili. Našu državu su oteli i mi i dalje moramo da se borimo za nju. Tek kad mi svi koji je volimo po našoj želji napravimo i uredimo ona nema pravo da se prema nama ponaša maćehinski. Ovako zatrovanu moramo da liječimo jer nema zdravo tkivo.
Promijenite odnos prema svojoj državi i počnite da se borite za nju. Dok to radimo veselimo se danu kad ćemo je očistiti od domaćega i stranog neprijatelja.
- triconja
#43 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje
Cekaj znaci ono sto bacaju meso za vrijeme kurbana po livadama i oko kontenjera to ne valja? 
- triconja
#44 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje
Ma hajde bogati, kad ni drzavu sklepat ne znate, izgleda da cu se ja za koju godinu morat borit. Eto bas mi pritisak skociBarbaDue wrote:Što sam mogao to sam i uradio. Prvo sam četiri godine ratovao za nju, nakon toga u miru sam je gdje god sam je mogao branio.
- BarbaDue
#45 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje
Zaista ne znam sta je smiješno

- Njanjavi
#46 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje
Nista, nit cu kad ista uradit.
U dusi sam nihilista, uživam dok gledam kako ova drzava trune, lozi me miris trulezi i govana.
Jedino sto bi me usrecilo vise je kakav svjetski rat ili nuklearna kataklizma
U dusi sam nihilista, uživam dok gledam kako ova drzava trune, lozi me miris trulezi i govana.
Jedino sto bi me usrecilo vise je kakav svjetski rat ili nuklearna kataklizma
- animals
#47 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje
Ja znam da oni mesari, samo naidju i pored ceste hrpu kostiju bace..triconja wrote:Cekaj znaci ono sto bacaju meso za vrijeme kurbana po livadama i oko kontenjera to ne valja?
kultura..
- SaraFina
#48 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje
Provela godine svadjajući se sa susjedima i komšijama u virtuali, zbog omalovažavanja nacije i mržnje upućene prema državi.
Uvijek se trudim u posebno dobrom svjetlu, prestaviti BiH strancima i zainteresirati prijatelje za posjetu.
Za vrijeme poplava aktivno sam učestvovala u sakupljanju pomoći.
Podržavam još jednu humanitarnu akciju gdje nas ima stotinjak aktivnih članova. Polako nakon dužeg truda prerastamo u organizaciju.
Uvijek se trudim u posebno dobrom svjetlu, prestaviti BiH strancima i zainteresirati prijatelje za posjetu.
Za vrijeme poplava aktivno sam učestvovala u sakupljanju pomoći.
Podržavam još jednu humanitarnu akciju gdje nas ima stotinjak aktivnih članova. Polako nakon dužeg truda prerastamo u organizaciju.
- medvjed23
#49 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje
za državni aparat, šta sam morao.. za zemlju i ljude, šta sam mogao.. i jedno i drugo - skromno 
- Amazonka27
#50 Re: Sta sam JA uradio da u BIH bude bolje
hahahaizgubljena dusa wrote:Da ne citiram bas cijeli post, boldirano je pun pogodakAmazonka27 wrote:Za ljubav je potrebno dvoje...ako država nema ljubavi za mene zašto bih ja voljela nju? Kada god sam pokušala nešto popraviti ili uraditi ispadala sam naivna budala.
......
Kojim zakonom mene država štiti od bilo čega? Od lopova? Od nepoštivanja kućnog savjeta? Zakon o radu? Zaštiti potrošača? Zdravstvo? Ljudska prava? O saobaraćaju...ono kad sam imala udes između dva kantona pa se nisu mogli dogovoriti koja će policija doći...i na kraju niko nije došao.![]()
Dakle - volim je I postujem onoliko koliko I ona mene/nas gradjane.
Do kraja zivota da kradem, otimam I ponizavam je, ne mogu joj se nikako oduziti za "plemenita djela" koja je ona uradila meni.
Polako me vraca u kameno doba. Jos malo ce biti "uzmi ibrik pa polako na cesmu...." a zivim u 21 vijeku (pise na kalendaru)
a koju cesmu?