Šta sad, u prvim danima "nove" vlasti smo sve vidj

Kako im dohakati ?

Poll ended at 06/01/2007 09:43

Građanska neposlušnost !
6
21%
Masovna okupljanja !
3
11%
Agresivan pristup mase građana !
4
14%
Blokada važnijih institucija po gradovima !
1
4%
Neka ih navikli smo vako !
14
50%

Total votes: 28

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Stupar. wrote:
nepodobni wrote: Sam Dodik je tvrdio pred izbore da u FBiH ima 120 hiljada Srba sa pravom glasa.

A moja rodica koja je Srpkinja, se vratila u Sarajevo prije 4-5 mjeseci. Kaze sta ce, ovdje joj kuca, stan, nasla posao, dobri s komsijama (pomogli im u ratu) i sto ne bi. Kaze da je bar i ranije to uradila.

P.S. E mozda je kljucno ovo "pomogli im u ratu". Mozda ti koji ne zele da se vrate nisu pomagali komsijama u ratu, pa sada nemaju "zelje" (citaj muda) da se vrate.
Ta je tvoja rodica jedna u 10 000.
A sa mnom u VRS je bilo dosta Bosnjaka i Hrvata, pa niko u RS ne tvrdi da je VRS bila multietnicka. Cak sam ja u istom rovu godinu dana bio sa jednim Bosnjakom. A jedini covjek koji je u mojoj jedinici izgledao kao cetnik, koji je imao onu bradu, kokardu... je bio jedan Suljo.

Vecina pilota u VRS su bili Hrvati. I opet niko iz RS ne laze svijet u smislu, da je VRS bila multietnicka.
Kakve to veze ima sa temom koja je NOVA VLAST?

Jebala vas vise prica KO JE PRVI POCEO RAT na svakoj mogucoj temi.
fuj.
Stupar.

Post by Stupar. »

Pogledaj kakav je sajt Vlade RS a kakav je sajt Vlade Federacije.
Sajt Vlade RS se svakodnevno azurira. Na tom sajtu se svakodnevno stavljaju razne novosti, odluke Vlade, redovno se stavlja na net dnevni red sjednica Vlade RS...

Na sajtu Vlade Federacije nista toga nema. Zadnji put je azuriran prije 9 mjeseci.

http://www.vladars.net/

http://www.fbihvlada.gov.ba/indexx.html
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#78 Re: Šta sad, u prvim danima "nove" vlasti smo sve

Post by mIRCerka »

uvjek dobar gost wrote:Samo se pitam šta sad...?
Vidimo da njih nije briga za narod, bitne su im fotelje, upravni odbori, sve sem stvarnog života , njih mi ne zanimamo, zanimaju ih samo udobne fotelje....

Ali kako im dohakati, kako ih natjerati da rade il da idu kući... kako , ...

Nešto sam istraživao i ispada da je jedini način smjene nekih političara, da oni sami daju ostavku iz nekih nazovi moralnih nedoumica.... znači nema mehanizama koji to mogu učiniti na drugi način, vidimo da su oni na pozicijama kad je protiv njih pokrenut i krivični postupak.....

Kako..., jeli način da se pred institucijama okupi 100 000 ljudi, ili da radnici svi solidarno stupe u štrajk, il da svi studenti i srednjoškolci ne idu na nastavu cijelu sedmicu.,.... il da rudari dođu svi u Sarajevu i štrajkuju zajedno sa poljoprivrednicima....
Ili da BHF dostojanstveno polupaju fudbalski savez i za sobom povedu masu nezadovoljnih i prevarenih ljudi... i da se sve otme kontroli....

Il da se svi kolektivno iselimo iz zemlje i da ostanu sami političari....

Fakat nije valjda da ćemo se kao strpiti još četri godine.... pa alo ja fakat nemam više vremena za bacanje, jer skakavci su mi pojeli već jedno desetak godina, a trebale su biti to bolje godine života moga.....
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

Post by arman1 »

Stupar. wrote:Pogledaj kakav je sajt Vlade RS a kakav je sajt Vlade Federacije.
Sajt Vlade RS se svakodnevno azurira. Na tom sajtu se svakodnevno stavljaju razne novosti, odluke Vlade, redovno se stavlja na net dnevni red sjednica Vlade RS...

Na sajtu Vlade Federacije nista toga nema. Zadnji put je azuriran prije 9 mjeseci.

http://www.vladars.net/

http://www.fbihvlada.gov.ba/indexx.html
Ovo je jedina istina koju si iznio na ovoj temi.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Stupar. wrote:
nepodobni wrote: Sam Dodik je tvrdio pred izbore da u FBiH ima 120 hiljada Srba sa pravom glasa.

A moja rodica koja je Srpkinja, se vratila u Sarajevo prije 4-5 mjeseci. Kaze sta ce, ovdje joj kuca, stan, nasla posao, dobri s komsijama (pomogli im u ratu) i sto ne bi. Kaze da je bar i ranije to uradila.

P.S. E mozda je kljucno ovo "pomogli im u ratu". Mozda ti koji ne zele da se vrate nisu pomagali komsijama u ratu, pa sada nemaju "zelje" (citaj muda) da se vrate.
Ta je tvoja rodica jedna u 10 000.
A sa mnom u VRS je bilo dosta Bosnjaka i Hrvata, pa niko u RS ne tvrdi da je VRS bila multietnicka. Cak sam ja u istom rovu godinu dana bio sa jednim Bosnjakom. A jedini covjek koji je u mojoj jedinici izgledao kao cetnik, koji je imao onu bradu, kokardu... je bio jedan Suljo.

Vecina pilota u VRS su bili Hrvati. I opet niko iz RS ne laze svijet u smislu, da je VRS bila multietnicka.
@Stupar,
Znamo mi da ti volis svoju RS. Uostalom, za nju si se i borio...
Znamo mi isto tako da je BiH podobro podijeljena i da je narod protjeran sa svojih ognjista. I za to si se borio.
Znamo mi i da se vise Bosnjaka i Hrvata vratilo u RS nego Srba u Federaciju jer ih je nebrojeno puta vise protjerano u toku tvoje borbe.
Protjerani su u toj borbi mnogi obicni mali ljudi koji su samo zeljeli da budu svoji na svome i zive zivot dostojan covjeka. Ali, ti si se borio da oni ne dobiju to pravo i zato i imas sansu da se pushes brojem onih koji su se vratili u "republiku" - opet - za koju si se borio.
Za dobar dio Srba koji su zivjeli u ovoj drugoj polovini BiH, pobrinuli su se oni koji su tebi dali pusku u ruke junacke da se prebace u tvorevinu za koju si se borio i nastane prostor koji vam, dobrim dijelom, nepravedno bi predat u ruke.
Poklonjen!
I to bez obzira na svo zlo koje si nam izmedju ostalih i ti ucinio svojom borbom.
Zaustavi se zato malo svaki put kad prolazis ulicama grada u kom zivis i pokusaj barem na trenutak da se sjetis...
Pokusaj barem jednim trenutkom tishine da odas pocast svim onim malim ljudima s pocetka posta na koje je pucano i iz tvoje pushke i koji ne dozivjese dan da im jedan od onih koji su dosli s puskama u rukama na kucni prag, prebrojava prezivjele clanove porodice koji su se vratili i jos uz to, bezobrazno do neba, navodi to kao primjer dobro organizovane vlasti. :shock:
Kritikujes u svojim postovima onaj dio Bosne koji u svom megalomanskom pokusaju oni koji su te vodili i za koje si nosio pushku u rukama, nisu uspjeli da maznu!
Valjda s ciljem da bi mogao tada reci kako bi se u tom slucaju jos vise Bosnjaka i Hrvata vratilo kucama... :oops:

A ni ne upitas se, makar onako usput, sto su zapravo uopste i napustali kuce...
Sram te bilo @Stupar! :oops:
SA 071

Post by SA 071 »

Vodenjak wrote:@Stupar,
Znamo mi da ti volis svoju RS. Uostalom, za nju si se i borio...
Znamo mi isto tako da je BiH podobro podijeljena i da je narod protjeran sa svojih ognjista. I za to si se borio.
Znamo mi i da se vise Bosnjaka i Hrvata vratilo u RS nego Srba u Federaciju jer ih je nebrojeno puta vise protjerano u toku tvoje borbe.
Protjerani su u toj borbi mnogi obicni mali ljudi koji su samo zeljeli da budu svoji na svome i zive zivot dostojan covjeka. Ali, ti si se borio da oni ne dobiju to pravo i zato i imas sansu da se pushes brojem onih koji su se vratili u "republiku" - opet - za koju si se borio.
Za dobar dio Srba koji su zivjeli u ovoj drugoj polovini BiH, pobrinuli su se oni koji su tebi dali pusku u ruke junacke da se prebace u tvorevinu za koju si se borio i nastane prostor koji vam, dobrim dijelom, nepravedno bi predat u ruke.
Poklonjen!
I to bez obzira na svo zlo koje si nam izmedju ostalih i ti ucinio svojom borbom.
Zaustavi se zato malo svaki put kad prolazis ulicama grada u kom zivis i pokusaj barem na trenutak da se sjetis...
Pokusaj barem jednim trenutkom tishine da odas pocast svim onim malim ljudima s pocetka posta na koje je pucano i iz tvoje pushke i koji ne dozivjese dan da im jedan od onih koji su dosli s puskama u rukama na kucni prag, prebrojava prezivjele clanove porodice koji su se vratili i jos uz to, bezobrazno do neba, navodi to kao primjer dobro organizovane vlasti. :shock:
Kritikujes u svojim postovima onaj dio Bosne koji u svom megalomanskom pokusaju oni koji su te vodili i za koje si nosio pushku u rukama, nisu uspjeli da maznu!
Valjda s ciljem da bi mogao tada reci kako bi se u tom slucaju jos vise Bosnjaka i Hrvata vratilo kucama... :oops:

A ni ne upitas se, makar onako usput, sto su zapravo uopste i napustali kuce...
Sram te bilo @Stupar! :oops:
Uh. Ni ja ne bih bolje napisao... Moj naklon...
Post Reply