Stupar. wrote:nepodobni wrote:
Sam Dodik je tvrdio pred izbore da u FBiH ima 120 hiljada Srba sa pravom glasa.
A moja rodica koja je Srpkinja, se vratila u Sarajevo prije 4-5 mjeseci. Kaze sta ce, ovdje joj kuca, stan, nasla posao, dobri s komsijama (pomogli im u ratu) i sto ne bi. Kaze da je bar i ranije to uradila.
P.S. E mozda je kljucno ovo "pomogli im u ratu". Mozda ti koji ne zele da se vrate nisu pomagali komsijama u ratu, pa sada nemaju "zelje" (citaj muda) da se vrate.
Ta je tvoja rodica jedna u 10 000.
A sa mnom u VRS je bilo dosta Bosnjaka i Hrvata, pa niko u RS ne tvrdi da je VRS bila multietnicka. Cak sam ja u istom rovu godinu dana bio sa jednim Bosnjakom. A jedini covjek koji je u mojoj jedinici izgledao kao cetnik, koji je imao onu bradu, kokardu... je bio jedan Suljo.
Vecina pilota u VRS su bili Hrvati. I opet niko iz RS ne laze svijet u smislu, da je VRS bila multietnicka.
@Stupar,
Znamo mi da ti volis svoju RS. Uostalom, za nju si se i borio...
Znamo mi isto tako da je BiH podobro podijeljena i da je narod protjeran sa svojih ognjista. I za to si se borio.
Znamo mi i da se vise Bosnjaka i Hrvata vratilo u RS nego Srba u Federaciju jer ih je nebrojeno puta vise protjerano u toku tvoje borbe.
Protjerani su u toj borbi mnogi obicni mali ljudi koji su samo zeljeli da budu svoji na svome i zive zivot dostojan covjeka. Ali, ti si se borio da oni ne dobiju to pravo i zato i imas sansu da se pushes brojem onih koji su se vratili u "republiku" - opet - za koju si se borio.
Za dobar dio Srba koji su zivjeli u ovoj drugoj polovini BiH, pobrinuli su se oni koji su tebi dali pusku u ruke junacke da se prebace u tvorevinu za koju si se borio i nastane prostor koji vam, dobrim dijelom, nepravedno bi predat u ruke.
Poklonjen!
I to bez obzira na svo zlo koje si nam izmedju ostalih i ti ucinio svojom borbom.
Zaustavi se zato malo svaki put kad prolazis ulicama grada u kom zivis i pokusaj barem na trenutak da se sjetis...
Pokusaj barem jednim trenutkom tishine da odas pocast svim onim malim ljudima s pocetka posta na koje je pucano i iz tvoje pushke i koji ne dozivjese dan da im jedan od onih koji su dosli s puskama u rukama na kucni prag, prebrojava prezivjele clanove porodice koji su se vratili i jos uz to, bezobrazno do neba, navodi to kao primjer dobro organizovane vlasti.
Kritikujes u svojim postovima onaj dio Bosne koji u svom megalomanskom pokusaju oni koji su te vodili i za koje si nosio pushku u rukama, nisu uspjeli da maznu!
Valjda s ciljem da bi mogao tada reci kako bi se u tom slucaju jos vise Bosnjaka i Hrvata vratilo kucama...
A ni ne upitas se, makar onako usput, sto su zapravo uopste i napustali kuce...
Sram te bilo @Stupar!