Sta raditi kad se priblizis 30.- tim godinama zivota ????
-
hekler
#202 Re: Sta raditi kad se priblizis 30.- tim godinama zivota ???
pa nekako mi je logicno porediti se s njim jer dosta smo slicni po magnitudu zgodnosti. jeste, on ima vise para. ali zato sam ja 10 godina mladjiedu wrote:reci mi boga ti..kako je porediti se sa bredom?hekler wrote:Ma meni je 32 godine i isto tako se osjecam, sve ludji a ko da nista nisam odrasto od 16te godine. Svi pitaju kad cu se zenit a ja sam cini mi se sada dalje od zenidbe nego kad mi je bilo 24. Imam faks ali radni staz nula.uvjek dobar gost wrote:Ima li zivota poslije tridesete, sta se mjenja, gdje smo tad. Kako da se pomirim da imam samo godinu radnog staza, kako da primim podatak da stan moram kupit, svi me pitaju kad se zenim, a ja ramenima samo sljezem. Svi govore da mi je vrijeme da se uozbiljim.... a ja njima na to odgovaram... CUJ....
Jeli mi sad vrijeme da glasam, jesam li sad zreo da bjezim odavde, je li sad vrijeme da se posvetim pravljenju djece, ili je doslo vrijeme da svjet oko sebe gledam drugim ocima?.?! Ma u stvari sto mi se vise blizi trideseta, ja sam sve ludji, nekako valjda sve ono sto sam zbog rata izgubio, sad bi nadoknadio.
Nekako ne ponasam se u skladu sa svojim godinama, zavrsio sam i fakultet, a da me isti nije promjenio. Sta Vi mislite o tome ima li zivota poslije tridesete i ima li potrebe covjek da se ponasa u skladu sa godinama u svojoj guzi ????
Ali ono sto tjeszi je cinjenica da su muskarcima godine relativna stvar dok su kod zena apsolutna stvar. Eto recimo Brad Pitt ima 42 godine, 10 godina je stariji od mene i ja vas pitam koga on to ne moze zguzit na svijetu? Nema te trebe koju on ne moze zguzit iako je prevalio 40tu. Pa znate li onda koliko godina imaju Tom Cruise, Don Johnson, S. Coneri, P. Brosnan? I svi oni mogu guzit ama koga god hoce. A zene u tim godinama? Tesko, tesko, tesko... prirodni sat otkucava i kad je zeni 30 godina vec joj gori pod nogama da se uda ili je niko vise nece htjet.
Tako da, premda sam "star" ipak sam samo relativno star i ipak imam prolaza god mladjih cura jos mnoge godine, odnosno neograniceno u zavisnosti o svom sarmu, koji sa godinama jos uvijek raste.
![]()
![]()
- Lace
wow pa ti si bas iskusan ...edu wrote:pa zato sto sam prije toga bio 3x..uvjerio se da je cirkus..a cetvrti put otisao zato sto je haver tu slavio rodjendan...morse wrote:.."buraz..nece biti sljedeceg puta"..
-
edu
"cest" je relativan pojam..Lace wrote:wow pa ti si bas iskusan ...edu wrote:pa zato sto sam prije toga bio 3x..uvjerio se da je cirkus..a cetvrti put otisao zato sto je haver tu slavio rodjendan...morse wrote:.."buraz..nece biti sljedeceg puta"..mlad i zeljan eksponiranja
...hajd priznaj i da si u centralu bio cest pa da zavrsimo s ovim
-
mamica papucarka
mnostvo raje ne smije da se zeni/udaje bas zbog ovih problema koje ste naveli. I to je grozno
I mnogi parovi su se razlisli bas zbog toga
Stvarno treba ici pred skupstinu
Stvarno treba ici pred skupstinu
-
mamica papucarka
pa onda za tebe "zivot udvoje" plus djecica.hekler wrote:Ja sam misljenja da je zenidba/udaja prevazidjena stvar i zastarjela institucija.
-
Zadig
30 godina...ma nije to nista ba, ako mislis da je to neki problem, druze se sa mladjima, podmladices se
previse razmisljanja na tu temu ne vodi ni cemu. SVe je to relaivno, bitno je kako se izvorno covjek osjeca. Ja znam ljude koji imaju 21-23 godina, a u dusi su jadni toliko stari i propali da je to zalosno gledati, neki su jednostavno dozivili toliko stresa pa su odrasli previse, prebrzo, ali znam i one koji imaju 4 banke i ponasaju se neprimjereno za svoje godine.
30 godina...nista covjek niije zreliji ili drugaciji nego kada ima 28-29, samo zbog te cifre neko misli da se treba osjecati drugaciji....
Biti mlad i svjez duhom to je cilj! (vidi diggera, momak i po, a godine presto brojat jos kada je preso 5 banki)

previse razmisljanja na tu temu ne vodi ni cemu. SVe je to relaivno, bitno je kako se izvorno covjek osjeca. Ja znam ljude koji imaju 21-23 godina, a u dusi su jadni toliko stari i propali da je to zalosno gledati, neki su jednostavno dozivili toliko stresa pa su odrasli previse, prebrzo, ali znam i one koji imaju 4 banke i ponasaju se neprimjereno za svoje godine.
30 godina...nista covjek niije zreliji ili drugaciji nego kada ima 28-29, samo zbog te cifre neko misli da se treba osjecati drugaciji....
Biti mlad i svjez duhom to je cilj! (vidi diggera, momak i po, a godine presto brojat jos kada je preso 5 banki)
- bach
Gledam ja prije par mjeseci u ogladalo i sta ???????
Prva sijeda!!!
I kontam to onako. Eto onako zalutala jedna. Kad poslije par dana jos jedna i jos jedna i par stotina bijelih se trajno naselilo u mojoj glavi. Kaze stara ma sta ti je blento to je genetski i navodi mi primjer gomile rodjaka koji su do 30 potpuno osijedili. I bas me utjesila nema sta.
A tek mi 23.
Prva sijeda!!!
I kontam to onako. Eto onako zalutala jedna. Kad poslije par dana jos jedna i jos jedna i par stotina bijelih se trajno naselilo u mojoj glavi. Kaze stara ma sta ti je blento to je genetski i navodi mi primjer gomile rodjaka koji su do 30 potpuno osijedili. I bas me utjesila nema sta.
A tek mi 23.
-
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...
He, he, kriza ranih tridesetih.
Shvatis da si prerastao/la mentalno odijelo koje si navukao sa izlaskom iz puberteta, a jos uvijek nisi pronasao/la nove zivotne vrijednosti i ciljeve koji trebaju dobaciti do klimaksnog doba zivota i u medjuvremenu uciniti te sretnim i zadovoljnim.
Gospodo, zivot je cudo i svaka zivotna dob ima svoje drzazi.
ps- nisam penzioner
Gospodo, zivot je cudo i svaka zivotna dob ima svoje drzazi.
ps- nisam penzioner
-
mamica papucarka
Stoje na kasi nas tri zeneOvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... wrote:He, he, kriza ranih tridesetih.Shvatis da si prerastao/la mentalno odijelo koje si navukao sa izlaskom iz puberteta, a jos uvijek nisi pronasao/la nove zivotne vrijednosti i ciljeve koji trebaju dobaciti do klimaksnog doba zivota i u medjuvremenu uciniti te sretnim i zadovoljnim.
Gospodo, zivot je cudo i svaka zivotna dob ima svoje drzazi.![]()
ps- nisam penzioner
Djevojka iza mene je nakupovala tovar sminke, ja tovar djecije hrane i pelena, a baba do mene tri svijece za groblje i 10 konzervi za macke
-
southfl007
grossLucy01 wrote:Joj depresivne teme, Tito invalide![]()
Ma jel' predjes 30, strik i za drvo![]()
![]()
![]()
![]()
Ma dajte ba ljudi, covjek je star koliko se osjeca star, ja sam srela 62-godisnju zenu koja jos uvije radi, oblaci se super i ima tipa 15 godina mladjeg (doduse ni ona ne izgleda ko da joj je 62)...ovdje u US starost je fakat relativna stvar i ovdje babe i djedovi najbolje zive, imaju love, rijesene probleme, odraslu djecu....boli ih, vozaju korvete i zayebavaju se...ha ja, moze kad moze
-
PR80.
bach wrote:Gledam ja prije par mjeseci u ogladalo i sta ???????
Prva sijeda!!!
A tek mi 23.
Imala sam slican dozivljaj prije par mjeseci. Samo srecom pa me ogledalce lagalo.
I tako dok sam vezala kosu ugledam kad
Drzala me panika punaaaaaaaa 2 mjeseca i na kraju skontala da stvarno nemam sijedih i da me samo ogledalce jedno jedino varalo.
Nadam se samo da nisam gene po tom pitanju pokupila s` mamine strane: dosta ih sijedih sa sasvim malo godina.
Al` radim pa s` obzirom da sam Herka
-
southfl007
#220 Re: Sta raditi kad se priblizis 30.- tim godinama zivota ???
hekler wrote:Ma meni je 32 godine i isto tako se osjecam, sve ludji a ko da nista nisam odrasto od 16te godine. Svi pitaju kad cu se zenit a ja sam cini mi se sada dalje od zenidbe nego kad mi je bilo 24. Imam faks ali radni staz nula.uvjek dobar gost wrote:Ima li zivota poslije tridesete, sta se mjenja, gdje smo tad. Kako da se pomirim da imam samo godinu radnog staza, kako da primim podatak da stan moram kupit, svi me pitaju kad se zenim, a ja ramenima samo sljezem. Svi govore da mi je vrijeme da se uozbiljim.... a ja njima na to odgovaram... CUJ....
Jeli mi sad vrijeme da glasam, jesam li sad zreo da bjezim odavde, je li sad vrijeme da se posvetim pravljenju djece, ili je doslo vrijeme da svjet oko sebe gledam drugim ocima?.?! Ma u stvari sto mi se vise blizi trideseta, ja sam sve ludji, nekako valjda sve ono sto sam zbog rata izgubio, sad bi nadoknadio.
Nekako ne ponasam se u skladu sa svojim godinama, zavrsio sam i fakultet, a da me isti nije promjenio. Sta Vi mislite o tome ima li zivota poslije tridesete i ima li potrebe covjek da se ponasa u skladu sa godinama u svojoj guzi ????
Ali ono sto tjeszi je cinjenica da su muskarcima godine relativna stvar dok su kod zena apsolutna stvar. Eto recimo Brad Pitt ima 42 godine, 10 godina je stariji od mene i ja vas pitam koga on to ne moze zguzit na svijetu? Nema te trebe koju on ne moze zguzit iako je prevalio 40tu. Pa znate li onda koliko godina imaju Tom Cruise, Don Johnson, S. Coneri, P. Brosnan? I svi oni mogu guzit ama koga god hoce. A zene u tim godinama? Tesko, tesko, tesko... prirodni sat otkucava i kad je zeni 30 godina vec joj gori pod nogama da se uda ili je niko vise nece htjet.
Tako da, premda sam "star" ipak sam samo relativno star i ipak imam prolaza god mladjih cura jos mnoge godine, odnosno neograniceno u zavisnosti o svom sarmu, koji sa godinama jos uvijek raste.
Upravo.
muskarci mogu guzit do 35 i onda pravit djecu/zenit se
zene najidealnije pravit djecu/udavat se do 23-24
-
Annela
#221 Re: Sta raditi kad se priblizis 30.- tim godinama zivota ???
southfl007 wrote:hekler wrote:Ma meni je 32 godine i isto tako se osjecam, sve ludji a ko da nista nisam odrasto od 16te godine. Svi pitaju kad cu se zenit a ja sam cini mi se sada dalje od zenidbe nego kad mi je bilo 24. Imam faks ali radni staz nula.uvjek dobar gost wrote:Ima li zivota poslije tridesete, sta se mjenja, gdje smo tad. Kako da se pomirim da imam samo godinu radnog staza, kako da primim podatak da stan moram kupit, svi me pitaju kad se zenim, a ja ramenima samo sljezem. Svi govore da mi je vrijeme da se uozbiljim.... a ja njima na to odgovaram... CUJ....
Upravo.
muskarci mogu guzit do 35 i onda pravit djecu/zenit se
zene najidealnije pravit djecu/udavat se do 23-24
-
southfl007
#224 Re: Sta raditi kad se priblizis 30.- tim godinama zivota ???
ja zivim u sjevernoj americi. sto se tice zena idealno je iz vise razloga:A wrote:Gdje ti zivis?southfl007 wrote:muskarci mogu guzit do 35 i onda pravit djecu/zenit se
zene najidealnije pravit djecu/udavat se do 23-24![]()
Prosjecna starosna dob evropskih prvorotkinja - 29.5 godina. Normalno je do 38, 40, a tek iza 40 je "starija prvorotka".
Imam prijateljicu koja je zadnje troje djece rodila sa 45 - sve troje odjednom
- cura u tim godinama je najzdravija i prirodno joj je najbolje vrijeme da prolazi kroz trudnocu (ili dvije)
- zena ce biti gotova sa "raising" djecu (ako ima dva npr) s 32-33..drugim rjecima, imace vise vremena da radi i ima/pravi karijeru kad djeca krenu u skolu
- kad djete bude imalo 18 , majka ce imat "samo" 42 sto je bolje za dijete jer bi joj majka se cinila mladje i imala bi vise energije za razlicite stvari ( nego 47! ako ima dijete oko 29)
..ima tu jos nekih razloga
sto se tice muskaraca, ova prica je veoma veoma jednostavna
-
mamica papucarka
#225 Re: Sta raditi kad se priblizis 30.- tim godinama zivota ???
te stvari se ne mogu planirat. Sve je to individualno. Ja se sa 24 godine mogu fizicki osjecati spremno, ali je pitanje da li bi psihicki bila spremna da u tim godinama dobijem dijete. Ja nisam. I nikad ne bih osobi od 21,22 godine preporucila da se uda (ili za one koji misle da je brak zastarjela institucija, da zive u zajednici) Ne zato sto mislim da je to sranje, nego zato je imati dijete jedna velika odgovornost.southfl007 wrote:ja zivim u sjevernoj americi. sto se tice zena idealno je iz vise razloga:A wrote:Gdje ti zivis?southfl007 wrote:muskarci mogu guzit do 35 i onda pravit djecu/zenit se
zene najidealnije pravit djecu/udavat se do 23-24![]()
Prosjecna starosna dob evropskih prvorotkinja - 29.5 godina. Normalno je do 38, 40, a tek iza 40 je "starija prvorotka".
Imam prijateljicu koja je zadnje troje djece rodila sa 45 - sve troje odjednom
- cura u tim godinama je najzdravija i prirodno joj je najbolje vrijeme da prolazi kroz trudnocu (ili dvije)
- zena ce biti gotova sa "raising" djecu (ako ima dva npr) s 32-33..drugim rjecima, imace vise vremena da radi i ima/pravi karijeru kad djeca krenu u skolu
- kad djete bude imalo 18 , majka ce imat "samo" 42 sto je bolje za dijete jer bi joj majka se cinila mladje i imala bi vise energije za razlicite stvari ( nego 47! ako ima dijete oko 29)
..ima tu jos nekih razloga
sto se tice muskaraca, ova prica je veoma veoma jednostavna
I odmah zamisljam mladu zenu kako ljulja bebu i konta "Mogla sam sad u kaficu bit"
Sve u svoje vrijeme.
ja sam dijete rodila sa 29 i to mi je bilo nekako taman.