Sta ocekujem od nove Vlade FBiH

crno_sa_zlatnim

#51 Re: Sta ocekujem od nove Vlade FBiH

Post by crno_sa_zlatnim »

komi wrote:
crno_sa_zlatnim wrote:Ova vlada moze dobaciti do Kobiljace, i ni centimetra dalje. Najveci gubitnici su Bosnjaci koji zive u miks kantonima (srednjebosanski, hercegovacki) i koji ce na svojoj kozi osjetiti efekat Covicevog bumeranga.
Najlakse je u Ferhadiji zagovarati multieticnost i preglasavanje. Ali kakvi smo, nismo bolje ni zasluzili.
sasvim slučajno jučer sam bio u širokom, posušju, mostaru i klobuku

ljudi žive svoje živote kafane pune u 10 ujutro iako su 100 metara dalje prosvjedi
isto kao u sarajevu... ljudi su svugdje isti a nebo je svugdje plavo problemi su svugdje isti

hrvati jednostavno moraju prestati glasati za taj HDZ i krenut će federacija na bolje
Prosetaj u suncano nedjeljno jutro do Kiseljaka pa im to reci :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#52 Re: Sta ocekujem od nove Vlade FBiH

Post by Truba »

demokratski procesi traju i po 60 godina
imaju 40 da promijene mišljenje nemam ja ništa nikome govoriti
crno_sa_zlatnim

#53 Re: Sta ocekujem od nove Vlade FBiH

Post by crno_sa_zlatnim »

komi wrote:demokratski procesi traju i po 60 godina
imaju 40 da promijene mišljenje nemam ja ništa nikome govoriti

Nazalost, vec je proslo vise od 60 godina u bezuspjesnim pokusajima.
hercegovac_pravi

#54 Re: Sta ocekujem od nove Vlade FBiH

Post by hercegovac_pravi »

crno_sa_zlatnim wrote:Ova vlada moze dobaciti do Kobiljace, i ni centimetra dalje. Najveci gubitnici su Bosnjaci koji zive u miks kantonima (srednjebosanski, hercegovacki) i koji ce na svojoj kozi osjetiti efekat Covicevog bumeranga.
Najlakse je u Ferhadiji zagovarati multieticnost i preglasavanje. Ali kakvi smo, nismo bolje ni zasluzili.
:lol: :lol: :lol:
Kako će to osjetiti? Deder nam "predoĆi"..Samo pazi bumerang se uvjek vrati na početnu poziciju, naravno ako ga dobro baciš :mrgreen:
nosara

#55 Re: Sta ocekujem od nove Vlade FBiH

Post by nosara »

crno_sa_zlatnim wrote:
komi wrote:
sasvim slučajno jučer sam bio u širokom, posušju, mostaru i klobuku

ljudi žive svoje živote kafane pune u 10 ujutro iako su 100 metara dalje prosvjedi
isto kao u sarajevu... ljudi su svugdje isti a nebo je svugdje plavo problemi su svugdje isti

hrvati jednostavno moraju prestati glasati za taj HDZ i krenut će federacija na bolje
Prosetaj u suncano nedjeljno jutro do Kiseljaka pa im to reci :D
Sto jes' jes', ovi kiseljacani su nadrndani nedjeljom ujutro, ne smijes ih u oci pogledat... :cry:

:lol: :lol: :lol:
nosara

#56 Re: Sta ocekujem od nove Vlade FBiH

Post by nosara »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Da si rekao "covicevog gromovitog prdeza" ili "covicevog smrada iz usta"... Ne more bumberang, ni slucajno... :zzzz:
big.muzzy

#57 Re: Sta ocekujem od nove Vlade FBiH

Post by big.muzzy »

volio bi da nisam u pravu, ali sa ovakvim odnosom snaga u vlasti, čini mi se da je donošenje na sva zvona najavljivanog ZONSI-ja u ovom mandatu vrlo upitna. Da je odgovarao koalicionim partnerima, bio bi donešen u prethodnih 15 godina.
tulio

#58 Re: Sta ocekujem od nove Vlade FBiH

Post by tulio »

Ja ne očekujem ništa, ali kad bi:

1. Ukinuli fiskalizaciju
2. Smanjili PDV i porez na dohodak
3. Smanjili broj državnih parazita i više uložili u infrastrukturu

Glasovao bih za SDP sljedećih 10 godina. Ali znam da neće ništa nego će se samo još zadužiti, namiriti sebe i svoje i hajmo dalje!
Post Reply