šta ne opraštamo.......?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

breskvica

Post by breskvica »

laz ne varim definitivno,u bilo kojoj varijanti medjuljudskih odnosa
breskvica

Post by breskvica »

objasnit cu ti jednom prilikom :D
crna pantera

#53 Re: šta ne opraštamo.......?

Post by crna pantera »

nebi oprostila bilo kakvu vrstu zlostavljanja,,,i prevaru,,,, :sax:
celo24

#54 Re: šta ne opraštamo.......?

Post by celo24 »

Laz nista gore nema od lazi
moa

#55 Re: šta ne opraštamo.......?

Post by moa »

Laz a cim laze znaci da te vara...
Lesli Eldridž

#56 Re: šta ne opraštamo.......?

Post by Lesli Eldridž »

Nevjeru, tj. pucačinu sa drugim. To bi bilo the end, a bilo bi i degeneka. Možda... :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#57 Re: šta ne opraštamo.......?

Post by ladyblue18 »

Laz, nevjeru, dvolicnost, zabadanje noza u ledja.
zelenashica

#58 Re: šta ne opraštamo.......?

Post by zelenashica »

ne znam.........lako mi je sad ovdje filozofirati,ali dok mi se ne desi nešto što trebam ili oprostiti ili ne ne znam...ponekad srce odlučuje mimo realnosti.....sad kažem ne bi oprostila prevaru.........ali ko zna :roll:...jbg samo sam čovjek ....
zorance

#59 Re: šta ne opraštamo.......?

Post by zorance »

Sve se oprasta, samo ako se znas izvinuti na pravi nacin. :-D
ladyblue18

#60 Re: šta ne opraštamo.......?

Post by ladyblue18 »

zelenashica wrote:ne znam.........lako mi je sad ovdje filozofirati,ali dok mi se ne desi nešto što trebam ili oprostiti ili ne ne znam...ponekad srce odlučuje mimo realnosti.....sad kažem ne bi oprostila prevaru.........ali ko zna :roll:...jbg samo sam čovjek ....
Ima i toga. :| :roll:
zelenashica

#61 Re: šta ne opraštamo.......?

Post by zelenashica »

ladyblue18 wrote:
zelenashica wrote:ne znam.........lako mi je sad ovdje filozofirati,ali dok mi se ne desi nešto što trebam ili oprostiti ili ne ne znam...ponekad srce odlučuje mimo realnosti.....sad kažem ne bi oprostila prevaru.........ali ko zna :roll:...jbg samo sam čovjek ....
Ima i toga. :| :roll:
ma naravno da ima....svima nam je lako pričati i dijeliti savjete,ali samom sebi je najteže doći do srca i dati savjet...jednostavno niko ne zna šta nas sutra čeka niti kako ćemo se nositi s nekim dešavanjima....čak i oni najponosniji ponekad pogaze ponos....ono što znam da nikad ne bi oprostila je šamar osobe koju volim,i koja me "ko fol"voli...jer to definitivno ubija ljubav.....a sve ostalo treba trezveno sagledati...jednostavno,poznajem ljude koji su nekad se kleli da se za prevaru i laž ne može oprostiti,pa pređoše preko svega......i neću reći da su takve osobe mekušći,naprotiv reći ću da su dovoljno jaki da se izbore sami sa sobom.......
ladyblue18

#62 Re: šta ne opraštamo.......?

Post by ladyblue18 »

zelenashica wrote: ma naravno da ima....svima nam je lako pričati i dijeliti savjete,ali samom sebi je najteže doći do srca i dati savjet...jednostavno niko ne zna šta nas sutra čeka niti kako ćemo se nositi s nekim dešavanjima....čak i oni najponosniji ponekad pogaze ponos....ono što znam da nikad ne bi oprostila je šamar osobe koju volim,i koja me "ko fol"voli...jer to definitivno ubija ljubav.....a sve ostalo treba trezveno sagledati...jednostavno,poznajem ljude koji su nekad se kleli da se za prevaru i laž ne može oprostiti,pa pređoše preko svega......i neću reći da su takve osobe mekušći,naprotiv reći ću da su dovoljno jaki da se izbore sami sa sobom.......
Ja sam jednom svoj ponos zgazila, i bolilo je vraski. Tesko da cu opet se odluciti na takvo nesto.
Ali ko zna...
Boldirano- :thumbup:
zelenashica

#63 Re: šta ne opraštamo.......?

Post by zelenashica »

ladyblue18 wrote:
zelenashica wrote: ma naravno da ima....svima nam je lako pričati i dijeliti savjete,ali samom sebi je najteže doći do srca i dati savjet...jednostavno niko ne zna šta nas sutra čeka niti kako ćemo se nositi s nekim dešavanjima....čak i oni najponosniji ponekad pogaze ponos....ono što znam da nikad ne bi oprostila je šamar osobe koju volim,i koja me "ko fol"voli...jer to definitivno ubija ljubav.....a sve ostalo treba trezveno sagledati...jednostavno,poznajem ljude koji su nekad se kleli da se za prevaru i laž ne može oprostiti,pa pređoše preko svega......i neću reći da su takve osobe mekušći,naprotiv reći ću da su dovoljno jaki da se izbore sami sa sobom.......
Ja sam jednom svoj ponos zgazila, i bolilo je vraski. Tesko da cu opet se odluciti na takvo nesto.
Ali ko zna...
Boldirano- :thumbup:
ne znam na koji način misliš da si "zgazila"svoj ponos.....ali postoji jako puno stvari koje se rade iz ljubavi i za neke čine gaženje ponosa za neke ne....
.....jednostavno za ljubav se bori,po cijenu ponosa....jer ko ima ponos i razmišlja glavom......onda nema ljubav.....

hvala za podršku blondiranog :-D
lolita_xx

#64 Re: šta ne opraštamo.......?

Post by lolita_xx »

oprostila mnogo toga :) samo meni ne oprastaju :-)
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#65 Re: šta ne opraštamo.......?

Post by davorf »

Sve se moze oprostiti...samo...bolje je neke stvari ne oprastati...tu ne vrijedi ono "dobro se dobrim vraca"... :|
potočanka

#66 Re: šta ne opraštamo.......?

Post by potočanka »

laži i izdaju .... naravno prvo čekam da se uvjerim i provjerim :roll:
ladyblue18

#67 Re: šta ne opraštamo.......?

Post by ladyblue18 »

zelenashica wrote: ne znam na koji način misliš da si "zgazila"svoj ponos.....ali postoji jako puno stvari koje se rade iz ljubavi i za neke čine gaženje ponosa za neke ne....
.....jednostavno za ljubav se bori,po cijenu ponosa....jer ko ima ponos i razmišlja glavom......onda nema ljubav.....
Zgazila ga na taj nacin da sam molila skota da me ne ostavlja. :roll:
Jer sam prolazila kroz pravo tezak period zivota, i kada mi je bio najpotrebniji on dodje sa pricom... :zzzz:
Sebe sam ponizila do te granice... ali kada se osvrnem na sve to svejedno mi dodje.
Ja njega ako ga ikada vise u zivotu vidim mogu slobodno pogledati u oci, ponosno, za razliku od njega. :)
Ja sam svoj ponos tada zgazila zbog ljubavi, nije me bilo briga sta ce on misliti o meni, borila se... ali...nekada ni to nije dovoljno. :mrgreen:
Srecom sve bude i prodje. ;-)
davorf wrote:Sve se moze oprostiti...samo...bolje je neke stvari ne oprastati...tu ne vrijedi ono "dobro se dobrim vraca"... :|
:thumbup:
anais_nin

#68 Re: šta ne opraštamo.......?

Post by anais_nin »

svi se slazu da je laganje neoprostivo, a ipak tesko bi se slozili oko toga sta je tacno laz... :-)

meni je jedna od najgorih stvari naletiti na osobu koja je toliko duboko zakopana u svoj svijet lazi da nije ni svjesna (ili joj je sasvim svejedno) da laze...to su oni ljudi koji se tako fino prodaju, i to uz osmijeh, i nije ih jednostavno upratiti, jer se ne libe laganja i spletkarenja, i zato sto ih ne grize savjest, ne izgledaju "krivi"...a u sustini ne znaju ni "dobro jutro" reci da ne slazu :-) za takve definitivno nemam ni razumijevanja ni oprastanja....

a inace mi je prag tolerancije dosta visok kad su u pitanju ljudi koje volim...polazim od toga da niko nije savrsen i da i najbolji covjek moze pogrijesiti...bitne su mi okolnosti, bitno mi je kako se ta osoba ponasa u vezi tog svog postupka, kako saznam za to...naravno sam cin oprastanja ne znaci i zaborav...niti znaci da bih ostala u vezi ili bilo kakvom odnosu sa tom osobom...ali vrlo cesto i najteze prestupe halalim jer ne vjerujem u osvetu, ne vjerujem u mrznju, u nosanje bola i negativnih osjecanja okolo...za mene je to davanje moci drugoj osobi koja me vec na neki nacin povrijedila....

naravno neki ljudi nemaju ama bas ni trun mjere ni obraza u svom bezobrazluku... :) eh u tim slucajevima obicno do izrazaja dolazi i moja najruznija strana...znam biti i te kako zlocasta kad zatreba :) a ono sto najteze oprastam je kad neko povrijedi osobu koju volim...e tu nemam mjere, ni kocnica, i znam biti i te kako opaka :)
*mima*

#69 Re: šta ne opraštamo.......?

Post by *mima* »

Lazi...petljanja...ogovaranja....fuj
7777777

#70 Re: šta ne opraštamo.......?

Post by 7777777 »

lolita_xx wrote:oprostila mnogo toga :) samo meni ne oprastaju :-)

ne mnogo toga, nego SVE....pitam se nekad ko je ovdje lud :-?
River_isle

#71 Re: šta ne opraštamo.......?

Post by River_isle »

ne prastam atak na moju inteligenciju kada neko misli da mu moze nesto proci, da se nece "skontat", i jos servira neku nebuloznu pricu u koju kao se treba povjerovati.
anais_nin

#72 Re: šta ne opraštamo.......?

Post by anais_nin »

River_isle wrote:ne prastam atak na moju inteligenciju kada neko misli da mu moze nesto proci, da se nece "skontat", i jos servira neku nebuloznu pricu u koju kao se treba povjerovati.
:thumbup: :) nije sto mi laze, vec sto misli da mu/joj vjerujem :D :evil:
sultanijaodbruneja

#73 Re: šta ne opraštamo.......?

Post by sultanijaodbruneja »

Izdaju :x
zapostavljanje :x
i kad za sve krivi PMS :evil:
HAVANA

#74 Re: šta ne opraštamo.......?

Post by HAVANA »

Dugove. :D
negativ

#75 Re: šta ne opraštamo.......?

Post by negativ »

Ne praštam sitnice jer one su pokazatelj da nešto u tom odnosu nikad nije ni štimalo.
Velike stvari se lakše oproste jer uvijek tražimo skrivene razloge i opravdanja zašto su se desile, a u stvari da smo posmatrali sitnice do velikih stvari koje treba opraštati ne bi ni došlo. Za sitnice su krivi drugi, a za velike stvari smo krivi sami sebi. :evil:
Post Reply