šta ne opraštamo.......?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
crna pantera
#53 Re: šta ne opraštamo.......?
nebi oprostila bilo kakvu vrstu zlostavljanja,,,i prevaru,,,, 
- celo24
#54 Re: šta ne opraštamo.......?
Laz nista gore nema od lazi
- moa
#55 Re: šta ne opraštamo.......?
Laz a cim laze znaci da te vara...
-
Lesli Eldridž
#56 Re: šta ne opraštamo.......?
Nevjeru, tj. pucačinu sa drugim. To bi bilo the end, a bilo bi i degeneka. Možda... 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#57 Re: šta ne opraštamo.......?
Laz, nevjeru, dvolicnost, zabadanje noza u ledja.
-
zelenashica
#58 Re: šta ne opraštamo.......?
ne znam.........lako mi je sad ovdje filozofirati,ali dok mi se ne desi nešto što trebam ili oprostiti ili ne ne znam...ponekad srce odlučuje mimo realnosti.....sad kažem ne bi oprostila prevaru.........ali ko zna
...jbg samo sam čovjek ....
- zorance
#59 Re: šta ne opraštamo.......?
Sve se oprasta, samo ako se znas izvinuti na pravi nacin. 
- ladyblue18
#60 Re: šta ne opraštamo.......?
Ima i toga.zelenashica wrote:ne znam.........lako mi je sad ovdje filozofirati,ali dok mi se ne desi nešto što trebam ili oprostiti ili ne ne znam...ponekad srce odlučuje mimo realnosti.....sad kažem ne bi oprostila prevaru.........ali ko zna...jbg samo sam čovjek ....
-
zelenashica
#61 Re: šta ne opraštamo.......?
ma naravno da ima....svima nam je lako pričati i dijeliti savjete,ali samom sebi je najteže doći do srca i dati savjet...jednostavno niko ne zna šta nas sutra čeka niti kako ćemo se nositi s nekim dešavanjima....čak i oni najponosniji ponekad pogaze ponos....ono što znam da nikad ne bi oprostila je šamar osobe koju volim,i koja me "ko fol"voli...jer to definitivno ubija ljubav.....a sve ostalo treba trezveno sagledati...jednostavno,poznajem ljude koji su nekad se kleli da se za prevaru i laž ne može oprostiti,pa pređoše preko svega......i neću reći da su takve osobe mekušći,naprotiv reći ću da su dovoljno jaki da se izbore sami sa sobom.......ladyblue18 wrote:Ima i toga.zelenashica wrote:ne znam.........lako mi je sad ovdje filozofirati,ali dok mi se ne desi nešto što trebam ili oprostiti ili ne ne znam...ponekad srce odlučuje mimo realnosti.....sad kažem ne bi oprostila prevaru.........ali ko zna...jbg samo sam čovjek ....
![]()
- ladyblue18
#62 Re: šta ne opraštamo.......?
Ja sam jednom svoj ponos zgazila, i bolilo je vraski. Tesko da cu opet se odluciti na takvo nesto.zelenashica wrote: ma naravno da ima....svima nam je lako pričati i dijeliti savjete,ali samom sebi je najteže doći do srca i dati savjet...jednostavno niko ne zna šta nas sutra čeka niti kako ćemo se nositi s nekim dešavanjima....čak i oni najponosniji ponekad pogaze ponos....ono što znam da nikad ne bi oprostila je šamar osobe koju volim,i koja me "ko fol"voli...jer to definitivno ubija ljubav.....a sve ostalo treba trezveno sagledati...jednostavno,poznajem ljude koji su nekad se kleli da se za prevaru i laž ne može oprostiti,pa pređoše preko svega......i neću reći da su takve osobe mekušći,naprotiv reći ću da su dovoljno jaki da se izbore sami sa sobom.......
Ali ko zna...
Boldirano-
-
zelenashica
#63 Re: šta ne opraštamo.......?
ne znam na koji način misliš da si "zgazila"svoj ponos.....ali postoji jako puno stvari koje se rade iz ljubavi i za neke čine gaženje ponosa za neke ne....ladyblue18 wrote:Ja sam jednom svoj ponos zgazila, i bolilo je vraski. Tesko da cu opet se odluciti na takvo nesto.zelenashica wrote: ma naravno da ima....svima nam je lako pričati i dijeliti savjete,ali samom sebi je najteže doći do srca i dati savjet...jednostavno niko ne zna šta nas sutra čeka niti kako ćemo se nositi s nekim dešavanjima....čak i oni najponosniji ponekad pogaze ponos....ono što znam da nikad ne bi oprostila je šamar osobe koju volim,i koja me "ko fol"voli...jer to definitivno ubija ljubav.....a sve ostalo treba trezveno sagledati...jednostavno,poznajem ljude koji su nekad se kleli da se za prevaru i laž ne može oprostiti,pa pređoše preko svega......i neću reći da su takve osobe mekušći,naprotiv reći ću da su dovoljno jaki da se izbore sami sa sobom.......
Ali ko zna...
Boldirano-
.....jednostavno za ljubav se bori,po cijenu ponosa....jer ko ima ponos i razmišlja glavom......onda nema ljubav.....
hvala za podršku blondiranog
- lolita_xx
#64 Re: šta ne opraštamo.......?
oprostila mnogo toga
samo meni ne oprastaju 
- davorf
- Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...
#65 Re: šta ne opraštamo.......?
Sve se moze oprostiti...samo...bolje je neke stvari ne oprastati...tu ne vrijedi ono "dobro se dobrim vraca"... 
- potočanka
#66 Re: šta ne opraštamo.......?
laži i izdaju .... naravno prvo čekam da se uvjerim i provjerim 
- ladyblue18
#67 Re: šta ne opraštamo.......?
Zgazila ga na taj nacin da sam molila skota da me ne ostavlja.zelenashica wrote: ne znam na koji način misliš da si "zgazila"svoj ponos.....ali postoji jako puno stvari koje se rade iz ljubavi i za neke čine gaženje ponosa za neke ne....
.....jednostavno za ljubav se bori,po cijenu ponosa....jer ko ima ponos i razmišlja glavom......onda nema ljubav.....
Jer sam prolazila kroz pravo tezak period zivota, i kada mi je bio najpotrebniji on dodje sa pricom...
Sebe sam ponizila do te granice... ali kada se osvrnem na sve to svejedno mi dodje.
Ja njega ako ga ikada vise u zivotu vidim mogu slobodno pogledati u oci, ponosno, za razliku od njega.
Ja sam svoj ponos tada zgazila zbog ljubavi, nije me bilo briga sta ce on misliti o meni, borila se... ali...nekada ni to nije dovoljno.
Srecom sve bude i prodje.
davorf wrote:Sve se moze oprostiti...samo...bolje je neke stvari ne oprastati...tu ne vrijedi ono "dobro se dobrim vraca"...
- anais_nin
#68 Re: šta ne opraštamo.......?
svi se slazu da je laganje neoprostivo, a ipak tesko bi se slozili oko toga sta je tacno laz... 
meni je jedna od najgorih stvari naletiti na osobu koja je toliko duboko zakopana u svoj svijet lazi da nije ni svjesna (ili joj je sasvim svejedno) da laze...to su oni ljudi koji se tako fino prodaju, i to uz osmijeh, i nije ih jednostavno upratiti, jer se ne libe laganja i spletkarenja, i zato sto ih ne grize savjest, ne izgledaju "krivi"...a u sustini ne znaju ni "dobro jutro" reci da ne slazu
za takve definitivno nemam ni razumijevanja ni oprastanja....
a inace mi je prag tolerancije dosta visok kad su u pitanju ljudi koje volim...polazim od toga da niko nije savrsen i da i najbolji covjek moze pogrijesiti...bitne su mi okolnosti, bitno mi je kako se ta osoba ponasa u vezi tog svog postupka, kako saznam za to...naravno sam cin oprastanja ne znaci i zaborav...niti znaci da bih ostala u vezi ili bilo kakvom odnosu sa tom osobom...ali vrlo cesto i najteze prestupe halalim jer ne vjerujem u osvetu, ne vjerujem u mrznju, u nosanje bola i negativnih osjecanja okolo...za mene je to davanje moci drugoj osobi koja me vec na neki nacin povrijedila....
naravno neki ljudi nemaju ama bas ni trun mjere ni obraza u svom bezobrazluku...
eh u tim slucajevima obicno do izrazaja dolazi i moja najruznija strana...znam biti i te kako zlocasta kad zatreba
a ono sto najteze oprastam je kad neko povrijedi osobu koju volim...e tu nemam mjere, ni kocnica, i znam biti i te kako opaka 
meni je jedna od najgorih stvari naletiti na osobu koja je toliko duboko zakopana u svoj svijet lazi da nije ni svjesna (ili joj je sasvim svejedno) da laze...to su oni ljudi koji se tako fino prodaju, i to uz osmijeh, i nije ih jednostavno upratiti, jer se ne libe laganja i spletkarenja, i zato sto ih ne grize savjest, ne izgledaju "krivi"...a u sustini ne znaju ni "dobro jutro" reci da ne slazu
a inace mi je prag tolerancije dosta visok kad su u pitanju ljudi koje volim...polazim od toga da niko nije savrsen i da i najbolji covjek moze pogrijesiti...bitne su mi okolnosti, bitno mi je kako se ta osoba ponasa u vezi tog svog postupka, kako saznam za to...naravno sam cin oprastanja ne znaci i zaborav...niti znaci da bih ostala u vezi ili bilo kakvom odnosu sa tom osobom...ali vrlo cesto i najteze prestupe halalim jer ne vjerujem u osvetu, ne vjerujem u mrznju, u nosanje bola i negativnih osjecanja okolo...za mene je to davanje moci drugoj osobi koja me vec na neki nacin povrijedila....
naravno neki ljudi nemaju ama bas ni trun mjere ni obraza u svom bezobrazluku...
- 7777777
#70 Re: šta ne opraštamo.......?
lolita_xx wrote:oprostila mnogo togasamo meni ne oprastaju
ne mnogo toga, nego SVE....pitam se nekad ko je ovdje lud
- River_isle
#71 Re: šta ne opraštamo.......?
ne prastam atak na moju inteligenciju kada neko misli da mu moze nesto proci, da se nece "skontat", i jos servira neku nebuloznu pricu u koju kao se treba povjerovati.
- anais_nin
#72 Re: šta ne opraštamo.......?
River_isle wrote:ne prastam atak na moju inteligenciju kada neko misli da mu moze nesto proci, da se nece "skontat", i jos servira neku nebuloznu pricu u koju kao se treba povjerovati.
- sultanijaodbruneja
#73 Re: šta ne opraštamo.......?
Izdaju
zapostavljanje
i kad za sve krivi PMS
zapostavljanje
i kad za sve krivi PMS
- negativ
#75 Re: šta ne opraštamo.......?
Ne praštam sitnice jer one su pokazatelj da nešto u tom odnosu nikad nije ni štimalo.
Velike stvari se lakše oproste jer uvijek tražimo skrivene razloge i opravdanja zašto su se desile, a u stvari da smo posmatrali sitnice do velikih stvari koje treba opraštati ne bi ni došlo. Za sitnice su krivi drugi, a za velike stvari smo krivi sami sebi.
Velike stvari se lakše oproste jer uvijek tražimo skrivene razloge i opravdanja zašto su se desile, a u stvari da smo posmatrali sitnice do velikih stvari koje treba opraštati ne bi ni došlo. Za sitnice su krivi drugi, a za velike stvari smo krivi sami sebi.