Joj, nemoj to sebi raditi. Ja kazem, veza na daljinu je NEVEZA! Ja prob'o i bio nikakav mjesecima. Sva sreca da se vratila u Sa....Koliko god da je volim, rekao sma sebi, ako opet ode, raskidamo. A stvarno je volimCrueLLa wrote:Sta mislite o vezama na daljinu? Da li uspijevaju, imate li iskustva u tome? Ako se voli sve se moze prebroditi ili pak "daleko od ociju-daleko od srca" ????
Help meeeee!!!!![]()
Sta mislite o vezama na daljinu?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Dezze
#26 Re: Sta mislite o vezama na daljinu?
-
Miki1
Zavisi sve od osoba. Ako ste stvarno obadvoje ozbiljni i ako stvarno razmisljate o nekom zivotu zajedno i poznajete se dobro za to onda bih vam rekla super! Ako si jos mlada i ako gledas oko sebe jos druge nema nista od toga. Jeste da je to zanimljivo veza na daljinu ali vecinom nije prava ljubav nego je samo neka vrsta strasti kada se vidite!
-
Dezze
Ne slazem se. Prvi mjesec-dva neces osjecati nista lose, malo tuge, ali poslije.....grrrrrrrMiki1 wrote:Zavisi sve od osoba. Ako ste stvarno obadvoje ozbiljni i ako stvarno razmisljate o nekom zivotu zajedno i poznajete se dobro za to onda bih vam rekla super! Ako si jos mlada i ako gledas oko sebe jos druge nema nista od toga. Jeste da je to zanimljivo veza na daljinu ali vecinom nije prava ljubav nego je samo neka vrsta strasti kada se vidite!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#32 Re: Sta mislite o vezama na daljinu?
imala sam vise takvih veza, i uspijevale su sve dok jedna strana ne prevari iz pozude same....CrueLLa wrote:Sta mislite o vezama na daljinu? Da li uspijevaju, imate li iskustva u tome? Ako se voli sve se moze prebroditi ili pak "daleko od ociju-daleko od srca" ????
Help meeeee!!!!![]()
medu sam upoznala preko neta i 4 mjeseca smo tako preko chata i msna , pa i smsa, odrzavali imaginarnu vezu dok on nije dosao....
i sproveo je u stvarnost...pa je opet morao otici....pa se opet vratio...pa otisao...pa se vratio...i nastanio se u Sarajevu.....
poenta: moze uspjeti ako zelis.....
- flora.sa
pa mogu ti prenijeti priču jedne moje poznanice...
upoznali su se na moru, sve je počelo svađom
, da bi nakon par dana razmijenili mailove, ona se vratila u Sarajevo, on u Ameriku...Narednih godinu dana, čuli su se tj.postirali jedno drugom svakodnevno, i sve je savršeno funkcioniralo.
nakon godinu dana on je došao ovdje, veze je i dalje funkcionirala, i još uvijek funkcionira, jer su se vjenčali ovoga ljeta...
eto..
hm...u principu i te veze na daljinu funkcioniraju onoliko koliko se mi trudimo i ulažemo u njih, jer ako nema tog ulaganja ni veza u kojoj se dvoje sreću svaki dan, neće uspjeti...
što želim reći, da veza može uspjeti, ali i ne mora, baš kao i svaka druga veza...
ali da ovakva veza ima nedostataka, to je sigurno, e sad je pitanje da li smo spremni žrtvovati sebe, u cilju zadržavanja iste...
upoznali su se na moru, sve je počelo svađom
nakon godinu dana on je došao ovdje, veze je i dalje funkcionirala, i još uvijek funkcionira, jer su se vjenčali ovoga ljeta...
eto..
hm...u principu i te veze na daljinu funkcioniraju onoliko koliko se mi trudimo i ulažemo u njih, jer ako nema tog ulaganja ni veza u kojoj se dvoje sreću svaki dan, neće uspjeti...
što želim reći, da veza može uspjeti, ali i ne mora, baš kao i svaka druga veza...
ali da ovakva veza ima nedostataka, to je sigurno, e sad je pitanje da li smo spremni žrtvovati sebe, u cilju zadržavanja iste...
- flora.sa
da o tome i govorim...svaka veza će uspjeti, ukoliko uložimo sebe u nju, i ukoliko postoje iskrena osjećanja sa obje strane...danas wrote:pa ovo vazi za manje-vise svaku vezu, na daljinu ili "izbliza"...flora.sa wrote: e sad je pitanje da li smo spremni žrtvovati sebe, u cilju zadržavanja iste...
jer veza je veza, bila ona na daljinu, ili "izbilza"...
-
car-x
imam dva totalno razlicita iskustva.. a sada s vremenske distance mogu reci i zasto su tako razlicita iskustva..
prvi put: upoznali se na faksu, zivjeli zajedno godinu dana, poslije se rastavili i nakon pola godina pukla tikva.. imali smo po 22 godine u to vrijeme..
par godina poslije dok sam bio na raspustu kod kuce, upoznam curu koja je cak iz susjedne mahale (znaci i kad dodjem kuci u BiH opet je veza na daljinu
).. i to dan danas traje.. (vec vise od tri godine)
cekamo sad da ona zavrsi faks i to je to.. svejedno je ko ce se gdje mrdati.. pricamo o tome i na kraju kome bude lakse (za sad su sve prilike da cu se ja vratiti u BiH) taj ce napraviti taj korak ka fizickom priblizavanju..
elem, s 22 godine garant nisam pomisljo na to da se zenim, idem negdje i tako.. sad mi je svejedno gdje.. samo da sam s mrkom..
a u ovo vrijeme dok smo jos rastavljeni, svake dvije hefte se vozim 700km u jednom i 700km u drugom pravcu da bi subotu proveli zajedno..
hocu da ti kazem da ako si spremna/an da se i zrtvujes i trudis i strpljivo cekas, da nista nije problem.. povjerenje isto tako ne smije faliti.. zapamti da je svako svoje srece krojac..
prvi put: upoznali se na faksu, zivjeli zajedno godinu dana, poslije se rastavili i nakon pola godina pukla tikva.. imali smo po 22 godine u to vrijeme..
par godina poslije dok sam bio na raspustu kod kuce, upoznam curu koja je cak iz susjedne mahale (znaci i kad dodjem kuci u BiH opet je veza na daljinu
cekamo sad da ona zavrsi faks i to je to.. svejedno je ko ce se gdje mrdati.. pricamo o tome i na kraju kome bude lakse (za sad su sve prilike da cu se ja vratiti u BiH) taj ce napraviti taj korak ka fizickom priblizavanju..
elem, s 22 godine garant nisam pomisljo na to da se zenim, idem negdje i tako.. sad mi je svejedno gdje.. samo da sam s mrkom..
a u ovo vrijeme dok smo jos rastavljeni, svake dvije hefte se vozim 700km u jednom i 700km u drugom pravcu da bi subotu proveli zajedno..
hocu da ti kazem da ako si spremna/an da se i zrtvujes i trudis i strpljivo cekas, da nista nije problem.. povjerenje isto tako ne smije faliti.. zapamti da je svako svoje srece krojac..
-
Dezze
Ipak puno vise sebe moras ulagati za vezu na daljinu nego za vezu "na blizinu". Zajebi ti to. A i ta tvoja jaranica, ja mislim da je njima uspjelo cisto zato jer nisu nikad bili skupa neko vrijeme u istom gradu, jednostavno ne znaju kako je biti sa tom osobom u vezi "na blizini".flora.sa wrote:da o tome i govorim...svaka veza će uspjeti, ukoliko uložimo sebe u nju, i ukoliko postoje iskrena osjećanja sa obje strane...danas wrote:pa ovo vazi za manje-vise svaku vezu, na daljinu ili "izbliza"...flora.sa wrote: e sad je pitanje da li smo spremni žrtvovati sebe, u cilju zadržavanja iste...
Nejse, ne zelim to nikome...
- flora.sa
da osim što je on bio sa njom još 2 godine u sarajevu "na blizinu"-ja glupe riječi majko milaDezze wrote:Ipak puno vise sebe moras ulagati za vezu na daljinu nego za vezu "na blizinu". Zajebi ti to. A i ta tvoja jaranica, ja mislim da je njima uspjelo cisto zato jer nisu nikad bili skupa neko vrijeme u istom gradu, jednostavno ne znaju kako je biti sa tom osobom u vezi "na blizini".flora.sa wrote:da o tome i govorim...svaka veza će uspjeti, ukoliko uložimo sebe u nju, i ukoliko postoje iskrena osjećanja sa obje strane...danas wrote: pa ovo vazi za manje-vise svaku vezu, na daljinu ili "izbliza"...
Nejse, ne zelim to nikome...
ali se u svakom slučaju slažem sa tvojom prvom rečenicom.
više, puuuuuno više....
vidi samo što car-x radi, pod cijenu opstajanja iste...
- manijak1
.........mislim da nisu blizu .

-
_BosanaC
Ima veza na daljinu i svoje prednosti... Npr. ja sam s djevojkom sest godina, zadnje tri godine ona studira u Tz, ja sam u Sa (trenutno) a u medjuvremenu sam bio (zivio) i u Subotici, Beogradu, Zenici, Zagrebu, ali se uvjek vracam jednom te istom, a u Sarajevu ostajem. Iako ona dok zavrsi fax, svejedno nam je ko ce se gdje seliti, ja sam barem navikao na to. S druge strane, nekada mi je drago sto nije blizu kada dodjem s posla umoran, nervozan itd, jer obicno se covjek iskali na onima koje zadnje zeli povrjediti.
A kada smo skupa, onda je to nesto nevjerovatno
A kada smo skupa, onda je to nesto nevjerovatno
- maccarona
#42 Re: Sta mislite o vezama na daljinu?
CrueLLa wrote:Sta mislite o vezama na daljinu? Da li uspijevaju, imate li iskustva u tome? Ako se voli sve se moze prebroditi ili pak "daleko od ociju-daleko od srca" ????
Help meeeee!!!!![]()
- manijak1
Ja živim u Botswani
jesi li blizu Macca ?

- manijak1
Potrajaće ali .......
-
Pralina
Iskustvo mi je pokazalo da je najlakse zapoceti takvu vezu, a najteze ju je izrealizirati (sta god ko pod tim mislio). Mislim da je u takvim vezama neophodno kad-tad definisati period razdvojenosti, jer kad se otegne undedogled, tu nastaju problemi. Godina, dvije, i nesto se treba poduzeti.