šta mislite o...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

x0z0y0

#51 Re: šta mislite o...

Post by x0z0y0 »

Dioda wrote:
mrle wrote:Ne razumijem...Da se razumijemo... :lol:

Mozes li malo poblize objasniti sto ti je spominjanje vjere u nasoj zemlji smijesno?
Ne mogu da vjerujem da me uopste to pitas :-)
Kako da mi ne bude smijesno forsiranje vjere koju je jednostavno postalo nemoguce razdvojiti od politike? Kako da mi ne bude smijesno kada pricam sa tim novopecenim vjernicima koji mi,na moje postavljanje pitanja kako se tacno uzima abdest,ne znaju odgovoriti? Kako da mi ne bude smijesna recenica: "Kome ba mi da se prilagodjavamo..."

Mislim da mozda i nije smijesno.Postaje zalosno.
uz duzno postovanje...pretjerujes
ne kazem da ovih i ovakvih (navedenih) slucajeva nema ali su u manjini
nisam ni ja za potpuni nikab...islam je definisao sta se to treba pokriti na zeni...i jasno je i istaknuto u brojnim hadisima da svako pretjerivanje izvodi iz islama
helem
ovi koji su se odlucili na taj korak...u vecem slucaju (ne svi naglasavam) dio su iste skupime...ja cu reci kluba :D pa redovno i idu na predavanja o islamu i znaju o njemu puno vise i od mene a i od tebe
to sto ti ne razumijes kako neko moze krenuti tim putem je samo pokazatelj da ti ne razumijes sta je to VJERA..
nije mi namjera da te uvrijedim ni na koji nacin zaista ali sve sto si iznijela - govori da si totalni laik...da nisi bas u vjeri i da one osnovne postavke vjerovanja (bilo kakvog VJEROVANJA) ti zaista ne razumijes..

a sto se tice teme..
svakom svoje
*mima*

#52 Re: šta mislite o...

Post by *mima* »

sijedi wrote:Danas,sjedim u autu i čekam da se upali zeleno svijetlo na semaforu i vidjeh prizor.
On u bijelim laganim hlačama,dužine malo ispod koljena,laganoj bijeloj košulji otkopčanoj do iznad pupka i na stopalima papuče,i
naravno, dugo ne brijana bradane baš gusta,mlad je.
Ona,predpostavljam da je ona, sva u crnini, ne vidi joj se ni dijelić tijela, ni ti lice, ništa.Tijelo prekriveno crnim
Onje vodi za ruku i veselo o nečemu čavrljaju.
Sunce,toplo,sparina,asfalt e topi...
Upalilo se zeleno i ja sam ih ostavio u retrovizoru, ali čitavo vrijeme razmišljam o RAVNOPRAVNOSTI,JEDNAKOSTI spolova
Šta mislite o ovim prizorima.

Sve u svemu .......ruzni su za vidjet.
♥ Julianna ♥

#53 Re: šta mislite o...

Post by ♥ Julianna ♥ »

Jest ovaj Flicke pametan :D

Šalim se, baš fino rečeno. Kako oni izgledaju i šta rade ili ne rade, baš me briga. I to je tako dok god oni o meni ne sude i ne pokušavaju promijeniti mene. Live and let live.

Problem je jedino što ovi ne misle isto ovako, ne poštuju tuđe pravo izbora i smatraju da je onako kako oni žive, jedino ispravno. E ne može tako..
said.sa

#54 Re: šta mislite o...

Post by said.sa »

mima wrote:
sijedi wrote:Danas,sjedim u autu i čekam da se upali zeleno svijetlo na semaforu i vidjeh prizor.
On u bijelim laganim hlačama,dužine malo ispod koljena,laganoj bijeloj košulji otkopčanoj do iznad pupka i na stopalima papuče,i
Ona,predpostavljam da je ona, sva u crnini, ne vidi joj se ni dijelić tijela, ni ti lice, ništa.Tijelo prekriveno crnim
Upalilo se zeleno i ja sam ih ostavio u retrovizoru, ali čitavo vrijeme razmišljam o RAVNOPRAVNOSTI,JEDNAKOSTI spolova

Jel' ti ovo ozbiljno? :sad:
mrle

#55 Re: šta mislite o...

Post by mrle »

mima wrote:

A ti si, ne sumnjam, lijepa za vidjet'!Narocito ko ugrabi dok se sexas na plazi! :mrgreen: :run:
*mima*

#56 Re: šta mislite o...

Post by *mima* »

A drago ti citas o sexu na plazil.......ne kontam.

Koliko mi se cini imam pravo na svoje misljenje i mema potrebe za vrijedjanjem.
uvjek dobar gost

#57 Re: šta mislite o...

Post by uvjek dobar gost »

.. Šta da mislim, mogu samo da se pitam jeli im vruće, imaju li ikakva prava.. poštuju li ih muževi i njihovi ahbabi... udaraju li ih..... mogu nekad da se začudim ... nemam pravo da osuđujem imam pravo samo da se pitam kako duraju i da im čestitam... jer ja tako ne bi mogao !

Sa druge strane srednji vijek je iza nas... svako ima pravo da radi šta hoće, šta želi i šta može.. samo dok time ne remeti mene... tu nastaje problem... jer niko nema meni pravo da govori bilo šta.. što se tiče vjere i mene.. mog stava prema mojoj supruzi il prema mom psu...

Za kraj mene kopka to što iz raznih izvora do mene dolaze informacije da se to njima plaća... da imaju bonus po djetetu.. da dobijaju skoro pa dnevnice za svo to svoje odricanje.... !?!?! To je problem.. i problem je što se određeni upiru da ovo ne bude država sekularna koja poštuje pojedinca i njegove vrijednosti.. već da ovo bude vijerska država u kojoj je jedino bitno da se poštuju kanoni, postulati i dogme... ovo se pitam jer iđam ih u skupim autima, viđam ih da idu na svih pet vakata... i onda se pitam odakle im vrijeme i ko plaća gorivo za ta velika i skupa auta....

A ko želi da se zamota neka se zamota samo nek mene ne dira....
*mima*

#58 Re: šta mislite o...

Post by *mima* »

Naravno da im se placa i to im dobro placa........Kvare sliku o Bosni....ne dopadaju mi se.........Ne diram ih i ne obracam paznju na njih.
samo malo

#59 Re: šta mislite o...

Post by samo malo »

Ne placa se samo njima, odmah se sjetim ratnih vremena, i izbjeglickih dana iz jedne zapadnoevropske drzave, i svih onih curica koje su ljeta provodile u oskudnoj odjeci i trcale u sobu izbjeglickog centra da se zamotaju sto vise jer izvidnica javlja da "Arapi stizu". To jest, stizu pare.

Najsmjesnije je sto tim umotanim i njihovim muzevima sa bradicama, taj ko im masno placa to sto glume manekene bliskog istoka po jednoj Evropskoj drzavi, ne daje te pare tek tako.. da ne ocekuje nesto zauzvrat. Doci ce i dan naplate kredita, u nekoj Ceceniji, ili Afganistanu, mi tebi pare a ti nama zivot, da budes sehid insallah. Pa ce onda biti kuku majko sta cu sad.
mrtva kokoš

#60 Re: šta mislite o...

Post by mrtva kokoš »

iskreno meni ne smeta,ne patim od tih stvari...ako njima nije ruzno hodati onako meni je jos manje gledati...
a sad druga je tema kako zapadni svijet gleda na to,i ideologija pojedinih frakcija...
Image
Last edited by mrtva kokoš on 11/08/2009 15:11, edited 1 time in total.
madner

#61 Re: šta mislite o...

Post by madner »

Opasne su ninje, nehki dan sam morao iz samobrane nogom u glavu djelovati preventivno.
Mislim ne vidi covjek imal kakvo naoruzanje, hoda ko sjenka, sunja se, sigurno je sigurno. :D
ja.neron

#62 Re: šta mislite o...

Post by ja.neron »

Dioda wrote: Ne mogu da odolim :D Upravo citam jednu knjigu,i nece mi biti mrsko da prekucam sada cijelu stranicu :D Uzivajte u ljepoti opisa 8-) I svako kome se ovo svidja, nek' sve zene u porodici ovako prikladno obuce :D

Iz kese je izvadio nebesko plavu burku. Metri nabranog platna rasuli su mu se preko koljena kada ju je digao. Smotao je burku,pogledao Marijam
"Ja imam musterije, Marijam ,muskarce , koji dovode svoje zene u moj ducan. Zene dolaze nepokrivene, obracaju mi se neposredno, gledaju me u oci bez srama. Sminkaju se i vide im se koljena ispod sukanja. Ponekad mi cak pokazuju i stopala, te zene, za mjeru, a njihovi muzevi stoje i gledaju. Dopustaju to. Nista im ne smeta sto neki stranac dodiruje bosa stopala njihovih zena ! Misle da su moderni ljudi, intelektualci, valjda zbog svog obrazovanja. Ne vide da kaljaju sopstveni nang i namus, cast i ponos."
Odmahnuo je glavom.
"Uglavnom zive u bogatijim dijelovima Kabula. Vodicu te tamo. Vidjeces. Ali ima ih i ovdje, Marijam, cak i u ovoj cetvrti, ima tih mekanih muskaraca. U nasoj ulici zivi jedan ucitelj, zove se Hakim, i stalno vidjam njegovu zenu Faribu, hoda ulicama, a na glavi ima samo maramu. Mene je sramota, najiskrenije, kada vidim covjeka koji je izgubio vlast nad svojom zenom."
Prostrijelio je Marijam ledenim pogledom.
"Ali ja nisam od tog soja, Marijam. Tamo odakle ja poticem, jedan pogresan pogled, jedna neprikladna rijec, i pada krv. Tamo odakle ja poticem, zenino lice postoji samo za njenog muza. Hocu da to zapamtis, jasno ? "
Marijam je klimnula glavom. Kada joj je pruzio kesu, uzela ju je.
Ranije zadovoljstvo zbog pohvale njenog kuhanja sada je nestalo. Umjesto toga, osjecala je da se skuplja, smanjuje. Volja tog covjekadjelovala je Marijam jednako silno i nepokretno kao planine Safid-koh sto su se dizale iznad Gul Damana.
Rasid joj je dao papirnu kesu. "Onda smo se razumjeli. Daj sada da dovrsim ovaj daal."

Marijam nikad ranije na sebi nije imala burku. Rasid je morao da joj pomogne da je obuce.Postavljena kapuljaca bila joj je tijesna i teska na lobanji, i bilo je cudno posmatrati svijet kroz mrezicu. Vjezbala je da u njoj hoda po sobi i stalno je gazila na skute i posrtala. Smetao joj je suzen vidokrug i nije joj prijalo kako je gusi platno koje joj se lijepilo uz usta.
"Navici ces se", rekao je Rasid. "Polako, pa ce ti se na kraju i dopadati. "

:skoljka:
hiljadu sjajnih sunaca sam već pročitao :D
PalaSa Marsa

#63 Re: šta mislite o...

Post by PalaSa Marsa »

Jel' se ovdje jos misli ili? :-) :D
mrtva kokoš

#64 Re: šta mislite o...

Post by mrtva kokoš »

the stranger wrote:Da si govorila o agresivnom ponašanju i nasilnom misionarstvu pojedinaca koji se tako oblače, vjerovao bih ti. Da si govorila o neobrazovanju pojedinaca koji se tako nose, vjerovao bih ti. Međutim pošto ulaziš u sferu diskriminacije i naučne fantastike postaviću ti dva pitanja, ne više, sasvim dovoljno. Govoriću u množini, jer na osnovu većine drugih postova mogu zaključiti da se većina ne slaže sa tobom. :D
mima wrote:Sve u svemu .......ruzni su za vidjet.
Možeš li postaviti svoju fotografiju, onako da nam se srce smiri, da vidimo ima li materijala da se nekome govori da je ružan za vidjeti ? :D

Idemo dalje ! :D
mima wrote:Naravno da im se placa i to im dobro placa........Kvare sliku o Bosni....ne dopadaju mi se.........Ne diram ih i ne obracam paznju na njih.
Obzirom da je do sredine prošlog vijeka vlast zabranjivala da se nosi feredža, šta misliš ko je do tada plaćao te silne gospođe da se tako nose ?Možeš li postaviti jednu platnu listu kao dokaz te svoje tvrdnje, onako da nam se srce smiri, da vidimo ima li materijala da ti vjerujemo ? :D

Ukoliko nam ne smiriš srce, smatraćemo te tragom svakodnevnice u kojoj dominiraju ublehe i laži ! :D

Svakako nakon toga možeš i dalje da se ljuljaš na ljulji :D
nek si i ti dao komentar a da nije o Zelji :D
a za ovo drugo,Bogami ja probah da nadjem odgovore za mimu ali ne uspjedoh...pojeo si je ovim postom like pacman :-D :-D
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#65 Re: šta mislite o...

Post by Latina »

hakazvaka wrote:izvinjavam se :oops:
ja nisam mogao izdrzati :D

Evo tipicnog primjera kako se siri ksenofobija iliti rasizam. Jesi li se prije nego sto si ovo poslao zapitao je li ti neka od pokrivenih zena ucinila nesto nazao ?

Jos stravicniji primjer :
madner wrote:Opasne su ninje, nehki dan sam morao iz samobrane nogom u glavu djelovati preventivno.
Mislim ne vidi covjek imal kakvo naoruzanje, hoda ko sjenka, sunja se, sigurno je sigurno. :D
Degutantno i jadno. Fuj.
Last edited by dr.gog on 11/08/2009 23:56, edited 1 time in total.
Reason: editovano zbog kršenja pravila foruma
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#66 Re: šta mislite o...

Post by Latina »

the stranger wrote:
To sisters, oštro i na prvu :D :thumbup:
Znas sta, nisam pokrivena, ali kad dodjem u Sarajevo pokricu se i to nikabom - iz citog inata - zbog malogradjana i primitivaca. Pa neka mi neki/a nesto kaze !

A onda cu mu ja objasniti u 102 tacke zasto je onaj koji je zaostao on, a ne ja.

I tako zaobilazim Ferhadiju u ogromnom krugu odavno. Mahala da moze genetski kod bi uzela u prolazu !
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#67 Re: šta mislite o...

Post by dr.gog »

Tema se zatvara do dolaska nadležnog moderatora.
Locked