Sta mislite o SDPu i Lagumdziji?

Lagumdzija je za vas...

pozitivina licnost
64
51%
negativna licnost
61
49%

Total votes: 125

nebi

Post by nebi »

Vodenjak wrote:
Prenj wrote: A sto se tice isporuke alzirske grupe, SFOR bi ih pokupio, sa Zlatkom ili bez, procitaj Daytonski sporazum ako imas bilo kakve nedoumice.
Zanimljivo je da se opravdanje za izdaju i podjelu drzave u Dejtonu obrazlaze i pravda pritiskom Amerikanaca i ocekuje da se isto to opravdanje bez pogovora prihvati, a da se u isto vrijeme njihov pritisak za isporuku tamo neke sestorice stranaca (ponavljam stranaca!) posmatra kao neka banalija i izdaja pravnog sistema drzave!

Bolesno, bolesno, bolesno...
Vodenjak,lijep argument.
A ostali neka si ture te "gradjane BiH" tamo gdje sunce ne sija.
Herc

Post by Herc »

Joker da li zaista tvrdis da SDP sa Zlatkom na celu nije bolji za nasu drzavu od ljudi koji su trenutno na vlasti?
joker

Post by joker »

Vodenjak wrote:De @jokeru, kad vec mozes da skuzis iz postova ko je koje nacionalnosti, reci koje sam ja i gdje i kako sam proveo rat!?

Drugo, pokusaj barem malo da skontas da su razlike izmedju ideja i djelovanja velike, prevelike naprosto!

Alija i Radovan su imali iste, nacionalisticke, antikomunisticke ideje. Alija je, bez obzira sta je pricao, imao i separatisticke, mozda jednako kao i Radovan, samo sto je to vrlo vjesto skrivao sve do aminovanja Republike Srpske! Skupa su dosli na vlast, (bukvalno ruku pod ruku se drzeci jer je drugacije osvojili ne bi!) skupa su dosli do Dejtonskog rjesenja kojim je srusena jedna suverena drzava i podijeljena na dva (tri) dijela, skupa vode drzavu i nakon 1995 pa sve do danas!
Treba li da ti napomenem da pojmove "Alija" i "Radovan" upotrebljavam vise figurativno misleci prije svega na njihove politicke istomisljenike?

Armija BiH nije ucinila ni z od zlocina koje su pocinili pripadnici, Alijinim potpisom legalizovane Vojske Republike Srpske niti Hrvatskog vijeca obrane!

Niski, preniski su udarci sviju onih, pa i tebe, koji kritiku slavnih iz SDA smatrate izjednacavanjem zlocina koji je pocinjen u BiH za rata!
Izaziva gadjenje, mucninu, tjera na povracanje...
Takvi "argumenti" puno vise govore o vama koji se bavite etiketiranjem, o vasoj nesposobnosti da svijet gledate otvorenih ociju sto je prva i osnovna pretpostavka eventualnog mijenjanja postojeceg katastrofalnog stanja!

Sto se tice "nas" koje sam pomenuo, radilo se o grupi koju si ti sam nabrojao, ali si ocito to zaboravio. Kratka pamet je uobicajena na nasim prostorima u godinama vladanja "demokratije" i zato se ne uzbudjuj sto bolujes od iste boljke!
A sto se tice foruma mladih, da sam dole, mogao bih mozda na njih uticati samo preko mog sina! I nikako drugacije!
Pa se ti sad skontaj!

Nego, od svega me najvise zanima odgovor na moje prvo pitanje...
Dedere, da cujem!
STA sam ja to po nacionalnosti?
Pa da bih ti sa 99% sigurnoscu rekao to morao bih procitati tvoje komentare na ostalim temama pa te onda "etiketirati".
Vrlo dobro znam da se to VAS odnosi na one koje sam pobrojao i zato VAS i pitam jeste li vi to organizovano na forumu pa imate identicne stavove po svim pitanjima.
Sto se tice pojmova "Alija" i "Radovan" to je upravo ono izjednacavanje o kojem sam ti govorio.
O Dejtonu je glupo i pricati, ali sama cinjenica da su o miru u BiH odlucivali i potpisivali ga predsjednici susjednih nam drzava govori o karakteru tog rata i moci koju MI nismo imali. S jedne strane je pritisak Amerike i stranaca, te pritisak dragih nam susjeda, a sa druge strane iscrpljeno i destkovano stanovnistvo koje je pocelo gubiti vjeru u pravdu na svijetu i koje je postajalo sve vise skepticno po pitanju opstanka Bosne. U tom momentu je tesko odoljeti tim pritiscima i ne potpisati Dejton. To je ta ljudska strana medalje... I ja bih volio da nije bilo tako,ali... Mi nismo bili ti koji odredjuju, nego oni koji smo se pokusavali izboriti za bilo kakvu BiH...

Vratimo se na temu.
Sad ko ovdje neke stvari ne shvata, ne znam. Ja ovdje ne branim ni SDA, ni SBiH, ni BOSS, ni bilo koga drugog jer mi nisu ni interesantni u ovom kontekstu. Tema je o SDP-u i Zlatku, pa o njima i pisem i imam razloga biti ljut. Ako VI mislite da nema razloga za to, neka VAM i iduce izbore pobijedi SDA kada se NEMA nista BITNO BOLJE ponuditi. Pa onda ponovo za to optuzite stanovnistvo iz ruralnih sredina!
joker

Post by joker »

Prenj, kakav je tvoj stav po pitanju slanja finansijske policije (istu tu policiju je svojevremeno koristio i Bicakcic za obracun sa onima koji mu smetaju) u FDS i njihovog rjesenja da radnici u FDS nemaju niti jedne dionice, vec da je vlasnistvo drzavno 100%?
Da li je to socijaldemokratski, otimati radnicima i ono sto su prije 92 otkupili Markovicevom privatizacijom?
danas

Post by danas »

@joker:
evo citam ovu temu, i uopste mi nije jasno sta hoces, ni kojom se logikom vodis. potsjecas me na ljude ovdje u USA koji su nalazili 101 izmisljenu manu demokratskom kandidatu kerry-u (kao recimo, da je on, covjek odlikovan najvisim vojnim odlikovanjima -- izdajnik zemlje u poredjenju sa george bush-om, dokazanim debilom i dezerterom). pa im pobijedi bush. po drugi put... dok su oni trazili "savrsenu" opoziciju... ma daj.
joker

Post by joker »

Vodenjak wrote:
Prenj wrote: A sto se tice isporuke alzirske grupe, SFOR bi ih pokupio, sa Zlatkom ili bez, procitaj Daytonski sporazum ako imas bilo kakve nedoumice.
Zanimljivo je da se opravdanje za izdaju i podjelu drzave u Dejtonu obrazlaze i pravda pritiskom Amerikanaca i ocekuje da se isto to opravdanje bez pogovora prihvati, a da se u isto vrijeme njihov pritisak za isporuku tamo neke sestorice stranaca (ponavljam stranaca!) posmatra kao neka banalija i izdaja pravnog sistema drzave!

Te ljude, strance koji su bili predati "domacim strancima" americkim snagama (?!) su kasnije Amerikanci oslobodili optuzbi, a oni htjeli da tuze FBiH za nezakonito isporucivanje americkim snagama.
Vodenjak, kako je ono Tito postupio u jednoj slicnoj situaciji, posto ti velicas taj period i dobro ga se sjecas. Dok je na teritoriju...

Bolesno, bolesno, bolesno... po svaku cijenu pravdati neke postupke koji su ocito pogresni...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

joker wrote:
Pa da bih ti sa 99% sigurnoscu rekao to morao bih procitati tvoje komentare na ostalim temama pa te onda "etiketirati".
Vrlo dobro znam da se to VAS odnosi na one koje sam pobrojao i zato VAS i pitam jeste li vi to organizovano na forumu pa imate identicne stavove po svim pitanjima.
Sto se tice pojmova "Alija" i "Radovan" to je upravo ono izjednacavanje o kojem sam ti govorio.
O Dejtonu je glupo i pricati, ali sama cinjenica da su o miru u BiH odlucivali i potpisivali ga predsjednici susjednih nam drzava govori o karakteru tog rata i moci koju MI nismo imali. S jedne strane je pritisak Amerike i stranaca, te pritisak dragih nam susjeda, a sa druge strane iscrpljeno i destkovano stanovnistvo koje je pocelo gubiti vjeru u pravdu na svijetu i koje je postajalo sve vise skepticno po pitanju opstanka Bosne. U tom momentu je tesko odoljeti tim pritiscima i ne potpisati Dejton. To je ta ljudska strana medalje... I ja bih volio da nije bilo tako,ali... Mi nismo bili ti koji odredjuju, nego oni koji smo se pokusavali izboriti za bilo kakvu BiH...

Vratimo se na temu.
Sad ko ovdje neke stvari ne shvata, ne znam. Ja ovdje ne branim ni SDA, ni SBiH, ni BOSS, ni bilo koga drugog jer mi nisu ni interesantni u ovom kontekstu. Tema je o SDP-u i Zlatku, pa o njima i pisem i imam razloga biti ljut. Ako VI mislite da nema razloga za to, neka VAM i iduce izbore pobijedi SDA kada se NEMA nista BITNO BOLJE ponuditi. Pa onda ponovo za to optuzite stanovnistvo iz ruralnih sredina!
Izvukoh te i tamam kad pomislih da cu handirati, probudih se... :roll: :zzzz:

Nit´ srece u ljubavi nit´ u kartama... :-) :(

:D
Prenj

Post by Prenj »

joker wrote:Prenj, kakav je tvoj stav po pitanju slanja finansijske policije (istu tu policiju je svojevremeno koristio i Bicakcic za obracun sa onima koji mu smetaju) u FDS i njihovog rjesenja da radnici u FDS nemaju niti jedne dionice, vec da je vlasnistvo drzavno 100%?
Da li je to socijaldemokratski, otimati radnicima i ono sto su prije 92 otkupili Markovicevom privatizacijom?
Da je Markovicev program opstao, radnici bi postali vlasnici svojih firmi, ali tek nakon 10-15 godina, jer se za otkup dionica doobro odbijalo od plate, ...
Nema teorije da su za nepune dvije godine, prije no sto je rat izbio, u bilo kojoj bolje stojecoj firmi, radnici mogli postati vlasnici, kao sto se tvrdi u brojnim slucajevima BH privatizacija.
Ako vec zamjeramo Brajkovicu i Aluminumu da su prevarili drzavu putem "radnicke privatizacije", nije valjda da isti princip ne treba primijeniti i u drugim slucajevima?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

joker wrote:
Vodenjak wrote:

Te ljude, strance koji su bili predati "domacim strancima" americkim snagama (?!) su kasnije Amerikanci oslobodili optuzbi, a oni htjeli da tuze FBiH za nezakonito isporucivanje americkim snagama.
Vodenjak, kako je ono Tito postupio u jednoj slicnoj situaciji, posto ti velicas taj period i dobro ga se sjecas. Dok je na teritoriju...

Bolesno, bolesno, bolesno... po svaku cijenu pravdati neke postupke koji su ocito pogresni...
Spetljao si se do kraja u ovom postu!
Procitaj jos jednom sta sam napisao i...Broza ne petljaj!

Da je radjeno po njegovom stilu, prvo ne bi bilo rata, a onda ni Dejtona niti "domacih stranaca"!
Prenj

Post by Prenj »

danas wrote:@joker:
evo citam ovu temu, i uopste mi nije jasno sta hoces, ni kojom se logikom vodis. potsjecas me na ljude ovdje u USA koji su nalazili 101 izmisljenu manu demokratskom kandidatu kerry-u (kao recimo, da je on, covjek odlikovan najvisim vojnim odlikovanjima -- izdajnik zemlje u poredjenju sa george bush-om, dokazanim debilom i dezerterom). pa im pobijedi bush. po drugi put... dok su oni trazili "savrsenu" opoziciju... ma daj.
Kao sto su mnogi pomogli 2002. da Bush dodje na vlast, glasajuci za treci put uzaludnog Ralpha Nadera ...
Prenj

Post by Prenj »

joker wrote:
Vodenjak wrote:

Ti ljudi su jos uvijek na Kubi, obuceni u crveno ...
joker

Post by joker »

danas wrote:@joker:
Ne mogu mirno citati postove u kojima je Zlatko i ovaj SDP jedini onaj koji nas moze negdje odvesti. To lici na propagiranje SDP-a i Zlatka, jer se sva prica o opoziciji svela na SDP. Pa nije jedini SDP i Zlatko opozicija koju imamo. Ako jeste onda je to zalosno. Jer vidjeli smo to na djelu.
Davanje nekome ekskluziviteta da bude opozicija i jedini koji moze dovesti do promjena je ograniceno i dovelo je do ovolikog broja postova u kojima me pokusavaju ubijediti kako sam ja u krivu, kako sam ja SDA ili SBiH, i kako sam protiv socijaldemokratije. A sve zbog toga sto sam protiv Zlatka i ovoga sto je napravio od SDP.

Da bi ova sadasnja vlast izgubila izbore, mora se raji ponuditi nesto BITNO BOLJE, a ne nesto malo bolje upakovano sa istim nacinom djelovanja...
nebi

Post by nebi »

A ti reci gdje je ta alternativa.SDU?Ma daj...
joker

Post by joker »

Prenj wrote:
joker wrote:Prenj, kakav je tvoj stav po pitanju slanja finansijske policije (istu tu policiju je svojevremeno koristio i Bicakcic za obracun sa onima koji mu smetaju) u FDS i njihovog rjesenja da radnici u FDS nemaju niti jedne dionice, vec da je vlasnistvo drzavno 100%?
Da je Markovicev program opstao, radnici bi postali vlasnici svojih firmi, ali tek nakon 10-15 godina, jer se za otkup dionica doobro odbijalo od plate, ...
Nema teorije da su za nepune dvije godine, prije no sto je rat izbio, u bilo kojoj bolje stojecoj firmi, radnici mogli postati vlasnici, kao sto se tvrdi u brojnim slucajevima BH privatizacija.
Ako vec zamjeramo Brajkovicu i Aluminumu da su prevarili drzavu putem "radnicke privatizacije", nije valjda da isti princip ne treba primijeniti i u drugim slucajevima?
Pa nije valjda Prenj da nisu otkupili ni jednu jedinu dionicu? Prenj budi korektan, kada je nesto pogresno reci da je pogresno, kao sto i ja priznam da sam imao losu info ili sam pogrijesio u nekom stavu. Prvo su dosli da pregovorima dodju do FDS i otkupe vecinski paket, a kako im to nije poslo za rukom, e onda su im poslali finansijsku. K'o veli, e sad cete vidjeti. Sreca pa je Zlatko sletio s vlasti, jer bi dosad tim ljudima bila oteta sve i jedna dionica FDS.
Da paradoks bude veci, ispasce da je SDA vratila tim ljudima dionice, jer je sud skoro nalozio upis tih dionica u Registar.
Da ne bude zabune, nisu ni oni to htjeli, i za SDA je to bio dobar kolac, ali kako je sve doslo na sud, izgleda da ce dobiti ovakav epilog.

Alzirska grupa - neki od njih su oslobodjeni i oni su najavljivali tuzbu, a za te koje ti pominjes bih volio provjeriti.
Mahalac

Post by Mahalac »

joker wrote:
Ne mogu mirno citati postove u kojima je Zlatko i ovaj SDP jedini onaj koji nas moze negdje odvesti. To lici na propagiranje SDP-a i Zlatka, jer se sva prica o opoziciji svela na SDP. Pa nije jedini SDP i Zlatko opozicija koju imamo. Ako jeste onda je to zalosno. Jer vidjeli smo to na djelu.
Davanje nekome ekskluziviteta da bude opozicija i jedini koji moze dovesti do promjena je ograniceno i dovelo je do ovolikog broja postova u kojima me pokusavaju ubijediti kako sam ja u krivu, kako sam ja SDA ili SBiH, i kako sam protiv socijaldemokratije. A sve zbog toga sto sam protiv Zlatka i ovoga sto je napravio od SDP.

Da bi ova sadasnja vlast izgubila izbore, mora se raji ponuditi nesto BITNO BOLJE, a ne nesto malo bolje upakovano sa istim nacinom djelovanja...
Samo da znas da nisi jedini, svaka cast podrzavam svaki tvoj post.
Pravo u sridu, ukratko sazeto precizno :D
joker

Post by joker »

Prenj wrote:
Pa nije valjda Prenj da nisu otkupili ni jednu jedinu dionicu? Prenj budi korektan, kada je nesto pogresno reci da je pogresno, kao sto i ja priznam da sam imao losu info ili sam pogrijesio u nekom stavu. Prvo su dosli da pregovorima dodju do FDS i otkupe vecinski paket, a kako im to nije poslo za rukom, e onda su im poslali finansijsku. K'o veli, e sad cete vidjeti. Sreca pa je Zlatko sletio s vlasti, jer bi dosad tim ljudima bila oteta sve i jedna dionica FDS.
Da paradoks bude veci, ispasce da je SDA vratila tim ljudima dionice, jer je sud skoro nalozio upis tih dionica u Registar.
Da ne bude zabune, nisu ni oni to htjeli, i za SDA je to bio dobar kolac, ali kako je sve doslo na sud, izgleda da ce dobiti ovakav epilog.

Alzirska grupa - neki od njih su oslobodjeni i oni su najavljivali tuzbu, a za te koje ti pominjes bih volio provjeriti.
Prenj

Post by Prenj »

joker wrote:
Prenj wrote:

joker, gdje sam ja to napisao da radnici FDS-a nisu mogli otkupiti nijednu dionicu? Mozda je @nebi ipak u pravu ...?
Vjerovatnoca da su radnici FDS-a otkupili dionice FDS je ista kao i za radnike Aluminija, zeljezare Zenica, Agrokomerca, ...
Jednaki principi trebaju biti primijenjeni ...
Ali nekako su kod nas svi principi isli po principu talova na politickom nivou.
nebi

Post by nebi »

Kad nisam bio u pravu? :D :D
Ljudi,nemojmo se zavaravati:sve nase rasprave idu po linije nacionalni vs. gradjanski.Mozemo to tumaciti ovako ili onako,biti realni koliko hocemo....sustina ostaje sustina.
Iskreno,lagumdzija je fakat ufuran supak...ali nazalost(kazem nazalost) moram da ga branim,jer je on,bar trenutno,jedina alternativa.
Kada se na obzorju pojavi neki novi lik koji ce reformisati SDP,sa Lagumdzijom cu obrisati cipele.Eto tako.
joker,ne seri o tome kako bi svi listile glasali za reformisani SDP bez Lagumdzije.3/4 glasaca u BiH glasaju onako kako su navikli ili kakoim je receno:za svog,da ne bi na vlast dosao onaj drugi.
joker

Post by joker »

Prenj wrote:
joker wrote:
Prenj wrote: Da je Markovicev program opstao, radnici bi postali vlasnici svojih firmi, ali tek nakon 10-15 godina, jer se za otkup dionica doobro odbijalo od plate, ...

joker, gdje sam ja to napisao da radnici FDS-a nisu mogli otkupiti nijednu dionicu? Mozda je @nebi ipak u pravu ...?
Vjerovatnoca da su radnici FDS-a otkupili dionice FDS je ista kao i za radnike Aluminija, zeljezare Zenica, Agrokomerca, ...
Jednaki principi trebaju biti primijenjeni ...
Ali nekako su kod nas svi principi isli po principu talova na politickom nivou.
Prenj, zasto ne odgovoris na pitanje s pocetka ovih citata? Radnici su u FDS prije rata poceli upisivati i uplacivati dionice (to se radilo iz plata) i to nije radjeno u svim firmama nego samo u boljim.
U FDS su radnici otkupili dio dionica, tako da je njihov procenat, nakon isknjizavanja stanova na racun drzavnog kapitala (to sa stanovima je radjeno tako u svim firmama u skladu sa zakonom) dostigao nekih 60%. Eh sada se nadje neki "socijaldemokrata" kojem propadne tal sa haverom Klifordom Bondom i njegovim amerikancima, pa kao odmazdu posalje finansijsku koja po narudzbi kaze "e sad nemate nista". To je trebala biti kazna, je li? Pa da su rekli "utvrdili smo da nemate 60% vec 32%" recimo, pa hajde, nego "e sad nemate nista".

Prenj, odgovori.
Je li otimanje radnicima u skladu sa socijaldemokratijom?
joker

Post by joker »

nebi wrote:Kad nisam bio u pravu? :D :D
Ljudi,nemojmo se zavaravati:sve nase rasprave idu po linije nacionalni vs. gradjanski.Mozemo to tumaciti ovako ili onako,biti realni koliko hocemo....sustina ostaje sustina.
Iskreno,lagumdzija je fakat ufuran supak...ali nazalost(kazem nazalost) moram da ga branim,jer je on,bar trenutno,jedina alternativa.
Kada se na obzorju pojavi neki novi lik koji ce reformisati SDP,sa Lagumdzijom cu obrisati cipele.Eto tako.
joker,ne seri o tome kako bi svi listile glasali za reformisani SDP bez Lagumdzije.3/4 glasaca u BiH glasaju onako kako su navikli ili kakoim je receno:za svog,da ne bi na vlast dosao onaj drugi.
Ako je on jedina alternativa, onda se ovi sto su sad na vlasti ne moraju ni mijenjati. Ali ne mislim da je tako.

Sada je izaslo na izbore tek oko polovine biraca, a ostali su bili isuvise razocarani obecanim "promjenama" pa nisu ni izasli. Od onih pola koji su izasli SDA nije dobila 100% glasova. Znaci da ima prostora za pobjedu neke alternative. Ta alternativa ne moze biti sadrzana u jednoj stranci, ali vise njih... Kao sto je bilo svojevremeno u CRO.

Toliko za danas...
joker

Post by joker »

Prenj wrote:joker,

ja o principima, ti o mahalskim tracevima.
Da se prvo dogovorimo na nivou principa, pa cemo onda traceve tabiriti?
Prenj, ja sam mislio da imas nekog nivoa, pa kad je neka cinjenica iznesena iako nije u skladu sa onim sto bi htio i za sta se zalazes, da ipak priznas njenu tezinu i das komentar u skladu sa istom.

Ti o principima? Ako ti je princip selektivno gledati i slusati samo ono sto ti odgovara, onda ti ne znas sta su principi.
Ovo sto sam ti gore opisao nisu tracevi, nego insider-ske info sta se desavalo u FDS u pomenutom periodu. Dao sam ti i pojednostavljeno objasnjenje principa Markoviceve privatizacije, tj. kako se vrsila ta privatizacija. I nakon ocekivanog odgovora na pitanje i tvog komentara, ti meni o principima i tracevima.

Nisi bas jak kada drugi tebi postavljaju pitanja, zar ne? S nebi te necu porediti, ipak si kulturniji, mada ti fali argumenata u prici...
joker

Post by joker »

Zaposlenih ima viska preko 100 obzirom na novu tehnologiju iako sada imaju manje zaposlenih skoro 3 puta nego prije rata. :-) information from insider :-)

Vrijednost? Nisi precizirao koja te interesuje-knjigovodstvena ili trzisna. Ili bolje pitaj u CK. Oni to bolje znaju. Znaju koliko su htjeli mahnuti...

Jos mi nisi odgovorio na pitanje "principijelni"...
joker

Post by joker »

I jos nesto vezano za FDS i Loju. Na stranu sve sto se tom Loji prisiva, u FDS nijednog radnika ne otpustaju. Ljudi koji su do juce radili u pogonu i danas su tehnoloski visak, nisu otpusteni, vec zaposleni na drugom radnom mjestu, ako treba i izmisljali su im nesto da rade (kapija, odrzavanje parka, vozni park i sl.). Smanjenje broja radnika se vrsi kroz njihov prirodan odlazak u penziju cemu dosta doprinosi struktura radnika koji su dobrim dijelom blizu te granice za odlazak u penziju. Dobijaju dobre otpremnine. Radnici mogu dobiti kredite od firme za kupovinu stanova i adaptaciju. Plate su odlicne. Sve ovo je moguce jer FDS i pored visokih troskova po osnovu plata, stvara dobit od 16 mil KM.

E vidis, da su Zlajini poslovni partneri iz USA uspjeli u nakani, dobri bi na kraju bili samo oni i Zlatko&Co, a radnici bi bili donji. Ameri ne trpe visak radne snage, nego to po kratkom postupku rijese. O kulturalnim razlikama u menadzerskom pristupu kompanija iz EU i USA je iluzorno tebi pricati, a i nije tema ove nase polemike.

Tek toliko o Loji. Veci je on socijaldemokrata od Zlaje. Bitna su djela, a ne rijeci...

Vjerovatno ovo sve ne bi bilo ovako da je duhan grana koja je niskoakumulativna i koja stvara gubitke. Ali obzirom da nije tako, zato FDS i predstavlja primamljiv kolac za sve. Pa je najlakse oteti od radnika, zar ne?

E moj Prenj. Daleko si ti od socijaldemokratije...
Prenj

Post by Prenj »

Sve mi se cini da bi se i za "Aluminij", Miju Brajkovica i njegove radnike mogla ispricati slicna prica.

Znaci, 400 radnika je u FDSu, od toga je 100 visak.
Sta se desilo sa 800? Da li su i oni otpusteni? Kakva je nacionalna struktura ovih sto su ostali na poslu, a kakva ovih otpustenih?

I opet, koja je vrijednost FDSa?
joker

Post by joker »

nebi wrote:Levat definitivno ne zna osnovne racunske operacije i koliko je 1200:3....
ali neka.
Levate....ako je nekih 800 radnika otpusteno(racionalizirano,penzionisano,sta god) prije dolaska Alijanse na vlast.....ko je njima oteo dionice?
jebo te Edhem Bicakcic crvenog oka....
Za neupucene, period '92-'95 je bio kljucni za smanjenje broja (dobrovoljno napustili grad pa time i FDS, umrli, poginuli, penzija...). I nisam rekao 3 puta nego skoro 3 puta.

Prenj, ne odgovori ti meni na moje pitanje...
Post Reply