Sta mislite o SDPu i Lagumdziji?

Lagumdzija je za vas...

pozitivina licnost
64
51%
negativna licnost
61
49%

Total votes: 125

Fair Life

Post by Fair Life »

joker wrote:Prenj, nama za autoput treba 5 mlrd EUR, a ne 45 mil istih. A to ti ni u ludilu nece dati, jer im je u intersu da koncesiju dobije neka njihova firma. A ta sredstva su mogli odobriti i prije 5 god., a ne tek sad...
Haj' bolan... ko bi to nama uopste "dao" pare vjerujucida ce biti svsishodno iskoristene ?
nebi

Post by nebi »

miop wrote:
nebi wrote:-Sto bolan zakla onog jadnika?
-Pa sta?I ti si ukrao paklo cigara!

To je otprilike to......i mani se palamudjenja "ne volim SDA,ali Zlatko nije vratio kredit".Ili glasaj za Mirnesa.Njegovi geni su garant neosteceni.
- Sto bolan ukra 100 000 KM??
- Ma i ti si 500 000 KM pa sta??

Lopov je lopov, i to je otprilike to, a ne ovo tvoje.
^

Ne bas sasvim tacno.Tacno je:

-Sto bolan ti i tvoja partija pokradoste sve sto nije bilo zakovano i povrh toga prodadoste pola zemlja,sa tendencijom da prodate i ostalu polovinu?
-Pa sta?Ni ti nisi vratio kredit,a osim toga si arogantan.
Herc

Post by Herc »

joker mozda imas dobre namjere ali moram ti reci da pravo SERES na ovom forumu.Nervira me tvoja prica da SDP nije dobra alternativa za SDA.Ja sam ti rekao..kakav god da je Lagumdzija,bolji i sposobniji je politicar od svih trenutno na vlasti..a ti i dalje govori da je sve isto..i sve dok budes tako mislio i hoce nam biti isto,bas kao sada.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Herc wrote:joker mozda imas dobre namjere ali moram ti reci da pravo SERES na ovom forumu.Nervira me tvoja prica da SDP nije dobra alternativa za SDA.Ja sam ti rekao..kakav god da je Lagumdzija,bolji i sposobniji je politicar od svih trenutno na vlasti..a ti i dalje govori da je sve isto..i sve dok budes tako mislio i hoce nam biti isto,bas kao sada.
@joker je tipican predstavnik ljudi u Bosni koji slusaju ovu djubrad na vlasti evo vec 15 godina!
A njihova je prica da su samo oni ti koji se brinu o narodu a svi ostali su komunisti, sto po SDA-u znaci - fasisti!

Zahvaljujuci takvim "dzokerima" i mogu vuci narod za nos!
I neka ga vala vuku!
Zasluzio je!
SD-6

Post by SD-6 »

...hoce li nekko ovo udunut vise :oops:
*nebi*
bez uvrede... ali tvoj rjecnik ne prilici jednom prakticirajucem muslimanu(bar' si tako govorioza sebe)..mani se ba crno-bjelog rezona...ako neko kritikuje zlatoustog ne znaci automatski da je u sda-ovom kolu(onda su i Tunjo,Durakovic,Grebo &co)..sibati po familiji i sl. nije bas ukusno ali ni kuljavo...ili da mozda tu agresivnost malo na podf relig.izbacujes,tamo je hejbet provakatora ...bujrum tamo,vjerujem da imas sta reci i da imas kompetencije ..opet kazem bez uvrede :roll:
ps

'bo te zlaćun :oops: :D
MayaTitan

Post by MayaTitan »

barem zna engleski u odnosu na vecinu drugih, trenutnih politicara...
da pamtis

Post by da pamtis »

MayaTitan wrote:barem zna engleski u odnosu na vecinu drugih, trenutnih politicara...
:D zato ja i glasam za njega :D samo zbog "spike".....
da pamtis

Post by da pamtis »

nebi wrote:
SD-6 wrote:...hoce li nekko ovo udunut vise :oops:
*nebi*
bez uvrede... ali tvoj rjecnik ne prilici jednom prakticirajucem muslimanu(bar' si tako govorioza sebe)..mani se ba crno-bjelog rezona...ako neko kritikuje zlatoustog ne znaci automatski da je u sda-ovom kolu(onda su i Tunjo,Durakovic,Grebo &co)..sibati po familiji i sl. nije bas ukusno ali ni kuljavo...ili da mozda tu agresivnost malo na podf relig.izbacujes,tamo je hejbet provakatora ...bujrum tamo,vjerujem da imas sta reci i da imas kompetencije ..opet kazem bez uvrede :roll:
ps

'bo te zlaćun :oops: :D
Teshto.....

ps

'bo te cenga :D :oops:
Lagumdzija je za vas...
pozitivina licnost
50% [ 60 ]
negativna licnost
49% [ 59 ]

Ukupno glasova : 119
:D :D JA JOS NISAM GLASAO :D
stella_sa

Post by stella_sa »

Ma ne sekirajte se ljudi, SDP ce dobiti slijedece izbore :D od proslih izbora je dosta ljudi naucilo citati i pisati, pa SDA kuka da im se smanjuje broj simpatizera :D :D :D
stella_k

Post by stella_k »

stella_sa wrote:Ma ne sekirajte se ljudi, SDP ce dobiti slijedece izbore :D od proslih izbora je dosta ljudi naucilo citati i pisati, pa SDA kuka da im se smanjuje broj simpatizera :D :D :D
Svaki put se trznem kad procitam tvoj post, po sistemu "ne sjecam se kad sam ovo napisala" a onda registriram i ovo _sa...istrza me zeno.. :shock:

Al stoji ovo sto si napisala :D
joker

Post by joker »

Hajde da se malo pravim glup... :-)

Znaci Veselin Djuranovic nas sjebo sa 13 mlrd duga i digao na 21 mlrd. 21-13=8 mlrd koje je i on zatekao (Tito znaci napravio).
:-)

Marković? To je ono doba kad su ljudi kao ludi nosili devize u banke, a koje su zavrsavale u Ljubljani i Beogradu? Hvala mu... Njegova reforma nikad nije ni imala za cilj da bude sprovedena do kraja, vec da se narodu pokupe devize prije osvajackog rata...

Kada pricamo o socijaldemokratiji, ne govorim o komunizmu. Sosijaldemokratija je ono sto se moze vidjeti u nekim zemljama EU, a komunizam je ono sto je bilo u Rusiji i drugim zemljama tog bloka. Juga je bila nesto sto je imalo elemente socijaldemokratije, ali je opet bilo komunizam.

Vodenjak, Herc, Fair Laif, Prenj... (sorry ako sam koga zaboravio) Joker ima svoje misljenje, a ne ugradjeno misljenje od strane drugih. Zato se i desava da se na, recimo, ovoj temi s vama ne slazem, a na nekoj drugoj cemo se mozda sloziti. Ali vas problem je taj sto ste po svakom pitanju "istomisljenici". To jasno govori da nemate SVOJ stav, vec zastupate tudje stavove koje vam je neko nametnuo. Pa cak i u okviru iste teme moze biti stvari u kojima se "istomisljenici" ne slazu, ali kod vas ne. To se zove jednoumlje :-)

A kad neki od vas poistovjecuju komunizam i socijaldemokratiju, ja bivam sretan da sam sa takvima neistomisljenik.

Vodenjak, mislim da znas i citati i pisati pa bih te zamolio da citiras Jokera kada je on afirmativno pisao o SDA :-) Hvala unaprijed :-)
bleka

Post by bleka »

Ja sam bio veliki zagovornik PROTIV Zlatka. Prvenstveno zbog izrucennja "Alzirske grupe".
Ipak kad danas vidim krkanluk i pljacku koja ne jenjava mislim da cu glasati za Zlatka.
Eto ima i jedan koji misli svojom glavom :-D
nebi

Post by nebi »

joker wrote:Hajde da se malo pravim glup... :-)

Znaci Veselin Djuranovic nas sjebo sa 13 mlrd duga i digao na 21 mlrd. 21-13=8 mlrd koje je i on zatekao (Tito znaci napravio).

Marković? To je ono doba kad su ljudi kao ludi nosili devize u banke, a koje su zavrsavale u Ljubljani i Beogradu? Hvala mu... Njegova reforma nikad nije ni imala za cilj da bude sprovedena do kraja, vec da se narodu pokupe devize prije osvajackog rata...

Kada pricamo o socijaldemokratiji, ne govorim o komunizmu. Sosijaldemokratija je ono sto se moze vidjeti u nekim zemljama EU, a komunizam je ono sto je bilo u Rusiji i drugim zemljama tog bloka. Juga je bila nesto sto je imalo elemente socijaldemokratije, ali je opet bilo komunizam.

Vodenjak, Herc, Fair Laif, Prenj... (sorry ako sam koga zaboravio) Joker ima svoje misljenje, a ne ugradjeno misljenje od strane drugih. Zato se i desava da se na, recimo, ovoj temi s vama ne slazem, a na nekoj drugoj cemo se mozda sloziti. Ali vas problem je taj sto ste po svakom pitanju "istomisljenici". To jasno govori da nemate SVOJ stav, vec zastupate tudje stavove koje vam je neko nametnuo. Pa cak i u okviru iste teme moze biti stvari u kojima se "istomisljenici" ne slazu, ali kod vas ne. To se zove jednoumlje :-)

A kad neki od vas poistovjecuju komunizam i socijaldemokratiju, ja bivam sretan da sam sa takvima neistomisljenik.

Vodenjak, mislim da znas i citati i pisati pa bih te zamolio da citiras Jokera kada je on afirmativno pisao o SDA :-) Hvala unaprijed :-)
E,dobro...necemo o SDA,to nije tema topica....al' moze li neko objasniti kakve kurceve veze ima Markovic i bivsa Juga sa Lagumdzijom?
A zvati danasnje socijaliste komunistima je jednoumlje.Ili to ide samo u jednom pravcu?
joker

Post by joker »

Herc wrote:joker mozda imas dobre namjere ali moram ti reci da pravo SERES na ovom forumu.Nervira me tvoja prica da SDP nije dobra alternativa za SDA.Ja sam ti rekao..kakav god da je Lagumdzija,bolji i sposobniji je politicar od svih trenutno na vlasti..a ti i dalje govori da je sve isto..i sve dok budes tako mislio i hoce nam biti isto,bas kao sada.
Moje namjere su da iznesem razocaranost Lagumdzijom i ovakvim SDP-om kakav danas imamo. Bila rijec PROMJENA. I mi svi vjerovali u to. Bez nacionalnih stranaka.
Prvi trzaj, NHI i Prliceva stranka u koaliciji sa SDP?!
Naredni trzaji:
Izjednacavanje nasih boraca sa cetnicima...
Alzirska grupa - da se podsjetimo Sud za ljudska prava presudio da se ljudi puste, a Lagumdzijina vlast ih mimo toga preda Amerima (Zlatko je u to doba bio dobar Klifordom Bondom americkim ambasadorom). Poslije su ljudi pusteni zbog neosnovanosti optuzbi, lezali bezveze i htjeli da tuze FBiH za naknadu stete.
FDS - Alija Behmen u pratnji Damira Fazlica i Kliforda Bonda u FDS dosao da izvrsi pritisak na menadzment da proda FDS americkoj kompaniji. Nakon sto su odoljeli pritisku (zahvaljujuci i radnicima koji su blokirali FDS) i odbili prodaju, Lagumdzijina vlast im salje finansijsku policiju koja donosi rjesenje da je FDS 100% drzavni kapital, a da radnika nema nigdje u recenici (socijaldemokratska partija koja otima radnicima?!).
CIPS - Mirko Skrbic bez konkursa postavljen za direktora projekta, inace Zlatkov kum.
BH Telekom - firma koja ima 10-tak ljudi u sluzbi marketinga daje da te poslove za nju obavlja Aminina (Zlatkova zena) firma i za to joj placaju ogromne svote. U Telekomu je nakon sto je Zlatko dosao na vlast, uz nekoliko mjeseci zadrske, promjenjen cjelokupan nadzorni odbor.
Ima toga jos masu...

Ljudi vidjeli da su to ista govna, razocarali se i nisu izasli na izbore. Osjecaj prevarenosti je tezak. A oni drugi u velikom broju pohrlili na biralista.

Poslije se desavaju afere sa Zlatkom koji nakon sto je diskreditovao sebe, diskredituje i SDP.
Izbacivanje Nijaza Durakovica, jer je prvi ukazao na nesuvislost Zlatkovog nacina vladanja i politike, te Zlatkove krivice za lose izborne rezultate. Zlatko je to opravdao glasovima iz ruralnih sredina. Pa ni u urbanim nije dobio nista. A na kraju krajeva, to je ono isto stanovnisto u kojem je KPBiH prije nekad imala najjacu podrsku.
Farsa od Kongresa na kojem Zlatko opstaje na celu SDP-a i jos vise ga gura u ponor. Istupanje citave garniture SDP-ovih najistaknutijih clanova i politicara.
Izolovanje Pecanca i raspustanje gradskog odbora SDP nakon njegovog kandidovanja za vrh stranke. Tada je Zlatko ponovo "zablistao" na vrhu stranke.
Afera sa bespovratnim "kreditom" na ekonomskom fakultetu gdje se uvazeni profesor dobro okoristio, malo mu valjda sve ono sto uzima na raznim stranama pa jos i to. Svojevremeno je primao i invalidninu... :-) Ne znam da li je jos uzima.

Ima toga jos...

P.S. Ne shvatam kako neko moze ovoliko kompromitovanu osobu uzimati u zastitu kao sebe samog. Za SDP bi puno bilo bolje da se Zlatko nakon poraza povukao, skupili snage i eto nas opet na vrhu. Ovako, ne samo da je zajebao SDP, nego i svu ostalu opoziciju. A SDA moze sletiti samo ako budu pravili krucijalne greske kao sto je to i Zlaja napravio. Dakle, samo po principu sam pao, sam se ubio. A ovo sa EP im utire put za tako nesto...
nebi

Post by nebi »

joker wrote:A na kraju krajeva, to je ono isto stanovnisto u kojem je KPBiH prije nekad imala najjacu podrsku.
Za sta je KPBiH (valjda SKBiH) trebala podrsku stanovnista?
Bio sam mlad u to vrijeme,ali nesto se ne sjecam da je postojao visepartijski sistem.
Prenj

Post by Prenj »

Joker,

opet te pitam. Sta je problem bio sa CIPS-om?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

joker wrote:Hajde da se malo pravim glup... :-)

Ja naucio citati davno, ali ocito ti nisi...
Napisao sam sljedece:
Vodenjak wrote:
@joker je tipican predstavnik ljudi u Bosni koji slusaju ovu djubrad na vlasti evo vec 15 godina!
A njihova je prica da su samo oni ti koji se brinu o narodu a svi ostali su komunisti, sto po SDA-u znaci - fasisti!

Zahvaljujuci takvim "dzokerima" i mogu vuci narod za nos!
I neka ga vala vuku!
Zasluzio je!
SDA nisam ni pomenuo - sto je lose po tebe. Naime, mislio sam I na SDA ali i na stranke im partnerice, a ti si, ponavljam, tipican primjer onih koji slusaju sta im iste serviraju pa se time oblizujes!
Kritiku komunizma mogu izvesti na milion nacina! I to mnogo bolje i mnogo vise nego sto ti to i mozes zamisliti!
Ali ono sto ne mogu, ono sto mi se gadi, ono sto me cini i ljutim i bijesnim je kad cujem da ova djubrad koja je na vlasti zadnjih 15 godina pocne da kritikuje iste te komuniste! A onda, da sve to dobro utvrde, porede nekadasnje komuniste sa onima koji zele socijaldemokratiju u BiH!
Prateci logiku Bicakcica i svih ostalih "Bicakcica", ako su komunisti ravni fasistima, a danasnji socijaldemokrati ravni sa bivsim komunistima, onda to znaci da smo i mi koji podrzavamo socijaldemokratiju kao zamjenu za nacizam koji su ovi djubretari implementirali - dakle da smo i mi fasisti!

Pocev od Alije, pa preko brace mu po idejama - Slobe mu i Radovana, Franje i Bobana, niko od aktuelnih naprosto nema pravo ni da pisne o bivsem sistemu jer ono sto su oni napravili (zapravo razvalili!) je takvo zlo koje Bosna i Hercegovina nije imala u svojoj istoriji!

Da bi se to sve sakrilo, rasirili su pricu o tome kako nema alternative njima i njihovoj politici, a ti si jedan od njih koji je nasjeo na to i pokusavas i mene i nekoliko nabrojanih natjerati da to isto uradimo!

Prestari smo, previse smo i culi i vidjeli, previse dozivjeli i naprosto se do kraja prekalili da bi takva demagogija mogla da nas zavuce!
I ne pitaj se zato odakle dolaze nasi stavovi. Sasvim sigurno nisu iz bilo koje Centrale kao kod mnogih (pa i tebe u pojedinim stavovima!) vec su ramisljanja ljudi koji su zivjeli zivot u prethodnoj drzavi, koji su dozivjeli rat (svako od nas na svoj nacin) i koji su svjedoci svega sto se desava nakon rata.
Za razliku od mnogih, kroz sva ta tri perioda nasih zivota isli smo i idemo otvorenih ociju i vrlo dobro znamo sta je moralno pa i pravno ako hoces ispravno - a sta ne!
A uz to, imamo i muda da to kazemo naglas! Druga je stvar sto je vecina ljudi u Bosni ocoravila, ogluhla ili otupila pa ili ih nije briga za bilo cime (iako se radi o njihovim zivotima) ili, po obicaju, idu linijom manjeg otpora pa ko papagaji ponavljaju samo ono sto im njihovi predvodnici serviraju!
joker

Post by joker »

[quote="joker"]CIPS - Mirko Skrbic bez konkursa postavljen za direktora projekta

Vodenjak, pravis tehnicku gresku. Socijaldemokratija i ono sto Zlatko provodi i ovakav SDP kakav je sad, su dva razlicita pojma. SDP sa socijaldemokratijom ima dodirnih tacaka koliko i SDA, SBiH, BOSS i ostali. Nije SDP=Socijaldemokratija i nije Zlatko=socijaldemokrata. Dojuce je SDA sebi davala ekskluzivno pravo da je ona SDA=muslimani. Moze neko biti musliman, a da nije simpatizer SDA. Moze neko biti socijaldemokrata a da nije simpatizer Zlatka i ovog SDP. Pa ako cemo ici dalje ima tu i SDU, SNSD i sl. (ne ulazeci dalje u polemiku o ovim dvjema strankama).

...a ti si, ponavljam, tipican primjer onih koji slusaju sta im iste serviraju pa se time oblizujes!...
Vodenjak, ovo sto si meni rekao se ustvari odnosi na tebe, jer si ti taj koji je podlegao zlocinackoj propagandi koja je sve tri strane htjela da izjednaci po principu svi su isto krivi. Ja sam prozivio rat, dijete sam iz "mjesovitog" braka i zahvaljujem Bogu sto je kod "nas" bio Alija, a ne neki Radovan ili Slobo, pa ako hoces i neko od one druge dvojice. Mozda smo ja i ti bili na razlicitim dijelovima BiH tokom rata, ali ti ne bih pozelio da si zivio ovdje gdje i ja, a da je tu vladao neko ko je po bilo kojem dijelu svoje politike bio slican onima koje si naveo. Ne ulazeci u tvoje nacionalno opredjeljenje, koje se kod clanova ovih foruma iz komentara moze prepoznati, ali grijesis ako mislis da su imali iste ideje.

...Pocev od Alije, pa preko brace mu po idejama - Slobe mu i Radovana, Franje i Bobana...

Sam sam vidio da je Zlatko jadna alternativa ovima koji su sad na vlasti. To mi niko nije morao reci, ni meni ni stotinama hiljada onih koji uopste nisu izasli na izbore. A kada bi ti skinuo sa svoje glave ono sto i konji nose da ne bi gledali u stranu, shvatio bi o cemu pricam.

Bas me interesuje da li tvoji drugovi iz Centralnog Komiteta imaju isti stav i pogled na desavanja u ratu u BiH.

Ako da, uputicu vas na statistike o broju ubijenih civila, silovanih zena, masovnih grobnica, porusenih bogomolja, zapaljenih kuca i sela, pa mozda pomocu analize i kvantitativnih odnosa tih pojava u ratu, izvucete neke zakljucke o rezultatima pojedinih politika i ideja, a samim tim napravite i diferenciju izmedju njih.
joker

Post by joker »

By the way Vodenjak, je li to VI djelujete organizovano?
Prestari smo, previse smo i culi i vidjeli, previse dozivjeli i naprosto se do kraja prekalili da bi takva demagogija mogla da nas zavuce!
I ne pitaj se zato odakle dolaze nasi stavovi. Sasvim sigurno nisu iz bilo koje Centrale kao kod mnogih (pa i tebe u pojedinim stavovima!) vec su ramisljanja ljudi koji su zivjeli zivot u prethodnoj drzavi, koji su dozivjeli rat (svako od nas na svoj nacin) i koji su svjedoci svega sto se desava nakon rata.
Za razliku od mnogih, kroz sva ta tri perioda nasih zivota isli smo i idemo otvorenih ociju i vrlo dobro znamo sta je moralno pa i pravno ako hoces ispravno - a sta ne!
A uz to, imamo i muda da to kazemo naglas! Druga je stvar sto je vecina ljudi u Bosni ocoravila, ogluhla ili otupila pa ili ih nije briga za bilo cime (iako se radi o njihovim zivotima) ili, po obicaju, idu linijom manjeg otpora pa ko papagaji ponavljaju samo ono sto im njihovi predvodnici serviraju!
Ja ovdje istupam samo u svoje ime i iznosim samo svoje misljenje. Nisam u kombinaciji s nekim, vec nastupam sam.
Trebali ste ranije reci da vi to radite ispred Foruma mladih SDP-a... :-)
Pa ne mogu ja protiv vas deset... :-)
Prenj

Post by Prenj »

joker, da li mislis da je Mirko Skrbic nedovoljno kompetentan da bi bio na celu CIPSa?
joker

Post by joker »

Ne, vec da je zaobidjena procedura.

Prenja, da li mislis da je u redu da Zlatko uzme bespovratni kredit na ekonomiji?
Ili da je u redu da se ne postuje odluka Suda za ljudska prava i da se predaju ljudi americkim snagama na teritoriji BiH iako su za te iste ljude odgovorne vlasti BiH?
joker

Post by joker »

nebi wrote:
joker wrote::-)

Eto te kao Seselj, kada ih je sve nasmijao jednom od svojih izjava i tuzilac mu kaze da su to jeftini trikovi.
A on njemu "sta bi bilo da sam vam prodao skuplji, poderali bi se od smjeha..."
A pratis sta ti buraz prica na sudu?
Ne nego trazim satisfakciju u tome kada ga vidim kako nema gdje i kako ce aBd odgovarati za ono sta je radio , pa i pricao...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

De @jokeru, kad vec mozes da skuzis iz postova ko je koje nacionalnosti, reci koje sam ja i gdje i kako sam proveo rat!?

Drugo, pokusaj barem malo da skontas da su razlike izmedju ideja i djelovanja velike, prevelike naprosto!

Alija i Radovan su imali iste, nacionalisticke, antikomunisticke ideje. Alija je, bez obzira sta je pricao, imao i separatisticke, mozda jednako kao i Radovan, samo sto je to vrlo vjesto skrivao sve do aminovanja Republike Srpske! Skupa su dosli na vlast, (bukvalno ruku pod ruku se drzeci jer je drugacije osvojili ne bi!) skupa su dosli do Dejtonskog rjesenja kojim je srusena jedna suverena drzava i podijeljena na dva (tri) dijela, skupa vode drzavu i nakon 1995 pa sve do danas!
Treba li da ti napomenem da pojmove "Alija" i "Radovan" upotrebljavam vise figurativno misleci prije svega na njihove politicke istomisljenike?

Armija BiH nije ucinila ni z od zlocina koje su pocinili pripadnici, Alijinim potpisom legalizovane Vojske Republike Srpske niti Hrvatskog vijeca obrane!

Niski, preniski su udarci sviju onih, pa i tebe, koji kritiku slavnih iz SDA smatrate izjednacavanjem zlocina koji je pocinjen u BiH za rata!
Izaziva gadjenje, mucninu, tjera na povracanje...
Takvi "argumenti" puno vise govore o vama koji se bavite etiketiranjem, o vasoj nesposobnosti da svijet gledate otvorenih ociju sto je prva i osnovna pretpostavka eventualnog mijenjanja postojeceg katastrofalnog stanja!

Sto se tice "nas" koje sam pomenuo, radilo se o grupi koju si ti sam nabrojao, ali si ocito to zaboravio. Kratka pamet je uobicajena na nasim prostorima u godinama vladanja "demokratije" i zato se ne uzbudjuj sto bolujes od iste boljke!
A sto se tice foruma mladih, da sam dole, mogao bih mozda na njih uticati samo preko mog sina! I nikako drugacije!
Pa se ti sad skontaj!

Nego, od svega me najvise zanima odgovor na moje prvo pitanje...
Dedere, da cujem!
STA sam ja to po nacionalnosti?
Prenj

Post by Prenj »

joker wrote:Ne, vec da je zaobidjena procedura.

Prenja, da li mislis da je u redu da Zlatko uzme bespovratni kredit na ekonomiji?
Ili da je u redu da se ne postuje odluka Suda za ljudska prava i da se predaju ljudi americkim snagama na teritoriji BiH iako su za te iste ljude odgovorne vlasti BiH?
Da li je za izbor sefa CIPSa bio obavezan konkurs ili ne, ne znam.
Ali znam da je Mirko Skrbic, predratni doktor telekomunikacija i profesor na ETFu, direktor jednog od sektora razvoja u PTTu je vise nego kvalifikovan za to mjesto.
Ali naravno, kako je oko CIPSa veliki novac bio u igri, direktor (i clan sda , treba li uopste reci) jedne od sarajevskih firmi, koji je bogatstvo stekao na ratnom svercu hrane kroz tunel, je podigao preko Avaza frku ...

Vec sam napisao moj potpuno negativan stav oko 'kredita' od ekonomije.

A sto se tice isporuke alzirske grupe, SFOR bi ih pokupio, sa Zlatkom ili bez, procitaj Daytonski sporazum ako imas bilo kakve nedoumice.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Prenj wrote: A sto se tice isporuke alzirske grupe, SFOR bi ih pokupio, sa Zlatkom ili bez, procitaj Daytonski sporazum ako imas bilo kakve nedoumice.
Zanimljivo je da se opravdanje za izdaju i podjelu drzave u Dejtonu obrazlaze i pravda pritiskom Amerikanaca i ocekuje da se isto to opravdanje bez pogovora prihvati, a da se u isto vrijeme njihov pritisak za isporuku tamo neke sestorice stranaca (ponavljam stranaca!) posmatra kao neka banalija i izdaja pravnog sistema drzave!

Bolesno, bolesno, bolesno...
Post Reply