Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#876 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Truba »

evo ko ima para može u tokjo zaljevu kupiti kuću
http://www.kens-house.jp/sale/house11755354.html
samo malo su mi nabacane :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#877 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Truba »

našo sam jednu za samo 600 000 maraka
http://1.33.170.96/app-def/S-102/englis ... siki-rodge
dustaban

#878 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by dustaban »

kosava wrote:Evo ti par ideja
Sve ovo je mogo napraviti jednostavnije i jeftinije... bez kontejnera!

A o unutrasnjem uredjenju i ukusu da ne pricamo
:-)
dustaban

#879 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by dustaban »

sumirprimus wrote:
Ramzess Veliki wrote:Image
:thumbup:
Ovo je meni bezveze!

Zna se i sa drvetom pretjerati. Kad se nadjem u prostoriji koja je komplet u lamperiji (cak i plafoni!) dodje mi da iskocim iz koze.
TREBA ZNATI MJERU U SVEMU.
Sinapsa

#880 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Sinapsa »

Oprosti, ne stigoh ti odgovoriti. Htjedoh ti, posto si prema @svedjanin-u i indirektno prema onima koji su postavljali slike lijepih kuca, bio posebno podal i narugao se dijaspori a niko na to ne reagova, posvetiti paznju....
Zeljo_do_groba wrote:Sinapsa, nesto tebe opasno drma, i opasno generalizujes a zakljucujes k'o i nasi novinari, uzmes jednu stvar iz necijeg posta i onda na osnovu nje donosis smijesne zakljucke...
Moji zakljucci su validni...
Prostorno uredjenje je kao da odgovorni samo bace grah na tablu za crtanje i kazu: "Bozija volja, neka bude tako."
Nakon toga nicu kuce onako kako je grah pao...jedna vamo, jedna tamo...
Ali posto je realnost da odgovorni ne bacaju grah, nego razmisljaju kada prave planove - zakljucak je da se radi o idiotima !
Posto ogovorni moraju dati odobrenje za izgradnju, ne samo kuca, nego i stambenih komleksa, koji kostaju po par ili par desetina miliona KM i onda sa "Google Earth" pogledas Alipasino u SA ili meni dragu Tuzlu sa svim onim zgradurinama i kompleksima iz pticije perspektive, gradjenih u obliku 4S (SamoSlogaSrbinaSpasava ?????) , a iz ljudske perspektive kao apstraktni odjel naivne umjetnosti, u obliku 4Q - opet dodjes do zakljucka da se radi o idiotima !
Idioti su i oni koji su odobrili gradnju i oni koji su imali "ideju" za takve stambene komplekse i na kraju ih "dizajnirali"....
Izvoli, nadji drugi adjektiv i za to i podjeli ga sa nama.
Zeljo_do_groba wrote:Evo ja sam postavio to da se stavljaju kuce koje odgovaraju nasem budzetu, nisam rekao 30.000, nego 30-200.000 KM, od najnize nekakve cijene (koju sam lupio, ne mora biti tacna, ali ne treba biti ni bukvalan) do te neke maximalne za one koji bas dobro zaradjuju... Al' glavno je ispasti mangup...
Izvlacis se.
Nisi rekao iskljucivo trideset, ali si rekao i trideset. I valjda te trebam uzeti za rijec. Postavi te ljepotice sam ako ih ima...ja cu prvi biti odusevljen i proglasiti kamaru ljudi iz moje uze i sire familije koji su u BiH nakon rata morali ponovo praviti kuce, budalama, sto su toliko stotina hiljada KM ulagali u svoje kuce..(I opet ispale ruzne.....klasika, samo sa skupljim materijalima i vece)
Zato ti rekoh...mozda je tajna uspjeha da jednostavno ne pravi svako kucu kako hoce i zamal´gdje hoce (ilegalu i ne uzimam u usta)....pravna drzava sa pametnim ljudima je potrebna a ostalo ce se vec morati prilagoditi...
Zeljo_do_groba wrote: Treba postavljati nase kuce i o njima DISKUTOVATI, a ne nekakve multimilionske gradjevine iz Svedske, Kolumbije i iz ostalih pizdica koje kod nas samo Fahro i ostala "elita" mogu napraviti na svojih 1000 duluma ogradjene zemlje sa vec nabrojanim mjerama zastite... ;)
Pa nase su i postavljane. Nisu madjarske. I vidio si, ako imas oci, da uglavnom ne valjaju i da su ruzne. Cast izuzetcima.
A te nekakve multimilionske gradjevine iz ostatka svijeta su ponudjeni update...Valjda nije lose vidjeti kuda ide svijet a gdje smo mi i nasi bogatasi.
Mozda nisi primjetio, ali tema je "Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?", a ne "kako sagraditi sebi nesto za minimalne pare a da ne ubija propuh".
Na ovoj temi su poredjenja neophodna i ne trebaju se shvatiti kao uvreda nego kao experience, koje svako od nas kad tad treba. I umjesto sto po drugima "pljujes" (kao nasi novinari) radi toga, imas opciju i da reagujes sa znatizeljom i da pitas: "Ej´raja, kako bi se vako nesto dalo izvesti u mom stanu i koliko bi to kostalo?"
Vjerujem da bi ti ih se par javilo sa nekim idejama i da bi tema bila bez crne zuci.
Zeljo_do_groba wrote: Evo ti primjer ove zadnje kucice kako se normalno postavlja kuca i onda o njoj mozemo diskutovati sta valja a sta ne valja, i tu je sve stvar ukusa a forum je da se o tome i raspravlja... Svako ima svoje misljenje, nesto mu je ruzno, nesto mu je lijepo, nesto bi on bolje pa kaze sta je to bolje, a ove mega gradjevine nemas sta komentarisati, to su za nas svjetska cuda i bila i ostala... ;)
E sad odjednom:" a forum je da se o tome i raspravlja....khm, khm.... kako se "normalno" postavlja kuca. :-D .....Vec si zaboravio da je upravo nasa "normala" i bila povod ovoj temi....

Ako je forum tu da se raspravlja, zasto vrijedjas "svedjane". "Svedjani" su ti postavili par slika....mozes i drugacije da reagujes....evo primjera iako ne znam sta ovdje 2,7 miliona kosta:

Na ovoj slici mozes obratiti paznju na velicinu prostorije, harmoniju boja parketa, plafona, zidova, namjestaja, tepiha...
Svidja mi se ova velika crno-bijela slika....Tebi ne? O.K
Image

Ovdje vidis kako izgledaju ove skupe stepenice od stakla koje i ja prvi put vidim....nekome se svidjaju....nekome ne....
Kako ti djeluje ova kosa "uvala" sa indirektnim osvjetljenjem....skupo? Pa pitaj, mozda i nije, a mozda i jeste...Niko ovo nije postao da kaze kako si bas ti glup sto nisi ovako napravio.
Image

Svidja li ti se ovaj "regal" od regipsa? Svidja? Hoces da znas koliko kosta da ga napravis i kako? Pa pitaj, bices iznenadjen!
Ne svidja? O.K ides dalje....
Image

Trpezarijski sto sa skupim stolicama i "standardnim" osvjetljenjem.....Dobro ali skupo...O.K nadji jeftinije rjesenje sa slicnim optickim utiskom....
Image

Ne svidja ti se nista?
O.K ali nemoj ljudima imputirati zle namjere.
Sinapsa

#881 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Sinapsa »

@Logovan i @funky_baby...bio sam prema vama drzak, a nicim posebnim (Osim sto sam mislio da @Logovan supljira :D) to niste izazvali....evo javno izvinjenje od mene....mea culpa
madner

#882 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by madner »

Inace meni su bosanske kuce preljepe, jako funkcionalne i uskladjene sa prostorom gdje zivimo.
Sinapsa

#883 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Sinapsa »

madner wrote:Inace meni su bosanske kuce preljepe, jako funkcionalne i uskladjene sa prostorom gdje zivimo.
Da li si razmislio o tome zbog cega tí sale na tvoj racun toliko smetaju, dok u istom dahu dijelis na sve strane? :-D
madner

#884 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by madner »

Da li bi mogao povezati recenice sa stvarnim zbivanjima?

Sto se osjecas prozvan?
Sinapsa

#885 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Sinapsa »

madner wrote:Da li bi mogao povezati recenice sa stvarnim zbivanjima?
Sto se osjecas prozvan?
Jesil´nazvo´?
madner

#886 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by madner »

Nisam, to bila ozbiljna ponuda?
Sinapsa

#887 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Sinapsa »

madner wrote:Nisam, to bila ozbiljna ponuda?
Da, za zlatni rez...posto si bio zainteresovan...

Jebi ga, bas steta sto se uhvatismo u kostac :D , a toliko toga dijelimo.... :D

doduse sa nekim nijansama.... :D
Logovan

#888 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Logovan »

Sinapsa wrote:@Logovan i @funky_baby...bio sam prema vama drzak, a nicim posebnim (Osim sto sam mislio da @Logovan supljira :D) to niste izazvali....evo javno izvinjenje od mene....mea culpa
Jarane sve je ok, ja nisam ni primijetio da si bio drzak prema meni. :-D
Sinapsa

#889 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Sinapsa »

Logovan wrote:
Sinapsa wrote:@Logovan i @funky_baby...bio sam prema vama drzak, a nicim posebnim (Osim sto sam mislio da @Logovan supljira :D) to niste izazvali....evo javno izvinjenje od mene....mea culpa
Jarane sve je ok, ja nisam ni primijetio da si bio drzak prema meni. :-D
Hvala ti :thumbup:

P.S. Ni mene ni haubica ne bi odande istjerala :D
mefistofilis

#890 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by mefistofilis »

sinapsa jarane, sudeci po tvom nastupu na forumu, tezak si onako "k'o covjek" ne bi' ja s tobom kafe u rl popio nema sanse.
eto toliko. i tacno mi mrsko gledati tvoje postove.
Šveđanin

#891 Re: Odg: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuć

Post by Šveđanin »

tutku wrote:evo nekih po mom ukusu :-D

Image
Fina!

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Googlerica

#892 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Googlerica »

Faris Nanić 3 - Behar #107, Esej, U fokusu
Zašto su bosanske kuće sve ružnije

http://behar.hr/zasto-su-bosanske-kuce/#
Danguba

#893 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Danguba »

Googlerica wrote:Faris Nanić 3 - Behar #107, Esej, U fokusu

Poselami Farisa i reci da ga nabijem zajedno sa njegovim esejom.
Googlerica

#894 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Googlerica »

Danguba wrote:
Googlerica wrote:Faris Nanić 3 - Behar #107, Esej, U fokusu

Poselami Farisa i reci da ga nabijem zajedno sa njegovim esejom.
Zasto ?
Danguba

#895 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Danguba »

Zato sto je licemjer.
devet godina bio je politički tajnik SDA Hrvatske. Jedno vrijeme obnašao je državne dužnosti u Sarajevu. Živi i radi na relaciji Zagreb-Sarajevo
Clan je stranke koja je omogucila svom clanstvu da nas dovede do ovakvog stanja kojeg opisuje Faris.

Jos ne vidjeh nekoga ko nas je ovako ruzno opisao sa podsmjehom, sarkazmom, ismijavanjem...a jos primao i mozda jos uvijek prima pare od tog istog naroda.
U doba neimaštine, Bošnjaci grade ružne kuće, skladaju i slušaju ogavnu novokomponiranu muziku koju zovu narodnom, a gradovi su im sve zapušteniji i prljaviji. Dok mnogi od njih nijemo promatraju urušavanje sistema javnog zdravlja i škola i ostalih usluga kao i, vlastitim smećem, zagušene obale rijeka, truhlih zubiju ponosno stoje kraj svojih betonija – poluzavršenih staništa koje griju na drva i u čijim se neuređenim dvorištima ustobočio poneki velik jeep, terenac, Mercedes ili BMW. Grade oni i velike, betonizirane džamije, jednu ružniju od druge, jednu neskladniju od druge, svaku vremenski i prostorno promašenu, ali sve veću i sve prazniju.
...i odakle govno na ovoj temi.
Sinapsa

#896 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Sinapsa »

Zeljo_do_groba wrote:Haha, joj Sinapse... :cuvajse:
Kome se sve obraca...

Znam to...vidio sam odmah kakav si. Zavist izbija iz tebe plus navijacki miprotivnjih-mentalitet. Al kad vidjeh sta si napisao na jednog drugoj temi, bi mi te zao pa odlucih, da se i prema tebi ljudski ophodim.....Al´ti jadan skonto nesto drugo...
Corsokak

#897 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Corsokak »

Image
Last edited by Corsokak on 11/01/2014 01:09, edited 1 time in total.
Juni

#899 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Juni »

Corsokak wrote:Image
Joj, jel ovo ona kad se krene prema Vogosci? :run:
Googlerica

#900 Re: Šta mislite o ovim kućama? Imamo li los ukus za kuće?

Post by Googlerica »

Danguba wrote:Zato sto je licemjer.
devet godina bio je politički tajnik SDA Hrvatske. Jedno vrijeme obnašao je državne dužnosti u Sarajevu. Živi i radi na relaciji Zagreb-Sarajevo
Clan je stranke koja je omogucila svom clanstvu da nas dovede do ovakvog stanja kojeg opisuje Faris.

Jos ne vidjeh nekoga ko nas je ovako ruzno opisao sa podsmjehom, sarkazmom, ismijavanjem...a jos primao i mozda jos uvijek prima pare od tog istog naroda.
U doba neimaštine, Bošnjaci grade ružne kuće, skladaju i slušaju ogavnu novokomponiranu muziku koju zovu narodnom, a gradovi su im sve zapušteniji i prljaviji. Dok mnogi od njih nijemo promatraju urušavanje sistema javnog zdravlja i škola i ostalih usluga kao i, vlastitim smećem, zagušene obale rijeka, truhlih zubiju ponosno stoje kraj svojih betonija – poluzavršenih staništa koje griju na drva i u čijim se neuređenim dvorištima ustobočio poneki velik jeep, terenac, Mercedes ili BMW. Grade oni i velike, betonizirane džamije, jednu ružniju od druge, jednu neskladniju od druge, svaku vremenski i prostorno promašenu, ali sve veću i sve prazniju.
...i odakle govno na ovoj temi.
covjek je u pravu,na zalost !
Post Reply