Ok. Onda i ja mogu potencijalne amazonke ismijavati, a koje se deklarišu kao feministkinje. Imaš li nešto protiv?wewa wrote:znaci, mislis na feministkinje.MarlboroGold wrote: Vama kao pokretu - neke koje satraše sa mizandrijom. Taj pokret sadrži i takve htjela se ti od toga ograditi ili ne. Što se mene tiče nema generalizacije.
jer nisu sve zene feministkinje, pa ne znam na koju se grupu referiras. kao sto rekoh na onoj temi, nijedan pokret nije monolitan, ima nas raznih.
ko god smatra da mu je bolje samo s vlastitim spolom/rodom/junejmit, ima moju podrsku da tako zivi. to ne znaci da se s takvim stavovima slazem ili da im se ne mogu smijati, jelte.
Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
- MarlboroGold
#51 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
- wewa
#52 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
jok ja.MarlboroGold wrote:Ok. Onda i ja mogu potencijalne amazonke ismijavati, a koje se deklarišu kao feministkinje. Imaš li nešto protiv?wewa wrote:znaci, mislis na feministkinje.MarlboroGold wrote: Vama kao pokretu - neke koje satraše sa mizandrijom. Taj pokret sadrži i takve htjela se ti od toga ograditi ili ne. Što se mene tiče nema generalizacije.
jer nisu sve zene feministkinje, pa ne znam na koju se grupu referiras. kao sto rekoh na onoj temi, nijedan pokret nije monolitan, ima nas raznih.
ko god smatra da mu je bolje samo s vlastitim spolom/rodom/junejmit, ima moju podrsku da tako zivi. to ne znaci da se s takvim stavovima slazem ili da im se ne mogu smijati, jelte.
svako ko javno iznese svoj stav time prihvaca da njegov ili njen stav bude komentarisan.
problem i jeste sto se najglasniji bave najbanalnijim temama.seln wrote:I u feminizmu i u ovom mgtowizmu je najveci problem preveliki ego pojedinaca.
Umjesto stvarnih problema (zakidanje zena za platu i karijeru, odnosno djelimicna pljacka muskaraca poslije razvoda i ucjenjivanje djecom) oni se bave "sujetom malih razlika".
- MarlboroGold
#53 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
wewa wrote: svako ko javno iznese svoj stav time prihvaca da njegov ili njen stav bude komentarisan.
- male_okice
#54 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
nisam ni znala da ovo postoji.
ne znam u sustini nije problem, ako ne diraju nas zene
mogu se svi kolektivno u vatikan preseliti. i naravno ako odustaju od produzenja svoje loze to je jos bolje po covjecanstvo 
ne znam u sustini nije problem, ako ne diraju nas zene
-
almir90
#55 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Nešto kontam, ostat će više žena za nas što se ne odričemo. 
- Haris.ba
#56 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
almir90 wrote:Nešto kontam, ostat će više žena za nas što se ne odričemo.
- Xavier1
#57 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Ostat ce vise samih zena, sto ne bi trebalo da im odgovara. Vec ih je sve vise samih u tridesetim, cetrdesetim, pa cak i kod nas.Haris.ba wrote:almir90 wrote:Nešto kontam, ostat će više žena za nas što se ne odričemo.![]()
-
almir90
#58 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Nije to vezano za žene samo, ima i muškaraca u istim položaju.
- Haris.ba
#59 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
I to podrzavam. 
P.S.
Mada nije isto muskarac sam u tridesetim i zena. Dosta moje raje iz generacije je samo.
Ali, to je druga tema.
P.S.
Mada nije isto muskarac sam u tridesetim i zena. Dosta moje raje iz generacije je samo.
Ali, to je druga tema.
- Xavier1
#60 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Pa normalno da nije vezano samo za zene kad je medjusobno povezano. Na svakog samog muskarca ce doci sama zena, osim ako neki muskarci nece imati serijatski cetiri.almir90 wrote:Nije to vezano za žene samo, ima i muškaraca u istim položaju.
I mislim da je puno lakse biti sam muskarac u tridesetim nego zena.
-
almir90
#61 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
O tome ne bih diskutovao inače, a pogotovo ovdje jer je tema nevezana za to.
- Haris.ba
#62 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Pa ima li na forumu ovih sto bjeze od zena?
Nije valjda da su ovdje svi papucari?
-
almir90
#63 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
I da ima neko, ne vjerujem da voljan pričati o ovome.Haris.ba wrote:Pa ima li na forumu ovih sto bjeze od zena?
- Xavier1
#64 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Mi smo jos uvijek patrijarhalno drustvo. Nije stiglo ovo novo ludilo.almir90 wrote:I da ima neko, ne vjerujem da voljan pričati o ovome.Haris.ba wrote:Pa ima li na forumu ovih sto bjeze od zena?
- Haris.ba
#65 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Ne vidim zasto. Ipak ne vidim da je to neka sablazan.
Ne sumnjam da bi bilo sprdnje, ali sa cim se mi ne sprdamo?
Mislim, fakat me zanima sta je to sto je natjeralo muskarca koji je situiran i relativno normalan da kaze zenama caos.
Mislim, fakat me zanima sta je to sto je natjeralo muskarca koji je situiran i relativno normalan da kaze zenama caos.
-
L u c i f e r
#66 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Reakcija na feminizam.
Danasnji feminizam je retardiran.
Kurce se zene danas plaho.
A da treba prčit, treba.
Danasnji feminizam je retardiran.
Kurce se zene danas plaho.
A da treba prčit, treba.
- cendlerbing
#67 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Drugi muškarciHaris.ba wrote:Ne vidim zasto. Ipak ne vidim da je to neka sablazan.
- Boemica
#68 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Izgovor za muškarce koji svakako ne mogu ni u tramvaju se očešat o neku ženu, a kamoli u krevetu. Kao, nećemo mi. Aha, nećete. 
- MarlboroGold
#69 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Da su im žene kao naše možda i bi

- Matzan
#70 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Neka ovi MGTOW uđu u koaliciju sa Feminističkim pokretom.
- MarlboroGold
#71 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Bila bi apokalipsa 
-
moonca
#72 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Nije bilo prije '90 -ih.Xavier1 wrote:
Mi smo jos uvijek patrijarhalno drustvo. Nije stiglo ovo novo ludilo.
slazem se....I mislim da je puno lakse biti sam muskarac u tridesetim nego zena.
...normalno- misle da je s njim -sto je situiran--Mislim, fakat me zanima sta je to sto je natjeralo muskarca koji je situiran i relativno normalan da kaze zenama caos.
-
almir90
#73 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Evo moonca navede primjer iskorištavanja situiranosti. Da postavim jedan klip koji sam pregledao istraživajući ovu grupu, pokazuje selektivno ponašanje žene prema različitim tipovima muškaraca. Ja se slažem da imaju pravo birati šta sa kim žele raditi, ali mogu i razumjeti frustraciju tipa koji je odbijen i te se frustracije gomilaju.
- Haris.ba
#74 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Ja recimo ne mogu. Mislim, možda sam i mogao dok ja nisam bio prvi put odbio nekoga jer mi se nije sviđao.almir90 wrote:ali mogu i razumjeti frustraciju tipa koji je odbijen i te se frustracije gomilaju.
-
almir90
#75 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Šta ja znam, nešto kontam da im je se to često dešavalo da su odbijani. Odbijanje je normalno, ne mora niko nazor biti s nekim ako mu se ne sviđa.Haris.ba wrote:Ja recimo ne mogu. Mislim, možda sam i mogao dok ja nisam bio prvi put odbio nekoga jer mi se nije sviđao.almir90 wrote:ali mogu i razumjeti frustraciju tipa koji je odbijen i te se frustracije gomilaju.