Na prisilan rad na doedukaciju?wewa wrote:btw, sve koji zene ici their own way treba svesrdno podrzati, ako treba spakovat' im i kofere da brze odu. good riddance!
pilitji ugrozeni <3
Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
- triconja
#26 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
- seln
#27 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Cuj, pokret za tipove koji nece mindje...
ono, moras se uclaniti u pokret ako si nanijetio da se ne zenis.
Nabijem ja na stabiljku sve pokrete ovog svijeta.
Neces da se petljas sa zenama? Super, ne petljas se sa zenama.
Koji ce ti k neki "pokret" za to?
-
dezurni_ucenik
#28 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
MarlboroGold wrote:Isto sranje kao i radikalni/ekstremni feminizam. Pretpostavljam da ga uglavnom čine oni inceli i niceguys s reddita, a najmanje oni koji su stvarno doživjeli nepravdu od strane neke žene ili sistema koji je njoj bio naklonjen.
Koliko sam ja upratio te forume mgtow oni bas ne gotive incele. Bas se ono grubo distanciraju od njih.
-
dezurni_ucenik
#29 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
seln wrote:Cuj, pokret za tipove koji nece mindje...![]()
![]()
![]()
Odgovor na ovaj novi val feminizma. I nisu ti oni protiv mindje, vec samo protiv zenidbe i veza. Primjecujes li neke slicnosti sa drugom ideologijom
- Haris.ba
#30 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Neka pokreta. Treba da guraju svoju ideju. Razmjenjuju iskustva, pomažu sebi na teškome putu oslobođenja od opresije matrijarhata.
Puna podrška.
Puna podrška.
- wewa
#31 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
jok, samo jednosmjeran put. bye bye!triconja wrote:Na prisilan rad na doedukaciju?wewa wrote:btw, sve koji zene ici their own way treba svesrdno podrzati, ako treba spakovat' im i kofere da brze odu. good riddance!
pilitji ugrozeni <3
- MarlboroGold
#32 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Pa šta onda može biti ako nije to? Nemoguće je da je onoliki broj njih jedna (ili više) žena sjebala, pa uglavnom okreću leđa tom spolu iako dejtanje negdje malo i spominju...dezurni_ucenik wrote:MarlboroGold wrote:Isto sranje kao i radikalni/ekstremni feminizam. Pretpostavljam da ga uglavnom čine oni inceli i niceguys s reddita, a najmanje oni koji su stvarno doživjeli nepravdu od strane neke žene ili sistema koji je njoj bio naklonjen.
Koliko sam ja upratio te forume mgtow oni bas ne gotive incele. Bas se ono grubo distanciraju od njih.
- triconja
#33 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Bizi bona pa odgovarat za holokaust.wewa wrote:jok, samo jednosmjeran put. bye bye!triconja wrote:Na prisilan rad na doedukaciju?wewa wrote:btw, sve koji zene ici their own way treba svesrdno podrzati, ako treba spakovat' im i kofere da brze odu. good riddance!
pilitji ugrozeni <3
- wewa
#34 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
sjo tebe, pa sami su odlucili da ne zele ucestvovati u ovakvom drustvu, gdje ima.. ZENAtriconja wrote: Bizi bona pa odgovarat za holokaust.
-
dezurni_ucenik
#35 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
MarlboroGold wrote:Pa šta onda može biti ako nije to? Nemoguće je da je onoliki broj njih jedna (ili više) žena sjebala, pa uglavnom okreću leđa tom spolu iako dejtanje negdje malo i spominju...dezurni_ucenik wrote:MarlboroGold wrote:Isto sranje kao i radikalni/ekstremni feminizam. Pretpostavljam da ga uglavnom čine oni inceli i niceguys s reddita, a najmanje oni koji su stvarno doživjeli nepravdu od strane neke žene ili sistema koji je njoj bio naklonjen.
Pa eto vidis mnogi su se opekli. Zanimljivo da je mgtow pokret bas postaje popularan pogotov zadnjih godinu dana. Nije da tu nema zanimljivih stvari za procitati i pogledati na tim redpill/mgtow youtube kanalima i forumima Ono sto mi smeta: alt right su uglavnom, trumpovi glasaci, mrze svakog ko nije u maga folu. Preziru migrante porede ih sa barbarima ne zalazu se ni za kakve multi kulti stvari. Cak ima i onih "izvini majko i ti si zensko", onda "bolje se kastrirati nego djecu imati".
- MarlboroGold
#36 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Nije vala ni vama mahane... neke bi najradije pravile utopiju za amazonke.wewa wrote:sjo tebe, pa sami su odlucili da ne zele ucestvovati u ovakvom drustvu, gdje ima.. ZENAtriconja wrote: Bizi bona pa odgovarat za holokaust.
- wewa
#37 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
kome nama?MarlboroGold wrote:Nije vala ni vama mahane... neke bi najradije pravile utopiju za amazonke.wewa wrote:sjo tebe, pa sami su odlucili da ne zele ucestvovati u ovakvom drustvu, gdje ima.. ZENAtriconja wrote: Bizi bona pa odgovarat za holokaust.
- MarlboroGold
#38 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Udrobljeno svašta poneštodezurni_ucenik wrote: Pa eto vidis mnogi su se opekli. Zanimljivo da je mgtow pokret bas postaje popularan pogotov zadnjih godinu dana. Nije da tu nema zanimljivih stvari za procitati i pogledati na tim redpill/mgtow youtube kanalima i forumima Ono sto mi smeta: alt right su uglavnom, trumpovi glasaci, mrze svakog ko nije u maga folu. Preziru migrante porede ih sa barbarima ne zalazu se ni za kakve multi kulti stvari. Cak ima i onih "izvini majko i ti si zensko", onda "bolje se kastrirati nego djecu imati".
Čim je to alt right jednostavno ih ne mogu shvatiti ozbiljno.
- MarlboroGold
#39 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Znaš dobro kome... da se ne ponavljamo i na ovoj temi.wewa wrote: kome nama?
- Xavier1
#40 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Ne slazes se?wewa wrote:
-
almir90
#41 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Baš možeš čitati ono na Redditu? Ja sam prestao, ne mogu stvarno izljeve mržnje i frustracija čitati, nije bitno o čemu se radi. Problem što oni sa 'umjerenijim' stavovima, i iskustvima koji su ih dovelo do toga da odustanu od žena jednostavno ne mogu doći da njihova riječ bude primijećena.dezurni_ucenik wrote: Pa eto vidis mnogi su se opekli. Zanimljivo da je mgtow pokret bas postaje popularan pogotov zadnjih godinu dana. Nije da tu nema zanimljivih stvari za procitati i pogledati na tim redpill/mgtow youtube kanalima i forumima Ono sto mi smeta: alt right su uglavnom, trumpovi glasaci, mrze svakog ko nije u maga folu. Preziru migrante porede ih sa barbarima ne zalazu se ni za kakve multi kulti stvari. Cak ima i onih "izvini majko i ti si zensko", onda "bolje se kastrirati nego djecu imati".
- tranquil
#42 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Dobro, u tome što si napisao su isti sa incelima, ima li nešto u čemu se razlikuju? Možda jedino što je ono "in" u "incel" skraćena engleska riječ za "nedobrovoljno", a ovi haman dobrovoljno, štaviše željno izbjegavaju veze. Jedni ne mogu, drugi mogu ali eto neće u inat. Ali ideologija je, koliko vidim, ista.dezurni_ucenik wrote:MarlboroGold wrote:Pa šta onda može biti ako nije to? Nemoguće je da je onoliki broj njih jedna (ili više) žena sjebala, pa uglavnom okreću leđa tom spolu iako dejtanje negdje malo i spominju...dezurni_ucenik wrote:Koliko sam ja upratio te forume mgtow oni bas ne gotive incele. Bas se ono grubo distanciraju od njih.
Pa eto vidis mnogi su se opekli. Zanimljivo da je mgtow pokret bas postaje popularan pogotov zadnjih godinu dana. Nije da tu nema zanimljivih stvari za procitati i pogledati na tim redpill/mgtow youtube kanalima i forumima Ono sto mi smeta: alt right su uglavnom, trumpovi glasaci, mrze svakog ko nije u maga folu. Preziru migrante porede ih sa barbarima ne zalazu se ni za kakve multi kulti stvari. Cak ima i onih "izvini majko i ti si zensko", onda "bolje se kastrirati nego djecu imati".
U svakom slučaju, inceli ili ne, njihovu želju za nerazmnožavanjem svesrdno podržavam, treba nam manje toga u gene pool-u (izvinjavam se na engleskoj frazi, čudno mi napisati "genetski bazen" a ne znam bolji naš izraz).
Mrze žene i liberale, hoće celibat i platformu da ih puno ljudi čuje? Bezveze im je osnivati novu organizaciju, mogli su se jednostavno zarediti u Rimokatoličkoj crkvi.
- wewa
#43 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
ne znam, zbilja. jer meni ne pada na pamet da etiketiram cijeli spol i generalizujem na taj nacin.MarlboroGold wrote:Znaš dobro kome... da se ne ponavljamo i na ovoj temi.wewa wrote: kome nama?
nejse...
naravno da se ne slazem. baska sto prezirem izigravanje zrtve, ma ko da to cini.Xavier1 wrote:Ne slazes se?wewa wrote:
-
dezurni_ucenik
#44 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
almir90 wrote:Baš možeš čitati ono na Redditu? Ja sam prestao, ne mogu stvarno izljeve mržnje i frustracija čitati, nije bitno o čemu se radi. Problem što oni sa 'umjerenijim' stavovima, i iskustvima koji su ih dovelo do toga da odustanu od žena jednostavno ne mogu doći da njihova riječ bude primijećena.dezurni_ucenik wrote: Pa eto vidis mnogi su se opekli. Zanimljivo da je mgtow pokret bas postaje popularan pogotov zadnjih godinu dana. Nije da tu nema zanimljivih stvari za procitati i pogledati na tim redpill/mgtow youtube kanalima i forumima Ono sto mi smeta: alt right su uglavnom, trumpovi glasaci, mrze svakog ko nije u maga folu. Preziru migrante porede ih sa barbarima ne zalazu se ni za kakve multi kulti stvari. Cak ima i onih "izvini majko i ti si zensko", onda "bolje se kastrirati nego djecu imati".
Te sa umjerenijim stvarima sam i citao.
One kad krenu sa "he is muslim boy lol" "i wear my maga hat proudly" odmah preskocim.
Na ovakve mislim:

- Xavier1
#45 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Dobro, onda dodaj sta to zene jos nude. Ja se ne mogu nicega sjetiti.wewa wrote: naravno da se ne slazem. baska sto prezirem izigravanje zrtve, ma ko da to cini.
- MarlboroGold
#46 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Vama kao pokretu - neke koje satraše sa mizandrijom. Taj pokret sadrži i takve htjela se ti od toga ograditi ili ne. Što se mene tiče nema generalizacije.wewa wrote:ne znam, zbilja. jer meni ne pada na pamet da etiketiram cijeli spol i generalizujem na taj nacin.MarlboroGold wrote:Znaš dobro kome... da se ne ponavljamo i na ovoj temi.wewa wrote: kome nama?
I ovaj pokret sadrži članove koji su doživjeli nepravdu/e, ali ima i ovih zadrtih što mrze sve što ima veze sa ženama. Ispade da je, nažalost, takvih najviše.
Last edited by MarlboroGold on 19/02/2019 15:37, edited 2 times in total.
- wewa
#47 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
da se neces i ti pridruziti pokretu?Xavier1 wrote:Dobro, onda dodaj sta to zene jos nude. Ja se ne mogu nicega sjetiti.wewa wrote: naravno da se ne slazem. baska sto prezirem izigravanje zrtve, ma ko da to cini.
- Xavier1
#48 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
Nisam na zapadu. Nema razloga da se pridruzujem pokretu dok sam ovdje. Kod nas nikakva prava nemaju ni muskarci ni zene.wewa wrote:da se neces i ti pridruziti pokretu?Xavier1 wrote:Dobro, onda dodaj sta to zene jos nude. Ja se ne mogu nicega sjetiti.wewa wrote: naravno da se ne slazem. baska sto prezirem izigravanje zrtve, ma ko da to cini.
- wewa
#49 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
znaci, mislis na feministkinje.MarlboroGold wrote: Vama kao pokretu - neke koje satraše sa mizandrijom. Taj pokret sadrži i takve htjela se ti od toga ograditi ili ne. Što se mene tiče nema generalizacije.
jer nisu sve zene feministkinje, pa ne znam na koju se grupu referiras. kao sto rekoh na onoj temi, nijedan pokret nije monolitan, ima nas raznih.
ko god smatra da mu je bolje samo s vlastitim spolom/rodom/junejmit, ima moju podrsku da tako zivi. to ne znaci da se s takvim stavovima slazem ili da im se ne mogu smijati, jelte.
- seln
#50 Re: Šta mislite o MGTOW (Men Going Their Own Way) pokretu?
I u feminizmu i u ovom mgtowizmu je najveci problem preveliki ego pojedinaca.
Umjesto stvarnih problema (zakidanje zena za platu i karijeru, odnosno djelimicna pljacka muskaraca poslije razvoda i ucjenjivanje djecom) oni se bave "sujetom malih razlika".
Umjesto stvarnih problema (zakidanje zena za platu i karijeru, odnosno djelimicna pljacka muskaraca poslije razvoda i ucjenjivanje djecom) oni se bave "sujetom malih razlika".