Maminjo! pa vijest o tome da su kadeti Bosne prvaci drzave ove godine, je bila prilicno vidljiva u Avazu prije desetak dana...
A uostalom ... smatram da ce ova skola kosarke KK Bosna u buducnosti dati par igraca za prvi tim, do sada ih nije bilo i slazem se s tobom samo u tome...
Damiru Zelezniku svaka cast, stvarno je fin igrac ali ovi ostali koje si spominjao su nigdje veze...po statistici mozemo vidjeti da je Zeleznik mnogo bolje igrao od jednog Tomovica, iako je mozda Zeleznik prije dvojka nego play...
Dokaz da se uspjeh moze kupiti i da moze dugo trajati su svi slovenski klubovi, a da ne govorimo o evropskim velikanima, tamo ces tesko naci vise od 2-3 igraca koji su ponikli u klubu....
Tvrdim da ce kroz par godina mladi pogon dati nekoliko igraca, ipak je ovo prva ozbiljnija sezona, svako moze vidjeti da klub napreduje u svakom pogledu...
Sta mislite o KK BOSNA ASA?
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
edu
I Severinin filmic je bio apsolutni hit..ne samo u nasoj drzavi nego i sire...
Cinjenica je da Bosna nema niti jednog igraca iz vlastitog podmlatka koji imao iole vazniju ulogu u timu (ne racunam Markovica)..vjerujte da bih vise volio da Bosna ima ekipu kakvi ima Split..ili Reflex..ekipu koja sa djecom igra i ravnopravno se nosi sa Bosninim zvijezdicama..jedini pravi potez Bosninog rukovodstva je dovodjenje Williamsa i pravljenje maskote Bosne..ovo ostalo..hejjjjjjjjjjjjjj pa mi pravimo uspjeh sto smo kao posljednji usli u Final8..apsurd..i sta imamo od toga..idemo na Hemofarma koji ce nas u Knockout sistemu izbaciti u jednoj utakmici..ali nije sala Final8..tekbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbir...
Cinjenica je da Bosna nema niti jednog igraca iz vlastitog podmlatka koji imao iole vazniju ulogu u timu (ne racunam Markovica)..vjerujte da bih vise volio da Bosna ima ekipu kakvi ima Split..ili Reflex..ekipu koja sa djecom igra i ravnopravno se nosi sa Bosninim zvijezdicama..jedini pravi potez Bosninog rukovodstva je dovodjenje Williamsa i pravljenje maskote Bosne..ovo ostalo..hejjjjjjjjjjjjjj pa mi pravimo uspjeh sto smo kao posljednji usli u Final8..apsurd..i sta imamo od toga..idemo na Hemofarma koji ce nas u Knockout sistemu izbaciti u jednoj utakmici..ali nije sala Final8..tekbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbir...
-
Skoro
Prijatelju, ne zamjeri ali, od kada pratis kosarku i Bosnu? Pa Bosna je već imala takvu ekipu, pa su nas 5 godina kantale igokeje, brotnjo i ostale ekipe koje sada gotovo da ne postoje!
Bosna mora uzeti titulu ove godine i zadrzati kmontinuitet dobrih igara naredne godine kako bi se koliko toliko atmosfera, pa i ime, povratila! Ona to mora uciniti makar svi Delibasici u Vogosci zavrsili svoje karijere. Bosna je u ovome trenutku preca od njih, nazalost ali to je tako! Teka nakon 2 uspjesne sezone treba totalno podmladiti ekipu a sada to bi bilo ravno KATASTROFI!
Bosna mora uzeti titulu ove godine i zadrzati kmontinuitet dobrih igara naredne godine kako bi se koliko toliko atmosfera, pa i ime, povratila! Ona to mora uciniti makar svi Delibasici u Vogosci zavrsili svoje karijere. Bosna je u ovome trenutku preca od njih, nazalost ali to je tako! Teka nakon 2 uspjesne sezone treba totalno podmladiti ekipu a sada to bi bilo ravno KATASTROFI!
-
code
KK BOSNA je rezultat kako se nesto moze promijeniti uz finansijski support.
Kad se samo sjetim kad je KK SLOBODA DITA imala najbolje trenutke, KK BOSNA nije im bila ni blizu, tada je SLOBODA imala jaku finansijki support, koliko sam upucen u to, cim nema para nema ni rezultata.. nista novo!
Kad se samo sjetim kad je KK SLOBODA DITA imala najbolje trenutke, KK BOSNA nije im bila ni blizu, tada je SLOBODA imala jaku finansijki support, koliko sam upucen u to, cim nema para nema ni rezultata.. nista novo!
-
edu
Ne zamjeram..nemam na cemu zamjeriti..sve je OK dok nema nekih uvreda..ovo je samo normalna diskusija...Skoro wrote:Prijatelju, ne zamjeri ali, od kada pratis kosarku i Bosnu? Pa Bosna je već imala takvu ekipu, pa su nas 5 godina kantale igokeje, brotnjo i ostale ekipe koje sada gotovo da ne postoje!
I kosarku i Bosnu pratim dovoljno dugo da bih mogao ravnopravno diskutovati o ovoj temi..koliko je meni poznato Bosna je vec osvojila titulu sa ekipom: Mirković, Terzić, Subašić, Konaković, Kurtagić, Halimić, Lerić, Isaković, Bukva, Džuho, Radović..doduse tada nisu nastupali timovi iz RS-a..ali je titula osvojena..sto je dokaz da se titula moze osvojiti i sa manje-vise sa kosarkasima iz vlastitog pogona..nakon toga je uslijedilo dovodjenje nekakvih cirkus igraca..tipa BAtinic..Dedic..Tarle..sto je meni i dan-danas neobjasnjiv potez Bosnine uprave..kada kazem da bih vise volio da Bosna ima ekipu kao sto je recimo trenutno ima Split ili Reflex onda tako i mislim..jer draze mi je da igra jedan Delibasic i Zimic negoli nekakav Djoric ili Valjevac od koji, zagarantovano, nikad nece biti dobrog kosarkasa..za Delibasica i Zimica to jos uvijek ne znamo..ja se nisam mogao nacuditi kada sam prvi put gledao Djorica na parketu..kont'o neka zajebancija..pa ko ga dovede??????..ja razumijem tvoje stavove i tebi je (a i meni, izmedju ostalog) najvaznija titula..ali me strah sta ce se desiti kad ode Neno..kad ode Williams (jer cinjenica je da nece ostati jos dugo)..kad ode Bajramovic (vidi Williams)..mladi igraci imaju potencijala..ali za sada, nazalost, njihovo je zagrijavanje i klupa...
-
Maminjo
KK Bosna, nažalost, još zadugo neće imati pravu ekipu, a pogotovu ne od domaćih, a posebno ne od vlastitih igrača. Zašto? Recimo, slučaj Mirza Teletović. Jedini pravi talenat u posljednje vrijeme - gdje je i zašto nije u bilo kojoj ekipi iz BiH? Odgovor je jednostavan - ima prave ambicije, a one se ne ostvaruju u bh. ligi, pa ni ovoj regionalnoj. Ne kažem da je to totalno nemoguće, ali je sigurno previše rizično.
Doduše, ima još jedna bitna stvar - uprave domaćih klubova nemaju osjećaj za zadržavanje mladih i talentovanih igrača. Oni NATJERUJU (bukvalno ucjenjuju) mlade igrače na potpišu dugoročne ugovore i to ni za kakav novac, a o nekim garancijama za napredak da i ne govorimo.
Evo, imate takav primjer danas u štampi: ŽKK Željezničar je šutnuo iz tima Mirnelu Minju Huseinović, jer je "odbila da potpiše ugovor sa prvakom BiH na četiri godine". Evo šta kaže zvaničnik iz kluba: "Ovakav stav nećemo tolerisati" (sekretar kluba Tarik Kečo).
Zašto se Minja plaši potpisati tako dugoročan ugovor? Pa ko joj može garantovati da će dobiti ikakvu priliku? Željo već godinama govori o podmlađivanju i osloncu na vlastite, mlade snage, ali se to još ne događa. Tabaković, Hadžić, Ljubunčić + nekoliko kupljenih igračica = to je formula od koje Željo ne odustaje i jasno je da talentovana Minja ne vjeruje da će se preko noći nešto promijeniti. A još kada bi u sve ovo upetljali novac (ovaj prvi ugovor je u pravilu BESPLATAN za igrača....) onda bi tek bilo jasno zašto ne vjerujem da će u uskoro KK Bosni biti domaćih, a pogotovu njenih mladih igrača. Nažalost, naravno!
Dakle, neki budući Mirza Delibašić, ako se i rodi u BiH, ovdje neće postati vrhunski internacionalni igrač, pogotovu ne u Bosni, ovakvoj kako je ona danas organizovana. Ne znam da li ovi što diskutuju (čitaj: nerealno uzdižu Bosnu) shvataju u kako očajnim uslovima rade svi košarkaški klubovi, pa i sama Bosna. Koliko se ja mogu sjetiti, to je gore nego prije 25-30 godina.
Doduše, ima još jedna bitna stvar - uprave domaćih klubova nemaju osjećaj za zadržavanje mladih i talentovanih igrača. Oni NATJERUJU (bukvalno ucjenjuju) mlade igrače na potpišu dugoročne ugovore i to ni za kakav novac, a o nekim garancijama za napredak da i ne govorimo.
Evo, imate takav primjer danas u štampi: ŽKK Željezničar je šutnuo iz tima Mirnelu Minju Huseinović, jer je "odbila da potpiše ugovor sa prvakom BiH na četiri godine". Evo šta kaže zvaničnik iz kluba: "Ovakav stav nećemo tolerisati" (sekretar kluba Tarik Kečo).
Zašto se Minja plaši potpisati tako dugoročan ugovor? Pa ko joj može garantovati da će dobiti ikakvu priliku? Željo već godinama govori o podmlađivanju i osloncu na vlastite, mlade snage, ali se to još ne događa. Tabaković, Hadžić, Ljubunčić + nekoliko kupljenih igračica = to je formula od koje Željo ne odustaje i jasno je da talentovana Minja ne vjeruje da će se preko noći nešto promijeniti. A još kada bi u sve ovo upetljali novac (ovaj prvi ugovor je u pravilu BESPLATAN za igrača....) onda bi tek bilo jasno zašto ne vjerujem da će u uskoro KK Bosni biti domaćih, a pogotovu njenih mladih igrača. Nažalost, naravno!
Dakle, neki budući Mirza Delibašić, ako se i rodi u BiH, ovdje neće postati vrhunski internacionalni igrač, pogotovu ne u Bosni, ovakvoj kako je ona danas organizovana. Ne znam da li ovi što diskutuju (čitaj: nerealno uzdižu Bosnu) shvataju u kako očajnim uslovima rade svi košarkaški klubovi, pa i sama Bosna. Koliko se ja mogu sjetiti, to je gore nego prije 25-30 godina.