Sta misle Bosanci i Hercegovci kada cemo u EU

Kada cemo mi u EU

10 godina
17
30%
20 godina
11
19%
30 godina
5
9%
puno vise od 30 godina
13
23%
samo sto nismo
11
19%

Total votes: 57

Yes & No

Post by Yes & No »

Kicky , citat : " De majke ti... A uz to, šta to bogati fali Grčkoj i Holandiji, ili tebe još prate aveti iz prošlosti "
Znas Kicky da sam i ja iz tzv zapadnog Mostara i danas da zivim u Zagrebu mozda , kazem mozda ali ne sigurno , bih i ja razmisljao na ovakav nacin .Niti je holandski bataljon pustio cetnike u Siroki Brijeg kao sto ih je pustio u srebrenicu niti su grcki dobrovoljci pucali po Sibeniku i Imotskom .Niti je Evropa dozvolila da se Zagreb drzi u okruzenju i rusi 4 godine niti je .....to sto su za tebe aveti proslosti za mene izgleda ovako .
Evropa je dozvolila genocid u Bosni , zato sto su u pitanju bili muslimani!
To je istorijska cinjenica , to nije nikakva avet proslosti .
MystiC

Post by MystiC »

Ljudi, u EU trebamo bas iz tog razloga sto su nas "cuvali i pazili" tokom rata, te sto su nam onako "pravedno" presudili u tuzbi protiv Srbije...eh, bas da se to sve ne bi nikad ponovilo - da bi EU u tom slucaju imala OBAVEZU jednu svoju clanicu da cuva, zato trebamo u EU!
Kad cemo u EU zbilja ne znam, ali da vas pitam - da li ste ikad bacili pogled na politicku kartu EU-a? Bukvalno samo jos "nas" balkan nije primljen....a da li i EU to zeli zbilja je pitanje?

Image
pljuskavice

Post by pljuskavice »

MystiC wrote:Ljudi, u EU trebamo bas iz tog razloga sto su nas "cuvali i pazili" tokom rata, te sto su nam onako "pravedno" presudili u tuzbi protiv Srbije...eh, bas da se to sve ne bi nikad ponovilo - da bi EU u tom slucaju imala OBAVEZU jednu svoju clanicu da cuva, zato trebamo u EU!
Kad cemo u EU zbilja ne znam, ali da vas pitam - da li ste ikad bacili pogled na politicku kartu EU-a? Bukvalno samo jos "nas" balkan nije primljen....a da li i EU to zeli zbilja je pitanje?

Image
Andora, Monako, Vatikan, San Marino... nije baš da smo sami u tom društvu
:-)
Yes & No

Post by Yes & No »

MystiC wrote:Ljudi, u EU trebamo bas iz tog razloga sto su nas "cuvali i pazili" tokom rata, te sto su nam onako "pravedno" presudili u tuzbi protiv Srbije...eh, bas da se to sve ne bi nikad ponovilo - da bi EU u tom slucaju imala OBAVEZU jednu svoju clanicu da cuva, zato trebamo u EU!

Image

Kao sto su UN imale OBAVEZU da nas cuvaju kao svoju clanicu .Embargo i plavi sljemovi koji su skupa sa cetnicima silovali .Nemoj me nasmijavati .
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

Yes & No wrote:Kicky , citat : " De majke ti... A uz to, šta to bogati fali Grčkoj i Holandiji, ili tebe još prate aveti iz prošlosti "
Znas Kicky da sam i ja iz tzv zapadnog Mostara i danas da zivim u Zagrebu mozda , kazem mozda ali ne sigurno , bih i ja razmisljao na ovakav nacin .Niti je holandski bataljon pustio cetnike u Siroki Brijeg kao sto ih je pustio u srebrenicu niti su grcki dobrovoljci pucali po Sibeniku i Imotskom .Niti je Evropa dozvolila da se Zagreb drzi u okruzenju i rusi 4 godine niti je .....to sto su za tebe aveti proslosti za mene izgleda ovako .
cuvala bi Europa Muslimane da je bilo nafte ili plina ili neceg sto im je prijeko potrebno
Yes & No

Post by Yes & No »

basta sljezove boje wrote:
Yes & No wrote:Kicky , citat : " De majke ti... A uz to, šta to bogati fali Grčkoj i Holandiji, ili tebe još prate aveti iz prošlosti "
cuvala bi Europa Muslimane da je bilo nafte ili plina ili neceg sto im je prijeko potrebno
Bi qurac .Tada bi jos bilo gore.Pored Slobe i Franceka jos bi tridest drzava napalo Bosnu da joj uzmu naftu.Sva sreca da je nemamo.
basta sljezove boje

mali lokalni igrac Sloba se ne bi tada nista ni pitao. U tri dana bi se Amerikanci iskrcali u Plocama, a rat bi za mjesec dana bio gotov. Zasto NATO nije reagirao zbog Bosne, a jeste zbog Kosova? Zasto se reagiralo na Sadama u Kuvajtu, a nije na Mladica u Srebrenici? U osnovnoj skoli smo ucili kako smo "bogata zemlja" i kako imamo "ogromne resurse"
Yes & No

Post by Yes & No »

basta sljezove boje wrote:mali lokalni igrac Sloba se ne bi tada nista ni pitao. U tri dana bi se Amerikanci iskrcali u Plocama, a rat bi za mjesec dana bio gotov. Zasto NATO nije reagirao zbog Bosne, a jeste zbog Kosova? Zasto se reagiralo na Sadama u Kuvajtu, a nije na Mladica u Srebrenici? U osnovnoj skoli smo ucili kako smo "bogata zemlja" i kako imamo "ogromne resurse"
Ovo jeste tacno ali je tacno i ono sto ja kazem.Evo hrvatska nema naftu ali je rat stalno bio pod kontrolom .Osim Vukovara ( fala bogu nikom ne zelim zlo ) nije bilo vecih razaranja.Na Zagreb pala jedna granata a na Sarajevo svaki dan po nekoliko hiljada i tako 4 godine.U Hrvatskoj nije bilo konc logora i masovnih sliovanja.Nesto je bilo ne kazem , ne zelim da dusu grijesim ali ni priblizno kao u bosni .Keraterm , Omarska ....Manjaca a tek silovnja u istocnoj Bosni ....Sta cetnici u Hrvtaskoj bili impotentni.Kada je NATO lupo po Srbiji nazovu ih telefonom i kazu udaricemo tu tu izvucite ljude i izbjegnite zrtve .Sve je to lijepo .Treba cuvati ljudske zivote .Osim ako su muslimani .I sama znas da je tako .I ovako mogu da nabrajam do zore.Bosanske izbjeglice u sred rata koje su bjezale pred kamom su davale ogroamn novac da bi preko Ceskih i Madjarskih rijeka i gudura po noci ulazili u Njemacku .......jer im je trebala viza .Tako je jedna grupa Jevreja vracena sa Svicarske granice 1939 .Kazu im nemate vizu.Svi su zavrsili u komorama.Onaj ko je imao putovnicu vozom ko gospodin covjek udje u Minhen , prijavi se kao izbjeglica iz Bosne .Vrati se u Siroki ili Imotski ili Split .....a pojavi se svakog prvog kada se dijeli socijala.U Sarajevu nema nijedne ambasade pa u sred rata u Mostar u hrvatski konzulat po vizu za Hrvatsku pa onda u Zagreb po vizu za Njemacku .Oni redovi i ona ponizenja .....da ti se zivot smuci . :x :x :x
basta sljezove boje

da se nadovezem na tvoj post. Logorasi su dosli u Njemacku i trazili su azil. Dobili su odbijenicu sa preporukom da idu u trecu zemlju, jer Njemacka nije "Einwanderungsland" ili zemlja koja prima useljenike. U to isto vrijeme Albanci iz Makedonije dobivaju politicki azil u Njemackoj i sepure se sa njemackim pasosima. Ove iz Omarske salju u Sanski Most, medjutim ljudi odlaze za Ameriku. Po one koji odbijaju bilo kakvu nagodbu dolazi policija na vrata u 5 ujutro i vodi ih na aerodrom i ubacuje u avion za Sarajevo. Postoje i treci koji se sakrivaju po Bavarskoj kao Meksikanci po Americi s tim da Meksikanci mogu nakon 5 godina boravka dobiti green card, a ovi ne mogu nista. Prica se da u Svicarskoj jos uvijek nakon 15 godina zive izbjeglice iz Sarajeva koji ne smiju napustiti zemlju odnosno imaju nesto poput tzv Duldunga.
kicky

Post by kicky »

Ja nisam iz tzv Zapadnog Mostara, jer takva konstrukcija ne postoji, ja sam Mostarac iz MOSTARA... Ono što se dogodilo u Srebrenici nije se dogodilo tebi, dogodilo se prvenstveno ljudima koji su pobijeni i kojima su pobijeni, zato nemoj biti patetičan i sad od sebe stvarai sliku žrtve. Srebrenica se dogodila tebi isto ko što se dogodila meni, jer meni nije razlog da ne žalim za Srebrenicom, zato što su tamo pobijeni Bošnjaci, niti ću žaliti za Vukovarom iz razloga što su pobijeni samo ili većim dijelom Hrvati. To je razlika između tebe i mene. Ja žalim i žrtve Dretelja, Stoca i Mostara, i to čak više naglašavam jer su te ljude mučili možda moje komšije, ali žalim i za Bugojnom i za Grabovicom, za razliku od tebe...
Yes & No

Post by Yes & No »

kicky wrote:
Ja nisam iz tzv Zapadnog Mostara, jer takva konstrukcija ne postoji, ja sam Mostarac iz MOSTARA... Ono što se dogodilo u Srebrenici nije se dogodilo tebi, dogodilo se prvenstveno ljudima koji su pobijeni i kojima su pobijeni, zato nemoj biti patetičan i sad od sebe stvarai sliku žrtve. Srebrenica se dogodila tebi isto ko što se dogodila meni, jer meni nije razlog da ne žalim za Srebrenicom, zato što su tamo pobijeni Bošnjaci, niti ću žaliti za Vukovarom iz razloga što su pobijeni samo ili većim dijelom Hrvati. To je razlika između tebe i mene. Ja žalim i žrtve Dretelja, Stoca i Mostara, i to čak više naglašavam jer su te ljude mučili možda moje komšije, ali žalim i za Bugojnom i za Grabovicom, za razliku od tebe...
Jos jednom , Kicky , CITAT : Sto to bogati fali Grckoj i Holandiji ili tebe jos prate aveti proslosti " Citat zavrsen >

Ono sto je za tebe avet proslosti za mene je genocid i ziva rana na tijelu Bosne i naroda nad kojim se dalje ( sada politickim sredstvima ) sporovodi genocid. Ako neko zvuci pateticno to si ti .Prvo avet proslosti pa suza za Srebrenicu .Za tebe je Srebrenica lanjski snijeg .Evropa, odnosno EU je gomila smeca i govana , nista drugo .
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Stvarno ne vidim razlog da se ikome imputira nesto sto nije rekao i sto je, barem dosadasnjim ucescem u diskusijama, dokazao i da ne misli.

Najbolje hajmo ko Srbi reci da nas cijeli svijet mrzi, pa ko u staro dobro doba Milosevica prekinuti sve i jedan diplomatski kontakt jer smijem se kladiti da mozemo svakoj zemlji naci neku zamjerku :roll:

I, naravno, isclaniti se i iz UN-a po mogucnosti :oops: I UN nas je naguzio :oops:
Irm@

Post by Irm@ »

ja u grahu vidjela iza nedjelje...samo ne znam koje... :D
Sarayman

Post by Sarayman »

Kada BiH obezbjedi sve uslove za pristup, EU ce se vec raspasti, tako da je odgovor nazalost realan - NIKAD!
Yes & No

Post by Yes & No »

_BosanaC wrote:Stvarno ne vidim razlog da se ikome imputira nesto sto nije rekao i sto je, barem dosadasnjim ucescem u diskusijama, dokazao i da ne misli.

Najbolje hajmo ko Srbi reci da nas cijeli svijet mrzi, pa ko u staro dobro doba Milosevica prekinuti sve i jedan diplomatski kontakt jer smijem se kladiti da mozemo svakoj zemlji naci neku zamjerku :roll:

I, naravno, isclaniti se i iz UN-a po mogucnosti :oops: I UN nas je naguzio :oops:
Ja takodje ne vidim niti jedan da se bilo kome imputira .A sad procitaj Kicky -jev tekst upucen meni .
Kocky , citat : " Ja nisam iz tzv Zapadnog Mostara, jer takva konstrukcija ne postoji, ja sam Mostarac iz MOSTARA... Ono što se dogodilo u Srebrenici nije se dogodilo tebi, dogodilo se prvenstveno ljudima koji su pobijeni i kojima su pobijeni, zato nemoj biti patetičan i sad od sebe stvarai sliku žrtve. Srebrenica se dogodila tebi isto ko što se dogodila meni, jer meni nije razlog da ne žalim za Srebrenicom, zato što su tamo pobijeni Bošnjaci, niti ću žaliti za Vukovarom iz razloga što su pobijeni samo ili većim dijelom Hrvati. To je razlika između tebe i mene. Ja žalim i žrtve Dretelja, Stoca i Mostara, i to čak više naglašavam jer su te ljude mučili možda moje komšije, ali žalim i za Bugojnom i za Grabovicom, za razliku od tebe...

Super nema sta .Ako se srebrenica nije dogodila jednom bosanskom muslimanu kome je onda .Kinezu ili Japancu.Da bi ja bio zrtva genocida trebao sam biti u rukama Skorpiona .Jevrejsko dijete koje se sakrilo ispod stepenica i prezivjelo holokaust nije zrtva .Ono je samo pateticno i od sebe stvara sliku zrtve .Ma krasno .Ja koji sam koji sam bio zatvoren i protjeran 10 000 km od svoje kuce nisam zrtva .Jer nisam iz Srebrenice i nisam ubijen .Nego sam patetitcan .I stvaram laznu sliku .I on je zalostan zbog svih zrtava a ja plesem oko vatre i pjevam na spomen tudjih zrtava.Ma jasta .BosanaC , dovoljno si pametan da me ne trebas ubjedjivati u dobronamjernost Evrope kada je u pitanju Bosna i onaj njen vecinski dio stanovnistva.Znas , znam da znas , koja je kurdela i fuksa bila .
kicky

Post by kicky »

Ne imponiraj si. Ti nisi Jevrejsko dijete ispod stepenica, niti si Srebrenička majka. Ti si Jevrejssko dijete vidio u Schindlerovoj listi, isto ko i ja, a Srebreničku tragediju si vidio na tv-u isto ko i ja. Slažem se s Bosance, ako su nam krivi i Europa i UN, najbolje da se iščlanimo iz svega, vođeni tvojom analogijom. Za genocid je kriv zna se tko, Međunarodni sud je priznao genocid u Srebrenici, za to što nije priznao genocid nad državom ne snosi odgovornost samo svijet, nego i naš aljkavi advokatski tim, kao i činjenica da je dokazat genocid drugoj državi, makar i očit, u pravnom smislu - sizifov posao. Nemojmo prepojednostavljati stvari. I još nešto: argumenti koje iznose YesNo i ostali su istovjetni argumentima kontra EU- a koje iznosi Tomislav Nikolić i Ivić Pašalić, samo naravnon sa malo zamjenjenim ulogama. I samo za kraj, jer su mi dopizdili dijasporci koji su najveće patriote koje ova zemlja rodila. Slušaj. Volim BiH više nego ti trista hiljada puta, jer znam da ću se u nju vratiit, iako znam da mi neće ponudit ništa, da ću vjerojatno dugo životarit sa svojom profesijom, ali ću se vratit u jebeni Mostar, i srce će mi zaigrat kad odem u Sarajevo, i kad pređem granicu kraj Gradiške reći ću da sam kući, makar se trobojka vijorila na svakom jebenom koraku, ti se nećeš vratiti jer nisi mahnit. Ali si se našo pričat o Europi, iz svog zapadnjačkog doma, našo si mi njekati pravo da žalim za onim što se deslio u Bosni, našo si me etiketirati kao Utsašu iz Zapadnog Mostara koji je sretan jer nisu gađali Šibenik i Imotski. Niko mi nema pravo oduzet moju osobnu volju i želju da volim ovu zemlju i žalim Srebrenicu, niko mi nema pravo oduzet to pravo jer sam Hrvat iz Zapadnog Mostara, niko, a pogotovo neko ko sa sigurne udaljenosti misli da je vidio sve i doživio sve. E vala nisi. Nisi živio u ovoj zemlji zadnjih deset godina da znaš kakvo je ovdje stanje, s kakvom se bagrom borimo. I nemaš pravo pjluvat po Zapadu i Europu, jer dok sjediš u svom zapadanjačkom domu, mi sjedimo u svojim avlijetinama i sanjamo Zapad zadnjih deset godina, i sanjamo da ćemo makar deklarativno postat dio te jebene EU, a ti nas se molim te okani i pusti nas da uživamo u svom snu, dok ti uživaš u svojoj realnosti...
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

Znas Kicky da sam i ja iz tzv zapadnog Mostara i danas da zivim u Zagrebu mozda , kazem mozda ali ne sigurno , bih i ja razmisljao na ovakav nacin .Niti je holandski bataljon pustio cetnike u Siroki Brijeg kao sto ih je pustio u srebrenicu niti su grcki dobrovoljci pucali po Sibeniku i Imotskom .
To sto ti mislis da nema ljudskosti a da se patnju shvata samo ako se istu osjeti na vlastitoj kozi, ne baca lijepo svjetlo na tvoja promisljanja kolega.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Yes & No wrote: Super nema sta .Ako se srebrenica nije dogodila jednom bosanskom muslimanu kome je onda .Kinezu ili Japancu.Da bi ja bio zrtva genocida trebao sam biti u rukama Skorpiona .Jevrejsko dijete koje se sakrilo ispod stepenica i prezivjelo holokaust nije zrtva .Ono je samo pateticno i od sebe stvara sliku zrtve .Ma krasno .Ja koji sam koji sam bio zatvoren i protjeran 10 000 km od svoje kuce nisam zrtva .Jer nisam iz Srebrenice i nisam ubijen .Nego sam patetitcan .I stvaram laznu sliku .I on je zalostan zbog svih zrtava a ja plesem oko vatre i pjevam na spomen tudjih zrtava.Ma jasta .BosanaC , dovoljno si pametan da me ne trebas ubjedjivati u dobronamjernost Evrope kada je u pitanju Bosna i onaj njen vecinski dio stanovnistva.Znas , znam da znas , koja je kurdela i fuksa bila .
Jarane, vodjeni istom tom logikom cetnici poklase ljude u Zvorniku, Visegradu, Bratuncu, a na kraju i u Srebrenici. Zasto? Zato sto su smatrali da ono sto su Turci uradili jednom Srbinu prije 400 godina uradili su svakom Srbinu koji ce ikada biti rodjen (ista stvar je i sa Kosovom).

Mene je HVO ranio '93. i sta trebam sada? Mrziti svakoga ko se deklarise kao Hrvat? Sorry drug ali ne mogu. Jbg, nisam tako naucen. Hvala Bogu nisam bio u Srebrenici '95. a nisam bio ni na Kosovu 1389. a da mi se svi zlocini gade gade mi se.

U krajnjem slucaju: Njemci su u Drugom svjetskom ratu pobili pola moje familije. Nagradno pitanje: mrzim li Njemce i Njemacku? :? Jok. Izjednacavam li zrtvu i agresora: jok (koliko god bi neki voljeli dokazati da je suprotno). Svjestan sam vrlo dobro ko je napao BiH, koji su interesi Evrope u toj istoj BiH, svjestan sam i ko je dijelio BiH, na zalost... Ali mi to ne daje za pravo da mrzim kicky-ja, Marka, Tomislava...

Sto bi Balasevic rekao na koncertu u Sava centru, prije nego ce pobjeci iz Srbije (parafraziram), a opet citira savjet svoga djeda: "Nemoj sine nikada mrziti narode. Mrzi jednog po jednog, pa dokle stignes..."
luciferino

Post by luciferino »

Kada ćemo u EU?
Po svoj prilici, nikad, a možda ni tad. :oops:
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

A kojicemo k... ovakvi u europu. Da se brukamo i potvrdjujemo ono glupi Bosanac iz viceva. No sve je manje i Bosanaca pa i to nam nije problem. Europa bi samo imala problema sa nama. Mi se nemozemo dogovorit oko 100 metara puta kamoli o necem drugom. Sinoc bi Otvoreni parlament i politicari tek prije 15 dana zadali sebi zadatak da u roku 18 mjeseci naprave plan u vezi strategije nezaposlenosti u bih. Uzimajuci u vidu da su pola godine potrosili da bi se odlucili za ovakav plan nije ni cudo da tonemo. I to sve dublje i dublje. Jos uvjeravaju kako se sve vise otvara novih radnih mjesta a sve vise raste broj nezaposlenih. ????? lud-zbunjenog. I kad zapne vele jebi ga takva situacija. E ovakva situacija je odlicna za kriminal i NACI majmune koji nesilaze sa vlasti. Narod glaso ono sto narod hoce. Tako da mi je suplja prica KAD CE MO U EU. Narod hoce torove i to je i dobio.
basta sljezove boje

Yes & No uporno zastupa tezu da je EU "zrtvovala" BiH jer je u njoj vecinsko stanovnistvo islamske vjeroispovjesti. Teorija mu pada u vodu vec na Kosovu gdje je stanovnistvo jos vecim procentom muslimansko i gdje je reakcija bila promptna. Moja teorija da iza svega treba traziti najbanalniji materijalni interes nije jos omanula. Zasto su Nijemci u Afganistanu, a Amerikanci u Iraku, kad svako malo pogine vojnik? Koje resurse ima BiH i kakav strateski znacaj? MZ je reagirala tek kad je krenuo val izbjeglica i kad su u medijima osvanule slike konc-logora. "Ogromna humanitarna pomoc" koja je dosla u BiH je otisla najvecim dijelom na plate stranih diplomata koji su pokazali slabe rezultate. Westendorp je svojevremeno imao 5 puta vecu placu mjesecno od Aznara, a odgovornost im je neusporediva. Zemlja nam je puna sinekuraca koji koriste priliku sto se Dodik, Silajdzic i Covic "ne mogu dogovoriti", pa naplacuju sto ih "prevode" ... zedne preko vode
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Preko 100 zakona... preko 800 statistiških pokazatelja.... mali milon nekih regulativa ... desetine agencija... i institucija.... treba usvojiti, osnovati.... da bi mi kao konkurisali za EU... i sam ulazak...
Sa nepismenim nacionalistima, lopovima, mafijašima, fašistima i jaranima u isto vrijeme na vlasti... ma za ko zna koliko.... nema šanse... jer otjerali su toliko mladih i obrazovanih ljudi, nisu privukli dijasporu da se ubrzano vraća i ulaže novac u svoje gradove i sela.... a mi sve to gledamo sa strane i kao cul smo....., a ne znamo gdje smo više šuplji.... pa jel znate da se Mađarska žali na dimljak u Kaknju... il da Sarajevo ugrožava cijeli crnomorki sliv...... zbog kolektora..... ili Elektrobosna u Jajicu.... ili ili ...., a kao mi bi u Europu sa 28% nepismenih.....
Živili....
_BosanaC

Post by _BosanaC »

uvjek dobar gost wrote:Preko 100 zakona... preko 800 statistiških pokazatelja.... mali milon nekih regulativa ... desetine agencija... i institucija.... treba usvojiti, osnovati.... da bi mi kao konkurisali za EU... i sam ulazak...
Sa nepismenim nacionalistima, lopovima, mafijašima, fašistima i jaranima u isto vrijeme na vlasti... ma za ko zna koliko.... nema šanse... jer otjerali su toliko mladih i obrazovanih ljudi, nisu privukli dijasporu da se ubrzano vraća i ulaže novac u svoje gradove i sela.... a mi sve to gledamo sa strane i kao cul smo....., a ne znamo gdje smo više šuplji.... pa jel znate da se Mađarska žali na dimljak u Kaknju... il da Sarajevo ugrožava cijeli crnomorki sliv...... zbog kolektora..... ili Elektrobosna u Jajicu.... ili ili ...., a kao mi bi u Europu sa 28% nepismenih.....
Živili....
Jebo ga ti pa mora i Evropi neko popraviti procenat nepismenih :oops: :D
basta sljezove boje

@uvjek dobar gost

zalili su se i Austrijanci zbog Temelina, ceske atomske centrale model Cernobil, i prijetili da Ceska nece u EU dok ne zatvore Temelin, pa eno Temelin punom parom i dalje radi, a i Ceska u EU. Zalili su se Nijemci sto Poljska ne vraca imovinu protjeranim Nijemcima, pa opet udje u EU. Nepismeni su najmanji problem, sto su nepismeniji to je veca sansa da ne znaju svoja prava i da se nece zaliti kad ih z*. Problem je sto nemamo bas nesto da ponudimo, nafte nismo nikad imali, drvo pokupila Austrija, a cumur Jugoslavija, Tito pobio sve medzede ...
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

, a mi u saradnji sa privatnim sektormo zaprljasmo skoro svu vodu i prirodu....
Post Reply