Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ramzess Veliki wrote: ↑25/04/2024 10:20
Nisam jos zajahao, dok me prodje strah...
Uffff, Ljuta mašina. Baš. Čestitam od srca. Da se sit navozas i da nikad ne moradnes panicno kocinicu pritisnuti niti panicno skretati.
Cuj strah???
Cim prvih 20 stepeni, zajahati i gas do daske na auto putu.
Nema labavo. Odmah u vatru.
Ramzess Veliki wrote: ↑25/04/2024 10:20
Nisam jos zajahao, dok me prodje strah...
Uffff, Ljuta mašina. Baš. Čestitam od srca. Da se sit navozas i da nikad ne moradnes panicno kocinicu pritisnuti niti panicno skretati.
Cuj strah???
Cim prvih 20 stepeni, zajahati i gas do daske na auto putu.
Nema labavo. Odmah u vatru.
Hvala
Ma nece bit problema. Vozio sam tezi sportturer koji je od opreme imao plovak u rezervoaru, sto mi je bila zelja jer sam na prethodnom morao muckati rezervoar da vidim da li mogu dobacit do pumpe.
Ovaj vice kad ti se smanji pritisak u gumi.
Ramzess Veliki wrote: ↑25/04/2024 12:14
Hvala
Ma nece bit problema. Vozio sam tezi sportturer koji je od opreme imao plovak u rezervoaru, sto mi je bila zelja jer sam na prethodnom morao muckati rezervoar da vidim da li mogu dobacit do pumpe.
Kod mene isto nema plovak. Gledao sam kako da ga nekako naknadno ugradim, ali imam dva rezervoara(jedan normalni a jedan ispod sjedista) tako da nema sanse da nesto normalno. Ali sam se ustelio sa kilometrazom pa znam kad treba na pumpu.
Nema nikakve potrebe za mućkanjem rezervoara, pa i najstariji motori imaju rezervu, osim ako nisi lud stalno da voziš sa otvorenom rezervom, onda i treba da ga guraš, jednom inećeš više nikad...
DaysleepeR wrote: ↑25/04/2024 14:31
Nema nikakve potrebe za mućkanjem rezervoara, pa i najstariji motori imaju rezervu, osim ako nisi lud stalno da voziš sa otvorenom rezervom, onda i treba da ga guraš, jednom inećeš više nikad...
Jesam ... i nikad vise.
Upali mi se rezerva kad sam prosao pumpu na autoputu za Rijeku, i ne dobacim do sljedece pumpe. Isao pjese do telefona po cicvaru, u koznom kombinezonu da nazovem putnu sluzbu. HAK mi naplatio pet litara k'o da su zlato sipali.
Ramzess Veliki wrote: ↑25/04/2024 12:14
Hvala
Kod mene isto nema plovak. Gledao sam kako da ga nekako naknadno ugradim, ali imam dva rezervoara(jedan normalni a jedan ispod sjedista) tako da nema sanse da nesto normalno. Ali sam se ustelio sa kilometrazom pa znam kad treba na pumpu.
Stavis limeni kanister k'o na onim svabskim BMWjima.
Ramzess Veliki wrote: ↑30/04/2024 10:55
Nego da vas pitam ... treba mi crna sportska kozna jakna sa protektorima, gdje bih mogao naci, novu ili polovnu?
Nedavno sam isao kupit pojas u Prox na Otoci, kod bazena, imaju solidne opreme za ok cijene. Najvise acerbis. Mozda nekom bude koristilo
Webshop kacige.ba
Ramzess Veliki wrote: ↑30/04/2024 10:55
Nego da vas pitam ... treba mi crna sportska kozna jakna sa protektorima, gdje bih mogao naci, novu ili polovnu?
Uzeo sam tekstilno dvodijelno odijelo i zazalio, otisao na tehnicki, sisao sa motora mokar ... sta reko kad bude 35 40 stepeni, istopit cu se ko sladoled.
Zato trazim kozno sve.
Ramzess Veliki wrote: ↑01/05/2024 21:09
Uzeo sam tekstilno dvodijelno odijelo i zazalio, otisao na tehnicki, sisao sa motora mokar ... sta reko kad bude 35 40 stepeni, istopit cu se ko sladoled.
Zato trazim kozno sve.
Te stvari(teksitil) obavezno traziti sa "ventilacijskim" rajfeslusima, bas zbog toga. Ova jedna kozna jakna koju imam, isto tako ima 4 ta rajfeslusa. Ogromna je razlika kad otvoris te "promahare"(kako ih ja zovem od milja).
Ili kupovati one ljetne samoventilirajuce jakne.
Ja sebi tražim Rev'it Eclipse 2 za ljeta.. Koliko sam vidio po recenzijama to je to što se tiče prozračnosti, a da je sa zaštitom kompletnom.
Idem za mjesec u Beč, pa se nadam tamo uzeti.. Vidio sam da ima u Beogradu, ali napucali im cijene ko da je od suhog zlata..