Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Podforum za motocikliste...
Post Reply
B6Redhell

#1376 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by B6Redhell »

:thumbup: Tačno tako.
Ja sam u srednjim godinama. Sa finim radnim stazom i naravno lošijom kičmom. :D. Tako da Naked. Enduro i meni pašu. Nisam
Neki ljubitelj klasicnih kruzera
Abd nekad. Dukati streetfighter v4. Ovaj noviji. Znaci vrh. Ali i cijene su im katastrofa. :run: Tako da valja čekati..
zdruzdjo

#1377 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by zdruzdjo »

Ono sto me uvijek bio strah kod "R" motora sam upravo JA. Samokontrola kad vozis nesto sto moze za cas naheklati na 200 ili vise je nego vazna. Moram priznati da volim adrenalin. Malo vise od adrenalina volim svoju guzicu.
Ono sto sam u srcu, je rock-er. Tako da cruiser je bio uvijek tu u srcu. A jos kad terminator furao na harley-ju furajuci ispred T1000, nije bilo sumnje sta cu jednog dana jahati😁. Uspravno sjedenje, kožna jakna, vjetar polako šiba, zvuk V mašine kao helikopter i to je to. Nikakve bijesne brzine.
Naravno harley bi bio "ono" nesto, ali ima puno stvari koje me tjeraju od njega kod nas na balkanu. Servisiranje, cijene .....
Sad sam zadovoljen Yamaha Virago 535 koja ima taman toliko da mogu voziti nekih 140-ak bez da mi je neudobno.
Image

A neka moja želja je yamaha V-Max
Image
EFD22
Grijem se na: trenje.
Vozim: a i samo vozim.

#1378 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by EFD22 »

Meni su nakedi jako lijepi.

Na cruisere i choppere nisam nikad ni obraćao pažnju dok ljetos prijatelj iz Amerike ne doveze Hondu Fury metalik plavu iz 2021. Sunce ti jebem jest lijepa, i predobro zvuči. Znači motor za laganini uz obalu sa sunčanim na glavi i maramom oko vrata :mrgreen:

Ovakva:

1312 ccm V-twin
zdruzdjo

#1379 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?

Post by zdruzdjo »

I tako.....
Za kraj sezone(ma moze se voziti jos sporadicno po kad-kad) malo da se ponovim za sljedecu sezonu.

Kaciga SMK(po jedna meni i hanumi)
Kožna jakna Hein Gericke
Rukavice deblje za hladno vrijeme
Podkapa deblja
Kožni pojas za qurchenja kad se vozi u majici kratkih rukava

Sljedecu sezonu(vjerovatno i neke kasnije nakon toga) sam spakovan, da mi nista ne treba. Ali.....

Image

Image
Post Reply