Jel uzeo Throttle motor ?
Vozal se deda na hondi ?
Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
- Rothmans
-
#1302 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Meni nekako sav u "neredu".
Svjetlo nekako puno nisko na viljuski, sjediste je kao na motorima iz ranih 80-ih, trebao bi biti neki naked a ima preagresivne linije, razmak izmedju zadnjeg tocka i blatobrana ogroman pa dobijes neki feel da je tocak pravo mali,
Nekako mi je mjesavina stilova. Ne kazem da ga ne bih volio imati, samo mi nesto nedefinisan.
- B6Redhell
#1303 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Ma ukratko volio bi biti cafe racer i to neki moderni, a nije ni bizu, ni jednog ni drugog.. meni licno bezveze pogotovo koliko kosta..
-
-
#1305 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Ja sam od polovine aprila do sada nabio nekih 6500
A reci mi hoce li neka "mlada" sjediti na zadnjem sjedistu do mora ili je solo tura.
Ja sam morao staviti tzv "sissy bar" zbog hanume.

-
#1306 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Imamo dogovor da godinu dana nikoga ne vozim

-
#1307 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Kad sam kupio motor, kod mene je bilo:
"samo se ti vozaj",
"nisam luda da poginem s tobom",
"neka tebe, ja cu radije autom"
itd.
Prvi put kad je sjela sa mnom plakao sam od smjeha na zvukove odusevljenja koje je proizvodila iza mene.
Sada cim sam slobodan, noc prije ide pitanje:
"a gdje smo mogli sutra?",
"a kakvo li ce nam vrijeme biti?"
"koliko nam treba do xy?"....
ko dijete se radovala kupovini kozne jakne, pantola, rukavica....
Stalno mi salje na instagram neke lokacije. Naravno ja joj onda izbiflam sve ove njene citate.
Nije mi mrsko naravno, nego mi smjesno. Ima problem sa kicmom. Mislim da je zdrava, sigurno bi polagala za A bez minute dvoumljenja.
Zbog ledja sam joj i stavio "sissy bar". Sad se fino zavali i uziva.
-
#1308 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
A kod mene je apsolutno suprotna situacija. Mlada odrasla sa bajkerima, svi prijatelji bajkeri, kuma bajkerica (ima čitavu ergelu, ali živi u Rijeci pa se ne viđamo baš često), kum bajker cijeli život (isto daleko).. Njeno je bilo: motor je ozbiljna stvar, treba bar godina dok ne savladaš vožnju dovoljno dobro da možeš nekoga voziti... Problems sa kičmom imam ja, ali ne obazirem se...zdruzdjo wrote: ↑29/07/2023 16:12Kad sam kupio motor, kod mene je bilo:
"samo se ti vozaj",
"nisam luda da poginem s tobom",
"neka tebe, ja cu radije autom"
itd.
Prvi put kad je sjela sa mnom plakao sam od smjeha na zvukove odusevljenja koje je proizvodila iza mene.
Sada cim sam slobodan, noc prije ide pitanje:
"a gdje smo mogli sutra?",
"a kakvo li ce nam vrijeme biti?"
"koliko nam treba do xy?"....
ko dijete se radovala kupovini kozne jakne, pantola, rukavica....
Stalno mi salje na instagram neke lokacije. Naravno ja joj onda izbiflam sve ove njene citate.
Nije mi mrsko naravno, nego mi smjesno. Ima problem sa kicmom. Mislim da je zdrava, sigurno bi polagala za A bez minute dvoumljenja.
Zbog ledja sam joj i stavio "sissy bar". Sad se fino zavali i uziva.
Tako da trenutno soliram.
-
#1309 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Nisam jos, svaki dan sam na olxu

Biće da sam prelomio sa skutera na motor, samo sad nemam ni para dovoljno a ni vremena da položim, na terenu sam stalno. Vjerovatno cu sacekat zimu iako postajem nestrpljiv. Bice malo jeftinije a, pored motora, treba mi i love za opremu za mene i hanumu jer nemamo nista. Imam neku kacigu koja mi je ostala od skutera i malo mi je velika i dobre rukavice. Ostalo moram zbavit.
Malo mi nerealne kilometraze, motor star 15 godina a presao 25000 npr, to mi je nekako malo. A opet, ako gledam ove sa 50-60 hiljada, kontam sad ce se to pocet kvarit

- Rothmans
#1310 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Ako nisi zbavio dosad cek onda da prodje sezona, sad ionako lupaju cijene. A i polaganje je jeftinije, tj. budu proljetne akcije.Throttle wrote: ↑02/08/2023 08:49Nisam jos, svaki dan sam na olxu![]()
Biće da sam prelomio sa skutera na motor, samo sad nemam ni para dovoljno a ni vremena da položim, na terenu sam stalno. Vjerovatno cu sacekat zimu iako postajem nestrpljiv. Bice malo jeftinije a, pored motora, treba mi i love za opremu za mene i hanumu jer nemamo nista. Imam neku kacigu koja mi je ostala od skutera i malo mi je velika i dobre rukavice. Ostalo moram zbavit.
Malo mi nerealne kilometraze, motor star 15 godina a presao 25000 npr, to mi je nekako malo. A opet, ako gledam ove sa 50-60 hiljada, kontam sad ce se to pocet kvarit![]()
-
#1311 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Nije mi za polaganje problem lova nego vrijeme. U Zenici 280KM +ljekarsko. Nisam upratio da to bude jeftinije zimi
A za motor svakako cekam zimu, nema svrhe kupit i vozit mjesec i parkirat

-
#1312 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Toooo lutko.
Pusti skutera za adolescente, sminkere i dilere.
U tvom slucaju magicna recenica je "sve van sezone". Osim ako nemas para ko salate, ali i sam kazes da skupljas tako da jasno je.
Kupovina motora definitivno van sezone. Sigurno ces proci jeftinije barem 20-30% jeftinije neko pred pocetak sezone. Ali obavezno prije snijega. Mora se motor i probati prije kupovine. Provozati barem 10-ak kilometara. Da vidis kako ti lezi. Nije "Jadro keks".
Polaganje, obavezno na kraju ljeta. Popusti pritisak na auto-skole tako da to mozes brzo zavrsiti. Neki dan sretnem svog instruktora. Kaze za 2 mjeseca je njegova auto skola imala oko 400 kandidata za A kategoriju. Kaze vozimo obuku kandidata za B a ispred mene ide kandidat za A na motoru.
Oprema, eh oprema. Opet van sezone. Tada je oprema baaaas osjetno jeftinija. Ove specijalizirane prodavnice opreme po BiH su bezobrazno skupe.
Virni na OMS shop ili Odisej i bice ti jasno.
Najbolje varijante(po novcanik) su: kupovina negdje napolju kad su snizenja, ili ovi kod nas sto dovlace pa prodaju (facebook shop-ovi, second hand shopovi, auto pijaca....) itd.
Neki dan sam hanumi kupio "dainese" koznu jaknu za 50 km. Odnjeo je u hemijsku cistionu i nema dalje. Sebi sam isto tako kupio koznu nedavno za 50. U radnji bi bila i jedna i druga sigurno 400-500 km.
Eto, toliko. Sretno.
P.s. na facebook-u imas par grupa za prodaju motora u BiH. Baci pogled. Bude finih masina.
Last edited by zdruzdjo on 01/10/2023 22:05, edited 1 time in total.
-
#1313 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Pa za motor stedim jer mi se ne uvaljuje u neke kredite ili bilo sta za nesto sto mi je prvenstveno kao cejf a ne stvarna potreba. A trenutno sam u poziciji da mogu 7-8 hiljada ustekat sa strane za to. Smijesna prica, 2013te zamalo kupim motor, upoznam zenu, ozenim se i padne sve u drugi plan. Stan, auto, renoviranje, dosla djeca. I sad jos bolje ispalo jer imam podrsku zene da to kupim, i ona bi da malo obidjemo po Balkanu atraktivnija mjesta motorom
Za opremu sam vec gledao po olxu, moze se naci pristojna, kacige po par stoja nove a ostalo moze i koristeno, ne smeta mi, za pocetak.

Za opremu sam vec gledao po olxu, moze se naci pristojna, kacige po par stoja nove a ostalo moze i koristeno, ne smeta mi, za pocetak.
-
#1314 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Ah pa.mozes pristojan motor kupiti za te pare. Naravno ne neki bijesni high-end adventure tipa GS ili slicno.Throttle wrote: ↑02/08/2023 10:19 Pa za motor stedim jer mi se ne uvaljuje u neke kredite ili bilo sta za nesto sto mi je prvenstveno kao cejf a ne stvarna potreba. A trenutno sam u poziciji da mogu 7-8 hiljada ustekat sa strane za to. Smijesna prica, 2013te zamalo kupim motor, upoznam zenu, ozenim se i padne sve u drugi plan. Stan, auto, renoviranje, dosla djeca. I sad jos bolje ispalo jer imam podrsku zene da to kupim, i ona bi da malo obidjemo po Balkanu atraktivnija mjesta motorom![]()
I mislim da je to dobro za pocetak pa da vidis kako ti sve to u kompletu lezi. Pa ako porastu apetiti i svidi se, moze se gibati dalje.
Bilo kako bilo.sretno. Ne cekaj puno i ne odlazi. Upoznaces neku drugu zenu pa onda.....
-
#1315 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Da ne bude da se nista ne radi

Obuka krenula, malo sad pikiram opremu. Dosao s puta, zena mi uplatila vozacki za rodjendan
Neki dan mi pobjegla AGV K3 kaciga sa olxa za dobru cijenu. U potrazi sam i za jaknom, je li neko koristio Adrenaline jakne, ima ih novih po 200tinjak KM po olxu, imaju protektore. Vjerovatno nije nivo nekih zvucnijih imena al meni ne izgledaju lose
Jos da dodje GSR600

Obuka krenula, malo sad pikiram opremu. Dosao s puta, zena mi uplatila vozacki za rodjendan

Jos da dodje GSR600

-
- Rothmans
#1317 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Throttle wrote: ↑03/09/2023 10:09 Da ne bude da se nista ne radi![]()
Obuka krenula, malo sad pikiram opremu. Dosao s puta, zena mi uplatila vozacki za rodjendanNeki dan mi pobjegla AGV K3 kaciga sa olxa za dobru cijenu. U potrazi sam i za jaknom, je li neko koristio Adrenaline jakne, ima ih novih po 200tinjak KM po olxu, imaju protektore. Vjerovatno nije nivo nekih zvucnijih imena al meni ne izgledaju lose
Jos da dodje GSR600![]()

Kolko casova ?
-
-
-
-
#1321 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Naprijed su isto nekadasnji prepravljani "street fighteri"

Meni far lezi vise od prethodnih generacija yamahe al sta ces
Cudno kad su samo sociva
- Rothmans
#1322 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Imal neko da je vozio ili vozi sportaka da napise koliko im se krecu registracije ?
-
#1323 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Meni u Zenici rekose za 600 ccm oko 500KM. Nevezano za snagu, obracunava se samo prema kubicima. Drug ima BMWa K1200r, njemu je oko 700.
-
#1324 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Nije sportski, ali meni prije mjesec za 750ccm naplatili ravno 608KM. E sada je li ovo poskupljenje od 16. septembra šta uticalo, ne znam..
Eto možda bude od pomoći...
Eto možda bude od pomoći...
-
#1325 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Ja takodjer registrujem 750ccm, mene je izaslo 430 KM (60% polisa osiguranja). Kada sam bio na 100% polise, registracija mi je bila preko 700 KM.
Registrovao sam prije poskupljenja, prosle sedmice.