upravo to. ali nacionalističkom propagandom oni nas hoće da ubjede da treba iz svog džepa da plaćam one kojima je volja da sjede na dvije stolice. i da je to u nacionalnom interesu!blue033 wrote:Nisam pročitao ovaj novi zakon, ali pretpostavljam da smo mi jedina zemlja gdje se neko može prijaviti na adresu koju želi bez ikakvog dokaza. Zanimljivo je da se ovdje samo napiše adresa u formular i građanin se prijavi, tako da se možete prijaviti na adresu benziske pumpe, možete i na adresu predsjedništva BiH ako baš imate želju, na adresu nekog političara, vjerovatno na adresu koja i ne postoji. Taj zakon je trebalo davno donijeti. Ne znam šta piše u ovom novom, ali neki normalan zakon bi trebao da ima minimum zahtjev za prijavu dokaz o vlasništvu nekretnine ili ugovor o zakupu ovjeren kod porezne uprave ( kao što je slučaj sa pravnim licima). Samim tim u državnu kasu bi se "slilo" na milione maraka od nekretnina koje se izdaju na crno.
Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
- PerverzMusharaf
#26 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
-
miki.ba
#27 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
https://www.parlament.ba/sadrzaj/zakono ... -BA&pril=bapsolut wrote:Imal gdjemiki.ba wrote:Citao sam prijedlog i nisam došao do ovog zakljucka, jer to jednostavni nigdje ne piše, no ako vecina kaže da je zakon izdajnicki onda cu i ja... gdje svi Turci tu i mali Mujo, ha jato pdf nesto nesto ? i jel neka skracena verzija ?
-
someone_
#28 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
Sa zakonom nije uredu to sto sprjecava jedinu inicijativu u posljednjih par godina da se suzbije velikosrpski faktor u BiH, tj. koaliciju Prvi Mart. Evo i dodikovim rijecima:Mirso Zaheftani wrote:Izvini matere ti, ali sta si ti sad odgovorio? Mislis, je l' to bilo pitanje ili si izabrao ofrlje sta ces odgovorit?Skijaš wrote:MUP manjeg entiteta je već pokazao da ne djeluje profesionalno nego kao alat u rukama velikosrba, a tu je subjektivnost tako lako dokazati da se to uspjelo i na sudu u samom manjem entitetu. Lagumdžijino rješenje to ignoriše i onaj ko kaže da se utjecaj Dodikove policije nad povratničkom populacijom mora osnažiti, ili je bolestan pa ne zna šta piše, ili je gnjida. U oba slučaja, griješi.Mirso Zaheftani wrote:Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu? Konkretno
Da ponovim: Sta nije u redu sa zakonom?
Ocigledno sa ovime se slazu SDP i SBB.
Last edited by someone_ on 24/07/2013 01:42, edited 2 times in total.
-
Mirso Zaheftani
#29 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
Ma nesomeone_ wrote:Za zakonom nije uredu to sto sprjecava jedinu inicijativu u posljednjih par godina da se suzbije velikosrpski faktor u BiH, tj. koaliciju Prvi Mart. Evo i dodikovim rijecima:Mirso Zaheftani wrote:[
Izvini matere ti, ali sta si ti sad odgovorio? Mislis, je l' to bilo pitanje ili si izabrao ofrlje sta ces odgovorit?
Koji clan, koji dio cojvece, halo.....
-
someone_
#30 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
Pogledaj klip ziv bio prije nego sto se krenes cerekat.Mirso Zaheftani wrote:Ma nesomeone_ wrote:Za zakonom nije uredu to sto sprjecava jedinu inicijativu u posljednjih par godina da se suzbije velikosrpski faktor u BiH, tj. koaliciju Prvi Mart. Evo i dodikovim rijecima:Mirso Zaheftani wrote:[
Izvini matere ti, ali sta si ti sad odgovorio? Mislis, je l' to bilo pitanje ili si izabrao ofrlje sta ces odgovorit?
Da ponovim: Sta nije u redu sa zakonom?mora da se zafrkavas, lose je sa zakonom sto sprijecava inicijativu Suljagica?
reci mi da se zafrkavas.
Koji clan, koji dio cojvece, halo.....
- It_is_a_Leclerc
#31 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
Realno, koalicija Prvi mart treba da ima primarni cilj da potiče ljude na povratak, a ne na glasački turizam i fiktivne prijave. Da se razumijemo, moju podršku imaju, ali zadnjih dana od Emira Suljagića čujem samo kako će ovim zakonom biti legaliziran genocid, a nigdje ne vidim u kojem članu to piše. Jedino što ja vidim ovdje je spriječavanje mogućnosti da se Muftija sandžački prijavi kao stanovnik Srebrenice i tamo glasa.
-
Mirso Zaheftani
#32 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
Ja pogledah , ali i dalje nikakvog odgovora nema. Steti koaliciji 1. mart? Je li to odgovor zasto Zakon ne valja? Mozes li mi potvrditi da zato zakon ne valja, ako sam te dobro shvatio?someone_ wrote:Pogledaj klip ziv bio prije nego sto se krenes cerekat.
- Skijaš
#33 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
Recimo, član 8a.Mirso Zaheftani wrote:Izvini matere ti, ali sta si ti sad odgovorio? Mislis, je l' to bilo pitanje ili si izabrao ofrlje sta ces odgovorit?Skijaš wrote:MUP manjeg entiteta je već pokazao da ne djeluje profesionalno nego kao alat u rukama velikosrba, a tu je subjektivnost tako lako dokazati da se to uspjelo i na sudu u samom manjem entitetu. Lagumdžijino rješenje to ignoriše i onaj ko kaže da se utjecaj Dodikove policije nad povratničkom populacijom mora osnažiti, ili je bolestan pa ne zna šta piše, ili je gnjida. U oba slučaja, griješi.Mirso Zaheftani wrote:Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu? Konkretno
- PerverzMusharaf
#34 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
pa svako će ti reći da onda treba tuziti policiju sudu za ljudska prava u strazburu ili na kojoj vec instanci, ima eupm, pa obdusmen, ohr i svakakvi mehanizmi, ali izbjegavati rjesenje problema kroz sabotažu zakona kakav je svuda u eu i koji je međunarodna zajednica pozdravila, čemu vodi ta strategija? šta je plan?Skijaš wrote:MUP manjeg entiteta je već pokazao da ne djeluje profesionalno nego kao alat u rukama velikosrba, a tu je subjektivnost tako lako dokazati da se to uspjelo i na sudu u samom manjem entitetu. Lagumdžijino rješenje to ignoriše i onaj ko kaže da se utjecaj Dodikove policije nad povratničkom populacijom mora osnažiti, ili je bolestan pa ne zna šta piše, ili je gnjida. U oba slučaja, griješi.Mirso Zaheftani wrote:Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu? Konkretno
-
someone_
#35 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
Stvarno sta lik ima tamo glasat. Kako su to glupe ideje. Zamisli, ne daj Boze, bude delegata iz RS-a koji su Bosnjaci, a izabrani takvim inzenjeringom. Ja se ne bi mogao u ogledalo pogledat. Bilo bi me stid od Majkicke, Pandurevicke i Slavuja.It_is_a_Leclerc wrote:Realno, koalicija Prvi mart treba da ima primarni cilj da potiče ljude na povratak, a ne na glasački turizam i fiktivne prijave. Da se razumijemo, moju podršku imaju, ali zadnjih dana od Emira Suljagića čujem samo kako će ovim zakonom biti legaliziran genocid, a nigdje ne vidim u kojem članu to piše. Jedino što ja vidim ovdje je spriječavanje mogućnosti da se Muftija sandžački prijavi kao stanovnik Srebrenice i tamo glasa.
-
someone_
#36 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
Da potvrdjujem ti. Zakon ne valja zato sto sprjecava aktivnosti koalicije Prvi Mart i tako steti interisma Bosnjaka. Evo jos jednom: zakon ne valja zato sto sprjecava aktivnosti koalicije Prvi Mart i tako steti interisma Bosnjaka. I opet: zakon ne valja zato sto sprjecava aktivnosti koalicije Prvi Mart i tako steti interisma Bosnjaka.Mirso Zaheftani wrote:Ja pogledah , ali i dalje nikakvog odgovora nema. Steti koaliciji 1. mart? Je li to odgovor zasto Zakon ne valja? Mozes li mi potvrditi da zato zakon ne valja, ako sam te dobro shvatio?someone_ wrote:Pogledaj klip ziv bio prije nego sto se krenes cerekat.
- Skijaš
#37 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
I tražiti ukidanje embarga.PerverzMusharaf wrote:pa svako će ti reći da onda treba tuziti policiju sudu za ljudska prava u strazburuSkijaš wrote:MUP manjeg entiteta je već pokazao da ne djeluje profesionalno nego kao alat u rukama velikosrba, a tu je subjektivnost tako lako dokazati da se to uspjelo i na sudu u samom manjem entitetu. Lagumdžijino rješenje to ignoriše i onaj ko kaže da se utjecaj Dodikove policije nad povratničkom populacijom mora osnažiti, ili je bolestan pa ne zna šta piše, ili je gnjida. U oba slučaja, griješi.Mirso Zaheftani wrote:Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu? Konkretno
- apsolut
#38 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
hvala miki...
dosao sam do pola, ali koliko vidim moje misljenje..
do 2000 i neke godine morao si podnjeti zahtjev za povratak imovine itd. ?
znaci da bilo ko moze nekog drugo istjerat cini mi se kao glupa prica..
Ali se svodi da onaj ko zivi u njemackoj i americi proteklih 5 i vise godina nie pravni gradjanin (ne moze glasati) ?
Da ako zivis u tuzli prijavis se u tuzli.. i tamo si i njima placas poreze itd...
a imat kucu tamo a prijava ovde a zivit tamo itd pada u vodu...
ne kontam kakve onda proteste, lose stvari, srebrenica se spominje i druge gluposti...
dosao sam do pola, ali koliko vidim moje misljenje..
do 2000 i neke godine morao si podnjeti zahtjev za povratak imovine itd. ?
znaci da bilo ko moze nekog drugo istjerat cini mi se kao glupa prica..
Ali se svodi da onaj ko zivi u njemackoj i americi proteklih 5 i vise godina nie pravni gradjanin (ne moze glasati) ?
Da ako zivis u tuzli prijavis se u tuzli.. i tamo si i njima placas poreze itd...
a imat kucu tamo a prijava ovde a zivit tamo itd pada u vodu...
ne kontam kakve onda proteste, lose stvari, srebrenica se spominje i druge gluposti...
Code: Select all
Kad dodjes u austriju,imas recimo par dana da se prijavis bez problema, jedini uslov je da u tom stanu nema vec 10 ljudi koji stanuju (nemas normalne uslove), a isao sam kao turista vise puta, na 2-3mjeseca i jednom sam zaustavljen od strane policije, i sreca pa sam se prijavio par dana ranije a nisam radio na crno il bilo sta, turista... - ljudi provjerili za 5minuta sve bilo gotovo cak se mi se policajci izvinuli.... - sad bi ja trebao procitat trenutni zakon da vidim rupe u njemu, jer meni ovo djeluje nesto normalno i ispravno.- It_is_a_Leclerc
#39 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
Bošnjačkih delegata iz RS-a je i dosad bilo u državnim institucijama, sve dok se ista ova SDA i isti ovaj SDP nisu dosjetili taktike da se maksimalno izdijele pred izbore.someone_ wrote:Stvarno sta lik ima tamo glasat. Kako su to glupe ideje. Zamisli, ne daj Boze, bude delegata iz RS-a koji su Bosnjaci, a izabrani takvim inzenjeringom. Ja se ne bi mogao u ogledalo pogledat. Bilo bi me stid od Majkicke, Pandurevicke i Slavuja.It_is_a_Leclerc wrote:Realno, koalicija Prvi mart treba da ima primarni cilj da potiče ljude na povratak, a ne na glasački turizam i fiktivne prijave. Da se razumijemo, moju podršku imaju, ali zadnjih dana od Emira Suljagića čujem samo kako će ovim zakonom biti legaliziran genocid, a nigdje ne vidim u kojem članu to piše. Jedino što ja vidim ovdje je spriječavanje mogućnosti da se Muftija sandžački prijavi kao stanovnik Srebrenice i tamo glasa.
Bošnjaka iz RS-a treba da izaberu Bošnjaci koji tamo žive, a ne neke leteće patriote koji odu tamo, podignu tenzije, i onda 364 dana žive po Srbiji, Švedskoj, Njemačkoj, dok se pravi povratnici bore sa svakodnevnim izazovima pokušaja suživota tamo...
- PerverzMusharaf
#40 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
someone_ wrote:A sta me briga sta EU prihvata. Oni svakako stalno govore da moramo sve sami i nista ne pomazu. E dobro, ako cemo sami onda cemo ovako.PerverzMusharaf wrote:jasno, al mislim da eu ne prihvata takav argument.someone_ wrote:
Da bi ukinuli RS.
misliš da će se tako ukinuti rs a ne bih?
-
de balzac
#41 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
Što si ti nervozan...someone_ wrote:
Da potvrdjujem ti. Zakon ne valja zato sto sprjecava aktivnosti koalicije Prvi Mart i tako steti interisma Bosnjaka. Evo jos jednom: zakon ne valja zato sto sprjecava aktivnosti koalicije Prvi Mart i tako steti interisma Bosnjaka. I opet: zakon ne valja zato sto sprjecava aktivnosti koalicije Prvi Mart i tako steti interisma Bosnjaka.
-
Mirso Zaheftani
#42 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
Korektno.someone_ wrote:Evo jos jednom: zakon ne valja zato sto sprjecava aktivnosti koalicije Prvi Mart i tako steti interisma Bosnjaka. I opet: zakon ne valja zato sto sprjecava aktivnosti koalicije Prvi Mart i tako steti interisma Bosnjaka.
-
Mirso Zaheftani
#43 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
Sta mu fali?Skijaš wrote: Recimo, član 8a.
Slazes li se sa odgovorom ovog kolege zasto zakon ne valja?
-
someone_
#44 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
Ma jok. Nego svi nesto zbunjeni, nejasno im, naivni, ne cuju dobro, ne razumiju... Pa reko da budem sto konkretniji i jasniji.de balzac wrote:Što si ti nervozan...someone_ wrote:
Da potvrdjujem ti. Zakon ne valja zato sto sprjecava aktivnosti koalicije Prvi Mart i tako steti interisma Bosnjaka. Evo jos jednom: zakon ne valja zato sto sprjecava aktivnosti koalicije Prvi Mart i tako steti interisma Bosnjaka. I opet: zakon ne valja zato sto sprjecava aktivnosti koalicije Prvi Mart i tako steti interisma Bosnjaka.
E da, i ovaj klip mi nesto drag pa cu ga ovako s vremena na vrijeme postat, da se ne zametne.
-
Mirso Zaheftani
#45 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
Pa da vidimo onda vec jednom konkretno. Bas to... danas svako moze ispaliti sta hoce, nema nikakve veze ima li prica veze sa zivotom ili nema, samo ispalis i dosta je. Te stvari samo u Bosni prolaze, nigdje vise.It_is_a_Leclerc wrote:Realno, koalicija Prvi mart treba da ima primarni cilj da potiče ljude na povratak, a ne na glasački turizam i fiktivne prijave. Da se razumijemo, moju podršku imaju, ali zadnjih dana od Emira Suljagića čujem samo kako će ovim zakonom biti legaliziran genocid, a nigdje ne vidim u kojem članu to piše. Jedino što ja vidim ovdje je spriječavanje mogućnosti da se Muftija sandžački prijavi kao stanovnik Srebrenice i tamo glasa.
- Skijaš
#46 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
To što daje veća ovlaštenja alatu velikosrpskog elementa, a što MUP manjeg entiteta jeste. Da se ti ljudi u parlamentu ili u samom tom MUP-u ponašaju profesionalno, pa OK. Ali to nije slučaj. Koliko je poništenih prijava bilo za ljude koji su u Srebrenici glasali za SNSD i SDS a žive s druge strane Drine ?Mirso Zaheftani wrote:Sta mu fali?Skijaš wrote: Recimo, član 8a.
- PerverzMusharaf
#47 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
koji povratnici 18 godina nakon rata? ovo je sve samo politika. osim toga, masa potencijalnih povratnika ima žene koje ne žele da žive u mjestima njivovog bivšeg boravka. evo recimo znam čovjeka koji je iz rogatice a živi u americi. hoće u rogatici da kupi ranč i da se vrati, al džaba kad žena, sarajka, neće u rogaticu.It_is_a_Leclerc wrote:Realno, koalicija Prvi mart treba da ima primarni cilj da potiče ljude na povratak, a ne na glasački turizam i fiktivne prijave. Da se razumijemo, moju podršku imaju, ali zadnjih dana od Emira Suljagića čujem samo kako će ovim zakonom biti legaliziran genocid, a nigdje ne vidim u kojem članu to piše. Jedino što ja vidim ovdje je spriječavanje mogućnosti da se Muftija sandžački prijavi kao stanovnik Srebrenice i tamo glasa.
-
someone_
#48 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
Mislim da si dobio odgovor koji si trazi i koji si unaprijed znao. Da li jos nesto ocekujes. Imas li kakav komentar osimMirso Zaheftani wrote:Pa da vidimo onda vec jednom konkretno. Bas to... danas svako moze ispaliti sta hoce, nema nikakve veze ima li prica veze sa zivotom ili nema, samo ispalis i dosta je. Te stvari samo u Bosni prolaze, nigdje vise.It_is_a_Leclerc wrote:Realno, koalicija Prvi mart treba da ima primarni cilj da potiče ljude na povratak, a ne na glasački turizam i fiktivne prijave. Da se razumijemo, moju podršku imaju, ali zadnjih dana od Emira Suljagića čujem samo kako će ovim zakonom biti legaliziran genocid, a nigdje ne vidim u kojem članu to piše. Jedino što ja vidim ovdje je spriječavanje mogućnosti da se Muftija sandžački prijavi kao stanovnik Srebrenice i tamo glasa.
-
Svitanje
#49 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
MuaDib wrote:SDA je prevarila građane ove zemlje, jer je preko Kluba Bošnjaka povukla postupak za zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, zbog donošenja zakona po hitnom postupaku, a ne njihove sadržine.
Čekaj sa tim zakonom,moraju prvo ukinut RS pa onda....
Last edited by Svitanje on 24/07/2013 02:22, edited 1 time in total.
-
Mirso Zaheftani
#50 Re: Sta konkretno nije u redu sa Zakonom o prebivalistu?
Ima tu jos jedna stvar... sad kad je Tihic vidio priliku da i koaliciji 1. mart isisa krv na slamku, tesko ce se bit odbraniti od takvog taldzije i poznavaoca procedura. Ne bi to ni 10 Suljagica izdrzalo.