Sta kaze jedina srpska opozicija

NKVD

Post by NKVD »

Uuu... Ti si neka fina, osjetljiva osoba a tabiriš opasne teme. Šalim se, malo me je nasmijalo "ovo šta rade Lukoviću". Jel ga neko tuče, zapalili mu kuću, silovali psa? Nisu još? To je dobro. Verbalno je Pera sposoban da se zaštiti, živi svakako u svom svijetu, dovoljno je pogan a i zna šta slijedi kada napravi iskorak iz uobičajene, ponekad gotovo genijalne, kritike Srbije. Kao ono sa imenovanjem diskutanata sa B92, znaš o čemu pričam.

Elem, i ja sam se svojevremeno pitao da li je realno očekivati od Tadića da se počne baviti svojim poslom na način kako to glasači DS-a od njega očekuju. Ili ga treba potpuno bataliti pa se primaći LDP-u, koji je još neprofilisan i nejak na terenu. Međutim, kako vrijeme odmiče, Tadić se potvrđuje kao potpuno nedorastao ulozi koju neuspješno obavlja. A to je lider građanske opcije koja je za vrijeme Đinđića tako fino zamirisala. Čak i nama preko Drine. Funkcija predsjednika Srbije je manje bitna od pozicije lidera opcije od koje se očekuje da se suprostavi mraku Koštunice, Nikolića i ostalih. Srlja iz jadnog u bijedno, pokazuje zavidan nivo sposobnosti da bude ljigaviji od samog sebe i potpuno bez muda. Istina ili ne, ali njega i okruženje savršeno opisuje navodna opaska oca mu Ljube da je od Borisa jedino gluplji i nesposobniji njegov savjetnik i drugar iz razreda Krle.

Što se tiče Čede. Čuvajte ga od neprijatelja ali i od prijatelja. Ne gurajte ga previsoko i ne očekujte/očekujmo previše jer bi razočarenje moglo biti bolnije od uobičajenog. Dok ne ojača u cijeloj državi (radite li na tome?), institucijama društva pa i preko Drine, otvoreni sukob sa miškovićima i vojislavima bi mogao bit poguban. Mada, ako je to opcija, onda brate svi na ulice i divljanje. Barem ste vi u Srbiji, kao što mi nikada nismo niti ćemo biti, za takav preokret sposobni.
zlata

Post by zlata »

simi5 wrote:Za nepoznavaoce političke scene u Srbiji malo obaveštenje:

1. U Srbiji na vlasti je koalicija demokratskih partija ali LDP nije u toj koaliciji.
2. LDP u koaliciji sa još nekoliko takođe marginalnih partija je uspeo da pređe cenzus. Čeda Jovanović, nekad nacionalista, pa onda demokrata, sad je najveći pokrovitelj trgovaca drogom i mafijaša. On je lično bio pokrovitelj Zemunskog klana koji je ubio Đinđića.
3. U koaliciji sa Č.J. nema ni jedne stranke iz Sandžaka za razliku od DSS i DS koje su u koaliciji sa najjačin strankama iz Sandžaka.
4. Propaganda koju Jovanović rasipa u svojim intervjuima uvek je sračunata na to da godi ušima slušaoca.
5. BiH i Srpska kao deo BiH su u političkom fokusu Srbije na mnogo prijateljskiji način nego što to prikazuju vladini mediji u Federaciji. Odnos Srbije prema BiH je bolji nego odnos Hrvatske prema BiH.
Cekaj malko! Sandzaklije se vazda guraju ka vrhu.....bilo u Beogradu, Istanbulu, Sarajevu ili New York-u....tako da ovo nije nikakvo mjerilo srbijanske (srpske) tolerancije i milosti vis-a-vis muslimana...nego...samo sluzi kao dokaz...koliko su vrti-guzi....ambiciozni, fleksibilni, snalazljivi....sve za $$$, moc, uticaj...a jos posto im se radi o glavi...bolje je biti u koaliciji sa Cetnicima (kad su vecinom cetnici) neg sa opozicijom!
Bili su i Zidovi u SAD-u demokrate...dok republikanci nisu poceli jacati...
Jel nije ona Sandzaklijka (Srbijanka, Turkinja, Bosnjakinja, skoro zastupnik BiH na Euroviziji) Emina Jahovic i Turkcan...hodala s Miskovicevim sinom! :-)
pesak

Post by pesak »

Ma znam. I mi , posten i miroljubiv svet u Srbiji, smo talac ove pogubne nacionalisticke , ratnoprofiterske, /ne znam vise kako da nazovem/, politike. I mi smo taoci. Ne iskljucujem da ce se i s nama drugacije obracunavati ,nego samo izivljavanjem preko njihovih medija...zlikovci su sada u Srbiji, nisu vise u Bosni, Hrvatskoj i na Kosovu. Mislim da tamo vise nece ni biti. Ovde ce biti, dok ne puknu i ovde, a to nece biti uskoro. Ako ikad i bude. A dok ne puknu, nema sumnje da ce se s nama obracunavati na sve moguce nacine.
pesak

Post by pesak »

NKVD , samo da te obavestim, ako vec to ne znas, da promocija knjige Pescanika, centralne i jedine emisije koju slusa gradjanska Srbija,/gosti Pera Lukovic, sjajni Mirko Djordjevic i td/ -vidi moju web stranu, nije mogla da se odrzi danas, u Arandjelovcu, jer su u salu upale divljaci iz srpske radikalne stranke i prekinuli promociju. Mnogo Seseljevih radikala, srpskih fasista u Arandjelovcu, mnogo policije, koja nije uspela da obezbedi mir i red, sto joj je duznost.
Sto se nasilja prema neistomisljenicima tice i opasnog zivota u Srbiji,treba da vidis pozamasan spisak ljudi ubijenih od strane udbomafije, sto novinara, sto politicara, a nijedan slucaj nije resen, i krivci osudjeni. Tako da mislim da je svako ko se drzne da misli drugacije, tojest civilizovano i demokratski, zivotno ugrozen, pa i Lukovic. Tu bih te setila slucaja novinara Dejana Anastasijevica, koji je bio svedocio protiv Milosevica u Hagu, i pokusaj njegovog ubistva pre neki mesec. Ko mu je stavio dve bombe na prozor stana i do dan-danas nije nasao genijalni ministar policije, blizak drugar Kostunijev. Bas me cudi. :roll:
Samo je jedan korak od verbalnog maltretiranja do fizickog obracuna. To vi, sa one strane Drine, vrlo dobro znate. Zar ne ?

Sto se mene licno tice, jesam osetljiva... :D pa i na politiku... :D

Evo vam web strana Pescanika,centra oko kojeg se skuplja gradjanska Srbija. http://www.pescanik.net
pesak

Post by pesak »

Ne rece mi zasto sam ja to preterala nazivajuci LDPna celu sa Cedomirom kao liderom i ekipu oko njega jedinom srpskom opozicijom ? Gde je greska ? Imenuj mi jos nekog, ako ima....
NKVD

Post by NKVD »

Nema greške i nema potrebe za traženjem boljeg. Zamka je u onom "jedini", tu leži opasnost. Sigurno ti ne moram govoriti o iznimnoj važnosti širenja fronta sa koja nastupamo. To se neće desiti sa ponavljanjem i busanjem epitetom "jedini". Taj jedini onda brzo izgubi kompas, zatvori se u ljušturu samodopadljivosti i nema mogućnost komparacije pa onda i samokorekcije. Ako ti kažem da je, barem za mene, najbitnija stranka u Hrvatskoj HNS Vesne Pusić i da bi pogubno bilo da se lijevi blok ukrupni (solo SDP u Bosni, recimo - katastrofa) svatićeš zašto me "jedini" sekira. Najbitniji, najozbiljniji, najperspektivniji - to okej, ali jedini - ne valja. Ne moramo ići po primjere pogubnosti takvog razmišljanja daleko u istoriju, jel da?
Prozor

Post by Prozor »

LDP je po svemu sudeci jedina realna politicka alternativa u Srbiji, ali koliko su im sanse(i kolike ce im biti) da uopce uticu na srbijansku politiku eh to je vec drugo...
pesak

Post by pesak »

NKVD, ne vidim nijedan razlog zasto ne bih rekla istinu, bas zbog toga sto se njome mnogo manipulise. Kad kazem -jedina opozicija, skidam maglu manipulacije sa srpske politicke scene. Mnogi se lazno predstavljaju kao opozicija, a ustvari su miljenici Kostunija...to hocu da kazem- kao na pr. Seseljevi radikali.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=274916
simi5

Post by simi5 »

Vidim da je ovde čitava priča o Peščaniku iskarikirana. Za informaciju onima koje to zanima evo šta se desilo.

Peščanik već više puta širom Srbioja održava javne debate sa slobodnim ulazom. Posetioci retki, uglavnom oni koje utera zima, i nekoliko istomišljenika slatko se naslušlušaju raznig često neukusnih dosetki i svi srećni odu kući. E sad je objavljena knjiga u koju su skupljene takve dosetke iz Peščanika, i promocija je zakazana u Aranđelovcu u Domu kulture. Međutmi politički protivnici su najavili da će doći na promociju da se u debati usprotive stavovima ekipe Peščanika i njihovim gostima. Upravnik Doma kulture bio je zabrinut zbog neadekvatnih bezbednosnih mera organizatora, žalio se, organizatori nisu hteli da preuzmu ništa i otkazao im je zakup sale.

Peščanik je zakupio drugu salu, javno su pozvali sve zainteresovane da prisustvuju, uz slobodan ulaz i bez ikakvih mera bezbednosti za učesnike u sali. Kapacitet sale je oko 300 mesta. Lokalni desničari su se odazvali pozivu i ispunili salu do poslednjeg mesta a ispred je ostalo još nekoliko stotina ljudi.

Policija je obezbedila salu i učesnike od napada međutim organizatori nisu smatrali da je održavanje tribine moguće pa su je otkazali sami.

Gde je problem? U organizaciji očigledno. Svako ko je organizovao i rok koncert zna da se moraju izvršiti određene bezbednosne radnje kao što je redarska služba, oduzimanje opasnih predmeta, a kad je rizik povećan i dodatne mere bezbednosti kao besplatne ulaznice radi kontrole ulaska. To košta i organizatora je bilo baš briga da li će neki prolupani veteran baciti dve kašikare u sali.
xon_sa

Post by xon_sa »

Sto su ovoj zlati sandzaklije trn u oku :lol:
To mora da je ljubav :D
zlata

Post by zlata »

xon_sa wrote:Sto su ovoj zlati sandzaklije trn u oku :lol:
To mora da je ljubav :D
Nije ljubavi :kiss: neg im se zaista divim! :D :run: Koliko su sposobni :-)...
nosara

Post by nosara »

Prvo, pozdrav "cedistima" i ekipi oko "Pescanika".

Neizmjerno ste vrijedni svi skupa i zelim vam sve najbolje, da istrajete, jer sve sto se kod vas desava, preliva se i u BiH. To je vec svakom jasno.

A to da li ste jedini, nadam se da postoji jos neko, neka tiha vecina, koja ce u odredjenom momentu dici glas. Toliko.
ZZZlica

Post by ZZZlica »

@simi5

tebi nije dobro... desničari, kažeš... prolupani veteran može baciti baciti par kašikara... sve OK :shock:
muha_sa

Post by muha_sa »

ZZZlica wrote:@simi5

tebi nije dobro... desničari, kažeš... prolupani veteran može baciti baciti par kašikara... sve OK :shock:
otkud tamo veterani :-) Srbija nije ratovala :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

muha_sa wrote:

otkud tamo veterani :-) Srbija nije ratovala :D
Jel' to ti neku pjesmu citiras? :D :lol:
muha_sa

Post by muha_sa »

:lol:
jasta :D epsku
_BosanaC

Post by _BosanaC »

muha_sa wrote::lol:
jasta :D epsku
A secas se ti bre sta je na Kosovu bilo? :D :lol: :P
pesak

Post by pesak »

Pa nije mu dobro. Naravno. Iz aviona se vidi da mu nije dobro. Sta mislis kako je ziveti medju ljudima kojima konstantno nije dobro ? I na televizijama, na radijima, u novinama, uzivo... :shock:
Srbija je postala jedna velika ludara. Jos od Milosevica. Gde je kraj ludilu, nemam pojma. :sad:
Sto rece neki normalni covek danas na beogradskoj tv, ako nisi psihopata, spreman na sve, nisi normalan.
Ne znam ljudi sta da vam kazem, ludilo se nastavlja svakog dana sve vise i vise. Danas je Kostunijev savetnik Simic neki, izjavio da je i rat opcija...rat za Kosovo. :shock: Mislim, ko da nismo vec imali rat sa NATO pre 7 godina.
Ovde se lose pise. Sutra cu da kupim keks, dvopek, vodu , konzerve, svece i upaljace. Mrzim da cekam u redu, ako stvarno dodje do frke.
Mislim da vama nista nece faliti.
pesak

Post by pesak »

Muski su vec u frci od mobilizacije. :shock:
Prve ce da uhvate LDP-ovce. Na silu, naravno. Kao sto su hvatali mnoge - po haustorima, po podrumima, terasama....ne kazem da nije bilo dobrovoljaca.
Qwert

Post by Qwert »

pesak wrote:

Pa nije mu dobro. Naravno. Iz aviona se vidi da mu nije dobro. Sta mislis kako je ziveti medju ljudima kojima konstantno nije dobro ? I na televizijama, na radijima, u novinama, uzivo... :shock:
Srbija je postala jedna velika ludara. Jos od Milosevica. Gde je kraj ludilu, nemam pojma. :sad:
Sto rece neki normalni covek danas na beogradskoj tv, ako nisi psihopata, spreman na sve, nisi normalan.
Ne znam ljudi sta da vam kazem, ludilo se nastavlja svakog dana sve vise i vise. Danas je Kostunijev savetnik Simic neki, izjavio da je i rat opcija...rat za Kosovo. :shock: Mislim, ko da nismo vec imali rat sa NATO pre 7 godina.
Ovde se lose pise. Sutra cu da kupim keks, dvopek, vodu , konzerve, svece i upaljace. Mrzim da cekam u redu, ako stvarno dodje do frke.
Rat? Cekici i grablje su mozda nekada davno vodili rat. Ipak, danas, za rat je potrebno malo vise.
Posljednji trzaji Kostunjavog.
pesak

Post by pesak »

Qwert wrote:
pesak wrote:

Rat? Cekici i grablje su mozda nekada davno vodili rat. Ipak, danas, za rat je potrebno malo vise.
Posljednji trzaji Kostunjavog.
jel ti shvatas da oni uopste nisu normalni ljudi ?
simi5

Post by simi5 »

pesak wrote:

Zašto lažeš ljude. Niko ne pravi zalihe, ništa se zastrašujuće ne događa, čak je dinar ojačao.
goeasy

Post by goeasy »

simi5 wrote:
pesak wrote:

Zašto lažeš ljude. Niko ne pravi zalihe, ništa se zastrašujuće ne događa, čak je dinar ojačao.
Ma ona je uvek u nekom svom tripu, panicari ovde i uvek je negativna, svi njeni postovi su pesimisticni, crni i katastrofalni, pod hitno joj trba pomoc ili da promeni sredinu, prijalo bi joj, Pesak, veruj mi nista licno ali preterujes zaista, stajes na muku i gradjanima u BiH a oni su u mnogo goroj situaciji od nas i ekonomski i politicki a i bezbednosno a nisu kao ni mi ni blizu rata.
NKVD

Post by NKVD »

Kažeš dinar ojačao?! Ma, bravo, to je sigurno zbog odlučne i nesumnjivo ispravne politike maloumnog srbijanskog rukovodstva na čelu sa njihovim duhovnim, u slobodno vrijeme pedofilskim, uskoro u SMB mantijama, kolegama. Prijatelju, vrlo je malo ostalo strpljenja prema imbecilima što vladaju na ovim prostorima, kod nas ili kod vas, i ovo bi im mogli biti posljednji trzaji. Ostaje nam da vidimo koliko su spremni rizikovati. Za tvoje dobro - nadati se da će podvući rep i otići zauvijek i što prije u svoju smrdljivu prošlost. Ti gledaj da te ne povuku sa sobom.
pesak

Post by pesak »

goeasy wrote:
simi5 wrote:
pesak wrote: Pa nije mu dobro. Naravno. Iz aviona se vidi da mu nije dobro. Sta mislis kako je ziveti medju ljudima kojima konstantno nije dobro ? I na televizijama, na radijima, u novinama, uzivo... :shock:
Ma ona je uvek u nekom svom tripu, panicari ovde i uvek je negativna, svi njeni postovi su pesimisticni, crni i katastrofalni, pod hitno joj trba pomoc ili da promeni sredinu, prijalo bi joj, Pesak, veruj mi nista licno ali preterujes zaista, stajes na muku i gradjanima u BiH a oni su u mnogo goroj situaciji od nas i ekonomski i politicki a i bezbednosno a nisu kao ni mi ni blizu rata.
Ostavi ti mene na miru. Dosao si i ovde da me proganjas? Na srpskim forumima ne mogu rec da kazem od nadobudnih budala i idiota, pa me ostavi ovde na miru.
Ne mogu da verujem koji kreteni zive u Srbiji, sto rece Lukovic- ljudi sa genetskom greskom.
Ja ne lazem. JA pravim zalihu. A ti si slep i lud. :x
I pusti me da mislim sta hocu, slobodno, makar na sarajevskom forumu. :x , bez vas , odande, ubica-psihopata. :x
Post Reply