Šta je to Sarajlija/Sarajka ?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

ima li ko prevod za opurio?

OŠURIO i OPANDRČILA bilo bi mi nešto jasnije :lol:
Chopper_Horrace

Post by Chopper_Horrace »

Jimmy_The_Saint wrote:ima li ko prevod za opurio?

OŠURIO i OPANDRČILA bilo bi mi nešto jasnije :lol:
OPURIO= OPRZIO, SPRZIO tj.
To bi ti vako islo: Da li bi mi, molim te, opurio jedan CD :lol:
Jimmy_The_Saint

aaaa, to. To se u nas vikalo SPURIO :lol: :lol: :lol:

Još uvijek mislim da je opatrčila neki varijetet za opandrčila
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

Jimmy_The_Saint wrote:aaaa, to. To se u nas vikalo SPURIO :lol: :lol: :lol:

Još uvijek mislim da je opatrčila neki varijetet za opandrčila
a sta im je to opandrcila???
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

opandrciti-udariti
Jimmy_The_Saint

Salko bi radije, "opalila"....

Al' tu je to neđe :lol:
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

Jimmy_The_Saint wrote:Salko bi radije, "opalila"....

Al' tu je to neđe :lol:
pa i bih..nekako mi zvuci romanticnije....
VaneXXX

Post by VaneXXX »

Vala pasa svaka cast na temi...Ko da si mene pitao...Mozda si malo pretjerao s licnim kartama jer niko ne bira gdje ce se roditi, al svakako se slazem da bi se trebao nogirat svaki papko koji se nemoze navici ili ti privici na gradski zivot...Nemam nista protiv ljudi koji su dosli sa strane i poksavaju da se asimiliraju u drustvo....Al nemogu papaka koji bi u kalosama po asvaltu....To jednostavno ne ide skupa!!!! :-x
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Struja je u ivičnjacima a i u pješačkim stazama, sitna voda je aktuelna, Miljacka je nabahala.... ljudi nek se svi uvrijede ako treba ai ja u zadnje vrijeme oko sebe čujem "sandžački" akcenat, "istočno-bosansi", neki nasilovan "sarajevski", i sve ostalo su strani jezici, engleski, njemački, francuski, arapski......

Nekako kad prohodam nekad Ferhadijom ili bilo kojom ulicom, mogu na prste jedne ruke prebrojati ljude koje znam ili koje znam od prije rata... nekako ovi se ostali selamaju, grle i ljube, ma nema šta ne rade kad se sretnu ... valjda je to neki od običaja sela im matičnih...
Ne smetaju oni meni , ali izgleda da ja njima smetam jer su zaposlili svoje članove familija, svoju rodbinu, u mnogim firmama su prisutni klanovi kojekakvih koji su šljegli sa strane...a meni ni ne odgovaraju na poslat CV, valjda im smeta mjesto rođenja....ili šta već... ali nema odgovora....

Ko god kaže da oni svi skupa ne prosipaju svoje folove, manire, stil ponašanja,oblačenja, subkulturu i šta sve ne.... mislim da sakriva istinu pravu ili neće sebi da prizna neke stvari... jer pogledajmo oko sebe... ja vala vidim debakl urbanog načina života, vidim seoske manire koji se prosipaju u urbanoj sredini...koja pod tim agresivnim nasrtajima ... vene..

Moj jedan dobar drug mi je davno rekao..... očevi i majke ovih što su šljegli uradili su golemu stvar..doselili su u grad. samo je bedak što njihova djeca nisu uradila ništa, ...

Njih je toliko da se druže među sobom i kontaju da se ponašaju, pričaju i sve rade kako treba... odnosno da je to to...

Vrijeme je da se krene !!!
Kwaheri

Post by Kwaheri »

uvjek dobar gost wrote:Struja je u ivičnjacima a i u pješačkim stazama, sitna voda je aktuelna, Miljacka je nabahala.... ljudi nek se svi uvrijede ako treba ai ja u zadnje vrijeme oko sebe čujem "sandžački" akcenat, "istočno-bosansi", neki nasilovan "sarajevski", i sve ostalo su strani jezici, engleski, njemački, francuski, arapski......

Nekako kad prohodam nekad Ferhadijom ili bilo kojom ulicom, mogu na prste jedne ruke prebrojati ljude koje znam ili koje znam od prije rata... nekako ovi se ostali selamaju, grle i ljube, ma nema šta ne rade kad se sretnu ... valjda je to neki od običaja sela im matičnih...
Ne smetaju oni meni , ali izgleda da ja njima smetam jer su zaposlili svoje članove familija, svoju rodbinu, u mnogim firmama su prisutni klanovi kojekakvih koji su šljegli sa strane...a meni ni ne odgovaraju na poslat CV, valjda im smeta mjesto rođenja....ili šta već... ali nema odgovora....

Ko god kaže da oni svi skupa ne prosipaju svoje folove, manire, stil ponašanja,oblačenja, subkulturu i šta sve ne.... mislim da sakriva istinu pravu ili neće sebi da prizna neke stvari... jer pogledajmo oko sebe... ja vala vidim debakl urbanog načina života, vidim seoske manire koji se prosipaju u urbanoj sredini...koja pod tim agresivnim nasrtajima ... vene..

Moj jedan dobar drug mi je davno rekao..... očevi i majke ovih što su šljegli uradili su golemu stvar..doselili su u grad. samo je bedak što njihova djeca nisu uradila ništa, ...

Njih je toliko da se druže među sobom i kontaju da se ponašaju, pričaju i sve rade kako treba... odnosno da je to to...

jesi ti onaj sto mu trebaju masovna okupljanja i protesti? :roll:
uvjek dobar gost

Od nekih ljudi se neke stvari ne mogu očekivati, a meni ne treba ništa sem neke povišice od jedno dvije stoje... masovna okupljanja trebaju i tebi i svima ostalima... meni isto toliko ni manje ni više od toga....

A ja svima nudim istinu, mislim ona često boli ali je takva....

Vrijeme je da se krene !!!!
Kwaheri

Post by Kwaheri »

uvjek dobar gost wrote:Od nekih ljudi se neke stvari ne mogu očekivati, a meni ne treba ništa sem neke povišice od jedno dvije stoje... masovna okupljanja trebaju i tebi i svima ostalima... meni isto toliko ni manje ni više od toga....

Gore napisano me ne boli, cak iako je istina 8-)
Ja ne trebam nista. Ni povisicu, a ni okupljanja. :D
Ja trebam normalnu drzavu, a ako ce okupljanja "predvoditi" neko s takvim stavom... tesko ce ti to ici. Iako, ti je ne bih uskratila podrsku...ni za povisicu, ni za izjasnjavanje.. a Boga mi, ni na pravo za slobodno kretanje. Samo, sto je ocigledno, ti meni bi. Nazalost.
:roll:
idic

Post by idic »

Sarajlije su vrsta u izumiranju, skoro kao čovječija ribica. :D Posebno kritično je u starosnoj kategoriji od 20 - 40 godina, njih većina je sada rasuta po svim kontinentima i tuguju za Sarajevom ( prijeratnim ) kao i mi ovdje.
Sarajlije karakteriše lakoća u komunikaciji, specifičan humor ( šire popularizovan kroz TLN u bivšoj YU ) neki lakonski odnos prema životu i problemima i sklonost lagodnom životu, meraku i uživanju.
Sadašnji tempo života je minimizirao većinu ovih karakteristika, a u zadnje vrijeme i nije nešto popularno reći da si Sarajlija jer se automatski izlažeš kritici. Posebno me boli odnos nekih drugih gradova u BiH prema ratnom stradanju Sarajeva. :(

Oduvijek su veliki gradovi privlačili ljude iz manjih sredina i toga je uvijek bilo i bit će. U toku drugog svjetskog rata je došao veliki broj muhadžera ( izbjeglica ) iz istočne Bosne. Svaka kuća u Sarajevu je primila bar jednu porodicu i dijelila sa njima i zadnju koricu hljeba. Većina njih je ostalo u Sarajevu i asimiliralo na odgovarajući način. Nakon toga od 45 godine dolaze partizani i njihove porodice koji naseljavaju stanove i kuće protjeranih i pobijenih Jevreja i drugih, a bogami i nacionalizovanu imovinu. Pričali su mi o oficirušama koje su na vojničke čizme ili opanke oblačile bunde i gardarobu zatečenu u stanovima i kućama koje su zaposjeli. Njihova asimilacija je trajala mnogo duže, a neki se nažalost nikada nisu prilagodili.
Treći val je poslije ovog rata i tada je grad pretrpio najveće promjene, nivo primitivizma i negrađanskog ponašanja je vrlo zabrinjavajući, porast kriminala i nasilja i jedan visok nivo opšte nekulture i netolerancije. Apsolutno mi niko ne smeta ko se iole civilizovano ponaša, ali neke stvari mi užasno smetaju, konkretno : - na zelenoj površini iznesu se dekice i kafa i fino žene sjede usred parka i piju kafu na travi :?
- klupe i klackalice, tobogani, ljuljačke ne mogu preživjeti više od dvadeset dana u ispravnom stanju.
- ljudi se parkiraju pod prozor ili još bolje u haustor.
- Komšija mi u 1 sat poslije pola noći bušilicom buši nešto u stanu.
- bacanje kesa smeća kroz prozore ili povraćanje kroz prozor ( desilo se prošle godine ).

Ja razumijem da svako nosi obilježja svoje sredine i kućnog odgoja, al zar je tako teško prihvatiti drugo ako je bolje i civilizovanije, izgleda da jeste jako teško. Onda je najlakše popljuvati Sarajlije da su uskogrudi, prepotentni i ufurani, nego priznati propuste u ličnom odgoju i ponašanju. :?
uvjek dobar gost

zena wrote:
uvjek dobar gost wrote:Od nekih ljudi se neke stvari ne mogu očekivati, a meni ne treba ništa sem neke povišice od jedno dvije stoje... masovna okupljanja trebaju i tebi i svima ostalima... meni isto toliko ni manje ni više od toga....

Gore napisano me ne boli, cak iako je istina 8-)
Ja ne trebam nista. Ni povisicu, a ni okupljanja. :D
Ja trebam normalnu drzavu, a ako ce okupljanja "predvoditi" neko s takvim stavom... tesko ce ti to ici. Iako, ti je ne bih uskratila podrsku...ni za povisicu, ni za izjasnjavanje.. a Boga mi, ni na pravo za slobodno kretanje. Samo, sto je ocigledno, ti meni bi. Nazalost.
:roll:

... Ne kontam, sloboda kretanja je zagarantovana "Deytonom", što se mene tiče nisam predvodnik nikakvih "stada mada bolio bi da postoji kritična masa ljudi koja će to izvesti... ali na našu žalost izgleda da ljudi još nisu gladni dovoljno....samim tim i ti se možeš kretati slobodno, ne vidim kako ti to branim...?

Ostalih stvari što se tiče, Idic je fino rekao.... ali ko nam je kriv kad su rustikalne glave na svim odgovornim pozicijama i oko sebe okupljaju lojalne, poslušne i slične sebi.....koji produžavaju agoniju svima nama....u stvari nas ubjeđuju da je sve ok i kako je lijepo i čisto moje Sarajevo....

Ja sam za sličnu državu o kojoj većina u sebi razmišlja... i sve dok na glas ne krenemo o njoj pričati biće nam vako kako nam je.... jer ne želimo još uvijek dobro djeci svojoj ovim stavom koji sad svi imamo...

Situacija na Vrelu Bosne odslikava stanje duha ove države, takvih mjesta je more i u svim drugim gradovima BiH .... pitanje je kome to sve odgovara....?????!??!?!??

*mima*

Post by *mima* »

.
Last edited by *mima* on 01/03/2011 08:12, edited 1 time in total.
Jimmy_The_Saint

idic wrote:Sarajlije su vrsta u izumiranju, skoro kao čovječija ribica. :D Posebno kritično je u starosnoj kategoriji od 20 - 40 godina, njih većina je sada rasuta po svim kontinentima i tuguju za Sarajevom ( prijeratnim ) kao i mi ovdje.
Sarajlije karakteriše lakoća u komunikaciji, specifičan humor ( šire popularizovan kroz TLN u bivšoj YU ) neki lakonski odnos prema životu i problemima i sklonost lagodnom životu, meraku i uživanju.Sadašnji tempo života je minimizirao većinu ovih karakteristika, a u zadnje vrijeme i nije nešto popularno reći da si Sarajlija jer se automatski izlažeš kritici. Posebno me boli odnos nekih drugih gradova u BiH prema ratnom stradanju Sarajeva. :(

Oduvijek su veliki gradovi privlačili ljude iz manjih sredina i toga je uvijek bilo i bit će. U toku drugog svjetskog rata je došao veliki broj muhadžera ( izbjeglica ) iz istočne Bosne. Svaka kuća u Sarajevu je primila bar jednu porodicu i dijelila sa njima i zadnju koricu hljeba. Većina njih je ostalo u Sarajevu i asimiliralo na odgovarajući način. Nakon toga od 45 godine dolaze partizani i njihove porodice koji naseljavaju stanove i kuće protjeranih i pobijenih Jevreja i drugih, a bogami i nacionalizovanu imovinu. Pričali su mi o oficirušama koje su na vojničke čizme ili opanke oblačile bunde i gardarobu zatečenu u stanovima i kućama koje su zaposjeli. Njihova asimilacija je trajala mnogo duže, a neki se nažalost nikada nisu prilagodili.
Treći val je poslije ovog rata i tada je grad pretrpio najveće promjene, nivo primitivizma i negrađanskog ponašanja je vrlo zabrinjavajući, porast kriminala i nasilja i jedan visok nivo opšte nekulture i netolerancije. Apsolutno mi niko ne smeta ko se iole civilizovano ponaša, ali neke stvari mi užasno smetaju, konkretno : - na zelenoj površini iznesu se dekice i kafa i fino žene sjede usred parka i piju kafu na travi :? - klupe i klackalice, tobogani, ljuljačke ne mogu preživjeti više od dvadeset dana u ispravnom stanju.
- ljudi se parkiraju pod prozor ili još bolje u haustor.- Komšija mi u 1 sat poslije pola noći bušilicom buši nešto u stanu.
- bacanje kesa smeća kroz prozore ili povraćanje kroz prozor ( desilo se prošle godine ).

Ja razumijem da svako nosi obilježja svoje sredine i kućnog odgoja, al zar je tako teško prihvatiti drugo ako je bolje i civilizovanije, izgleda da jeste jako teško. Onda je najlakše popljuvati Sarajlije da su uskogrudi, prepotentni i ufurani, nego priznati propuste u ličnom odgoju i ponašanju. :?
Nekoliko potpitanja, ako žemo: zašto tvrdiš da su "najveće" promjene trećeg vala, ako su to jedine koje si SVOJIM OČIMA vidjela?

Nisam nikad vidio "kone" kako prave piknik na zelenoj površini... Osim u jednom parku u Munchenu, al' to se ne računa. No, gdje je tu ta "sarajevska opuštenost"?

Glede parkiranja, jel' samo popularni muhadžeri voze auta u ovom gradu? Ili ipak voze svi, a parking i s njim vezani problem, kakvih svugdje u svijetu ima, često mnogo većih, idu na dušu gradskoj/kantonalnoj upravi, i ustvari su simptom začetaka velegrada (kad-tad, mislim da će i to morati ovdje da zaživi)?

Hajd' zasad ovo, da ne ofiram propuste u ličnom odgoju i ponašanju :lol:
uvjek dobar gost

... Ljudi nema potrebe da se raspravljamo, bar ja tako mislim.... Evidentno je da je struktura stanovništva promijenjena, demografske promijene su evidentne... moglo bi se diskutovati o odnosu ljudi prema gradu u kom žive, jer pogledajmo izletišta, šetališta, haustore i šta sve ne... bruka prava... ne bih sad da tvrdim ko je to uradio i zašto...

Nekako be bijes uhvati kad čujem direktora GRAS-a kako priča na tečnom "sandžačkom" direktora Pionirske doline isto tako... kad uđem u opštinu da nešto riješim a ona sa šaltera se selama sa strankom i propituju se ko je gdje kako je ko... do 23. čovjeka čekaju u redu....

Ja samo hoću da kažem i ja kad bih vakav kakav sam otišao u Vankuver ja bih gledao da se uklopim da poprimim neke osobine većeg grada, ne bih ostao na nivou provincije iz koje sam šljegao... malo bi se kultivisao, promijenio neke navike, stekao neke nove itd itd... a ljudi koji su u ovoj količini tu oko nas ... uče nas svojim manirima i načinima ponašanja... pa ovoliko psovki u saobraćaju nikad nije bilo, smeća, otpada, divlje gradnje i čega sve ne... nisu oni koji su došli sve krivi, krive su vlasti koje su ih dovele sve u grad da budu glasačka mašina i pri tome ih pustile da se ponašaju kako oni misle da treba...... jer ni tim ljudima nije nimalo lako... to mi vjerujte... nisu oni kreirali svoju sudbinu, ovdje ne mislim na sandžaklije... je njima ne bih nikad dao ličnu kartu u BiH.... to je moj stav možda malo radikalan, ali ja sam ipak lokal patriota...

idic

Post by idic »

Ja sam navela stvari iz mog okruženja koje mi bodu oči i smetaju mi, ti možda imaš sreću da stanuješ u dijelu grada gdje je ostalo manje - više prijeratno stanovništvo ili imaju avlije i bašte pa njihove aktivnosti nisu tako transparentne i svima vidljive. Ostavi broj telefona pa te zovem u proljeće kad se pije kafa na meraji da i ti srkneš jedan "finđan". :lol:
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

uvjek dobar gost wrote:... Ljudi nema potrebe da se raspravljamo, bar ja tako mislim.... Evidentno je da je struktura stanovništva promijenjena, demografske promijene su evidentne... moglo bi se diskutovati o odnosu ljudi prema gradu u kom žive, jer pogledajmo izletišta, šetališta, haustore i šta sve ne... bruka prava... ne bih sad da tvrdim ko je to uradio i zašto...

Nekako be bijes uhvati kad čujem direktora GRAS-a kako priča na tečnom "sandžačkom" direktora Pionirske doline isto tako... kad uđem u opštinu da nešto riješim a ona sa šaltera se selama sa strankom i propituju se ko je gdje kako je ko... do 23. čovjeka čekaju u redu....

Ja samo hoću da kažem i ja kad bih vakav kakav sam otišao u Vankuver ja bih gledao da se uklopim da poprimim neke osobine većeg grada, ne bih ostao na nivou provincije iz koje sam šljegao... malo bi se kultivisao, promijenio neke navike, stekao neke nove itd itd... a ljudi koji su u ovoj količini tu oko nas ... uče nas svojim manirima i načinima ponašanja... pa ovoliko psovki u saobraćaju nikad nije bilo, smeća, otpada, divlje gradnje i čega sve ne... nisu oni koji su došli sve krivi, krive su vlasti koje su ih dovele sve u grad da budu glasačka mašina i pri tome ih pustile da se ponašaju kako oni misle da treba...... jer ni tim ljudima nije nimalo lako... to mi vjerujte... nisu oni kreirali svoju sudbinu, ovdje ne mislim na sandžaklije... je njima ne bih nikad dao ličnu kartu u BiH.... to je moj stav možda malo radikalan, ali ja sam ipak lokal patriota...

jel ti mislis da medju Sarajelijama nema ljudi koji drze smece ispred svojih vrata po mjesec dana. Stid ih da ih neko ne vidi kako bacaju smece u kontejner :roll:
Uvijek kriv neko sa strane. :D Nije da se nije "sljeglo" (kako mrzim ove izraze) Ali, ruku na srce, koliko ima rodjenih Sarajelija koji nikada nisu otisli u pozoriste, na koncert...
Daj Gost, barem ti nisi dijeteeeeeeeeeeee :D :roll: :-)
Nisam jednom komsiju, pravog Sarajliju vidjela kako pisa u haustoru :D :roll: :( I onda mu krivi oni ljudi sto cekaju autobus za Vogoscu :(
Last edited by mamica papucarka on 21/11/2006 14:39, edited 1 time in total.
DonDavudes

Post by DonDavudes »

problem je u tome sto se dobar dio tih "pravih" sarajlija i prijeratnog stanovnista odazvao zovu rase karadzica, uzeo puske u ruke i sa brda gadjalo "svoj" grad :x

malo mi ide na kurac to glorificiraje prijeratnog sarajeva

jedino mjerilo "pravog" sarajlije (ako je covjek glup ili dokon kao ja pa se upusta u ove rasprave) koje ja priznajem jeste : Jesi li prezivio opsadu u sarajevu?

je li bolji sarajlija koji se ispalio (mi koji smo prezivjeli dobro se sjecamo ovog termina) iz rata i iz duboke hladovine socijalne drzave palamudi o "sarajevskom" duhu ili moj (novi) komsija Avdo koji je, nakon sto je protjeran iz Focem, poslao zenu i djecu van BiH a on zaradio dva gelra na Zuci :?
meni se lahko opredjeliti
Sogan

Post by Sogan »

DonDavudes wrote:problem je u tome sto se dobar dio tih "pravih" sarajlija i prijeratnog stanovnista odazvao zovu rase karadzica, uzeo puske u ruke i sa brda gadjalo "svoj" grad :x

jedino mjerilo "pravog" sarajlije (ako je covjek glup ili dokon kao ja pa se upusta u ove rasprave) koje ja priznajem jeste : Jesi li prezivio opsadu u sarajevu?

je li bolji sarajlija koji se ispalio (mi koji smo prezivjeli dobro se sjecamo ovog termina) iz rata i iz duboke hladovine socijalne drzave palamudi o "sarajevskom" duhu ili moj (novi) komsija Avdo koji je, nakon sto je protjeran iz Focem, poslao zenu i djecu van BiH a on zaradio dva gelra na Zuci :?

:thumbup:
Reina

Post by Reina »

Sogan wrote:
DonDavudes wrote:problem je u tome sto se dobar dio tih "pravih" sarajlija i prijeratnog stanovnista odazvao zovu rase karadzica, uzeo puske u ruke i sa brda gadjalo "svoj" grad :x

evo i ja :thumbup:
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

idic wrote:Ja sam navela stvari iz mog okruženja koje mi bodu oči i smetaju mi, ti možda imaš sreću da stanuješ u dijelu grada gdje je ostalo manje - više prijeratno stanovništvo ili imaju avlije i bašte pa njihove aktivnosti nisu tako transparentne i svima vidljive. Ostavi broj telefona pa te zovem u proljeće kad se pije kafa na meraji da i ti srkneš jedan "finđan". :lol:
kod mene u neboderu,kada "komsinka" :D hoce da dodje na kafu,kod moje mame,naravno da nece nazvat na telefon i pitati sta radi,moze'l doci uopste..nego BUM pravo za steku,nit zvone,nit kucaju.."izuju"cipele ispred ulaza,onako "podvrnute"savijene pete,i ostanu zapanjeni kada vide da je zakljucano..i onda obavezno bude"A zene boze me sacuvaj?pa sto zakljucavas vrata?" :lol: :lol:
iznad mene "komsinka" :) svako jutro zalijeva balkon ,kaze cisti ga :D a to sto 25 litara vode :D svako jutro meni skvasi i zaprlja svaku stvar na balkonu koja se susi,to joj nije bitno...
a da negovorim o tome kako nece da placaju za odrzavanje stubista,kazu,"Nedam pare,ja sma na prvom spratu,ja ne koristim lift" :D
ali ko vise ima zivaca da objasnjava ,da se moraju placati razne stvari kao zajednicke prostorije,podrumi,odrzavanje haustora,lifta..
slucajnost il ne,sve nabrojano desavalo se od ljudi koji su dosli u toku ili nakon rata.
a nedaj boze da im kazes da se tako ne moze i da se malo pokusaju prilagoditi,onda bi bilo"ove Sarajlije su najgore,oni ce meni pricati....sta i kako..."

kol'ko ja mogu da pisem??mislim,mogla bih do sabaha ovako nabrajati,bukvalno :-?
:-)
black

Post by black »

Sogan wrote:

uvjek dobar gost

mamica 31 wrote:
uvjek dobar gost wrote:... Ljudi nema potrebe da se raspravljamo, bar ja tako mislim.... Evidentno je da je struktura stanovništva promijenjena, demografske promijene su evidentne... moglo bi se diskutovati o odnosu ljudi prema gradu u kom žive, jer pogledajmo izletišta, šetališta, haustore i šta sve ne... bruka prava... ne bih sad da tvrdim ko je to uradio i zašto...

jel ti mislis da medju Sarajelijama nema ljudi koji drze smece ispred svojih vrata po mjesec dana. Stid ih da ih neko ne vidi kako bacaju smece u kontejner :roll:
Uvijek kriv neko sa strane. :D Nije da se nije "sljeglo" (kako mrzim ove izraze) Ali, ruku na srce, koliko ima rodjenih Sarajelija koji nikada nisu otisli u pozoriste, na koncert...
Daj Gost, barem ti nisi dijeteeeeeeeeeeee :D :roll: :-)
Nisam jednom komsiju, pravog Sarajliju vidjela kako pisa u haustoru :D :roll: :( I onda mu krivi oni ljudi sto cekaju autobus za Vogoscu :(

.............. ja neću da se raspravljam više na ovu temu jer po meni nema smisla... nema glorificiranja ničega, ja sam u oči agresije imao 14.5 godina, te nisam zapamtio mnogo od tog perioda, znam kako je danas i da kad god odem na neko od izletišta il napolje kad odem, kad sjednem u auto, kad odem u poštu, granap, kad nedaj bože odem u bolnicu, kad... kad susretnem se rustikalnim glavama i sa nekin nenormalnim načinom ponašanja.... a ako se o tome ne smije pričati... j.ga... .........................

Ja imam potrebu da osuđujem pojave u društvu, a najezda seoske politike u svim segmentima života je baš to nešto... pojava u društvu koja je vrijedna osude......

P.S
U gore mom pređašnjem postu ja nisam bezrazložno napao nikoga, čak sam izrazio i neku dozu žaljenja nekih populacija.... jer sa istim sam u direktnom kontaktu....

Post Reply