Sta je sve potrebno za rat

SkyLimit

#26 Re: Sta je sve potrebno za rat

Post by SkyLimit »

Ako imaš Srbe, sve ostalo dođe samo od sebe.
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#27 Re: Sta je sve potrebno za rat

Post by wonkaw »

PINK FLOYD
Childhood's end

You shout in your sleep
Perhaps the price is just too steep
Is your conscience at rest if once put to the test?
You awake with a start to just the beating of your heart
Just one man beneath the sky
Just two ears, just two eyes

You set sail across the sea of long past thoughts and memories
Childhood's end
Your fantasies merge with harsh realities
And then as the sail is hoist
You find your eyes are growing moist
All the fears never voiced say you have to make your final choice

Who are you and who am I to say we know the reason why?
Some are born
Some men die beneath one infinite sky
There'll be war, there'll be peace
But everything one day will cease
All the iron turned to rust
All the proud men turned to dust
And so all things, time will mend
So this song will end
megaman4

#28 Re: Sta je sve potrebno za rat

Post by megaman4 »

sumirprimus wrote:i od koga bjezat???
ozbiljno pitam
Ko će ratovati kada za 1-2 ode još nekoliko stotinahiljada ljudi? Nije niko lud. Svako želi normalan život, pa makar ga našao i na Madagaskaru. Političari u BiH su pritisnuti uz zid, jer ne znaju koje još laži da izmišljaju da će biti bolje?

Na kraju će ostati sami sa svojim parama i autima, jer će bh. gradovi izumrijeti jer neće biti naroda. Možda tada dođu pameti?
bosan

#29 Re: Sta je sve potrebno za rat

Post by bosan »

Za rat nije potrebna ni mrznja , ni municija a bogami ni lova . Za rat je potrebna samo dobra volja :D
k1ks

#30 Re: Sta je sve potrebno za rat

Post by k1ks »

MickeyPierce wrote:ja sam spreman ... gospodin Bakir samo neka namigne ... mladost Bosne će je braniti do posljednje kapi krvi. :bih:
Sta pricas ti molim te i kakvo crno branjenje Bosne. Ko ima i ono malo mozga ima da pobjegne iz ove vukojebine. Da imalo komuniciras sa ljudima koji su bili na prvim linijama i vidis kako zive sad i sta su dobili/izgubili ne bi ostao ovdje ni u logistici. Pola kvazi muslimana se obogatilo na racun rata dok su pojedinci izgubili porodicu,imovinu sve sto su sticali godinama. Sehidske porodice i porodice boraca nemaju nikakva prava dok su pojedinci na konto rata dobili milione. Budale ginu pametni se sklanjaju,pusti mi se te djecije price...... :run:
karanana

#31 Re: Sta je sve potrebno za rat

Post by karanana »

"Za rat je potrebno dvoje."

Jedan od nasih velikana i otaca nacije. i bakira.
muzicar_iz_parka

#32 Re: Sta je sve potrebno za rat

Post by muzicar_iz_parka »

Još malo pa će samo ostati da ratuju oni koji se inače zbog starosti ne mobilišu.

U međuvremenu nijedan političar nema karizmu bivših veličina iz vremena prvih demokratskih izbora, Bakir nije toliko omiljen kao babo njegov što je bio, za predpostaviti je slično stanje među drugim narodima i narodnostima.
dudlov

#33 Re: Sta je sve potrebno za rat

Post by dudlov »

muha_sa wrote:potrebno je imat važece pasoše i puno auto beMzina
svakako :D
megaman4

#34 Re: Sta je sve potrebno za rat

Post by megaman4 »

karanana wrote:"Za rat je potrebno dvoje."

Jedan od nasih velikana i otaca nacije. i bakira.
Kad Bakir krene put trezora, bit će naroda na ulicama, a kada se bude vraćao, nigdje nikoga.
muzicar_iz_parka

#35 Re: Sta je sve potrebno za rat

Post by muzicar_iz_parka »

muha_sa wrote:potrebno je imat važece pasoše i puno auto beMzina
Kuš bolan bježati, stiće te godine dok počme rat, koji ćeš u Šveckoj ako se ćuna ne diže?

Ovaj put ćeš barem voziti nekog golfa 4 umjesto bicikla, logistika.
JedanOdBraceMorica

#36 Re: Sta je sve potrebno za rat

Post by JedanOdBraceMorica »

Ma ima i dalje budala koje bi ginule za lazne ideale, bilo i uvijek ce biti. Nije tu siromastvo bitan faktor, budale ratuju i za zemlje 10 puta siromasnije od ove
putokaz1

#37 Re: Sta je sve potrebno za rat

Post by putokaz1 »

Za rat je potrebna SAMO JEDNA STRANA
JNA napala Sarajevo-jedna strana
Njemačka napala Kraljevinu Jugoslaviju JEDAN strana
Amnerika napala Irak -jedna strana
itd
dudlov

#38 Re: Sta je sve potrebno za rat

Post by dudlov »

insomnia78

#39 Re: RE: Re: Sta je sve potrebno za rat

Post by insomnia78 »

Altsa wrote:
triconja wrote:U zadnje vrijeme sam slusao dosta nekih prica o tome da bi mogao izbiti rat. Gledajuci historijski za rat je potrebna neka mrznja a to vec imamo. Ljudi koji o ratu govore su ljudi od 40-60 godina.

Malo sam i ja razmisljao o tome i dosao sam do zakljucka da je potrebno dosta vise od mrznje da bi neko objavio nekome rat. Evo nekoliko primjera sta treba za rat: razvijena infrastruktura za koji tenk, dosta oruzja i municije, dobro razradjen plan logistike, nekakva obuka i dosta hrane za borce.

Ifrastruktura je koliko toliko dovoljna za tenkove osim na nekim planinskim mjestima gdje krave pasu pod rucnom. Dosta oruzja i municije e ovo je problem jer nema teorije da neka drzava napadne drugu sa 30 metaka po vojniku, pa nismo francuska na pocetku drugog svjetskog rata. Dosta raznih haubica i artiljerije, i dosta municije za istu bi bilo tesko nabaviti. Za logistiku je potrebno ili dobrih konja i konjskih kola ili kamiona, to bi moglo da prodje. Ovo za obuku i hranu za borce je jednostavnije npr osposobis vojnika da puca iz puske za dvije sedmice i to je to.

Moj zakljucak je da je nemoguce da neka drzava objavi rat drugoj na balkanu jer rat je skup sport a nijedna drzava nije toliko ocajna da se upusta u tako nesto.

Cekam da vidim vasa razmisljanja, nemojte nekakvog nacionalizma i mrznje. Necemo da koristimo imena drzava nego samo govorite kao napadac i onaj koji se brani.
Potrebna je jedna budala. :pliska:
Da ubije starog svata il'?
Last edited by insomnia78 on 14/02/2017 18:01, edited 1 time in total.
insomnia78

#40 Re: RE: Re: Sta je sve potrebno za rat

Post by insomnia78 »

.
Last edited by insomnia78 on 14/02/2017 18:01, edited 1 time in total.
sinuhe

#41 Re: Sta je sve potrebno za rat

Post by sinuhe »

To je ono razmisljanje ako je nekad bio rat mora da ce ga opet biti kao da ne ispadnu opet naivni kako vole reci.
insomnia78

#42 Re: RE: Re: Sta je sve potrebno za rat

Post by insomnia78 »

Dope_Man wrote:Za rat je potrebno samo da neko na vlasti bude dovoljno lud, ili vidi svoj interes u njemu. Nece on tad razmisljati ni o politici, ni o logistici, nit o tome kako pripremiti hranu i municiju, progurace nekako dok ne ostvari svoj cilj. Daleko siromasnije zemlje ratuju stalno jer se zadnji resurs daje za rat u takvoj situaciji.

Sto neko gore rece, dovoljno je samo da neka od vladajucih nacionalistickih grupa bude u realnoj opasnosti od gubitka vlasti, rado bi oni gurnuli narod u rat da se kroz ratni haos odrze na vrhu opet.

A meni licno, u slucaju da izbije rat, potrebno je samo da imam pasos i pun rezervoar goriva, a oboje je u svakom trenutku spremno. Eh da, i trebao bi mi mobitel, da citam negdje vani o desavanjima ovdje dok ispijam kafu na socijali.
Evo ovdje je sve spremno. Cekamo te. Ne znam, doduse da li cemo ti garazu odmah prvi mjesec moci obezbjediti al' bice
Acid25

#43 Re: Sta je sve potrebno za rat

Post by Acid25 »

The war never ends, it rests.
Fudo387

#44 Re: Sta je sve potrebno za rat

Post by Fudo387 »

Od onih koji otvaraju ovako jeftine troll teme, gluplji je samo onaj ko ih placa za to.
Da se ne maltretiras u nedogled, reci sefu sluzbe za koju radis da vam je idealan momenat za pokretanje kakvog sranja ili rata, Bosnjo ce u Njemacku. :D
GeeTnT

#45 Re: Sta je sve potrebno za rat

Post by GeeTnT »

Fudo387 wrote:Od onih koji otvaraju ovako jeftine troll teme, gluplji je samo onaj ko ih placa za to.
Da se ne maltretiras u nedogled, reci sefu sluzbe za koju radis da vam je idealan momenat za pokretanje kakvog sranja ili rata, Bosnjo ce u Njemacku. :D
Bosnjo na putu za njemacku ima dva problema...prvi problem je kako doci do saltera njemacke ambasade, obzirom da su ovi iz eresa zauzeli termine do jula, a drugi problem je preci granicu, jer ovi sa putovnicom hem imaju prednost kao europejci...hem ih ima toliko da imas osjecaj da su pravo ugrozeni...
Fudo387

#46 Re: Sta je sve potrebno za rat

Post by Fudo387 »

GeeTnT wrote:
Fudo387 wrote:Od onih koji otvaraju ovako jeftine troll teme, gluplji je samo onaj ko ih placa za to.
Bosnjo na putu za njemacku ima dva problema...prvi problem je kako doci do saltera njemacke ambasade, obzirom da su ovi iz eresa zauzeli termine do jula, a drugi problem je preci granicu, jer ovi sa putovnicom hem imaju prednost kao europejci...hem ih ima toliko da imas osjecaj da su pravo ugrozeni...
Nista, u redu je.
Medo-NO

#47 Re: Sta je sve potrebno za rat

Post by Medo-NO »

Nisam bio niti rodjen kada je poceo rat, ali sama cinjenica da se rijec RAT toliko spominje... Stvara strah medju svima, barem u mojoj okolini, medju nama mladjima... Ko ga zeli, da Bog da mu u kuci bio!
Acid25

#48 Re: Sta je sve potrebno za rat

Post by Acid25 »

Mirno spavaj medo... :wink:

Ima još do proljeća.
Dope_Man

#49 Re: RE: Re: Sta je sve potrebno za rat

Post by Dope_Man »

insomnia78 wrote:
Dope_Man wrote:Za rat je potrebno samo da neko na vlasti bude dovoljno lud, ili vidi svoj interes u njemu. Nece on tad razmisljati ni o politici, ni o logistici, nit o tome kako pripremiti hranu i municiju, progurace nekako dok ne ostvari svoj cilj. Daleko siromasnije zemlje ratuju stalno jer se zadnji resurs daje za rat u takvoj situaciji.

Sto neko gore rece, dovoljno je samo da neka od vladajucih nacionalistickih grupa bude u realnoj opasnosti od gubitka vlasti, rado bi oni gurnuli narod u rat da se kroz ratni haos odrze na vrhu opet.

A meni licno, u slucaju da izbije rat, potrebno je samo da imam pasos i pun rezervoar goriva, a oboje je u svakom trenutku spremno. Eh da, i trebao bi mi mobitel, da citam negdje vani o desavanjima ovdje dok ispijam kafu na socijali.
Evo ovdje je sve spremno. Cekamo te. Ne znam, doduse da li cemo ti garazu odmah prvi mjesec moci obezbjediti al' bice
Svjestan sam ja da niko ne sprema docek uz crveni tepih za nas, i u ovoj, mirnoj, situaciji i nemam namjeru ici bilo gdje, osim turisticki. Ali kada dodje do rata onda primaju ljude iz opravdanih razloga, kao sto su radili sa nama 90tih, kao sto rade danas sa Sirijcima... I neka sve vrate cim rat stane, nemam nista protiv. Ja bi samo gledao da izbjegnem sam rat jer nemam nikakvu potrebu da se tim vrhuncem ljudske gluposti bavim licno. Kome je do rata neka ratuje, ali ja bi samo gledao da se na bilo koji nacin sklonim od njega i da tekmu gledam sa tribina.
Last edited by Dope_Man on 14/02/2017 19:41, edited 1 time in total.
PM72

#50 Re: Sta je sve potrebno za rat

Post by PM72 »

Jedva sam prošli preživio i nema te sile,naroda,zemlje,vjere i imovine za koju bih opet ratovao.Bolje šišati ovce na Novom zelandu nego se ganjati po bosanskim čukama.Nek se svi poubijaju kojima je do belaja.
Post Reply