Sta gleda-slusa-cita dijaspora

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
luckylaka

#26 Re: Sta gleda-slusa-cita dijaspora

Post by luckylaka »

Hajd malo da vidim sto se gleda.Naime vidim ovih dana na skoro svim portalima se reklamira ,,bosnatv,,.Kazu najbolji BiH kanali preko interneta.Ja te kanale gledam preko jedne druge com.pa me interesuje ,je li to stvarno neka bosanska firma,sta nudi,kvalitet i ostalo oko tv kanala.Ako neko posjeduje ,,bosnatv,,-Bujrum pojasni
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#27 Re: Sta gleda-slusa-cita dijaspora

Post by Priorat »

sve ukinuo..apsolutno sve..
jedino sto mi fali je onaj dm kanal..
one poruke dole sto prolaze su mi vrh :D
detroit-mercy

#28 Re: Sta gleda-slusa-cita dijaspora

Post by detroit-mercy »

Sto se tice gledanja, tv gledam jako malo i ako gledam to je uglavnom PBS (kablovsku ne placam, koji cu rac ku kada ionako tv gledam manje od 1 sata dnevno). Domaci kanali, slucajno kada odem kod nekog naseg pa naletim nesto na tv-u. Ko neku noc bio kod Amidze kad na kanalu neki rekao bih efendica, e taj ti sve zna. Rece covjeku da ga je zena prevarila sa 5 iz komsiluka :mrgreen: . Kaze za sebe da skida a nemece :mrgreen: ne znam da li je istina. Mislim na takve gluposti gubiti vrijeme pa jos zato i placati.
Na poslu pratim Sa-x i malo novine iz regije a od Americkih pretplatnik na Fortune i Time (vazda me zakaci neka senior rate pa platim 3 godne pretplate za $19 :mrgreen: ). Kod kuce sam rijetko na internetu, mada i to ne placam (komsija ima dobar wireless signal ko da je kod mene u kuci :mrgreen: ) nego se sljepam.
Muzika, onako par ovih lokalnih stanica koje imaju odgovarajucu muziku, nasu slusam rijetko.
Knjige, nekada gutao sada jedva i da ova dva magazina sto imam pretplatu da uspijem prelistati od broja do broja :mrgreen: .
Sve u svemu, jako slabo sto se tice nasih programa i muzike, da nije ovog interneta vjerovatno bi bilo zero :mrgreen: .
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#29 Re: Sta gleda-slusa-cita dijaspora

Post by Priorat »

detroit-mercy wrote:Sto se tice gledanja, tv gledam jako malo i ako gledam to je uglavnom PBS (kablovsku ne placam, koji cu rac ku kada ionako tv gledam manje od 1 sata dnevno). Domaci kanali, slucajno kada odem kod nekog naseg pa naletim nesto na tv-u. Ko neku noc bio kod Amidze kad na kanalu neki rekao bih efendica, e taj ti sve zna. Rece covjeku da ga je zena prevarila sa 5 iz komsiluka :mrgreen: . Kaze za sebe da skida a nemece :mrgreen: ne znam da li je istina. Mislim na takve gluposti gubiti vrijeme pa jos zato i placati.
Na poslu pratim Sa-x i malo novine iz regije a od Americkih pretplatnik na Fortune i Time (vazda me zakaci neka senior rate pa platim 3 godne pretplate za $19 :mrgreen: ). Kod kuce sam rijetko na internetu, mada i to ne placam (komsija ima dobar wireless signal ko da je kod mene u kuci :mrgreen: ) nego se sljepam.
Muzika, onako par ovih lokalnih stanica koje imaju odgovarajucu muziku, nasu slusam rijetko.
Knjige, nekada gutao sada jedva i da ova dva magazina sto imam pretplatu da uspijem prelistati od broja do broja :mrgreen: .
Sve u svemu, jako slabo sto se tice nasih programa i muzike, da nije ovog interneta vjerovatno bi bilo zero :mrgreen: .
:D
sarajevsko_pivo

#30 Re: Sta gleda-slusa-cita dijaspora

Post by sarajevsko_pivo »

NTV Hayat i TV1
luckylaka

#31 Re: Sta gleda-slusa-cita dijaspora

Post by luckylaka »

Ma konkretno me interesuje ova bosnatv sta nudi,kakav je signal ,ko je gazda ...
klikerusa

#32 Re: Sta gleda-slusa-cita dijaspora

Post by klikerusa »

luckylaka wrote:Ma konkretno me interesuje ova bosnatv sta nudi,kakav je signal ,ko je gazda ...
E ovako...BosnaTV imam od maja 2010, i mogu ti reci da mi se pravo svidja. Koliko sam mogao da skontam, oni idu preko Intercom Ventures koji rade dosta Pay Per View programa za restorane,barove, itd. Ova kompanija i platforma pored bosanskih nosi koliko znam i poljske i albanske kanale (naravno ovi kanali nisu na listi sa bosanskim). Locirani su u Cikagu, a kad sam narucio risiver pricao sam sa par nasih momaka koji su izgleda bili uvezani zesce. U St Louis im je zastupnik Mensur Hatic.

Mogu ti reci da se meni svidja sta imaju. Od stalnih kanala imaju BHTV, FTV, Hayat (iz Bosne i satelitski), OBN, PinkBH, TV1, Kanton Sarajevo, Kanton Tuzla, Hema, RTCG, OTV i Top Music. Ima kanala koje dodaju i skidaju, ili nema signala (Novi Pazar, Cazin, Alfa, BATV). Kanali su i vremenski podeseni za EST. Signal je digital, a mada mi se cini da Hayat i OBN nekad posalju HD. Naravno, spojio sam risiver sa HDMI kablom, tako da to mozda ima nekakve veze. Imaju VOD koji ima dobar izbor filmova, muzike, dokumentaraca. Mada nije nista sto vec nisam skinuo sa NN.net torenta :lol:

Ima jos Balkanika TV, koja je zastupljena u St Louisu od strane Merime Zolj, ali meni nekako ne lezi da gledam vise nebosanskih nego bosanskih kanala. Cuo sam isto da ce Muhamed Begovic (sto snima za BosTel) sa jos par partnera izbaciti uskoro neku platformu, ali nemam nekih vecih detalja.
luckylaka

#33 Re: Sta gleda-slusa-cita dijaspora

Post by luckylaka »

klikerusa wrote:
luckylaka wrote:Ma konkretno me interesuje ova bosnatv sta nudi,kakav je signal ,ko je gazda ...
E ovako...BosnaTV imam od maja 2010, i mogu ti reci da mi se pravo svidja. Koliko sam mogao da skontam, oni idu preko Intercom Ventures koji rade dosta Pay Per View programa za restorane,barove, itd. Ova kompanija i platforma pored bosanskih nosi koliko znam i poljske i albanske kanale (naravno ovi kanali nisu na listi sa bosanskim). Locirani su u Cikagu, a kad sam narucio risiver pricao sam sa par nasih momaka koji su izgleda bili uvezani zesce. U St Louis im je zastupnik Mensur Hatic.

Mogu ti reci da se meni svidja sta imaju. Od stalnih kanala imaju BHTV, FTV, Hayat (iz Bosne i satelitski), OBN, PinkBH, TV1, Kanton Sarajevo, Kanton Tuzla, Hema, RTCG, OTV i Top Music. Ima kanala koje dodaju i skidaju, ili nema signala (Novi Pazar, Cazin, Alfa, BATV). Kanali su i vremenski podeseni za EST. Signal je digital, a mada mi se cini da Hayat i OBN nekad posalju HD. Naravno, spojio sam risiver sa HDMI kablom, tako da to mozda ima nekakve veze. Imaju VOD koji ima dobar izbor filmova, muzike, dokumentaraca. Mada nije nista sto vec nisam skinuo sa NN.net torenta :lol:

Ima jos Balkanika TV, koja je zastupljena u St Louisu od strane Merime Zolj, ali meni nekako ne lezi da gledam vise nebosanskih nego bosanskih kanala. Cuo sam isto da ce Muhamed Begovic (sto snima za BosTel) sa jos par partnera izbaciti uskoro neku platformu, ali nemam nekih vecih detalja.
,,klikerusa,,hvala za info to je ono sto sam trazio.Inace gledam internet kanale preko nettvplus,imaju veliki izbor tv kanala(oko 130)ali ne Hayat.Sa Muhamedom sam skoro pricao i jos radi na tome,nesto se oteglo ali valjda ce krenuti.Ipak jos jednom hvala za informacije.P.S.Znaci zadovoljna si
fanatic11

#34 Re: Sta gleda-slusa-cita dijaspora

Post by fanatic11 »

Pa slušamo narodnjake, naravno :D
Mannequin

#35 Re: Sta gleda-slusa-cita dijaspora

Post by Mannequin »

Tv programe nikako, novine negative, vijesti jedino preko neta i to Sa-x (:

:sax: :D
cucamonga

#36 Re: Sta gleda-slusa-cita dijaspora

Post by cucamonga »

DM Balkaniku BN Hayat saljem anamo one NJAke esmsove i to.

cisto da budem do kraja onako "dijasporac" i pacenik

:zzzz:
Post Reply