Šta fali "Bošnjačkom" dijelu BiH?
- JThomas
#26 Re: Šta fali "Bošnjačkom" dijelu BiH?
ne fali ništa, ali kao što i naslov kaže, to je samo dio...
- sinuhe
#27 Re: Šta fali "Bošnjačkom" dijelu BiH?
Fali skromnosti i zelje za bolje sutra.
- Neradnik
#28 Re: Šta fali "Bošnjačkom" dijelu BiH?
Ko mu kazeduh_sa_sjekirom wrote:A znaš li da mislit' i srat' nije isto?Dino Mujkić wrote:I ja ne vidim šta bi Bošnjacima falilo u toj Bošnjačkoj republici.
Realno,ovakvom BiH većina Bošnjaka nije zadovoljna,jer vide da ne mogu ništa bez RS,priznali bi Kosovo,ali ne mogu zbog RS,priznali bi Palestinu,isto ne mogu zbog RS.
A i mislim da većina Bošnjaka RS i hrvatski dio FBiH ne doživljava kao dio svoje države osim u djelovima gdje oni žive,a te priče o "genocidnoj tvorevini" se kanita,jer je ona država u državi i ona nikad neće ukinuti,Hrvati isto žele treći entitet,sad da li će ga dobiti vidićemo,ali činjenica je da je 90% Hrvata za njega i teško da će se tu nešto promjeniti.
Vugliša đesi ba?
Kad vidim ko sve danas koristi internet i naziva se gradskim celjadetom dođe mi da se katapultiram sa planete
- Neradnik
#29 Re: Šta fali "Bošnjačkom" dijelu BiH?
Neka te pod trebevićem samo se nemoj penjat na da goste ne istraumiraš.Punoglavac.duh_sa_sjekirom wrote:Jučer je na ovom forumu bio jedan takav padobranac, koji je proteste protiv smaka svijeta shvatio bukvalno i doslovno (JoseMujica wrote:što ba za ključa? Neka nek se vidi kakvih sve kloceva hoda okolo i misli sve najbolje o sebi), čak i temu (koja je srećom zaključana) posvetio tome.
Tebe kad vidim na forumu odma zapjevam onu nikome se ne ponovilo
- bingov buraz
#30 Re: Šta fali "Bošnjačkom" dijelu BiH?
Objasnio!It_is_a_Leclerc wrote:Bošnjaci su narod. Bosanci su nacija. Muslimani su pripadnici islamske vjeroispovijesti. To bi bilo dobro savladati za početak.FFC wrote:Osnovna teza bošnjačke/bosnasko-muslimanske politike je da kad bi se BiH raspala bošnjaci bi ostali zgurani u rezervat bez ikakve samoodrživosti kao Palestinci u Gazi.
Da li je to istina? Ja tvrdim da je to ratnohuškačka retorika jer Bošnjaci su prema raspodjeli teritorije prošli bolje od ostala 2 suparnička naroda jer su dobili najveće gradove i ključne lokacije. Plus, površina teritorije koju zaposjedaju Bošnjaci veća je po glavi stanovnika nego što imaju teritorija Japanci, belghijanci, danci, Englezi, Holanđani, itd. itd
Drugo, Bošnjaci nemaju suparničkih naroda. Mi imamo narode, odnosno pojedince iz tih naroda koji s nama ne dijele viziju o uređenju BiH. Te geneze o prirodnom neprijateljstvu, božjoj mržnji, možete mačku o rep okačiti.
Treće Bošnjaci ne zaposjedaju nikakvu teritoriju, jer teritoriju zaposjeduju afričke antilope, termiti i gnomovi. Bošnjaci nemaju potrebe da zaposjedaju bilo šta. BiH je bošnjačka u tačno 51.129km2. U istoj je mjeri ona i srpska i hrvatska, ako to, naravno, žele.
Eto...
hajmo moderacija