sta da radim s psom

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

sicky

Post by sicky »

đe ćeš ovu ljepotu išibat'? :x
probaj to sa boxom, al' mu za kaznu pusti neku džigeru :roll:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Pa ovaj je maneken prema mircikinom :D ...sto reche bosanac...5 dana zatvora...:D.
Como_Sarajevo

Post by Como_Sarajevo »

PITARKA_SA wrote:
Plavac wrote:Udomi ti njega što prije.Čim te klepio jednom,nije to više za zajebancije.Mene je dobermanka gricnula za obraz :D Da se nisam na vrijeme povukao :D Ni kila plastike mi nebi pomogla :D Ajd pogodi gdje je završila :D
joj sege,evo kidam se od smijeha jesi mangup nema dalje
Ti kad nebi na usta bi na guzicu :D
burekodsira

Post by burekodsira »

triton wrote:Image

evo krvnika,

juce je bio dobar, slusao kao nikad do sada, cak je naredbe s osmijehom izvrsavao

al dilema ostaje :roll:
nanjusio majmun da mu se nesta sprema :D pa se ulizuje
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

evo krvnika,

juce je bio dobar, slusao kao nikad do sada, cak je naredbe s osmijehom izvrsavao

al dilema ostaje :roll:
previse lici na MOG psa...da nisu rok mozda? tritone, kako ti se zove pas?
triton

Post by triton »

sin boga odina
Como_Sarajevo

Post by Como_Sarajevo »

Cucak ti je prva "A" liga :D
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Stvarno mi zao i psa i covjeka koji ima probleme s njim. Znam pomalo iz price jednog drugog covjeka kako je to. Imao je dobermana kojeg su djeca isto tako - istukla kao kuce par puta, cisto iz bezobrazluka. Kad je kuce odraslo - bio je pas iz nocne more. Svirep, svirep stvor, ovo sto ti opisa - moglo bi se reci da nije nista. Nije bilo druge do uspavati ga. Ujedao je redom - ko bi god usao u dvoriste a da ga nije znao "od malih nogu". Kasnije zatvorili ga u ogradjen prostor, kavez bukvalno. Onda je postao jos gori. Lajao dok ne promukne. Pa se povukao, poceo i na gazdu nasrtati, sve je to on durao, dok mu nije sina jednom napao - da su oni koji su to vidjeli prepali se za zivot djetetu, i od tad je bilo jasno - "kuda vodi ovaj voz". Najbolje ti je otici mozda do nekog veterinara koji specijalizira s psima, da ga pitas malo ko bi ti mogao dati konkretan savjet kako da se ti ponasas i kako da znas kad je prevrsilo mjeru. Ove babske price - su sve jedno, drugo je savjet nekog ko vec zna o X slucajeva i nacin na koji su isti rijeseni. Ne znam koliko tu faktor moze biti parenje, koliki karakter, koliki je faktor trening, koliki tretman samog psa, koliki mozda sredina u kojoj je. Uglavnom ne odustaj dok ne pronadjes rijesenje s kojim ti mislis/osjecas da neces ogrijesiti dusu.
triton

Post by triton »

hvala iskrenom odgovoru @Nosferatu

do juce sam bio siguran da cu ga se rijesiti, sad se vec mislim, ugrizao pa sta nije puno :) , a sta ce biti sljedeci put, ruka noga vrat, jos mi je slika ludjackog napada i onaj kez pred ocima.
ne bojim ga se, nije toliko lud i agresivan, al nisam ni bezbrizan ko prije
svjestan da u njemu cuci vuk, svjestan da i u meni cuci vuk, samo nisam siguran da mi taj odnos odgovara, stalno pokazivanje i dokazivanje snage, ja sam alfa.
mozda sam trebao macku nabaviti :D
Last edited by triton on 19/12/2006 10:22, edited 1 time in total.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

triton wrote: mozda sam trebao macku nabaviti :D
pa eto...ako cuku poklonis nekome ko zna sa psima, a imas namjeru macku drzati U KUCI, javi se meni :D
sicky

Post by sicky »

triton wrote:hvala iskrenom odgovoru @Nosferatu

do juce sam bio siguran da cu ga se rijesiti, sad se vec mislim, ugrizao pa sta nije puno :) , a sta ce biti sljedeci put, ruka noga vrat, jos mi je slika ludjackog napada i onaj kez pred ocima.
ne bojim ga se, nije toliko lud i agresivan, al nisam ni bezbrizan ko prije
svestan da u njemu cuci vuk, svjestan da i u meni cuci vuk, samo nisam siguran da mi taj odnos odgovara, stalno pokazivanje i dokazivanje snage, ja sam alfa.
mozda sam trebao macku nabaviti :D
ej..moja prijateljica ima mačka koji joj svaka tri mjeseca napravi doživotni ožiljak, jednu ruku..taman joj po venama ošinuo, pa naredne godine i drugu, toliko da je štucne navlačila od bruke da neko ne vidi kakvog krvoloka ima...neki dan je ošinuo po očnom kapku i njoj ne pada na pamet da ga se riješi...to se zove ljubav!
sve do jednom :roll:
triton

Post by triton »

"nekome ko zna sa psima" uh sad mi ego radi, ovo ko ono, "to ti mala ne da" :D

a ni vuk dlaku nikada
mIRCerka

Post by mIRCerka »

cisto poredjenja radi....
pravo lice....

Image
sicky

Post by sicky »

mIRCerka wrote:cisto poredjenja radi....
pravo lice....

Image
tebi 16 mačaka baš nije dosta :-) :P
sabanss

Post by sabanss »

Bas me zanima od ovolikih ljudi koji imaju psi koliko ih smije tvrditi da bi svog psa smjeli pustiti medju druge ljude ili nedaj Boze djecu?
debela

Post by debela »

sabanss wrote:Bas me zanima od ovolikih ljudi koji imaju psi koliko ih smije tvrditi da bi svog psa smjeli pustiti medju druge ljude ili nedaj Boze djecu?
pa ne zive ljudi sa psima izolovani od ostatka svijeta :roll:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

sabanss wrote:Bas me zanima od ovolikih ljudi koji imaju psi koliko ih smije tvrditi da bi svog psa smjeli pustiti medju druge ljude ili nedaj Boze djecu?
Koja je poenta ovoga sto si rekao? :roll:
Poguzija

Post by Poguzija »

Gle kako Mircerkin fin, umiljat. Elem da dadnes svog na dresuru par mijeseci njoj a do tada mozes uzeti od nje macku, eto tek toliko da ne zaboravis kako se bakcati sa zivotinjama :-D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Poguzija wrote:Gle kako Mircerkin fin, umiljat. Elem da dadnes svog na dresuru par mijeseci njoj a do tada mozes uzeti od nje macku, eto tek toliko da ne zaboravis kako se bakcati sa zivotinjama :-D
ppaaaa ovaaajjj....MOJ pas je kod Bosanca...od samog pocetka... :roll: ja ga samo kvarim povremeno...a to mi je drugi pas kojeg pikam kao svog.... ovaj.... :roll: iako nije moj...
znaci, na dresuru kod bosanca, na kvarenje kod mene :-)
sabanss

Post by sabanss »

_BosanaC wrote: Koja je poenta ovoga sto si rekao? :roll:
Zanima me da li vlasnici pasa toliko vjeruju svojim ljubimcima da su 100% sigurni da u njima nece proraditi ono "zivotinjsko". Pogotovo se to odnosi na vlasnike velikih pasa.

Mislim, da li oni smatraju da trebaju imati obzira da zive sa ljudima a ne izolovani kako debela rece? Koliko njih stavi svom psu brnjicu kada ga izvode u setnju?

To pitanje je cini mi se ono koje muci i pokretaca teme: Kako vjerovati psu? Kada je ujeo njega kao vlasnika, sta bi uradio meni da me napadne negdje u parku kao totalnom neznancu?

Na stranu moje misljenje da pse ne treba drzati u uslovima u kojima ih drze stanari zgrada, daleko je to od ljubavi prema zivotinjama i puno je blize sebicnosti i egoizmu.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

sabanss wrote:
_BosanaC wrote: Koja je poenta ovoga sto si rekao? :roll:
Zanima me da li vlasnici pasa toliko vjeruju svojim ljubimcima da su 100% sigurni da u njima nece proraditi ono "zivotinjsko". Pogotovo se to odnosi na vlasnike velikih pasa.

Mislim, da li oni smatraju da trebaju imati obzira da zive sa ljudima a ne izolovani kako debela rece? Koliko njih stavi svom psu brnjicu kada ga izvode u setnju?

To pitanje je cini mi se ono koje muci i pokretaca teme: Kako vjerovati psu? Kada je ujeo njega kao vlasnika, sta bi uradio meni da me napadne negdje u parku kao totalnom neznancu?

Na stranu moje misljenje da pse ne treba drzati u uslovima u kojima ih drze stanari zgrada, daleko je to od ljubavi prema zivotinjama i puno je blize sebicnosti i egoizmu.
pas, obzirom da se hladi na usta, ne smije brnjicu imati na sebi duye od 15 minuta, i onda anrednih 60 minuta ne smije imati brnjicu. Vecina vlasnika brnjicu nosi sa sobom yakona radi, a samo u rijetkim slucajevima, kad znaju da pas nije drustven ili da je agresivan prema drugim psima, stave im brnjicu dok prolaze kroz psecu zonu....

Bosanac, ispravi me ako grijesim, ali za neke rase pasa vlasnici moraju proci psiho test, zar ne?

ja bi to uvela svima! Od vlasnika pudli do vlasnika dobermana.
I rotova. btw, bosanac, ima li vijesti od one dvojice sto uzese onu zenku rota sto je lutala po vilsu?
sabanss

Post by sabanss »

mIRCerka wrote: pas, obzirom da se hladi na usta, ne smije brnjicu imati na sebi duye od 15 minuta, i onda anrednih 60 minuta ne smije imati brnjicu. Vecina vlasnika brnjicu nosi sa sobom yakona radi, a samo u rijetkim slucajevima, kad znaju da pas nije drustven ili da je agresivan prema drugim psima, stave im brnjicu dok prolaze kroz psecu zonu....

Bosanac, ispravi me ako grijesim, ali za neke rase pasa vlasnici moraju proci psiho test, zar ne?

ja bi to uvela svima! Od vlasnika pudli do vlasnika dobermana.
I rotova. btw, bosanac, ima li vijesti od one dvojice sto uzese onu zenku rota sto je lutala po vilsu?
Pazi, brnjica i nije toliki problem ali povodac jeste. To je upravo razlog sto kazem da nije humano drzati pse u zgradama i gradu. Ti psi nemaju slobode kretanja, ti ga izvedes u park i pustis ga da se slobodno setka, odnosno da zadovolji svoje prirodne potrebe. Time uskracujes slobodu kretanja svim ljudima u blizini tvog psa. Mozes li mi molim te reci kako smijes preuzeti odgovornost da tvoj pas nece nikoga napasti? Zamisli da ja imam pistolj koji je napunjen i otkocen i idem Vilsonovim setalistem i okrecem ga prema ljudima ne drzeci prst na obaracu. Reci mi kako bi se ti osjecala kada bi ti se dogodilo tako sto? Poredjenje nije pretjerano, jer doberman, vucijak ili rotvajler bez brnjice i povodca koji se slobodno setka medju ljudima je upravo to. Nije bio jedan slucaj da je pas napao ljude vec koliko hoces njih. Sjecam se slucaja od prije par godina iz Mostara kada je policajac tek sa sest hitaca uspio smiriti pit-bula koji je napao staricu. Jel' mislis da bi vlasniku psa trebalo suditi makar za ubistvo iz nehata?
njonjica

Post by njonjica »

evo krvnika,
Kako je diiivannn
Ja ga ne bih dala dok SVE ne pokusam.
Veterinaru po savjete
Profi treneru na obuku i to duplu
Istakni autoritet i za NAJMANJU "pogresku"
Ruzi ga VRLO GLASNO (ne mislim da se deres) i budi vrlo ozbiljan
Itd, itd.........

Imala sam psa....
Ali ipak

MACE RULES :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

pogotovo one koje vole igrati PS2
Image
medda

Post by medda »

Meni je ova rasa prelijepa ali sam ja mlaka da bi ga odgojila kako treba. Zato imam jednog cocker spaniela koji je razmazen do daske.
Mislim da tvom psu treba profesionalna pomoc i da si napravio neke velike greske u odgoju. Ja mislim da tuci psa ne znaci pokazivati autoritet vec agresivnost na sta ce on regovati agresivnoscu. Tvojim ponasanjem je vjerovatno i dosao do te mjere da te ugrize.

Ako se pas boji djece treba imati strpljenja pa ga polako nauciti na djecu. Isto kao sto sam ja svog mjesec dana ucila da cetka za cesljanje nije neka zvijerka.
Ja ga niposto ne bih zatvarala i ignorisala jer samo ce postati gori!!!
Strpljenje is the key word!!!! I nikad nije kasno!
Post Reply