probaj to sa boxom, al' mu za kaznu pusti neku džigeru
sta da radim s psom
Moderator: anex
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Pa ovaj je maneken prema mircikinom
...sto reche bosanac...5 dana zatvora...
.
-
Como_Sarajevo
Ti kad nebi na usta bi na guzicuPITARKA_SA wrote:joj sege,evo kidam se od smijeha jesi mangup nema daljePlavac wrote:Udomi ti njega što prije.Čim te klepio jednom,nije to više za zajebancije.Mene je dobermanka gricnula za obrazDa se nisam na vrijeme povukao
Ni kila plastike mi nebi pomogla
Ajd pogodi gdje je završila
- burekodsira
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
Stvarno mi zao i psa i covjeka koji ima probleme s njim. Znam pomalo iz price jednog drugog covjeka kako je to. Imao je dobermana kojeg su djeca isto tako - istukla kao kuce par puta, cisto iz bezobrazluka. Kad je kuce odraslo - bio je pas iz nocne more. Svirep, svirep stvor, ovo sto ti opisa - moglo bi se reci da nije nista. Nije bilo druge do uspavati ga. Ujedao je redom - ko bi god usao u dvoriste a da ga nije znao "od malih nogu". Kasnije zatvorili ga u ogradjen prostor, kavez bukvalno. Onda je postao jos gori. Lajao dok ne promukne. Pa se povukao, poceo i na gazdu nasrtati, sve je to on durao, dok mu nije sina jednom napao - da su oni koji su to vidjeli prepali se za zivot djetetu, i od tad je bilo jasno - "kuda vodi ovaj voz". Najbolje ti je otici mozda do nekog veterinara koji specijalizira s psima, da ga pitas malo ko bi ti mogao dati konkretan savjet kako da se ti ponasas i kako da znas kad je prevrsilo mjeru. Ove babske price - su sve jedno, drugo je savjet nekog ko vec zna o X slucajeva i nacin na koji su isti rijeseni. Ne znam koliko tu faktor moze biti parenje, koliki karakter, koliki je faktor trening, koliki tretman samog psa, koliki mozda sredina u kojoj je. Uglavnom ne odustaj dok ne pronadjes rijesenje s kojim ti mislis/osjecas da neces ogrijesiti dusu.
- triton
hvala iskrenom odgovoru @Nosferatu
do juce sam bio siguran da cu ga se rijesiti, sad se vec mislim, ugrizao pa sta nije puno
, a sta ce biti sljedeci put, ruka noga vrat, jos mi je slika ludjackog napada i onaj kez pred ocima.
ne bojim ga se, nije toliko lud i agresivan, al nisam ni bezbrizan ko prije
svjestan da u njemu cuci vuk, svjestan da i u meni cuci vuk, samo nisam siguran da mi taj odnos odgovara, stalno pokazivanje i dokazivanje snage, ja sam alfa.
mozda sam trebao macku nabaviti
do juce sam bio siguran da cu ga se rijesiti, sad se vec mislim, ugrizao pa sta nije puno
svjestan da u njemu cuci vuk, svjestan da i u meni cuci vuk, samo nisam siguran da mi taj odnos odgovara, stalno pokazivanje i dokazivanje snage, ja sam alfa.
Last edited by triton on 19/12/2006 10:22, edited 1 time in total.
- sicky
ej..moja prijateljica ima mačka koji joj svaka tri mjeseca napravi doživotni ožiljak, jednu ruku..taman joj po venama ošinuo, pa naredne godine i drugu, toliko da je štucne navlačila od bruke da neko ne vidi kakvog krvoloka ima...neki dan je ošinuo po očnom kapku i njoj ne pada na pamet da ga se riješi...to se zove ljubav!triton wrote:hvala iskrenom odgovoru @Nosferatu
do juce sam bio siguran da cu ga se rijesiti, sad se vec mislim, ugrizao pa sta nije puno, a sta ce biti sljedeci put, ruka noga vrat, jos mi je slika ludjackog napada i onaj kez pred ocima.
svestan da u njemu cuci vuk, svjestan da i u meni cuci vuk, samo nisam siguran da mi taj odnos odgovara, stalno pokazivanje i dokazivanje snage, ja sam alfa.
sve do jednom
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ppaaaa ovaaajjj....MOJ pas je kod Bosanca...od samog pocetka...Poguzija wrote:Gle kako Mircerkin fin, umiljat. Elem da dadnes svog na dresuru par mijeseci njoj a do tada mozes uzeti od nje macku, eto tek toliko da ne zaboravis kako se bakcati sa zivotinjama
znaci, na dresuru kod bosanca, na kvarenje kod mene
-
sabanss
Zanima me da li vlasnici pasa toliko vjeruju svojim ljubimcima da su 100% sigurni da u njima nece proraditi ono "zivotinjsko". Pogotovo se to odnosi na vlasnike velikih pasa._BosanaC wrote: Koja je poenta ovoga sto si rekao?
Mislim, da li oni smatraju da trebaju imati obzira da zive sa ljudima a ne izolovani kako debela rece? Koliko njih stavi svom psu brnjicu kada ga izvode u setnju?
To pitanje je cini mi se ono koje muci i pokretaca teme: Kako vjerovati psu? Kada je ujeo njega kao vlasnika, sta bi uradio meni da me napadne negdje u parku kao totalnom neznancu?
Na stranu moje misljenje da pse ne treba drzati u uslovima u kojima ih drze stanari zgrada, daleko je to od ljubavi prema zivotinjama i puno je blize sebicnosti i egoizmu.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
pas, obzirom da se hladi na usta, ne smije brnjicu imati na sebi duye od 15 minuta, i onda anrednih 60 minuta ne smije imati brnjicu. Vecina vlasnika brnjicu nosi sa sobom yakona radi, a samo u rijetkim slucajevima, kad znaju da pas nije drustven ili da je agresivan prema drugim psima, stave im brnjicu dok prolaze kroz psecu zonu....sabanss wrote:Zanima me da li vlasnici pasa toliko vjeruju svojim ljubimcima da su 100% sigurni da u njima nece proraditi ono "zivotinjsko". Pogotovo se to odnosi na vlasnike velikih pasa._BosanaC wrote: Koja je poenta ovoga sto si rekao?
Mislim, da li oni smatraju da trebaju imati obzira da zive sa ljudima a ne izolovani kako debela rece? Koliko njih stavi svom psu brnjicu kada ga izvode u setnju?
To pitanje je cini mi se ono koje muci i pokretaca teme: Kako vjerovati psu? Kada je ujeo njega kao vlasnika, sta bi uradio meni da me napadne negdje u parku kao totalnom neznancu?
Na stranu moje misljenje da pse ne treba drzati u uslovima u kojima ih drze stanari zgrada, daleko je to od ljubavi prema zivotinjama i puno je blize sebicnosti i egoizmu.
Bosanac, ispravi me ako grijesim, ali za neke rase pasa vlasnici moraju proci psiho test, zar ne?
ja bi to uvela svima! Od vlasnika pudli do vlasnika dobermana.
I rotova. btw, bosanac, ima li vijesti od one dvojice sto uzese onu zenku rota sto je lutala po vilsu?
-
sabanss
Pazi, brnjica i nije toliki problem ali povodac jeste. To je upravo razlog sto kazem da nije humano drzati pse u zgradama i gradu. Ti psi nemaju slobode kretanja, ti ga izvedes u park i pustis ga da se slobodno setka, odnosno da zadovolji svoje prirodne potrebe. Time uskracujes slobodu kretanja svim ljudima u blizini tvog psa. Mozes li mi molim te reci kako smijes preuzeti odgovornost da tvoj pas nece nikoga napasti? Zamisli da ja imam pistolj koji je napunjen i otkocen i idem Vilsonovim setalistem i okrecem ga prema ljudima ne drzeci prst na obaracu. Reci mi kako bi se ti osjecala kada bi ti se dogodilo tako sto? Poredjenje nije pretjerano, jer doberman, vucijak ili rotvajler bez brnjice i povodca koji se slobodno setka medju ljudima je upravo to. Nije bio jedan slucaj da je pas napao ljude vec koliko hoces njih. Sjecam se slucaja od prije par godina iz Mostara kada je policajac tek sa sest hitaca uspio smiriti pit-bula koji je napao staricu. Jel' mislis da bi vlasniku psa trebalo suditi makar za ubistvo iz nehata?mIRCerka wrote: pas, obzirom da se hladi na usta, ne smije brnjicu imati na sebi duye od 15 minuta, i onda anrednih 60 minuta ne smije imati brnjicu. Vecina vlasnika brnjicu nosi sa sobom yakona radi, a samo u rijetkim slucajevima, kad znaju da pas nije drustven ili da je agresivan prema drugim psima, stave im brnjicu dok prolaze kroz psecu zonu....
Bosanac, ispravi me ako grijesim, ali za neke rase pasa vlasnici moraju proci psiho test, zar ne?
ja bi to uvela svima! Od vlasnika pudli do vlasnika dobermana.
I rotova. btw, bosanac, ima li vijesti od one dvojice sto uzese onu zenku rota sto je lutala po vilsu?
-
njonjica
Kako je diiivannn
Ja ga ne bih dala dok SVE ne pokusam.
Veterinaru po savjete
Profi treneru na obuku i to duplu
Istakni autoritet i za NAJMANJU "pogresku"
Ruzi ga VRLO GLASNO (ne mislim da se deres) i budi vrlo ozbiljan
Itd, itd.........
Imala sam psa....
Ali ipak
MACE RULES
-
medda
Meni je ova rasa prelijepa ali sam ja mlaka da bi ga odgojila kako treba. Zato imam jednog cocker spaniela koji je razmazen do daske.
Mislim da tvom psu treba profesionalna pomoc i da si napravio neke velike greske u odgoju. Ja mislim da tuci psa ne znaci pokazivati autoritet vec agresivnost na sta ce on regovati agresivnoscu. Tvojim ponasanjem je vjerovatno i dosao do te mjere da te ugrize.
Ako se pas boji djece treba imati strpljenja pa ga polako nauciti na djecu. Isto kao sto sam ja svog mjesec dana ucila da cetka za cesljanje nije neka zvijerka.
Ja ga niposto ne bih zatvarala i ignorisala jer samo ce postati gori!!!
Strpljenje is the key word!!!! I nikad nije kasno!
Mislim da tvom psu treba profesionalna pomoc i da si napravio neke velike greske u odgoju. Ja mislim da tuci psa ne znaci pokazivati autoritet vec agresivnost na sta ce on regovati agresivnoscu. Tvojim ponasanjem je vjerovatno i dosao do te mjere da te ugrize.
Ako se pas boji djece treba imati strpljenja pa ga polako nauciti na djecu. Isto kao sto sam ja svog mjesec dana ucila da cetka za cesljanje nije neka zvijerka.
Ja ga niposto ne bih zatvarala i ignorisala jer samo ce postati gori!!!
Strpljenje is the key word!!!! I nikad nije kasno!