pandora wrote: zamislite kako bi bilo da takav pas skoci na neko dijete a on ne moze da ga obuzda. tada ga ne biste branili.
draga pandora, ne mozes ti uzeti psa i ocekivati da ti sve razumije i postuje od momenta kad ga dovedes.
Ni Bosanac nije MOG psa vodio odmah medju velike pse, i cak kad ga je poceo voditi sa drugim psima, nije ga pustao sa uzice prvih par puta. Kad vidis kako pas reaguje, tj da li slusa ili ne, tad mozes razluciti da li je pas za drustvo ili za vojske.
Medju silnim psima koje sam zagotivila kao drustvo MOG psa, nalazi se jedna zenka haskija koja je izujedala i vlasnicu , i prolaznike, i sve pse...
pa na mene nikad nije krenula zubima jer sam znala kako se sa takvim postupa (i sad ce bosanac da me izofira za krekere

)
MOG je psa ujela jednom, on joj kasnije vratio i tacka. Gazdarici ne mozemo objasniti da nije u redu da pusti kuju sa uzice samo zato sto se "nikad nije tako oglasila" kad je vidjela macku koja trci kroz vilsonovo.
najmanje je tu do psa koliko je do pravilnog odnosa.
Tako jednom meni zvoni mob, pita moj medo DJE TI JE HUSNIJINA MAMA i ja kazem da je ili u stanu ili u basti (posto se kamikaza baci sa prozora) i on mi kaze da je njemu u rukama a da je on zajedno sa bosancem i MOJIM psom na mosticu kod moje zgrade...
e sad, Bosanac je MOM psu kupio povodac od metar i po, medo sa mojom mackom u narucju stoji na metar od njega ... a prolaznici blenu...vucjak i bijela dugodlaka perzijka...i niko nista...samo se MOJ pas meni nagovorio kad sam uzela macu a da nisam njega prvog izgnjavila...
a i on dijete specijalca...
btw, MOJ cuko, vidjela sam ti tatu na utakmici PEPIII JEEEE