sta da radim s psom

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

atko

#26 Re: sta da radim s psom

Post by atko »

mIRCerka wrote:
atko wrote:Preteko si me sa odgovorom pa cu editovati post.

Od toliko finih lapbradora, retrivera... ti bas uzmes stene izbezumljenih vojnih pasa :(
:( :( :(

pored toliko zdravih beba, vi hocete da usvojite ovu blijedu neuhranjenu bebu...
bljak...
:x
Zasto sebi dajes za pravo da tumacis znacenje tudjih rijeci :? :? :?

I jos pri tom napravis ruzno poredjenje :shock:

Zao mi je vojnih pasa, jer ih izbezume dresurom i disciplinom, stene takvih pasa nije bolesno, nije neuhranjeno ali je potencijalno sklono agresivnosti, narocito ako je u rukama nekoga ko nije u stanju da se izdigne kao autoritet nad tim psom.

Ako hoces zajebanog psa onda uzmes takvog, ali ako kukas kasnije sta da radim ujeo komsiju, uje mene... onda si trebo uzeti labradora ili retrivera.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#27 Re: sta da radim s psom

Post by mIRCerka »

atko wrote:
mIRCerka wrote:
atko wrote:Preteko si me sa odgovorom pa cu editovati post.

Od toliko finih lapbradora, retrivera... ti bas uzmes stene izbezumljenih vojnih pasa :(
:( :( :(

pored toliko zdravih beba, vi hocete da usvojite ovu blijedu neuhranjenu bebu...
bljak...

Zao mi je vojnih pasa, jer ih izbezume dresurom i disciplinom, stene takvih pasa nije bolesno, nije neuhranjeno ali je potencijalno sklono agresivnosti, narocito ako je u rukama nekoga ko nije u stanju da se izdigne kao autoritet nad tim psom.

Ako hoces zajebanog psa onda uzmes takvog, ali ako kukas kasnije sta da radim ujeo komsiju, uje mene... onda si trebo uzeti labradora ili retrivera.
Izvini, ali meni je to tako zvucalo. Mozda je bas on htio vucjaka, i desilo se sto se desilo.
Ja ponavljam, tritone, bosanca pod ruku, sa MOJIM cukom na kafu pa da vidis kako se tretira isti pas.
triton

#28 Re: sta da radim s psom

Post by triton »

mIRCerka wrote:
atko wrote:
mIRCerka wrote: :( :( :(

bljak...

Izvini, ali meni je to tako zvucalo. Mozda je bas on htio vucjaka, i desilo se sto se desilo.
Ja ponavljam, tritone, bosanca pod ruku, sa MOJIM cukom na kafu pa da vidis kako se tretira isti pas.
e to cu kad onu bubu sredim pa u rajvosa dodjem ako tor ostane kod mene
Pearl

#29 Re: sta da radim s psom

Post by Pearl »

mIRCerka wrote:
atko wrote:
mIRCerka wrote: :( :( :(

bljak...

mene je TVOJ pas ujeo za dupe, samo za znas .... :shock:

eto kako se prema novim ljudima ponasa.. jesi ga to ti naucila, ha? :D:D

nije ostala rana na dupetu, al je ostala na dusi :(
mIRCerka

#30 Re: sta da radim s psom

Post by mIRCerka »

triton wrote:
mIRCerka wrote:
e to cu kad onu bubu sredim pa u rajvosa dodjem ako tor ostane kod mene
E stavi mu brnjicu kad ga budes vozio, ne vole oni zvuk bube nikako...
atko

#31 Re: sta da radim s psom

Post by atko »

mIRCerka wrote: Izvini, ali meni je to tako zvucalo...
No frks, mislim da se nalazimo sa iste strane (barikade) kad je u pitanju stav o zivotinjama ;-)
Last edited by atko on 18/12/2006 12:02, edited 1 time in total.
mIRCerka

#32 Re: sta da radim s psom

Post by mIRCerka »

Pearl wrote: mene je TVOJ pas ujeo za dupe, samo za znas .... :shock:

on je tebe ljubio, a ne grizao...
MOJ pas voli zeMske, sta mu mozes...
debela

Post by debela »

ja bih se obratila profesionalcima koji rade sa psima za savjet. mozda tim ljudima od kojih si dobio stene.
ne znam kome bi ga mogao dati i ko bi uopste htio takvog psa. ti si ipak proveo najvise vremena s njim i vrijedi se potruditi i probati ga bolje vaspitati.
potrudi se :)
Pearl

#34 Re: sta da radim s psom

Post by Pearl »

mIRCerka wrote:

ne znam ja, meni nije tako izgledalo, a ni mom dupetu :D :D a u kucu sto me nije pustio, da ne pricam :D:D domacin par excellance... vidio je _Bosanac kako sam se usrala.. :D:D da je neki pekinezer bar, a ne ono tele :D

a i kad ljubi, ljubi iznenada :D trebat ce meni dosta da se na njegovu ljubav naviknem :P
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Sta da se radi, instikti se ne mogu do kraja umrtviti ni kod covjeka, a kamo li kod pasa.
mIRCerka

#36 Re: sta da radim s psom

Post by mIRCerka »

Pearl wrote:
mIRCerka wrote:

ne znam ja, meni nije tako izgledalo, a ni mom dupetu :D :D a u kucu sto me nije pustio, da ne pricam :D:D domacin par excellance... vidio je _Bosanac kako sam se usrala.. :D:D da je neki pekinezer bar, a ne ono tele :D

a i kad ljubi, ljubi iznenada :D trebat ce meni dosta da se na njegovu ljubav naviknem :P
ih jos da si dosla sa carapicama na pruge, to bi tek dernek bio...
ovaj pas ima fetis prugastih carapa...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

debela wrote:ja bih se obratila profesionalcima koji rade sa psima za savjet. mozda tim ljudima od kojih si dobio stene.
ne znam kome bi ga mogao dati i ko bi uopste htio takvog psa. ti si ipak proveo najvise vremena s njim i vrijedi se potruditi i probati ga bolje vaspitati.
To da ga dadne nekome nece uroditi nikakvim plodom... Mog rmpaliju kada je u jednom trenutku bas spucala bila nekakva agresivnost odveo sam u pansion na pet dana. Nakon pet dana dosao po njega i tu srecu je tesko rijecima opisati :D Od tada ne mrda na dalje od deset metara od mene, na dodji se nacrta... :D
dexcox

Post by dexcox »

odvedi ga kinezima u nedjarice, oni ce znat sta sa njim da rade :D
shin

Post by shin »

Ili u Astru da ga u sapun pretvore :-D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:
debela wrote:ja bih se obratila profesionalcima koji rade sa psima za savjet. mozda tim ljudima od kojih si dobio stene.
To da ga dadne nekome nece uroditi nikakvim plodom... Mog rmpaliju kada je u jednom trenutku bas spucala bila nekakva agresivnost odveo sam u pansion na pet dana. Nakon pet dana dosao po njega i tu srecu je tesko rijecima opisati :D Od tada ne mrda na dalje od deset metara od mene, na dodji se nacrta... :D
Image
mIRCerka

Post by mIRCerka »

dok se pije kafa
Image

cim neko zasuska i kaze KREKER

Image
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Autor: dexcox

odvedi ga kinezima u nedjarice, oni ce znat sta sa njim da rade Very Happy

Autor: shin
Ili u Astru da ga u sapun pretvore Very Happy
cuvajte se mraka obojica.
:oops:
new_jazzWa

Post by new_jazzWa »

Znam kako ti je...Neki od vas ce se nasmijati,jer sam skoro imala isti problem sa svojim Maxom (engleski koker spanijel-bez smijeha molim,ali su ludi).Kad sam ga kupila veterinar se uhvatio za glavu i rekao:" Bilo koje stene da si uzela bilo bi bolje od ovog,jer ne postoji tvrdoglavija rasa od kokera." Ubrzo nakon toga sam se i uvjerila u njegove rijeci.Kod tog psa ne djeluje nista-radi ono sto zeli! Izmedju ostalog i "gricka" tj,opominje na sebi svojstven nacin da neko nesto "ne bi trebalo" da uradi jer se to njemu ne svidja! Moja sestra,koja nikad glas nije podigla kad je on u pitanju najgore prolazi! Vreba je iz prikrajka,nikad ne znas kad ce je scepat za pantole,ali sama je kriva...Ljubomoran je do bola! Neda nikom u kucu,ali ni u dvoriste! Ali ipak,kad napravi belaj zna da je napravio,pogne glavu i ode u svoju kucicu! Kada je sestri poderao pantole dva dana nije izlazio iz kucice, lafo se stidio! Sta raditi? Veterinar kaze da postoji vise razloga za agresivnost-jedan je razmazenost,pa onda "kucanija",(Max nije kastriran,ali planiram),i jos mnogo toga...Vazno je postaviti granice...Batine slabo pomazu...Ne napada nikon na ulici,samo dodje do njih i gleda ko debila(srce moje slatko!!!),i tako je meden da ljudi prilaze i zele da pomilovati,i uvijek razočarani odu od nas jer im kazem da bas i ne voli tudje ruke na sebi...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

negra wrote: tako je meden da ljudi prilaze i zele da pomilovati,i uvijek razočarani odu od nas jer im kazem da bas i ne voli tudje ruke na sebi...
mislim da je debela ili krava napisala na jednoj od zivotinjskih tema da je to potpuno razumljivo jer ni mi ne zelimo da nas svako capa po glavi...pogotovo ne neko nepoznat...
i ja sam na pocetku sa ovim cukom sa slika bila na distanci, dok se nije navikao na mene...a onda smo se poceli cupati i gnjaviti na sred ceste...i ljubiti...

negra bona, ho's da ti tvoja mirci posalje macku da ti dresira kokera?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

A wrote:Ljudi, pravite djecu, jednostavnije je :oops: Brzo pocinju shvatati sistem - prvo prijetis ukidanjem crtanih, pa onda cokolade, kasnije dzeparca, na kraju naslijedstva 8-)
a onda ti dijete zove one sos telefone za borbu protiv zlostavljanja djece...
Pearl

Post by Pearl »

mIRCerka wrote:
A wrote:Ljudi, pravite djecu, jednostavnije je :oops: Brzo pocinju shvatati sistem - prvo prijetis ukidanjem crtanih, pa onda cokolade, kasnije dzeparca, na kraju naslijedstva 8-)
a onda ti dijete zove one sos telefone za borbu protiv zlostavljanja djece...
eis sad :D:D

tuci, ne valja..

ne tuci.. opet ne valja.. :D
EI Presidente

Post by EI Presidente »

Cuj izmlatio kera sipkom...

Sta ce ti ker ako ne znas kako da ga kontrolises bez nasilja? Kera vodi nekome ko ih voli i ne tuce, a sebe na kontrolu :DImage
pandora

Post by pandora »

s takvim psom ces uvijek imati problema i mislim da je najbolje da nadjes nacin da ga das nekom ko ce se znati brinuti za njega. ako se on tebe sad ne boji i nece da te slusa, vremenom ce se to samo pogorsati. samo profesionalan dreser moze izaci na kraj s takvim psima. ja imam dva psa i koliko god ih mazila i pazila, uvijek moraju znati da mene moraju slusati i nikad nikad nikad ne smiju ni zarezati na mene, a kamoli sta drugo. ja ne znam sta je ljudima, da je njih ugrizao pas bi li ga pomazili i izvinuli mu se sto su bili grubi? normalno da ce covjek reagovati na tako nesto! njega je pas ugrizao samo zato sto mu nije dao da radi sta hoce i to uopste nije u redu. da ga je on tukao pa se pas branio, onda je to drugacije. zamislite kako bi bilo da takav pas skoci na neko dijete a on ne moze da ga obuzda. tada ga ne biste branili.
Como_Sarajevo

Post by Como_Sarajevo »

Ama u Veterinu brate nek mu daju pencilin i pa pa.
Edit

Post by Edit »

Ovo sa pansionom zvuci kao dobra ideja...

I nakon toga zajedno u skolu za dresuru pasa. Vjerovatno ce saradjivati.
Post Reply