Bez ne slusaj Ednu ni slucajno, kavke sihre kakvi bakraci, ono sto mene upravo cini depresivnom jeste nasilno islamiziranje

pogled na izgubljenje ljude, na mladost bez normalnih mjesta za izaci, cini me depresivnom kad vidim kako se nase lijepe cure umotaju radi 300 km mjesecno

razumijem to jer je tesko naci posao pa mnoge nemaju izbora, cini me depresivnom besparica, svakodnevna poskupljenja, ljudi bez osnovne gradjanske kulture, cini me depresivnom smrad neokupanih ljudi u autobusu, djeca koja nemaju vise ni djecijih igralista

to me cini depresivnom, zivoti tudji koji cine jedan kolektivni zivot ovog grada

Sta radim? Meditiram, mislim pozitivno, druzim se sa ljudima koji imaju slicne stavove i misljenja kao ja, idem po planinama, putujem na more kad god mi se pruzi prilika za to, pijem kafu sa dragim ljudima i pricam s njima o laganini stvarima ne o politici, religiji i ostalom sto polako ubija ovaj grad i ovu zemlju

Psihijatar ili psiholog ti ne trebaju, treba ti odlazak na npr. Skakavac i onda fino vrisni na sav glas, i 100 puta ako treba, na taj nacin ces osloboditi negativnu energiju i na taj nacin ces vratiti emocije

To je samo mali dio onoga sto ja mislim i sto cinim. Biti sretan je umjetnost pogotovo u ovoj hebenoj zemlji zvanoj Bosna

no, ne dati "odredjenima" da nam dohakaju i da ubiju sve sto je oduvijek cinilo nasu srecu nego se svim sredstvima boriti a najbolja borba je ne padati u depresiju i imati osmjeh na licu

Takodjer pomaze mantra, a mantra je ponavljanje neke recenice, i jako je autosugestivna, npr. reci sebi svako jutro 100 x dok se spremas "ja sam danas sretna" vidjet ces kako ce to djelovati na tebe

I ne vjeruj ni hodzama ni ostalim prevarantima, vjeruj sebi i vjeruj u sebe, to je najveca i jedina vjera koja je covjeku potrebna