Sta biste promjenili u svom gradu
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#26 Re: Sta biste promjenili u svom gradu
Ljude koji ga naseljavaju...one koji ga ne znaju cijeniti.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#27 Re: Sta biste promjenili u svom gradu
Ma, ne, ne mislim na predratne komšije, nego, na ove sadašnje, Bošnjake,....Pretvorili su se u susjede, a bili komšije,...(ne)forumas wrote:Ako mislis na prijeratne komsije koji su bili kao "fini" a onda se "odjednom poseljacili" znam odgovor... u stvari cijelo vrijeme su bili dobro maskirani i u njima je cucalo selo, sada su jednostavno dosli na svoje, maske su spale i nemaju se cega stiditi i mogu se ponasati kako su iskonski naucili...
PipiDugaDevetka wrote:Boldirano zaslužuje posebnu temu. Zapitao sam se i još uvijek ne znam odgovor._22222_d wrote:je li se ikad iko pitao zasto su fine komsije odjednom postali komsije koje bismo najradije da nika ne sretnemo??????![]()
Doduše, ima i novopridošlih, nadogradjenih,...Nemam ništa protiv njih što su došli, ''snašli'' se, samo da prestanu da se ''snalaze'' preko mog novčanika,...I očiste prilaz ulazu zgrade. Stanovi im kao apoteka/ljekarna čisti, a prilaz zgradi,...Da-te-bog-sačuva! O nekom druženju, razgovoru i međusobnom pomaganju-Ni govora!
-
_22222_d
#28 Re: Sta biste promjenili u svom gradu
Saglasna...
ja bih jos napravilavise parking povrsina..da se ne nerviram svaki dan kad dodjem ispred zgrade, a nemam gdje parkirati..
ja bih jos napravilavise parking povrsina..da se ne nerviram svaki dan kad dodjem ispred zgrade, a nemam gdje parkirati..
- statix
#29 Re: Sta biste promjenili u svom gradu
...i pored vjecitih problema sa parkingom, doceka te gomila smeca na zelenim povrsinama oko zgrade i majke na balkonima koje svoju djecu opominju samo kada treba uci da se jede. Kao da su slijepe, pa ne vide sta malisani rade. "Mah, pusti djecu nek se igraju". 
-
ja2
#30 Re: Sta biste promjenili u svom gradu
definitivno bih voljela da se rjesi problem saobracajne guzve i parkinga.
Neko je gore spomenuo putokaze i semafore koji su vecinu godine skriveni iza krosanja drveca, taj mi je idiotluk na prvom mjestu postaviti semafor iza drveta.
Uvela bih stroze kazne za "nocne trkace" i drugi slicnu nekulturu u saobracaju.
Isto tako kazne za unistavanje okolisa i bacanje smeca bi trebale biti astronomske.
Osim toga sve je manje vise ok.
Neko je gore spomenuo putokaze i semafore koji su vecinu godine skriveni iza krosanja drveca, taj mi je idiotluk na prvom mjestu postaviti semafor iza drveta.
Uvela bih stroze kazne za "nocne trkace" i drugi slicnu nekulturu u saobracaju.
Isto tako kazne za unistavanje okolisa i bacanje smeca bi trebale biti astronomske.
Osim toga sve je manje vise ok.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#31 Re: Sta biste promjenili u svom gradu
Promijenio bih svijest omladine koja ne izlazi na glasanje kada su izbori jer ''nemaju za koga glasati''.
Svijest omladine bih promijenio na ovaj način:
Svijest omladine bih promijenio na ovaj način:
- Hemera
#32 Re: Sta biste promjenili u svom gradu
Nema zelenila u gradu,sve je nekako skamenjeno zgradama.
Trebalo bi uvesti tu malo kontrole.
Pa građani bi smeće mogli prestati bacati kroz prozore i sl.
Pa kafice po trotoaru to je bezveze.
sjetim se još..
Trebalo bi uvesti tu malo kontrole.
Pa građani bi smeće mogli prestati bacati kroz prozore i sl.
Pa kafice po trotoaru to je bezveze.
sjetim se još..
- olensoner
#33 Re: Sta biste promjenili u svom gradu
Iskreno, nista_22222_d wrote:pa dobro sta bi promjenio u svom selu???olensoner wrote:A sta ako zivim na selu?
- -TheChosenOne-
#34 Re: Sta biste promjenili u svom gradu
sve_22222_d wrote:Nisam nasla istu temu, ako ima sorry moderatori...
Interesuje me da mozete nesto promjeniti u svom gradu sta bi to bilo?
- Jack Be Nimble
#35 Re: Sta biste promjenili u svom gradu
Azijatima i ljudima preko 65 bi zabranio da voze kola.
- lAzRichakl
#36 Re: Sta biste promjenili u svom gradu
90% bolesnika koji zive u njemu! Ljudi koji sve unistavaju, zagadjuju & co, ne zasluzuju mjesto u gradu, nego negdje u nekoj zabiti za koju niko nije cuo 
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#37 Re: Sta biste promjenili u svom gradu
Sudeci po poplavi "ljetnih" tema na forumu: u nasim carsijama bi -pod hitno- trebalo otvarati javne kuce.
Bar po jednu edukativnog i naucno-popularnog karaktera
- minjonja
#38 Re: Sta biste promjenili u svom gradu
gradski prevoz, srusila bi divlje sagrađene objekte, vise parkova, vise parkinga (na alipasinom bude grozno), promijenila bih i skolski plan i program, naravno azile za zivotinje bih napravila, ne bih tolerisala ni 1 km/h vise nego sto treba i odma otimala vozacke na duuuuuug period, bilo bi oko sarajeva zatvora kao gljiva poslije kise. svaki bi gradski mangupcic i dzeparos i lopov bio u njemu tako da bi u gradu ostali normalni i posteni ljudi. ovo je ono sto mi je prvo naumpalo.
-
Ljubicasta27
#39 Re: Sta biste promjenili u svom gradu
Bolje pitati sta ne bih, manje ima
nazalost...
-
_22222_d
#40 Re: Sta biste promjenili u svom gradu
i ja bih obojila sve zgrade u svjetlo zutu boju...
za djecu bih napravila mnogo povrsina za igranje, na koje bih zabranila uvodjenje zivotinja..
a onda bih napravila povrsine za zivotinje gdje ne bi prilazila djeca..
jer ima djece koja se boje pasa, macki.....
za djecu bih napravila mnogo povrsina za igranje, na koje bih zabranila uvodjenje zivotinja..
a onda bih napravila povrsine za zivotinje gdje ne bi prilazila djeca..
jer ima djece koja se boje pasa, macki.....
- ljubav_aha
#41 Re: Sta biste promjenili u svom gradu
plejka2 wrote:Ja nista.Kakav je takav je_22222_d wrote:Nisam nasla istu temu, ako ima sorry moderatori...
Interesuje me da mozete nesto promjeniti u svom gradu sta bi to bilo?![]()
Moj je![]()
u tome jeste problem: grad nije iskljucivo tvoj
- ljubav_aha
#42 Re: Sta biste promjenili u svom gradu
Toto wrote:Sudeci po poplavi "ljetnih" tema na forumu: u nasim carsijama bi -pod hitno- trebalo otvarati javne kuce.
tacno,a zatvoriti sve ilegalne javne kuce ,kao i ilagalnu prostituciju
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#43 Re: Sta biste promjenili u svom gradu
ne bih nista mijenjao
samo bih uveo kontrolu rađanja
samo bih uveo kontrolu rađanja
- kmirsad
#44 Re: Sta biste promjenili u svom gradu
U Tuzli bih promjenio rijeku Jalu... i Solinu... uveo bih ili Dunav, ili Savu ili Drinu, ili Unu... 
- ljubav_aha
#45 Re: Sta biste promjenili u svom gradu
da ti pomognem,UNA je dovoljnakmirsad wrote:U Tuzli bih promjenio rijeku Jalu... i Solinu... uveo bih ili Dunav, ili Savu ili Drinu, ili Unu...
- Josip
#46 Re: Sta biste promjenili u svom gradu
ladyblue18 wrote:Ljude koji ga naseljavaju...one koji ga ne znaju cijeniti.
Jedna je profecorica, koja nije inače iz moga grada, nama pričala o sovme gradu. Rekla je kako se puno ljudi doselilo u taj grad i taman prije rata se to naučilo živjeti u gradu. Onda došao rat i struktura grada se umnogome promjenila i sada sve iz početka.
Inače, ništa nemam protiv onih koji dolaze samo kažem što nam je profesorica rekla o svome gradu.
- ljubav_aha
#47 Re: Sta biste promjenili u svom gradu
Josip wrote:ladyblue18 wrote:Ljude koji ga naseljavaju...one koji ga ne znaju cijeniti.
Jedna je profecorica, koja nije inače iz moga grada, nama pričala o sovme gradu. Rekla je kako se puno ljudi doselilo u taj grad i taman prije rata se to naučilo živjeti u gradu. Onda došao rat i struktura grada se umnogome promjenila i sada sve iz početka.
Inače, ništa nemam protiv onih koji dolaze samo kažem što nam je profesorica rekla o svome gradu.
pieses o migraciji stanovnistva nakon rata,to nije isto kao i kretanje stnaovnistva prije rata
inace,nisu doseljenici jedini krivci,sto je da domacim stnaovnistovm,zar ih nije vecina otisla u dijasporu
- Josip
#48 Re: Sta biste promjenili u svom gradu
ljubav_aha wrote: inace,nisu doseljenici jedini krivci,sto je da domacim stnaovnistovm,zar ih nije vecina otisla u dijasporu
Ne kontam
A apsolutno nemam ništa protiv onih koji su došli u moj grad. A posebno ništa protiv ženskih koje su došle u moj grad!!!
- ljubav_aha
#49 Re: Sta biste promjenili u svom gradu
znas li koliko nas je napustilo nas gradJosip wrote:ljubav_aha wrote: inace,nisu doseljenici jedini krivci,sto je da domacim stnaovnistovm,zar ih nije vecina otisla u dijasporu
Ne kontam![]()
A apsolutno nemam ništa protiv onih koji su došli u moj grad. A posebno ništa protiv ženskih koje su došle u moj grad!!!![]()
![]()
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#50 Re: Sta biste promjenili u svom gradu
Da je njegova profesorica sljegla u skolu dok je bila ziva Greta Habiba: drukciju bi pricu pricala.ljubav_aha wrote:Josip wrote:ladyblue18 wrote:Ljude koji ga naseljavaju...one koji ga ne znaju cijeniti.
pieses o migraciji stanovnistva nakon rata,to nije isto kao i kretanje stnaovnistva prije rata
inace,nisu doseljenici jedini krivci,sto je da domacim stnaovnistovm,zar ih nije vecina otisla u dijasporu