Šta bi vi uradili???

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

encian

Post by encian »

daphna, da sam na tvom mjestu uopce ne bih osjecala krivicu.

kad mi je bilo 14 godina pitala sam prijateljicu smijem li se zabavljati sa njenim bivskim momkom :lol: zato sto su oko mene pricali da joj kradem momka i sl. mislim da smo takve stvari prerasli negdje u tom dobu.

danas se ta moja stvarno dobra prijateljica zabavlja sa mojim dragim bivsim, tacnije planiraju vjencanje. niti me ko pitao je li mi smeta, niti mi smeta sto me nisu pitali, niti sto se zabavljaju. apsolutno jednog trena nisam pomislila da su me nekako ostetili, jedino sto je izlazak utroje postao malo dosadan :).

i ja sam ostavila momka radi sadasnjeg i stvari su sa svih strana vise nego korektne. cak i njih dvojica prozbore katkad koju preko msn-a. odrasli ljudi koji razmisljaju i ne zive kao u sapunicama tako se ponasaju.

jedno je svjesno i bez nekog velikog razloga (npr iz zabave) pokusati upropastiti prijateljicinu vezu a sasvim drugo naci se u zamci osjecaja koje ne mozes kontrolisati i pokusati iz situacije izaci tako da najbolje bude svima.

daphna, moj prvi savjet je da se ne obazires na ove tipa amazonke i operatera, i cijele mahale. lijepo zvuci njihov svijet savrsenog prijateljstva, ali jednostavno ne uzima u obzir mnoge stvari.

drugi je da malo stavis decka na cekanje, tj. da ne pocinjete vezu neko vrijeme (npr. mjesec dana). cisto da budes sigurna u ono sto osjecate a i da ti nisi razlog prekida.

treci je, da ako i kad se odlucite da obznanite PRVO TI razgovaras sa njom. budi sigurna da joj kazes da si se drzala po strani i nakon prekida. mozda ce prijateljicibiti tesko jer mozda pati za njim, ali grozno koliko zvuci, njoj ce biti tesko i sa vama i bez vas skupa.

momci su uvijek neciji bivsi, i mi smo necije bivse i ne bismo voljele da nas etiketiraju kao necije i shodno tome uskracuju nam mogucnost lijepe veze.

sretno!
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

encian wrote:daphna, da sam na tvom mjestu uopce ne bih osjecala krivicu.

kad mi je bilo 14 godina pitala sam prijateljicu smijem li se zabavljati sa njenim bivskim momkom :lol: zato sto su oko mene pricali da joj kradem momka i sl. mislim da smo takve stvari prerasli negdje u tom dobu.

danas se ta moja stvarno dobra prijateljica zabavlja sa mojim dragim bivsim, tacnije planiraju vjencanje. niti me ko pitao je li mi smeta, niti mi smeta sto me nisu pitali, niti sto se zabavljaju. apsolutno jednog trena nisam pomislila da su me nekako ostetili, jedino sto je izlazak utroje postao malo dosadan :).

i ja sam ostavila momka radi sadasnjeg i stvari su sa svih strana vise nego korektne. cak i njih dvojica prozbore katkad koju preko msn-a. odrasli ljudi koji razmisljaju i ne zive kao u sapunicama tako se ponasaju.

jedno je svjesno i bez nekog velikog razloga (npr iz zabave) pokusati upropastiti prijateljicinu vezu a sasvim drugo naci se u zamci osjecaja koje ne mozes kontrolisati i pokusati iz situacije izaci tako da najbolje bude svima.

daphna, moj prvi savjet je da se ne obazires na ove tipa amazonke i operatera, i cijele mahale. lijepo zvuci njihov svijet savrsenog prijateljstva, ali jednostavno ne uzima u obzir mnoge stvari.

drugi je da malo stavis decka na cekanje, tj. da ne pocinjete vezu neko vrijeme (npr. mjesec dana). cisto da budes sigurna u ono sto osjecate a i da ti nisi razlog prekida.

treci je, da ako i kad se odlucite da obznanite PRVO TI razgovaras sa njom. budi sigurna da joj kazes da si se drzala po strani i nakon prekida. mozda ce prijateljicibiti tesko jer mozda pati za njim, ali grozno koliko zvuci, njoj ce biti tesko i sa vama i bez vas skupa.

momci su uvijek neciji bivsi, i mi smo necije bivse i ne bismo voljele da nas etiketiraju kao necije i shodno tome uskracuju nam mogucnost lijepe veze.

sretno!
citas mi misli :thumbup:
Daphna

Post by Daphna »

Znate kako se često desi da se stvari ne odvijaju onako kako ih zamislite? :-) to se desilo i nama. Imali smo mi sve to lijepo zamišljeno u glavi... Prekid, pa neko slobodno vrijeme između nas, pa tek onda moj i njen razgovor. Da joj objasnim i da vidim da li bi joj smetalo (a bi, bez obzira na sve).

E pa ništa od toga nije bilo! Saznalo se od desetih ljudi, zasjeda je bila pred mojom zgradom... Tako da je sve ispalo na najgori mogući način. On ja za mene bio "zabranjena zona" jer je njen, ja sam ga "preotela" i to "planski, iskoristivši sve što sam znala o njihovoj vezi..."

E tako je nekako tekao moj i njen razgovor, uz ubacivanje sa strane njene dvije najbolje prijateljice ( a sa jednom od njih, sa kojom nije pričala godinu i pol, naglo se juče pomirila :? :? )

Elem, razapeta sam na krst, što se i moglo očekivati.

Hvala vam svima koji ste pokušali da mi približite svoje stavove. Hvala onima za, i onima protiv. Sve je to život, to se može desiti svima nama. Čak i oni sa betonskim stavovima mogu popustiti i uraditi nešto za što su se zaklinjali da nikada neće.

Hvala vam još jednom.
Puno pozdrava!
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

encian wrote:daphna, da sam na tvom mjestu uopce ne bih osjecala krivicu.

sretno!
koga JA pozovem u MOJU kucu, taj NEKO treba da POSTUJE i tu kucu i mene, a ne da vreba danas MOG momka, sutra MOG muza, prekosutra MOG sina. Hvala lijepo na takvim poznanicima i prijateljima. Pisham se ja na MOG momka koji ce da vreba MOJU jaranicu. Momak danas jeste, sutra nije. Prijatelj je onaj kome slinis na ramenu i pricas svoje probleme a i slushas njegove i uzajamno se pripomazete, jer dvije glave bolje razmishljaju od jedne. Velika je razlika prepustiti svog bivseg za kojeg dugo nemas nikakvih emocija svojoj haverki i prepustiti osobu s kojom si bio godinu manje-vise, gdje emocije izviru iz svakog coska...pogotovo jer ta VEZA jos NIJE okoncana. Dva puta mi se desilo da me saleti momak od mojih haverki, i u oba slucaja sam se povukla, nestala...izmislila razlog da se povucem.. i u oba slucaja su prevarili svoje djevojek sa drugim curama a nikad nisu ostavili svoje a one su im prevare oprostile. Koliko bolno...to one znaju. Krivo mi je sto im nisam odmah rekla...s kakvim likovima imaju posla...al zene su takve...gaze prijateljstva i ponose, samo da bi zadrzale kitonju pored sebe. Na kraju bi ja ispala inicijator svega...i iz tog razloga sam se povukla. Jos jednom...hvala lijepo i na takvoj jaranici i na takvom momku.
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Daphna wrote:Znate kako se često desi da se stvari ne odvijaju onako kako ih zamislite? :-) to se desilo i nama. Imali smo mi sve to lijepo zamišljeno u glavi... Prekid, pa neko slobodno vrijeme između nas, pa tek onda moj i njen razgovor. Da joj objasnim i da vidim da li bi joj smetalo (a bi, bez obzira na sve).

E pa ništa od toga nije bilo! Saznalo se od desetih ljudi, zasjeda je bila pred mojom zgradom... Tako da je sve ispalo na najgori mogući način. On ja za mene bio "zabranjena zona" jer je njen, ja sam ga "preotela" i to "planski, iskoristivši sve što sam znala o njihovoj vezi..."

E tako je nekako tekao moj i njen razgovor, uz ubacivanje sa strane njene dvije najbolje prijateljice ( a sa jednom od njih, sa kojom nije pričala godinu i pol, naglo se juče pomirila :? :? )

Hvala vam svima koji ste pokušali da mi približite svoje stavove. Hvala onima za, i onima protiv. Sve je to život, to se može desiti svima nama. Čak i oni sa betonskim stavovima mogu popustiti i uraditi nešto za što su se zaklinjali da nikada neće.

Hvala vam još jednom.
Puno pozdrava!
pacijenti :roll:
Ako je sve onako kao sto si napisala, zaista se nemas sta osjecat krivom :oops:
Hajde, odmakni sve to od sebe i kreni dalje. Sretno :)
Daphna

Post by Daphna »

mamica 31 wrote:
Daphna wrote:Znate kako se često desi da se stvari ne odvijaju onako kako ih zamislite? :-) to se desilo i nama. Imali smo mi sve to lijepo zamišljeno u glavi... Prekid, pa neko slobodno vrijeme između nas, pa tek onda moj i njen razgovor. Da joj objasnim i da vidim da li bi joj smetalo (a bi, bez obzira na sve).

Hvala vam još jednom.
Puno pozdrava!
pacijenti :roll:
Ako je sve onako kao sto si napisala, zaista se nemas sta osjecat krivom :oops:
Hajde, odmakni sve to od sebe i kreni dalje. Sretno :)
Hvala mamice :kiss:
encian

Post by encian »

ma nije prijateljstvo samo sa daphnine strane da se samo ona brine kako ce joj prijateljica reagovat i hoce li biti povrijedjena. valjda je prijateljstvo interaktivno i valjda se pika "zbir sreca" a ne "kad sam ja slomljena, moras i ti biti ako si mi dobar drug".

daphno, samo polako. tenzije su visoke, mahala i "dobronamjernici" glasni, ali ti na kraju dana ipak spavas sama sa sobom, a ne s njima. uticaj mahale na tvoju srecu je minoran. ako je kako si napisala, onda si ti bolja prijateljica toj djevojci nego ona tebi. vjerujem da joj je strasno tesko na emotivnom planu plus sto je ostali filuju kojekakvim stvarima, ali da se malo poigra razumom bilo bi joj makar malo lakse.
moa

Post by moa »

cica maca wrote:Daphnice, pusti ti ovu pricu nekih laznih moralista. Sve si nam lijepo objasnila, cak i vise nego sto treba. Neka on rascisti svoj odnos sa svojom djevojkom, pa kad se to rijesi, vas dvoje fino pod ruku i uzivajte. Zivot je jedan, treba misliti na sebe, ako vas dvoje osjecate isto i zelite nesto vise od prijateljstva, onda samo naprijed. Za par godina se necete ni sjecati imena te njegove bivse, a i njoj ce biti bolje sto nije sa nekim koga nevoli i ko je nevoli.
i kazu da smo mi muskarci bezosjecajni a vidi ti ove hladnokrvnosti.

Nista daphice ti sve to razje$#% i nadji momka koji nema vezu, jer ce tebe i onako gristi savjest kako si unistila neku vezu pa kakva god da je ona bila i onda ces i ti sa njim prekinuti podsvjesno zbog toga :D

A ti cica maco hmmmmm
zena21

Post by zena21 »

Hvala vam još jednom.
Puno pozdrava!
ajme... teska situacija...

pa sta bi s njima dvoma?? jel oni ostaju skupa?? ili ces ti biti s njim?? ili nista od toga??

:(
Yamahalac

Post by Yamahalac »

zena21 wrote:

Hvala vam još jednom.
Puno pozdrava!
ajme... teska situacija...

pa sta bi s njima dvoma?? jel oni ostaju skupa?? ili ces ti biti s njim?? ili nista od toga??

:(
napravili ceku i njemu garant :)
Daphna

Post by Daphna »

Joj ovdje nikako neki da shvate da ja nisam utjecala na njihov prekid. Da ja nisam nikoga preotela... Ta veza je duže u krizi i ja sam se samo našla u pogrešno vrijeme na pogrešnom mjestu. I u pogrešno vrijeme su se počele buditi neke emocije za koje nisam ni sanjala da će se pojaviti...

Raskinuli su i poslije tog prekida su počela sranj. jer se saznalo da sam ja u pitanju! Fazon je samo što se sve odigralo brzo, u tri dana...

Nas dvoje definitivno zelimo pokušati ali bez forsiranja... Polako i kada se slegne sva ta prašina koje se podigla!
Last edited by Daphna on 01/10/2007 14:38, edited 1 time in total.
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

Kontakt Amazonka27 kaže:
sto me nerviraju one na onoj temi LJ i S - sta bi vi uradili. Sad svi nju sazaljevaju…cccc
Kontakt Obucha kaže:
ma jede govna frajer ce je povalit i vozdra
Kontakt Amazonka27 kaže:
ma jok… on nju voli ,samo se pravi :D
Kontakt Obucha kaže:
ma jesi ti njoj vidila recenice, ja imam 25 on 26
Kontakt Amazonka27 kaže:
tkoje? :D
Kontakt Obucha kaže:
i nije zeza
Kontakt Amazonka27 kaže:
hahaha
Kontakt Obucha kaže:
to oni jebiga ozbiljni
Kontakt Amazonka27 kaže:
hahaha
Kontakt Obucha kaže:
ja joj napisem da ljude spici i sa 40 god pa sve razjebu
Kontakt Amazonka27 kaže:
pa et sta…oni prekinuli, ova se naljutila na nju…imaju svu sansu da budu skupa :D
Kontakt Amazonka27 kaže:
ne mogu da napisem…shtopa mi forum
Kontakt Obucha kaže:
ma ko djeca , cuj zasjeda ispred zgrade
Kontakt Amazonka27 kaže:
hahhaa
Kontakt Obucha kaže:
sigurno su joj cupale kosu i pljuvale se…aa
Kontakt Amazonka27 kaže:
Hodera vamo da ti oko iskopam sto si mi begenisala momka hahaha

Kontakt Obucha kaže:
znas ono ja tebi mamu ti meni pljuc hrak
Kontakt Obucha kaže:
aa
Kontakt Amazonka27 kaže:
hahaha
Kontakt Amazonka27 kaže:
ma *ebem li ti selo odakle si shljegla, pa za sise, hahaha
Kontakt Obucha kaže:
pa joj vuce guči majicu , onu s pijace, a ova govori *ebem ti sve kravo jedna
Kontakt Amazonka27 kaže:
hahaha
Kontakt Obucha kaže:
a ona druga je opljuje
Kontakt Amazonka27 kaže:
ne tu majcuuuuu
Kontakt Obucha kaže:
joj film snimit
Kontakt Amazonka27 kaže:
Niko nije skonto da je sa otokeeeeeee
Kontakt Obucha kaže:
kuš me za tu majcuuuuu
:D :D :D :D :D :D
encian

Post by encian »

pa fakat. za nepovjerovat sta sebi ljudi dopustaju.
obuca

Post by obuca »

a sto?
konyan

Post by konyan »

encian wrote:pa fakat. za nepovjerovat sta sebi ljudi dopustaju.
Iznenadjuje iz poruke u poruku nesmanjenom zestinom. :D
legionarka

Post by legionarka »

Amazonka imam jedan prijateljski savjet za tebe

AUTOBAN!!!!
Post Reply