Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Šapat

#76 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?

Post by Šapat »

Zato sam i ja stalno naoruzan. Bolje on mrtav, a ja ziv i u zatvoru, ali moja djeca nisu sirocad, nego ja mrtav, a on u zatvoru i moja djeca sirocad.

Klasicno pravilo zvijeri - ubi i pojedi da ne bi bio ubijen i pojeden.
aminchev2

#77 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?

Post by aminchev2 »

zoves kafu?
kako zoves kafu?
pa ona se samo naruci....

vidis
samo me bunis
:(
3xa

#78 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?

Post by 3xa »

Šapat wrote:Zato sam i ja stalno naoruzan. Bolje on mrtav, a ja ziv i u zatvoru, ali moja djeca nisu sirocad, nego ja mrtav, a on u zatvoru i moja djeca sirocad.

Klasicno pravilo zvijeri - ubi i pojedi da ne bi bio ubijen i pojeden.
Nadam se da za to oruzje imas papir :sad:
Šapat

#79 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?

Post by Šapat »

Apsolutno da.

Ali, za tebe imam pitanje - da li si vozio/la 20km/h ispod zvanicnog ogranicenja? Ako jesi, onda bih te i ja nalupao :)
Prvo, po zakonu, ako vozis 20 ili vise km/h ispod ogranicenja, to je saobracajni prekrsaj i policija te moze kazniti na isti nacin kao i da si vozio/la 20 ili vise preko ogranicenja.

I mene licno hvata zestoka huja kada se po Sarajevu na glavnoj dzadi pocnu vozat 40 (bukvalno), a zvanicno ogranicenje je 60, dok je po zakonu od 01.01.2007. dozvoljeno prekoracenje u naseljenim mjestima do 20km/h, dakle slobodno svi mogu voziti 80 km.h i niko ih niti hoce niti moze kazniti.
Last edited by Šapat on 16/07/2008 16:59, edited 1 time in total.
aminchev2

#80 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?

Post by aminchev2 »

veca_sa wrote:
aminchev2 wrote:zoves kafu?
kako zoves kafu?
pa ona se samo naruci....

vidis
samo me bunis
:(

nista se ti ne sekiraj, zovem, narucim, vristim , molim ako treba za kafu. 45 sati i 37 minuta
ti nisi normalan
Boga mi
*hug
d2

#81 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?

Post by d2 »

Op3r4t0r wrote:Jedna mi misao neda spavati....
reci sadasnjoj odmah nakon saznanja, javiti se bivsoj odmah nakon toga
Sarajka_82

#82 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?

Post by Sarajka_82 »

3xa wrote:Prvo sto bi uradila da sam na njegovom mjestu je ispitala tog zajednickog prijatelja sve sto zna o njoj. To bar nije rizik. Ako nije u braku, nista me ne bi zaustavilo da odem do nje (pa ni ta veza, jer sve dok se zabavljaju nije kasno ni da prekinu) i rascistim situaciju. Mozda se njima iz njihove perspektive cini da nisu jedno za drugo, ali ovako sa strane gledajuci, njih sudbina stalno spaja. Ako je u braku, to je vec skakljivo, jer sigurno nije ni muzu rekla istinu, sto znaci da je pokvarena osoba jer vara tri druge: muza, dijete i bivseg momka. Ali u svakom slucaju bi je i tada potrazila da mi kaze istinu. Na njoj je hoce li svom djetetu reci ili ne, jer samo ona moze ocijeniti hoce li djetetu upropastiti djetinstvo tim raspletom dogadjaja ili ne. U svakom slucaju, ne bih je napadala ni svadjala se, jer mozda ih ceka zajednicka buducnost pa bi svadja samo jos vise odgodila ono sto im je sudbina spremila :-D Ako je sama sa djetetom, po mom misljenju ga nije zvala iz straha od odbijanja i ponosa, a kako je vrijeme prolazilo bilo joj je sve teze reci. Nakraju ce covjek nauci zivjeti sa svojim iskrivljenim istinama. Zelim mu puno srece, u slucaju da je ova prica istinita :)

P.S. bolje je i rizikovati i napraviti bolnu situaciju za sve njih prije, jer ce se sve smiriti i rijesiti, nego poslije kada prodju godine i bude suvise kasno da bi bilo bitno.
Potpuno se slazem. I meni se cini da ih nekako sudbina cijelo vrijeme spaja.
Mozda ga je ona uvijek volila, ali iz straha da bude odbijena nije smijela reci. Ovako ima njegovo dijete, ako nema njega.
Ne znam u kojoj okolini ona zivi, ali abortirati i nije bas uvijek tako ne primjetna stvar...uostalom zasto bi abortirala, ako je htjela dijete sa njim.
Ona je znala da ne uzima pilule, pa je i kondom odbila, znaci da je "izazivala" trudnocu.
I kao sto mamica rece, sebicno je to njeno ponasanje sto nije rekla istinu, jer tu nije ni na dijete ni na oca djeteta mislila.

Na njegovom mjestu bih u svakom slucaju kontaktirala bivsu. Otac ima pravo da sazna i zna za svoje dijete, pa makar tu doslo do raskida neke njene veze.
Takodjer i dijete ima pravo da zasna ko mu je pravi otac. Dijeca kojoj se ta mogucnost oduzme, pretezno budu kasnije razocarani.
Sarajka_82

#83 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?

Post by Sarajka_82 »

Vozdra_123 wrote:
amalia wrote:
Op3r4t0r wrote:Jedna mi misao neda spavati, nevazno je da li se desila meni, nekom drugom, izmisljena ili nesto peto, zanima me vasa reakcija na sljedecu pricu:

2000. godina: Dvoje mladih se upoznaju i zapocinju vezu

2002. godina: Nakon dvije godine lijepe veze zbog nekih njima poznatih razloga odlucuju da se prijateljski razidju, takodje odlucuju da je najbolje prekinuti svaki vid kontakta kako bi sve to bilo lakse i bezbolnije i drze se toga, porodica i prijatelji od momka bivsu ne spominju ni pod razno, nikad.

2004. godina: Nakon godinu i po dana po prvi put srecu se na privatnom okupljanju kod zajednickih prijatelja, momak nije znao da ce djevojka biti na tom okupljanju, a djevojka niti prijatelji nisu znali da ce momak doci, dosao je kao iznenadjenje prijateljima, momak, djevojka i prijatelji zive u 3 razlicite zemlje.

Kontakt izmedju momka i djevojke je nemoguce izbjeci, razgovaraju, on samac, ona u "sretnoj" vezi, sjecanja se bude, javlja se nesto cudno, mozda emocije? ponovna hemija? ponasaju se cudno, ni sami nisu bas sigurni kako ali zavrsavaju u krevetu.

Nakon tog cina, pored svega, zajednicki donose zakljucak da je to bila greska i da ce ostati njihova mala tajna, prisjecaju se razloga zasto nisu mogli i zasto ne mogu biti zajedno i ponovo odlucuju da se vrate na stari put, put bez bilo kakvog kontakta medju njima.

Nakon toga se nisu vise vidjeli.

2008. godina: Momak ponovo odlazi kod gore spomenutih zajednickih prijatelja, s prijateljem pregleda njihove slike u albumu, u sred albuma naidje na neke slike koje su ga sokirale, na slikama vidi sebe ali ipak nije on, na slikama je dijete u periodu od par mjeseci do par godina koje je skoro pa identicno njegovim slikama, tacnije njegovom izgledu iz djetinjstva, pokusavajuci skriti iznenadjenje i zbunjenost upita prijatelja ko je to dijete, dobio je odgovor koji ga je presjekao, dijete je od njegove bivse djevojke, prijatelj nakon odgovora nastavlja pricati, kaze, kako je dijete starije ja sve imam vise potrebu pitati imas li ti svojih konaca u ovome jer meni mali lici na tebe ali nisam imao hrabrosti takvo nesto spomenuti, prijatelj potvrdjuje ono sto i momak jasno vidi, da dijete lici na njega. Momak negira, cak negira i da lice jedan drugom, ali kao usputno pita kad je njegova bivsa dobila to dijete, saznaje mjesec i godinu (ali ne i dan), radi se o mjesecu koji je 9 mjeseci nakon mjeseca u kojem su se sreli kod tog istog prijatelja. Ulazi zena od prijatelja u sobu i tema se mjenja, pricaju nesto deseto. Momak odlazi na spavanje, ne moze zaspati, razmislja o svemu i nista mu nije jasno.

Ujutro na prijatelju vidi zbunjen pogled, momak nista ne spominje, ne spominje ni prijatelj, pricaju nesto nevazno, navece momak odlazi svojoj kuci.

I dalje mu nista nije jasno, cinjenice s kojima raspolaze su da je prije 4 godine spavao sa svojom bivsom, bivsa mu je rekla da koristi antibaby pilule, nisu koristili drugu zastitu, 4 godine kasnije u albumu vidi slike djeteta starog 3 godine koje je rodjeno 9 mjeseci nakon spavanja sa bivsom, a jako jako lici na njega, kontaktirao s djevojkom nije od one noci kod prijatelja i o njoj i njenom trenutnom zivotu manje-vise ne zna nista.

Momak je trenutno u lijepoj par godina dugoj vezi.

Bez obzira da li se ovdje radilo o mojoj zivotnoj prici, o zivotnoj prici nekog meni poznatog ili o izmisljenoj prici ako ste ovo procitali pokusajte se staviti u ulogu momka i napisite, naravno ako i sami znate, kako biste vi reagovali i sta bi uradili, sta bi po vama ovaj momak iz price trebao uraditi?

Ostaviti sve kako jest i nastaviti sa zivotom, javiti se bivsoj i direktno joj reci sta mu je u glavi, ili joj reci indirektno, mozda ispricati sve svojoj djevojci?

S prvim izborom zivot nastavlja dalje ovakav kakav jest, lijepo mu je, s tim da ga sad ta misao muci, ako nesto uradi, mozda kvari vlastitu vezu, mozda i vjerovatno kvari vezu svoje bivse djevojke, a mozda i brak jer ne zna da li su sad u braku. Komplikovano.

Vi ste na redu...
U prvom redu mislim da bi trebao sve ispricati svojoj djevojci, ako se sve desavalo prije nje, prihvatice. Ja bih barem prihvatila i ne bih pravila dramu oko toga.Nije djete nista krivo.
Sto se bivse tice i njene veze / braka: ne bih na tvom mjestu ni sekunde razmisljala o tome. Ni ona nije razmisljala o tome kad je tebi, kao ocu, uskratila pravo da imas djete, a svom sadasnjem muzu/momku podmetnula tudje djete. Svakako mislim da s njom treba popricati, otvoreno je pitati kako stvari stoje.
I kad bi se ispostavilo da je djete tvoje, mislim da trebas traziti pravo koje imas na djete, ali i prihvatiti odgovornost koja iz toga proizilazi.
(Ovdje sam pisala kao da se radi o tebi, jednostavno bilo mi je lakse tako ;-) ).

Joj, ja sam tako osvetoljubiva u ovakvim situacijama, ja bih se borila da joj uzmem djete. Kad je ona mogla biti kucka, ja bih bila jos veca :x :x :x
jeste vi sve zahebane :D

covjek rece da se on i ta cura nalaze u 2 razlicite zemlje. nemojte razmisljati ko mali djokica da se dijete tako lako moze oduzeti od matere, pogotovo kad je pitanje granica!!!
jos ako je ona na zapadu po zakonu dijete ima oca a to je muz te zemske..... ako je on prihvatio to dijete ko svoje i odgaja ga 3-4 godine to je njegovo dijete...
Zavisi gdje je na zapadu. U Njemackoj je uvijek pravi otac onaj, koji je napravio dijete i ima pravo i protiv majcine volje da vidja dijete svake 2 sedmice.
dnaxy

#84 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?

Post by dnaxy »

A jel moras vako dug tekst citirat da bi na kraju napisala 10 rijeci? :-)

joj sto ovo mrzim :x
Sarajka_82

#85 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?

Post by Sarajka_82 »

dnaxy wrote:A jel moras vako dug tekst citirat da bi na kraju napisala 10 rijeci? :-)

joj sto ovo mrzim :x
Valjda sam morala :lol:
Sarajka_82

#86 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?

Post by Sarajka_82 »

Sto mene interesuje, ako je istinuta prica, da li on ima jos ikakvih osjecaja prema njoj i zbog cega je pukla ta "super" veza? Mozda zbog daljine?
mrs. zurbrigen

#87 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?

Post by mrs. zurbrigen »

i? sta bi? sta je momak uradio nakon cetiri stranica dobrih savjeta? :)

ja bih na njegovom mjestu jednostavno iz radoznalosti pokusala kontaktirati tu djevojku. pa onda ono, jednostavno direktno upitati... ako nemam nikakvih drugih ambicija. mislim, moze tu svacega biti. moze se ispostaviti, da je ta slicnost genetska, al da nema nista sa momkom, barem ne direktno... :D mozda tu treba provjeriti prijasnje generacije... :D
bilo kako bilo, ako mu ne da mira, nek joj se javi. nek to ucini suptilno, i bez da neko dobija dojam, da sad ima nekih obaveza prema njemu. i ako su se vec godinama tako dobro razumijeli, momak i cura ce naci nacin, da to ostane medju njima - ako to zele - il ce smisliti neku drugu alternativu...
callmethebreeeze

#88 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?

Post by callmethebreeeze »

ja ne znam sta ovaj lik treba raditi, ali ja bih svakako trazio odgovor na pitanje da li je dijete moje. ne bih se ni sekunde doumio.
:-) :-) :-)
Op3r4t0r

#89 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?

Post by Op3r4t0r »

Momak je razmisljao da uradi dvije stvari prije eventualnog javljanja bivsoj djevojci, medjutim, i jedna i druga stvar su imale odredjene kocnice.

Prva stvar o kojoj je razmisljao bilo je sve ispricati zajednickom prijatelju, traziti savjet i pomoc od njega, medjutim sjetio se da dok je jos bio u vezi sa bivsom od zajednickih prijatelja su trazili da se nikad i nikad ne petljaju u njihovu vezu, u slucaju prekida da ih ne pokusavaju pomiriti, jednostavno da budu izvan svega toga, kako bi prijateljstvo moglo biti ocuvano, trazeno je naravno da nikad takodje ne staju na stranu jednog bez obzira koliko onaj drugi bio u krivu, postovali su to godinama, kako onda sad zatraziti upravo suprotno? kako sad traziti da bude na strani momka, kako traziti da se petlja u njihovu vezu?

Druga stvar o kojoj je momak razmisljao bilo je da sve isprica svojoj trenutnoj djevojci, medjutim nesto ga je kocilo u tome, trenutna djevojka je upoznata sa prosloscu svog momka, zna za bivsu djevojku, zna i da su se vidjeli par mjeseci prije nego su oni krenuli u vezu, ali ne zna da su oni tad zavrsili u krevetu, momak je to presutio, djevojka je pitala i jeli se tad sta desilo medju vama, momak je tihim glasom rekao ne, nije.

Momak je to skrio jer je znao da se to vise nece ponoviti, bio je uvjeren u sebe, a i bilo je prije trenutne veze, nikog nije varao, skrio je jer je znao ako kaze istinu trenutnoj djevojci da ce ona izgubiti povjerenje, znao je da ce je muciti trn sumnje sta ce se desiti ako se ponovo sretnu, i ponovo, i ponovo, znao je da joj je slagao ali je smatrao da je tako bolje za njihovu vezu, medjutim laz nikad nije donijela dobro, pa ni ovaj put, kako sad da isprica svojoj djevojci?

Momak ne zeli kontaktirati bivsu djevojku bez obavjestenja trenutne djevojke, ne zeli svjesno stvarati novu laz, novo skrivanje, a kako trenutnu djevojku obavjestiti a ne izgubiti je?

Momak ne zeli izgubiti svoju djevojku, voli je!!! Ali takodje zeli biti i otac sinu ako mu je sin, a vjeruje da jeste.

Momak ima lijepa sjecanja na proslost, medjutim ako mu je skrila istinu sve ove godine sadasnjost mjenja njegovu proslost, sadasnjost mjenja lijepa sjecanja, bivsa djevojka lako moze preci granicu mrznje jer mu je skrila prvi korak, prvu rijec, prvi pad, prvi osmjeh njihovog djeteta.

A tu je i cetvrta osoba, osoba koja nista nije kriva, trenutni momak ili covjek bivse djevojke, ili je mozda i on bivsi? O trenutnom zivotu bivse djevojke momak ne zna nista.
callmethebreeeze

#90 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?

krajnje zajeban problem, ali valjda i ta djevojka ima neku odgovornost, i ona je imala udjela u sexu s bivsim momkom, ni njoj, vjerovatno, nije promaklo da je dijete slicno bivsem itd.
a mora se misliti i na to dijete, jel' treba pustiti dijete da pogresnog covjeka zove babom?
mamica papucarka

#91 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?

Post by mamica papucarka »

dje si ovo procito :oops: :D ovo je tipicna prica iz magazina Istinite price :D
callmethebreeeze

#92 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?

mamica papucarka wrote:dje si ovo procito :oops: :D ovo je tipicna prica iz magazina Istinite price :D
zivot pise najistinitije price.
:oops: :D :oops:
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#93 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?

Post by Latina »

Momak ne zeli izgubiti svoju djevojku, voli je!!! Ali takodje zeli biti i otac sinu ako mu je sin, a vjeruje da jeste.
Onda sjedi fino s njom i objasni joj, ovako kako si objasnio nama. Ako je prava cura i ako nemas puno kredita kod nje zbog bivsih gresaka, shvatice i podrzace te.
Momak ima lijepa sjecanja na proslost, medjutim ako mu je skrila istinu sve ove godine sadasnjost mjenja njegovu proslost, sadasnjost mjenja lijepa sjecanja, bivsa djevojka lako moze preci granicu mrznje jer mu je skrila prvi korak, prvu rijec, prvi pad, prvi osmjeh njihovog djeteta.
Pusti emocije, ovdje si ili hadzija ( dakle ozbiljno i racionalno zbog djeteta ), ili nisi. Ako si bioloski otac tom djetetu, pred tobom je dug put pun prepreka, ali ja mislim da vrijedi. Ti sam odluci. Sretno.
Ashrafieh

#94 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?

Post by Ashrafieh »

Je li on mozda trazi alibi da stupi u kontakt sa bivsom? :lol:
madner

#95 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?

Post by madner »

Razmisli o svom motivu.

Da li to sto namjeravas da uradis radis u namjeri da ucinis dobro tom djetetu, ili su ti motivi egoizam?
Zaboravi sebe za sekundu.

Ako ces mu unistit familiju, a neces ponuditi zamjenu (a posto volis sadasnju i ne mozes) pitanje je sta on ima od toga?
Kjajević Majko

#96 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?

Post by Kjajević Majko »

Radi se o djetetu, a ne zaboravljenim ključevima. Tupa tema, sretno ti ako si momak iz priče, iskreno se nadam da nisi. :thumbup:
callmethebreeeze

#97 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?

ma ovo je indirektna reklama za koristenje kondoma.
:D
ludacha

#98 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?

Post by ludacha »

@Op3r4t0r jel to pises ljubic? :D bas mi nekako na to lici
pustopoljina

#99 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?

Post by pustopoljina »

tvoja se cura ne bi trebala naljutiti,ili raskinuti-to je bilo prije nje.
ja bih preko prijatelja pokusala stupiti u kontakt sa bivsom djevojkom i prvo je fino pitati,tj.iznijeti sumnju. onda od reakcije zavisi-da li ce stvari ici milom ili silom,da li ce dijete biti umijesano u to.
mozda je zenska stvarno uzimala pilulu, medjutim preskocila i ostala trudna...mozda se i sama 9 mjeseci nadala da je dijete od sadasnjeg muza...
meni je ideja da ovaj raskida vezu,da ganja dijete,da se ona razvodi-pa da svi skupa zive bezveze...nije bez razloga ta veza bivsa i nikad ne bih mogla zivjeti sa nekim ko je u stanju toliko godina kriti tajnu. danas-sutra si ti mogao dobiti kcerku i za 20 godina su se mogli tvoj sin i tvoja kcerka negdje upoznati. necu ni da pomislim...
kad bi ona bila pametna,pa dopustila diskretno utvrdjivanje ocinstva-to bi bilo najljepse...dijete ce kad-tad saznati da mu otac nije bioloski otac...svaki boravak u bolnici,davanje krvi moze utvrditi da nije njegov sin...
ta zenska je...spirale,munje,mrtvacke glave i uzvicnici (blago receno).
a malecki nije nizasta kriv,ne dirajte ga.
inace...znam za pricu gdje je zena govorila sinu ko mu je otac (njena afera sa ozenjenim likom),taj se covjek branio...mali je godinama mrzio tog covjeka i bolovao jer taj covjek ima krasnu porodicu...nekako je jedne godine uspio natjerati ga na DNA test...covjek mu nije otac...trebam li reci koliko taj momak sad mrzi mamu? neke su zene bas dno dna.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#100 Re: Sta bi ste vi uradili na ovom mjestu ?

Post by Latina »

madner wrote:Razmisli o svom motivu.

Da li to sto namjeravas da uradis radis u namjeri da ucinis dobro tom djetetu, ili su ti motivi egoizam?
Zaboravi sebe za sekundu.

Ako ces mu unistit familiju, a neces ponuditi zamjenu (a posto volis sadasnju i ne mozes) pitanje je sta on ima od toga?
Da li bi ti mogao mirno spavati da znas da negdje imas dijete ? Situacija ne moze biti komplikovanija, ali ako bude postupio smireno i strpljivo, mislim da moze ostvariti kontakt s djetetom. U sustini ovdje ima previse dilema, on ne zna da li je dijete uopste njegovo, da li je ona udata, itd. Treba rjesavati jednu po jednu stvar, prvo utvrditi je li to njegov sin, pa sve ostalo.
Post Reply