Op3r4t0r wrote:Momak je razmisljao da uradi dvije stvari prije eventualnog javljanja bivsoj djevojci, medjutim, i jedna i druga stvar su imale odredjene kocnice.
Prva stvar o kojoj je razmisljao bilo je sve ispricati zajednickom prijatelju, traziti savjet i pomoc od njega, medjutim sjetio se da dok je jos bio u vezi sa bivsom od zajednickih prijatelja su trazili da se nikad i nikad ne petljaju u njihovu vezu, u slucaju prekida da ih ne pokusavaju pomiriti, jednostavno da budu izvan svega toga, kako bi prijateljstvo moglo biti ocuvano, trazeno je naravno da nikad takodje ne staju na stranu jednog bez obzira koliko onaj drugi bio u krivu, postovali su to godinama, kako onda sad zatraziti upravo suprotno? kako sad traziti da bude na strani momka, kako traziti da se petlja u njihovu vezu?
Druga stvar o kojoj je momak razmisljao bilo je da sve isprica svojoj trenutnoj djevojci, medjutim nesto ga je kocilo u tome, trenutna djevojka je upoznata sa prosloscu svog momka, zna za bivsu djevojku, zna i da su se vidjeli par mjeseci prije nego su oni krenuli u vezu, ali ne zna da su oni tad zavrsili u krevetu, momak je to presutio, djevojka je pitala i jeli se tad sta desilo medju vama, momak je tihim glasom rekao ne, nije.
Momak je to skrio jer je znao da se to vise nece ponoviti, bio je uvjeren u sebe, a i bilo je prije trenutne veze, nikog nije varao, skrio je jer je znao ako kaze istinu trenutnoj djevojci da ce ona izgubiti povjerenje, znao je da ce je muciti trn sumnje sta ce se desiti ako se ponovo sretnu, i ponovo, i ponovo, znao je da joj je slagao ali je smatrao da je tako bolje za njihovu vezu, medjutim laz nikad nije donijela dobro, pa ni ovaj put, kako sad da isprica svojoj djevojci?
Momak ne zeli kontaktirati bivsu djevojku bez obavjestenja trenutne djevojke, ne zeli svjesno stvarati novu laz, novo skrivanje, a kako trenutnu djevojku obavjestiti a ne izgubiti je?
Momak ne zeli izgubiti svoju djevojku, voli je!!! Ali takodje zeli biti i otac sinu ako mu je sin, a vjeruje da jeste.
Momak ima lijepa sjecanja na proslost, medjutim ako mu je skrila istinu sve ove godine sadasnjost mjenja njegovu proslost, sadasnjost mjenja lijepa sjecanja, bivsa djevojka lako moze preci granicu mrznje jer mu je skrila prvi korak, prvu rijec, prvi pad, prvi osmjeh njihovog djeteta.
A tu je i cetvrta osoba, osoba koja nista nije kriva, trenutni momak ili covjek bivse djevojke, ili je mozda i on bivsi? O trenutnom zivotu bivse djevojke momak ne zna nista.
Za prvu stvar: ok kad se radilo o raskidu veze, ali ovo je sada ozbiljna stvar i mislim da mozes reci prijateljima"znas, jeste da sam te zamolio da se ne mjesas, ali ovo je sada puno ozbiljnije.."
Za drugu stvar: Cista je glupost slagati curi nesto sto se desilo prije nje. Sam si kriv za to pa se sada i sam vadi, ali mislim da je situacija dovoljno ozbilna da vam ovo taman dodje kao dobar test mozete li prevazici malo problema, staviti vas na kusnju. Bar ces znati. Ne mozes uvijek igrati na sigurno da ne bi nekog izgubio jer tada gubis 100 drugih stvari, i na kraju ces nju kriviti za to.
Nemoj kriviti bivsu dok ne cujes njenu verziju price. Mozda je mislila i danas misli da je dijete od sadasnjeg muza (ako joj je muz). Ja ni dan danas ne znam na koga mi lici dijete. Kazu na oca pa sam to prihvatila. Drugacije je kad ga gledas svaki dan.
I za cetvrtu osobu: nisi ti kriv ako bude povrijedjen nego ona. Ako ona nije mislila na njegova osjecanja zasto bi ti.