Sta bi ste uradili da vidite zlostavljanje na ulici?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#26 Re: Sta bi ste uradili da vidite zlostavljanje na ulici?

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Hercegoviina, Predrag i Nenad

mjesec
Jack Be Nimble

#27 Re: Sta bi ste uradili da vidite zlostavljanje na ulici?

Post by Jack Be Nimble »

mefistofilis wrote:ovdje se krece od premise da su zlostavljac i zlostavljani u nekoj vrsti veze rodbinske ili one druge, nebitno...

cesto je to stvarno lako i utvrditi a nekad i nije. sta biste uradili da vidite kako jedan muskarac maltretira drugog i slicno?
Pa nije bitno je li m v z ili m v m al prvo treba provjeriti jel navlakusa. Skontati zbog kojeg se razloga tuku. Da li sam tu od pocetka price? Mozda ovaj koji dobiva batine je srao previse pa bi u stvari trebao prici i pomoci ovome sto ga tuce itd.

Najsigurnije nazvati policiju i tako smo odradili nasu gradjansku duznost.
mefistofilis

#28 Re: Sta bi ste uradili da vidite zlostavljanje na ulici?

Post by mefistofilis »

sheilak wrote:
mefistofilis wrote:
cesto je to stvarno lako i utvrditi a nekad i nije. sta biste uradili da vidite kako jedan muskarac maltretira drugog i slicno?
ma uletila naravno izmedju njih. i rekla, de se sad poljubite za mir-mir... :D
hahahahaha

nisam fakat bio dovoljno jasan, nego, slucaj tipa denis mrnjavac. momka ni krivog ni duznog ubise.
odrastao sam na ali-pasinom i dok nisam malo porastao cesto su me stariji dripci rovarili uzduz i poprijeko po pola sata dok su mnogi ljudi prolazili i nije ih bilo briga...
Alfons Kauders

#29 Re: Sta bi ste uradili da vidite zlostavljanje na ulici?

Post by Alfons Kauders »

mefistofilis wrote:
sheilak wrote:
mefistofilis wrote:
ma uletila naravno izmedju njih. i rekla, de se sad poljubite za mir-mir... :D
hahahahaha

nisam fakat bio dovoljno jasan, nego, slucaj tipa denis mrnjavac. momka ni krivog ni duznog ubise.
odrastao sam na ali-pasinom i dok nisam malo porastao cesto su me stariji dripci rovarili uzduz i poprijeko po pola sata dok su mnogi ljudi prolazili i nije ih bilo briga...
ah pa zavisi

jednom tako naletio u fast food da jedem, pricam s gazdom, kad pored poce lik mlatiti tinejdzera... pali mu samare, a mrcina veca od mene, 100 i kusur kila...

gazda onako jeben lik, izadjemo ispred... ispostavi se da je mali ukro njegovom sinu 50 maraka... onda smo se dvoumili da li da se pridruzimo... lik momku na kraju kaze "kad places picko od samara, zamisli da te sad stocem zavalim? haj sad pare da si nasao i vratio za sat, inace eto me do tebe kuci"
homega

#30 Re: Sta bi ste uradili da vidite zlostavljanje na ulici?

Post by homega »

Predrag i Nenad wrote:Sta bi ste uradili da vidite zlostavljanje na ulici?

Nije bitno muskarac zenu ili zena muskarca?Da li bi gledali,smijali se,prisli ili nesto drugo?
Drugo... Odmah treba pozvati @Alfons Kaudersa, lik zna sva rješenja za sve probleme :D
Alfons Kauders

#31 Re: Sta bi ste uradili da vidite zlostavljanje na ulici?

Post by Alfons Kauders »

homega wrote:

Nije bitno muskarac zenu ili zena muskarca?Da li bi gledali,smijali se,prisli ili nesto drugo?
Drugo... Odmah treba pozvati @Alfons Kaudersa, lik zna sva rješenja za sve probleme :D
znam - najcesce je najbolje pobjeci od problema :D da tudji problem ne postane tvoj problem :D
harisaga

#32 Re: Sta bi ste uradili da vidite zlostavljanje na ulici?

Post by harisaga »

Iskreno,samo bih prošao.Previše me strah oružja da bi glumio heroja.Svaki debil ima pištolj ili nož.Da je neko drugo vrijeme ili mjesto ,pritekao bi u pomoc,ali ovdje i sada ne :D.

Odem kući,upalim neki film da zaboravim da sam ispao pičić i svi sretni(dobro,ne svi ali kontate šta hoću reci ) ;D
sheilak

#33 Re: Sta bi ste uradili da vidite zlostavljanje na ulici?

Post by sheilak »

homega wrote:

:D kako cemo ga dozvati? kao batmana sto dozivaju? :D
homega

#34 Re: Sta bi ste uradili da vidite zlostavljanje na ulici?

Post by homega »

sheilak wrote:
homega wrote:

Telepatijom. Samo pomisliš kako bi bilo dobro da je sad on tu, i "on" se odmah pojavi :lol:

Doduše, češće se "pojavljuje" kad ne treba :D
loool

#35 Re: Sta bi ste uradili da vidite zlostavljanje na ulici?

Post by loool »

Prebio bih i zlostavljaca i zlostavljenog,jer dok ustanovis ko je kriv ode glOva :lol:
sheilak

#36 Re: Sta bi ste uradili da vidite zlostavljanje na ulici?

Post by sheilak »

loool wrote:Prebio bih i zlostavljaca i zlostavljenog,jer dok ustanovis ko je kriv ode glOva :lol:
hahhaahha al bitno je da ih smiris, pa kako god... :D
Alfons Kauders

#37 Re: Sta bi ste uradili da vidite zlostavljanje na ulici?

Post by Alfons Kauders »

homega wrote:
sheilak wrote:
homega wrote: Drugo... Odmah treba pozvati @Alfons Kaudersa, lik zna sva rješenja za sve probleme :D
Telepatijom. Samo pomisliš kako bi bilo dobro da je sad on tu, i "on" se odmah pojavi :lol:

Doduše, češće se "pojavljuje" kad ne treba :D
ja jebi ga, pojavljujes se i ti... :D samo svaki put s novim profilom :D

ovo za betmena zanimljivo zvuci... :D
zvrk

#38 Re: Sta bi ste uradili da vidite zlostavljanje na ulici?

Post by zvrk »

Predrag i Nenad wrote:Nije bitno muskarac zenu ili zena muskarca?Da li bi gledali,smijali se,prisli ili nesto drugo?

1. pozvala policiju
2. ako gori umijesala se
numizmatic

#39 Re: Sta bi ste uradili da vidite zlostavljanje na ulici?

Post by numizmatic »

Jack Be Nimble wrote:Zato volim imigrantske ili tamnopute roditelje posto oni bez ikakvog stida na sred ulice stave djecu pod stroj.
Pa da te zemlje su uvijek bile među miroljubivijim u svijetu

za ove koji se pitaju zašto to žena podnosi
"I . . . became lost in HIS world, started walking on eggshells and worrying if I said or was behaving the right way for him. He was so methodical in his control over me . . . [and when] he would throw a bone at me (usually some old flowers on their way out) . . . I like a jerk would get so excited that he thought a little about me with the award of almost dead flowers. So sad."

"It was the losing of myself that caused me the most anguish. I could feel it, like a brain washing, like a vampire, and he claimed he didn't know anything was wrong, didn't know what I meant when I said I was sad all the time and couldn't trust a word he said."

"Narcissists install a mental filter in our heads a little bit at a time. Before we know it, everything we do, say, or think, goes through this filter. 'Will he get upset if I do/say/think this? Will he approve/disapprove? Will he feel hurt by this?"

"The N will suffocate all that is good in you, will twist your psyche until you don't know who you are yourself, eventually your own face will not seem your own in the mirror. Yes, it gets that bad, believe me."
Objektivni navijac

#40 Re: Sta bi ste uradili da vidite zlostavljanje na ulici?

Post by Objektivni navijac »

sheilak wrote:
homega wrote:

Cuj kako dozvati :shock:
Pa samo post na forum i @ Alfons je odmah tu k'o sjena :D
Alfons Kauders

#41 Re: Sta bi ste uradili da vidite zlostavljanje na ulici?

Post by Alfons Kauders »

Objektivni navijac wrote:
sheilak wrote:
homega wrote: Drugo... Odmah treba pozvati @Alfons Kaudersa, lik zna sva rješenja za sve probleme :D
Cuj kako dozvati :shock:
Pa samo post na forum i @ Alfons je odmah tu k'o sjena :D
vazda vrebam :D davno sam skonto da je bolje da se istresam na forumase nego na kolege :D

a da me vidis na poslu, na ranu bi me covjek privio... skroz druga osoba :lol:
sheilak

#42 Re: Sta bi ste uradili da vidite zlostavljanje na ulici?

Post by sheilak »

ili mu tri puta spomenuti ime...kao candymanu... :D
sarajlija80

#43 Re: Sta bi ste uradili da vidite zlostavljanje na ulici?

Post by sarajlija80 »

priso i momacki se pofajtao ,pa kom opanci kom obojci.
Dioda

#44 Re: Sta bi ste uradili da vidite zlostavljanje na ulici?

Post by Dioda »

loool wrote:Prebio bih i zlostavljaca i zlostavljenog,jer dok ustanovis ko je kriv ode glOva :lol:
:lol: :thumbup:

Meni stara pricala da je nekad davno, prije nekih trideset (pa mozda skoro i cetrdesetak) godina moj stari prolazio Logavinom i vidio nekog lika kako ubi curu, znaci odra je od batina :-) I stari prileti, pocne marat tog levata. U to cura (mada je tacnija definicija tog mentalnog sklopa - kobila) pocne vristati :"maaaniiiijaaaakkk" :lol: Istom milicija :lol: I privedu mog starog :lol:

Zato je cijeli svoj zivot govorio (kad god cuje da neko mlati curu ili nesto slicno) - ma pusti je, ona to voli :lol:

Zeznuto je sto covjek danas ne moze biti pametan i ne zna kako odreagovati na bilo koji oblik zlostavljanja. Prelako se povlace nozevi, pistolji, zijanit' za sekundu.
S druge strane, ne odreagovati - ne znam ko moze nakon toga mirno zaspati.
Mozda je najbolje zvati drotove...
Queen_of_hearts

#45 Re: Sta bi ste uradili da vidite zlostavljanje na ulici?

Post by Queen_of_hearts »

Zivim u Centru i pod prozorom noci svasta vidim......bude tu i ovih mazohistickih tuca ,kradja,nasilja.....nisam pametna sto se tice tih "ljubavnih tuca",vidjela sam dovoljno puta taj obrazac "sta mi tuces covjeka" ponasanja,da bi okrenula glavu ,mada zbog onih par situacija kad se cura zaista zahvaljivala na pomoci i otisla u policiju odmah ( jednom sam gledala kako se provlaci iza "spasioca" da i ona zada par udaraca :lol: ),dohvatim slusalicu i zovem policiju,gotovo uvijek.......stanica je blizu,patrola uvijek tu negdje,eto ih nek se razracunavaju,ja odoh mirno spavat !
Fact

#46 Re: Sta bi ste uradili da vidite zlostavljanje na ulici?

Post by Fact »

Ništa.Ako žensko dobija batine,sigurno ih je i zaslužila.Ako muško dobija batine,opet ništa.Nekad fasuješ batine,nekad netko fasuje od tebe.Sve je to dio života.
homega

#47 Re: Sta bi ste uradili da vidite zlostavljanje na ulici?

Post by homega »

Fact wrote:Ništa.Ako žensko dobija batine,sigurno ih je i zaslužila..
Serbezovski, jes' to ti?
Fact

#48 Re: Sta bi ste uradili da vidite zlostavljanje na ulici?

Post by Fact »

homega wrote: Serbezovski, jes' to ti?
:roll:
Mani mi se feminizma.Ako si zaslužila da fasuješ i fasovat ćeš.Ha ja.Ljudi smo nismo životinje.Neki se red mora znati.
Ako ništa ukine ti se džeparac za ispoljavanje vlastitoga mišljenja.
Alfons Kauders

#49 Re: Sta bi ste uradili da vidite zlostavljanje na ulici?

Post by Alfons Kauders »

hm, nekako mi cudno da niko na pitanje

Sta bi ste uradili da vidite zlostavljanje na ulici?

nije odgovorio

"pridruzio bih se"
fidoremilienko

#50 Re: Sta bi ste uradili da vidite zlostavljanje na ulici?

Post by fidoremilienko »

Eto, prije neku noć kod Boema, ide troje ulicom. Vrijeme oko 23:30. Dva momka i cura, najnormalnije. Odjednom, momak joj uze torbu iz ruku i udari je po glavi. Poče vriska galama, ja autom, par metara od njih. Oni se prebaciše na cestu, mlati on nju, a ovaj drugar ga kao drži...i uspio je u nakani da ga odvoji od nje. Ona ode, poče da psuje, plače, vrišti. I on je u sličnom stanju. i sad, umjesto da cura otrči, glavom bez obzira, ona se vraća i raspravlja se sa njim, unosi mu se u facu. Kad su se konačno uklonili sa ceste, prošao sam, nisam se okretao.

Dioda wrote: Zato je cijeli svoj zivot govorio (kad god cuje da neko mlati curu ili nesto slicno) - ma pusti je, ona to voli :lol:
otprilike je tako. :-)
Post Reply