Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tek sam na trecini knjizevnog djela, a ako si citala, onda da ti kazem da sam na onom dijelu kada Ivan i Aljosa sjede u krcmi i ovaj mu prica svoje vidjenje o pravdi i pripovijeda "Velikog Inkvizitora".
ma i bez neta sam guzio - al s netom se lakse drka kad nemas sta umocit.... mislim bolje.... e da igrala bi se djeca vise fudbala, zmire, klisa, cele, klikera, vozalo bi se biciklo vise.... sad ko da gledam retardere uokolo....
Sve jebac do jebaca, drkalo bi se uz erotiku uz uvijek prisutnu opasnost da se stranice "sastave" .
Vise bi se islo na sjela, obliazila se familija i prijatelji, vise bi se gledala televizija, cuglao bi se pametnije uz mezu s merakom lagano a ne ko dans samo saljevaju u sebe. Sve bi bilo sporije. Vise bi se pricalo.
mali_balon wrote:Sve jebac do jebaca, drkalo bi se uz erotiku uz uvijek prisutnu opasnost da se stranice "sastave" .
Vise bi se islo na sjela, obliazila se familija i prijatelji, vise bi se gledala televizija, cuglao bi se pametnije uz mezu s merakom lagano a ne ko dans samo saljevaju u sebe. Sve bi bilo sporije. Vise bi se pricalo.
e da - i danas ne mogu prezalit koliko sam se zajebo par puta - da sam na kraju osto bez materijala.....
Vecina ljudi bi u mnogim segmentima zivota zivjela znatno bolje i prisutnije u vlastitom zivotu.
Ja bi se rado nasla u svijetu u kojem mi je realno dostupno manje jer ovo sve sto mi je prividno dostupno koristim znatno manje i smislenije nego sto sam koristila ono malo i teze dostupno. Ne lozim se na nevolje i teskoce, ali sve vise uvidjam da sadrzaji na Internetu i sam koncept prividne dostupnosti potrebnog zapravo ne znace mnogo. Internet mi je oteo dosta stvari u zivotu i obogaljio mnoge moje sposobnosti koje su me cinile brzom, srecnom i davale mi osjecaj zivota. Meni je Internet i vecina stvari vezanih za taj koncept zivljenja, brzinu, masovnost, nebitnost bilo cega - cesce potpuno odvratan nego sto osjecam stvarnu radost sto postoji.
Serije, filmovi, knjige, razni sadrzaji koji mi sad ne mogu pasti na pamet i prividna dostupnost porodice/prijatelja koji su daleko znace sve manje kad me masovnost i brzina svega potapa da gubim zelju i da citam i da pricam. Zuris da stignes sve a nigdje nista.
Vise se dosadjivali, vise gledali TV, ostalo bi sve bilo isto. Naravno, ukoliko nema neta samo narodu. Ako potpuno nestane neta, propade civilizacija, sav biznis bi stao, ekonomija bi preko noci nestala i pomrli bi od ratova i gladi.