Šta ako ovo potraje?

Moderator: O'zone

Cherry-Cherry

#51 Re: Šta ako ovo potraje?

Post by Cherry-Cherry »

Aldinjo je pod stresom. Svako se sa stresom drugačije nosi. Ne zamjerite mu.
arzuhal

#52 Re: Šta ako ovo potraje?

Post by arzuhal »

Image
muha_sa

#53 Re: Šta ako ovo potraje?

Post by muha_sa »

arzuhal wrote: 21/03/2020 12:51 Image
:kiss: :kiss:
Ci-Nick

#54 Re: Šta ako ovo potraje?

Post by Ci-Nick »

Neće potrajati,..
https://www.klix.ba/vijesti/bih/treba-l ... /200321011
ako ne dođe do značajnije promjene u ovom dijagramu do 01. 05. ćemo imati kolektivni imunitet.
mirsek

#55 Re: Šta ako ovo potraje?

Post by mirsek »

Ci-Nick wrote: 21/03/2020 13:28 Neće potrajati,..
ako ne dođe do značajnije promjene u ovom dijagramu do 01. 05. ćemo imati kolektivni imunitet.
Do jeseni aBd sve se vraca u normalu.
A naredne godine ce svakako neku vakcinu napaviti.
Maraschino

#56 Re: Šta ako ovo potraje?

Post by Maraschino »

Ci-Nick wrote: 21/03/2020 13:28 Neće potrajati,..
Tracak nade ili svjetlo

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/komp ... /200321059
freelancerBIH

#57 Re: Šta ako ovo potraje?

Post by freelancerBIH »

Suzbit ce se ovo ljudi izmedju perioda, pazite sad: 1.4 i 15.4 (April).

Cim Italija - Njemacka - Spanija i ove ostale zemlje dodju do svog peaka, alarmanstno stanje ce prestat. Evo neka uradi neko quote mog posta.

Naucnici su mislili da ce se ovo govno od virusa rasirit do kraja februara - i da ce broj zarazenih biti blizu 300 miliona (samo do kraja februara) - pa broj zarazenih nije ni blizu onoga sto su govorili da ce biti...

Prvo su govorili da je stepen sirenja oko 7 (da u prosjeku 1 osoba zarazi 7 ljudi) - sada je ta brojka oko 2.2 ...

Shvatite ljudi da sto vise ucimo o ovom virusu, nove informacije pristizu, a vjerujte mi ovo haoticno stanje ce se zavrsiti prije nego sto svi mislimo :)

Posto je BiH preduzela ove mjere karantine prije nekih 4-5 dana, a malo jace tek ovih dana.. Stabilizaciju cekujem oko 10. Aprila...

Zivi bili pa vidjeli, evo neka neko uradi quote ovog mog posta kada se to desi :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#58 Re: Šta ako ovo potraje?

Post by konektovan »

UpraČen si, cekamo hapril.... :mrgreen:
zigson

#59 Re: Šta ako ovo potraje?

Post by zigson »

freelancerBIH wrote: 21/03/2020 15:29 Suzbit ce se ovo ljudi izmedju perioda, pazite sad: 1.4 i 15.4 (April).

Cim Italija - Njemacka - Spanija i ove ostale zemlje dodju do svog peaka, alarmanstno stanje ce prestat. Evo neka uradi neko quote mog posta.

Naucnici su mislili da ce se ovo govno od virusa rasirit do kraja februara - i da ce broj zarazenih biti blizu 300 miliona (samo do kraja februara) - pa broj zarazenih nije ni blizu onoga sto su govorili da ce biti...

Prvo su govorili da je stepen sirenja oko 7 (da u prosjeku 1 osoba zarazi 7 ljudi) - sada je ta brojka oko 2.2 ...

Shvatite ljudi da sto vise ucimo o ovom virusu, nove informacije pristizu, a vjerujte mi ovo haoticno stanje ce se zavrsiti prije nego sto svi mislimo :)

Posto je BiH preduzela ove mjere karantine prije nekih 4-5 dana, a malo jace tek ovih dana.. Stabilizaciju cekujem oko 10. Aprila...

Zivi bili pa vidjeli, evo neka neko uradi quote ovog mog posta kada se to desi :D
Nadam se. Samo smo postupili bolje od Italiie i Spanije sto se tice mjera suzbijanja. Jedino pojedinci kao ona glupaca iz Gorazda bi nas mogli sjebati. Ali sve u svemu kao drzava BiH je korak naprijed otisla. Lajk za to
freelancerBIH

#60 Re: Šta ako ovo potraje?

Post by freelancerBIH »

konektovan wrote: 21/03/2020 15:33 UpraČen si, cekamo hapril.... :mrgreen:
Do 15. aprila mi radi quote posta , pa ces vidjeti.. Pratim ovaj virus i situaciju jos od 15. decembra, I know whats happening :D

Vjeruj mi da se ne siri nimalo brzo kako su govorili, vec je ovo bukvalno trutina od virusa, za virus je poprilicno povelik (500 nanometara)...

Suzbit ce se ovo samo tako... Ja veceras ocekujem nove informacije iz Italije ili najkasnije sutra gdje ce potvrdit da su dostigli vrhunac epidemije kod njih, poslije toga ce opadati... Nadam se da je to veceras :)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#61 Re: Šta ako ovo potraje?

Post by konektovan »

freelancerBIH wrote: 21/03/2020 15:38
Do 15. aprila mi radi quote posta , pa ces vidjeti.. Pratim ovaj virus i situaciju jos od 15. decembra, I know whats happening :D

Vjeruj mi da se ne siri nimalo brzo kako su govorili, vec je ovo bukvalno trutina od virusa, za virus je poprilicno povelik (500 nanometara)...

Suzbit ce se ovo samo tako... Ja veceras ocekujem nove informacije iz Italije ili najkasnije sutra gdje ce potvrdit da su dostigli vrhunac epidemije kod njih, poslije toga ce opadati... Nadam se da je to veceras :)
Druze, mozda si zahebant, folirant, laik :D ali si mi svojim optimizmom popravio dan, bez obzira sta bi se moglo dalje desiti.... :thumbup:
Jack Be Nimble

#62 Re: Šta ako ovo potraje?

Post by Jack Be Nimble »

Kina je putokaz kako ce se stvari desavati. Ako njih ne pukne drugi val onda znamo da mi imamo jos 3 mjeseca da se sa ovim zezamo. Mozda manje jer ranije idemo u izolaciju nego Kina.

A neki naucnici tvrde dug period izolacije, malo predaha i onda opet u izolaciju kada se novi klaster virusa pojavi.
freelancerBIH

#63 Re: Šta ako ovo potraje?

Post by freelancerBIH »

Jack Be Nimble wrote: 21/03/2020 15:56 Kina je putokaz kako ce se stvari desavati. Ako njih ne pukne drugi val onda znamo da mi imamo jos 3 mjeseca da se sa ovim zezamo. Mozda manje jer ranije idemo u izolaciju nego Kina.

A neki naucnici tvrde dug period izolacije, malo predaha i onda opet u izolaciju kada se novi klaster virusa pojavi.
3 mjeseca NE NE I NE!

U kini je trajalo 3 mjeseca jer su 1.5 mjesec proveli samo zataskavajuci to, zato im je se i rasirio, ne znajuci da ima delay od 15ak dana do pojavljivanja prvih simptoma...

Evropa koliko-toliko spremnije docekuje ovo.. Tako da ce kod nas u vecini ovih drzava koje su se uozbiljile sa odgovorom ovo sve zavrsiti do 15. Aprila...

Italija ce biti u istoj situaciji kao Kina danas oko 10. Aprila... A mi manje zemlje - isto tako bez novih slucajeva do 10. Aprila... Karantin ce se pocet polako ukidat od 15. Aprila pa nadalje :bih:
mali jomu

#64 Re: Šta ako ovo potraje?

Post by mali jomu »

Vjerujte mi, najvaznije je da ne puca, sve drugo je zajebancija...
Jack Be Nimble

#65 Re: Šta ako ovo potraje?

Post by Jack Be Nimble »

freelancerBIH wrote: 21/03/2020 16:10
Jack Be Nimble wrote: 21/03/2020 15:56 Kina je putokaz kako ce se stvari desavati. Ako njih ne pukne drugi val onda znamo da mi imamo jos 3 mjeseca da se sa ovim zezamo. Mozda manje jer ranije idemo u izolaciju nego Kina.

3 mjeseca NE NE I NE!

U kini je trajalo 3 mjeseca jer su 1.5 mjesec proveli samo zataskavajuci to, zato im je se i rasirio, ne znajuci da ima delay od 15ak dana do pojavljivanja prvih simptoma...

Evropa koliko-toliko spremnije docekuje ovo.. Tako da ce kod nas u vecini ovih drzava koje su se uozbiljile sa odgovorom ovo sve zavrsiti do 15. Aprila...

Italija ce biti u istoj situaciji kao Kina danas oko 10. Aprila... A mi manje zemlje - isto tako bez novih slucajeva do 10. Aprila... Karantin ce se pocet polako ukidat od 15. Aprila pa nadalje :bih:
I ja se tome nadam. Sve u svemu spremajmo se za Oktobar.
mali jomu

#66 Re: Šta ako ovo potraje?

Post by mali jomu »

Dohakali su koroni, samo se drzite mjera za javno i tajno postupanje i strpi se... bit ce to sve OK :thumbup: :thumbup: :thumbup:
zlo zlo

#67 Re: Šta ako ovo potraje?

Post by zlo zlo »

konektovan wrote: 21/03/2020 15:43

Druze, mozda si zahebant, folirant, laik :D ali si mi svojim optimizmom popravio dan, bez obzira sta bi se moglo dalje desiti.... :thumbup:
još 5-6 dana do vrha epidemije ostaje u Italiji, nakon toga bi trebalo otpadati broj zaraženih.. ako su se držali samoizolacije.
freelancerBIH

#68 Re: Šta ako ovo potraje?

Post by freelancerBIH »

Jack Be Nimble wrote: 21/03/2020 16:21

3 mjeseca NE NE I NE!

I ja se tome nadam. Sve u svemu spremajmo se za Oktobar.
Ja sam nesto skeptican i za oktobar da ce se vratiti. Pricao sam sa drugom iz Izraela koji ima malo vise infa od mene oko ovoga, njemu doktor kaze da ovaj virus poprilicno "glup i trutav" (ovim rijecima bukvalno prevedeno :D ) - te da nema ni blizu karakteristike mutacije kao sto npr. ima influenza pa se vraca svake godine.

Ovaj ce virus najprije sam sebe unistit, a mislim da ce sa aprilom i nestat u Evropi, a i sirom ostatka svijeta kad se ovo suzbije i u ostalim krajevima.
freelancerBIH

#69 Re: Šta ako ovo potraje?

Post by freelancerBIH »

zlo zlo wrote: 21/03/2020 16:57

još 5-6 dana do vrha epidemije ostaje u Italiji, nakon toga bi trebalo otpadati broj zaraženih.. ako su se držali samoizolacije.
Ma kakvih 5-6 dana, danas ili sutra ja dajem rok da je vrhunac epidemije, kod Italijana ce kako je naglo poraslo - naglo poceti i opadati broj novih slucajeva, just watch :D
zlo zlo

#70 Re: Šta ako ovo potraje?

Post by zlo zlo »

freelancerBIH wrote: 21/03/2020 17:00
zlo zlo wrote: 21/03/2020 16:57

Ma kakvih 5-6 dana, danas ili sutra ja dajem rok da je vrhunac epidemije, kod Italijana ce kako je naglo poraslo - naglo poceti i opadati broj novih slucajeva, just watch :D
ne može biti vrh prije nego prođe 2tj od kad zatvorili kafice i rastjerali ljude doma. :D
seoBIH

#71 Re: Šta ako ovo potraje?

Post by seoBIH »

3 mjeseca NE NE I NE!
Dugo ti je trebalo, ali da se podsjetimo kako vjetar pušte, tako i ti komentarišeš:
freelancerBIH wrote: 14/02/2020 17:12 Ovi sto govore da nije opasno kao gripa... Do neki dan dok je bilo 44000 zarazenih - oko 1100 je umrlih a blizu 9000 u KRITICNOM stanju - tj oni kojima treba vjestacko disanje - tih 9000 su bukvalno na samrti. Sta vam to govori u stopi smrtnosti ? :roll:

Pa cinjenica kao sto neko gore spomenu da je 60 miliona ljudi u karantinu ? Ne panicite, ali treba biti spreman na sve ljudi moji, nije ovo nimalo bezazleno kako nam se cini.
freelancerBIH wrote: 13/02/2020 09:07 Au jebote.. Pa ovo ne lici nimalo na dobro... Izgleda da su one brojke od 155 hiljada zarazenih i 24000 umrlih bile tacne :-) ... Ako su ono bile prave brjoke... Znaci smrtnost bi mogla biti i do 10% :shock: :shock:
freelancerBIH wrote: 26/02/2020 19:53 Samo da kazem - pandemija u narednim sedmicama je i vise nego neizbjezna.

Stopa smrtnosti prelazi i one od Spanske gripe iz 1918 (Americki CDC potvrdio) .... Valjda nam je sada jasno zasto je 760 miliona kineza u karantini. Ne zelim da iko panicari ali mislim da nam predstoji velika katastrofa :-)

I šta sad, ti kao neki mudrac promjenio stranu i pokušaš smiriti, dok ćeš sutra opet nešto treće pisati. Još nam samo postavi onu tabelu sa projekcijama, što si par puta postavljao i tvrdio da će doći do milionskih zaraza.

Ima još, pravo ti čudni drugovi :)
freelancerBIH wrote: 04/02/2020 15:46 Neoficijelne informacije raja...... Ne uzimajte ovo za tacno... upravo sam cuo od jednog frenda koji je prijatelj sa doktorom iz Amerike.... Njegove su procjene da je od ovog novog Wuhan virusa umrlo oko 10 hiljada ljudi, samo da se velika vecina i ne prijavljuje... Iako su spekulacije, ko ce vise Kinezima znati :roll:

freelancerBIH wrote: 21/03/2020 16:58 Pricao sam sa drugom iz Izraela koji ima malo vise infa od mene oko ovoga, njemu doktor kaze da ovaj virus poprilicno "glup i trutav" (ovim rijecima bukvalno prevedeno ) - te da nema ni blizu karakteristike mutacije kao sto npr. ima influenza pa se vraca svake godine.
CikCikCikPogodi

#72 Re: Šta ako ovo potraje?

Post by CikCikCikPogodi »

3 mjeseca NE NE I NE!

Da da bit ce tri mjeseca. I tako ce biti u vecini drzava po cijelom svijetu. Znamo svi da ce vrlo malo toga prezivjeti ta tri mjeseca, kada je u pitanju ugostiteljstvo i pojedine industrijske grane. Ali opcije su vrlo male.

A to po tvojoj racunici 10. April se nece desiti ni u najboljim snovima. Jer ce se za svakog novozarazenog rok produziti za jos 14 dana i kada istekne tih 14 dana, i jos 14 dana da se ne pojavi jos jedan.
CikCikCikPogodi

#73 Re: Šta ako ovo potraje?

Nije tebi dobro nikako. Italija svaki dan sve vise i vise zarazenih bez ikakvog znaka da ce popustiti do kraja mjeseca. Mozda ce se tek pocetkom sljedeceg smanjivati broj, ali tesko kod njih ce duze nego u Kini potrajati i to ce povuci sve zemlje Europe zajedno da ce mjere koje su postavile vlade tako i ostati.
CikCikCikPogodi

#74 Re: Šta ako ovo potraje?

Nije ni tebi dobro uopste, vidis li ti najnovije vijesti. Isto iz Hrvatske, ono sto se u Hrvatskoj desava, to ce biti BiH pocetkom sljedeceg mjeseca.
MaksprotivMarksa

#75 Re: Šta ako ovo potraje?

Post by MaksprotivMarksa »

Da krene umirati 5000 ljudi dnevno do 1. maja cemo "pobijediti", drustvo ce se odluciti za trziste, pobjeda proglasena, vec ovo ljeto ce se zivketi kako su svi i navikli, ljudi gusteri ce drugi put preuzeti stvari 😁 a sve trenutni vladajuce stranke koje idu na nove izbore ce uvjerljivo slaviti, Vucic ce imati 60 posto 😁
Locked