SS Lazio - fan klub!!!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Point.

#651 Re: SS Lazio - fan klub!!!

Post by Point. »

avetinja wrote: 05/06/2024 21:49 Izgleda da je Tudor bivši.

Navijači ga nisu štedili uvredama na paroli.

Ne znam šta je razlog odlaska, ali nije mi se svidjela njegova odluka da precrta Isaksena. Mislim da mu je trebalo dati još vremena.

Priča se da je zaratio sa pola svlačionice, ali sjećam se da je ranije pisalo da će razmisliti o produženju ugovora nakon ljetnog prijelaznog roka. Možda se nisu uskladile želje uprave i Tudora u vezi sa pojačanjima.

Bilo kako bilo, neće biti lagano sve uskladiti do sredine augusta.
Neki dan je imao sastanak sa Lotitom i Fabijanijem i valjda tu zatražio da se prodaju Guendouzi, Rovella, Romagnoli. Cataldi, Isaksen, Taty Castellano i još neki igrači. To je više od pola tima a ima imena u koje je stipsa Lotito ozbiljno uložio.To mu je bio kraj.

Imena koja se spominju su Klose, tvoj Baroni, Allegri i povratak Sarrija.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#652 Re: SS Lazio - fan klub!!!

Post by _BataZiv_0809 »

Daj Klosea
avetinja

#653 Re: SS Lazio - fan klub!!!

Post by avetinja »

ultima_palabra wrote: 05/06/2024 21:56 Cudno, djelovalo je da je da je dobar izbor. Ovog ljeta se bas saltaju treneri u Italiji.
Meni se činilo da se odlično uklopio u ekipu, barem je tako na terenu izgledao njegov odnos sa igračima, a nije loše vodio ekipu.

Da zlo bude manje, neka se vrati da vadi Veronu sljedeće sezone. :D

Point. wrote: 05/06/2024 21:59

Ne znam šta je razlog odlaska, ali nije mi se svidjela njegova odluka da precrta Isaksena. Mislim da mu je trebalo dati još vremena.

Priča se da je zaratio sa pola svlačionice, ali sjećam se da je ranije pisalo da će razmisliti o produženju ugovora nakon ljetnog prijelaznog roka. Možda se nisu uskladile želje uprave i Tudora u vezi sa pojačanjima.

Neki dan je imao sastanak sa Lotitom i Fabijanijem i valjda tu zatražio da se prodaju Guendouzi, Rovella, Romagnoli. Cataldi, Isaksen, Taty Castellano i još neki igrači. To je više od pola tima a ima imena u koje je stipsa Lotito ozbiljno uložio.To mu je bio kraj.

Čini mi se da Genduzi ima ponudu iz Engleske i da želi ići.

Mogli su se naći negdje na sredini, jer nije realno da se promijeni više od pola tima.

Baroni se nikako tu ne uklapa, mislim da bi bio greška. Malo je tragikomično da se Sarri vrati, ali ne bi me čudilo da tako i bude. Tako da... Klose mit uns. :D
Last edited by avetinja on 05/06/2024 22:11, edited 1 time in total.
Point.

#654 Re: SS Lazio - fan klub!!!

Post by Point. »

Klose ili Allegri
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#655 Re: SS Lazio - fan klub!!!

Post by _BataZiv_0809 »

Mojne Alegrija
Point.

#656 Re: SS Lazio - fan klub!!!

Post by Point. »

avetinja wrote: 05/06/2024 22:08
ultima_palabra wrote: 05/06/2024 21:56 Cudno, djelovalo je da je da je dobar izbor. Ovog ljeta se bas saltaju treneri u Italiji.
Meni se činilo da se odlično uklopio u ekipu, barem je tako na terenu izgledao njegov odnos sa igračima, a nije loše vodio ekipu.

Da zlo bude manje, neka se vrati da vadi Veronu sljedeće sezone. :D

Point. wrote: 05/06/2024 21:59

Čini mi se da Genduzi ima ponudu iz Engleske i da želi ići.

Mogli su se naći negdje na sredini, jer nije realno da se promijeni više od pola tima.

Baroni se nikako tu ne uklapa, mislim da bi bio greška. Malo je tragikomično da se Sarri vrati, ali ne bi me čudilo da tako i bude. Tako da... Klose mit uns. :D
Francuski Sideshow Bob bi sigurno otišao da je Tudor ostao, sad je već druga priča. Meni su se lampice upalile kad je Tudor forsirao polumrtvog Pedra ispred Isaksena a Rovellu stavljao na klupi. Rovella je bio jedan od rijetkih dobrih trenutaka u ovoj sezoni pod Sarrijem. Hvala i doviđenja.

Ne vjerujem da je Baroni stvarna opcija, sad mediji lupetaju imena. Kao što rekoh ja sam između Klosea i Allegrija. Klose jer je naš brat a Allegri jer je trenersko ime i samo na tome bi mogao privući kvalitetna pojačanja.
avetinja

#657 Re: SS Lazio - fan klub!!!

Post by avetinja »

Point. wrote: 05/06/2024 22:18 Francuski Sideshow Bob bi sigurno otišao da je Tudor ostao, sad je već druga priča. Meni su se lampice upalile kad je Tudor forsirao polumrtvog Pedra ispred Isaksena a Rovellu stavljao na klupi. Rovella je bio jedan od rijetkih dobrih trenutaka u ovoj sezoni pod Sarrijem. Hvala i doviđenja.

Ne vjerujem da je Baroni stvarna opcija, sad mediji lupetaju imena. Kao što rekoh ja sam između Klosea i Allegrija. Klose jer je naš brat a Allegri jer je trenersko ime i samo na tome bi mogao privući kvalitetna pojačanja.
Sideshow Bob :lol:

Vjerujem da bi malo teže išlo sa Allegrijem, jer ga navijači ne bi dobro prihvatili zbog Juventusa. A možda i bi. Ako su prihvatili Pedra, mogu i Allegrija, mada je Pedro u nešto povoljnijoj poziciji, jer je izjavljivao da dolazi u veći rimski klub.
Point.

#658 Re: SS Lazio - fan klub!!!

Post by Point. »

avetinja wrote: 05/06/2024 22:27
Point. wrote: 05/06/2024 22:18 Francuski Sideshow Bob bi sigurno otišao da je Tudor ostao, sad je već druga priča. Meni su se lampice upalile kad je Tudor forsirao polumrtvog Pedra ispred Isaksena a Rovellu stavljao na klupi. Rovella je bio jedan od rijetkih dobrih trenutaka u ovoj sezoni pod Sarrijem. Hvala i doviđenja.

Sideshow Bob :lol:

Vjerujem da bi malo teže išlo sa Allegrijem, jer ga navijači ne bi dobro prihvatili zbog Juventusa. A možda i bi. Ako su prihvatili Pedra, mogu i Allegrija, mada je Pedro u nešto povoljnijoj poziciji, jer je izjavljivao da dolazi u veći rimski klub.
Ne vjerujem da bi imali šta protiv Allegrija zbog njegove prošlosti sa Juventusom. Prije bi njega prihvatili nego anonimusa Baronija.
avetinja

#659 Re: SS Lazio - fan klub!!!

Post by avetinja »

Point. wrote: 05/06/2024 22:33 Ne vjerujem da bi imali šta protiv Allegrija zbog njegove prošlosti sa Juventusom. Prije bi njega prihvatili nego anonimusa Baronija.
To svakako, ali ako dođe do dvojbe između njega i Klosea, moglo bi biti napeto. Klose bi se učio na Laciju, ali je uvijek dio kluba šta god da se desi. Mislim da bi Allegri donio dobre rezultate i da je, ovako na prvu govoreći, sigurniji izbor, ali vidjet ćemo.
Point.

#660 Re: SS Lazio - fan klub!!!

Post by Point. »

Pole position Baronio.

Samoraniću se u oba koljena
avetinja

#661 Re: SS Lazio - fan klub!!!

Post by avetinja »

Izgleda da je Baroni novi trener.

Ne može se poreći da je uspio održati Veronu u Seriji A, iako je Verona promijenila gotovo čitav tim, ali nisam siguran koliko je dobar izbor za Lacio.

Bez obzira ko bio trener, mislim da se ne može očekivati neki veći napredak bez pojačanja za koja Lotito vrlo vjerovatno neće izdvojiti novac.
Point.

#662 Re: SS Lazio - fan klub!!!

Post by Point. »

Frajeru je 60 godina, ogromnu većinu svoje karijere je vodio Serie B i C ekipe, ja ne znam na koju prevaru je on uopšte u kombinaciji i da neko smatra da on može voditi Lazio. U stvari, kad vidiš da će mu plata biti 1 milion eura onda sve bude jasno i da neće prigovarati Lotitu i Fabianiju. Klasični klimač glave.

Za vikend se planiraju veliki protesti protiv Lotita i Fabijanija i njihovog vođenja kluba bez ambicija za napredak.

Ovom Baroniju ne želim da ostane duže od oktobra. Nižerazredni trener koji će brzo uvidjeti da mu je Lazio prevelik zalogaj.

#noBaroni
avetinja

#663 Re: SS Lazio - fan klub!!!

Post by avetinja »

Sve je jasno. Lotitu treba neko ko će spajati kraj sa krajem, jer je već navikao tako raditi za manje novca.

Sumnjam da će protesti uroditi plodom, jer je Lotito tvrdoglav. U sljedeću sezonu najbolje ući bez očekivanja ili ih spustiti na Konferencijsku ligu.
avetinja

#664 Re: SS Lazio - fan klub!!!

Post by avetinja »

Izgleda da se Imobile seli u Bešiktaš.
Point.

#665 Re: SS Lazio - fan klub!!!

Post by Point. »

Gotovo. Potpisao. Svakoj eri dođe kraj.

King Ciro :srce:
ultima_palabra

#666 Re: SS Lazio - fan klub!!!

Post by ultima_palabra »

Legenda.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#667 Re: SS Lazio - fan klub!!!

Post by _BataZiv_0809 »

R.I.P.

Sven Goran Eriksson

Hvala za sve legendo :thumbup:
Point.

#668 Re: SS Lazio - fan klub!!!

Post by Point. »

Ode Svennis. :sad:

Počivaj u miru legendo i hvala za all the memories.
Tromblon

#669 Re: SS Lazio - fan klub!!!

Post by Tromblon »

Hvala za titulu i uspomene veliki gospodine.
Point.

#670 Re: SS Lazio - fan klub!!!

Post by Point. »

Bivši predsjednik Lazija Sergio Cragnotti je na Erikssona doveo na Olimpico samo s jednim ciljem, da osvoji Scudetto što se i desilo 2000. godine.

Tih godina Nebeskoplavi su imali fantastičan tim za kojeg su između ostalih igrali Alessandro Nesta, Diego Simeone, Juan Veron i Pavel Nedved koji je nekoliko godina kasnije igrajući za Juventus osvojio i Zlatnu loptu.

Tu je bilo i usijanih glava, prije svih Alen Bokšić i Siniša Mihajlović zbog ratnih dešavanja na području bivše Jugoslavije, dok im se 1998. godine pridružio tada golobradi Dejan Stanković.

Kada je u decembru 2022. godine preminuo Mihajlović u oproštajnom pismu Eriksson se prisjetio kako je to bilo voditi svlačionicu u kojoj su dva Srbina i jedan Hrvat uslijed još uvijek svježih ratnih uspomena.

Za Šveđanina se može reći da je uspio izvesti nemoguće, posebno se to odnosi na Mihajlovića koji bio poznat po svom patriotskom naboju i određenom preziru prema Hrvatima.

Bokšića je posebno upamtio jer je upravo legendarni hrvatski napadač u sada čuvenom finalu Kupa Jugoslavije u Beogradu, posljednjem prije rata, kao fudbaler Hajduka srušio Crvenu zvezdu za koju je tada igrao Mihajlović.

"Znate, taj je Lazio bio nabujao talentom, kvalitetnim ljudima, vrlo snažnim karakterima. A onda su bili Srbi, Hrvati. To je trenutak kada sve može izmaći kontroli."

"Siniša je, međutim, uvijek igrao za ekipu, za pobjedu. Uvijek je želio pobijediti. A za pobjedu je toliko žrtvovao. Ratnik. Sjećam se beskonačnih treninga, sjećam se njegovih slobodnjaka...", naveo je tada Eriksson.

Kakav je bio odnos Mihajlovića, Stankovića i Bokšića prije desetak godina se prisjetio i sam Stanković kada je Lazio gostovao Partizanu u Kupu Kupova.

"Cijelu utakmicu vrijeđali su mene i Mihajlovića, a Bokšić je umirao od smijeha, on im nije bio zanimljiv."

"Navijači su mi vikali 'Dejo, ustašo', a ja nisam mogao vjerovati u to što čujem. Pa rodio sam se u porodilištu prekoputa Partizanova stadiona", ispričao je Stanković.

Inače, Bokšiću je jako teško pala smrt Erikssona što je legendarni fudbaler potvrdio i u razgovoru za Index.

"Užasna vijest. Iako sam znao da je teško bolestan, zatečen sam. Moram priznati da mi je bilo i malo mučno kad sam sad čuo da je otišao."

"Šteta, velika šteta, ali život je takav. Sjajno se nosio s teškom bolesti iako je znao da mu nema spasa"

"Bio je fantastičan i trener i čovjek. Vrhunski je znao balansirati odnose u svlačionici, jako je dobro znao s igračima, pazio je da svi budu zadovoljni."

"Izdvojiti neku posebnu priču ili anegdotu o jednom takvom velikanu, to je nemoguće. Nemoguće je jednu takvu karijeru ugurati u par rečenica", ispričao je Bokšić.

Eriksson je vodio Lazio od 1997. do 2000. godine. Za to vrijeme na Olimpico su stigli Scudetto, Kup Kupova, evropski Superkup i dva Kupa Italije.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#671 Re: SS Lazio - fan klub!!!

Post by _BataZiv_0809 »

Sven, con Aquilla nel' cielo :kiss: :(
avetinja

#672 Re: SS Lazio - fan klub!!!

Post by avetinja »

Laka mu zemlja. :(
avetinja

#673 Re: SS Lazio - fan klub!!!