Srpsko smirivanje?

Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#51 Re: Srpsko smirivanje?

Post by Toto »

Hame_ wrote:Toto, ako sam te dobro razumjeo...

Srbija će preveslat ruse, navuć ih da naprave plinovod lafo ovdje vlada mir i nema nikakvih opasnosti po pitanju ratova, a ona kad rusi puste plinovod u rad uletjet sa vojskom ili nekako preko svojih satelita isprovocirati sukobe u regionu oko tek puštenog ruskog velikog plinovoda koji je takođe u interesu i Francuske, Italije, Britanije, Njemačke... i tako preveslat po svijeta.

Mislim... jesam li te dobro razumjeo?
Srbija je kontientalna zemlja tako da ja sumnjam da njima dobro ide veslanje..zadnjih pet ratova je dobijo opanak, pa im ni to nije puno pomoglo....

za temu bi bolje bilo da se razumiju Srbi, Rusi, teorija fluida i geostrategija nego mene ....ja se ionako zavitlavam geostrategije...
Srbija u skladu sa svoje cetri stuba spoljne politike moze da bira: RS - na zapadu, Kosovo-na jugu, Bugarsku na istoku i Vojvodinu na sjeveru. Sad im se jos uvalili i Rusi sa plinovodom - koji ide omiljenom srpskom Vatikanu i to preko Madjarske i Slovenije.....ovako veliki izbor opcija je previse za gladne srpske oci...

opravdano se izrazava ruska zabrinutorst da bi Srbija mogla sagorit od pustih zelja, pa je Medvedev dosao da pravi vatrogasnu stanicu u Nisu...vatrogasci ce prvenstveno da gase plinovod, ako se neko iz Presevske doline sukne na cijevi ili ne daj boze ako se upali kakva celicna pec u Bond steel-u na Kosovu. Jedino se ne zna hoce li niski specijalni vatrogasci nosat francuzice ili subare?
antepavlovic1984

#52 Re: Srpsko smirivanje?

Post by antepavlovic1984 »

koje gluposti piste,ovo nisu istine...
Toto

#53 Re: Srpsko smirivanje?

Post by Toto »

antepavlovic1984 wrote:koje gluposti piste,ovo nisu istine...
prvi post pa odmah poso pravdu gonjat :lol: :lol: :lol: :lol:
viva_castro

#54 Re: Srpsko smirivanje?

Post by viva_castro »

Toto wrote:
antepavlovic1984 wrote:koje gluposti piste,ovo nisu istine...
prvi post pa odmah poso pravdu gonjat :lol: :lol: :lol: :lol:
hahahhahaa
antepavlovic1984

#55 Re: Srpsko smirivanje?

Post by antepavlovic1984 »

stas...kad laprdaju od glupostima
hombre.ba

#56 Re: Srpsko smirivanje?

Post by hombre.ba »

Sve nade da BiH tiho pada mogu da potonu. Ako išta plane mi se prvo rješavamo domaćih izdajnika iz parlamentarnih klupa a onda juriš na fašiste

Ovo stoji,pomesti ispred svojih vrata..previse se smeca nakupilo
keep it real

#57 Re: Srpsko smirivanje?

Post by keep it real »

Drug Član wrote:Ja ne znam o čemu vi i sa kim raspravljate kad svi koji su još ostali na ovoj temi imaju isto mišljenje. :-)
drug clan prosla su nasa vremena sad vladaju ovi novi lijevodesnicari . ova diskusija ti dodje nesto kao neki otvoreni forum u centru za strateske studije . nivo znanja i razumijevanja geo strateskih problema ja na zavidnom nivou .

pazi ovo

"dodik je u boljoj poziciji nego milosevic...interes MZ i Milosevica je bio razlicit..jer je Milosevic dirnuo u teritoiju Vatikana(Hrvatska)...danas je BIH nicija teritorija i taj isti Vatikan se puno ne obazire na velikosrpski aparthejd u BIH jer su u pitanju bosnjaci(muslimani) pa to Dodiku daje prostor za manevrisanje i kalkulacije...ukoliko Vatikan odluci da je Drina granica zapada i NATO-a......tek ce tad dodiku biti jebeno i biti ce kraj velikosrpskog divljanjua po BIH..veliki crtaju karte njihovih interesa...saznat cemo uskoro kud je ta linija..i Sasatanak u Butmiru je bio na nekoj liniji razgranicenja kao neka simbolika..sad dali ce granica ici ka Drini ili u kontra smjeru....bum videli decki "

ja koliko znam turska , poljska , grcka , madjarska itd imaju granice istocnije od drine pa su opet u nato . mozda grijesim ?

"Lako je organizovati referendum, to bar nije problem, ali sta poslije referenduma?? Meni to vise lici na ono : ” narod RS se izjasnio za odcjepljenje’’, i tim papirom mahati i ucjenjivati domace politicare,unositi nemir medju gradjane BiH.Sve ima svoj rok upotrebe, pa tako i Dodik.I Milosevic je mislio ..........pa na kraju ispade donji."

ociglednon si prespavao period 92-95 . milosevic je ispao donji ali rs je ziv i zdrav .

"Mogu oni pregovarati sta hoce, ultimativno, krajnji cilj je sto manja Srbija sa sto liberalnijom postavom.

Sve sto sporije idu ka tome, sve su teze posljedice za njih. A Srbi idu naprijed jako sporo."

razmisli o ovome iduci put kad budes ceko u redu pred ambasadom .

"Dajte ljudi, ne znam kako vam ove stvari padaju na pamet. Svaki pokusaj nezavisnosti bi se zavrsio ukidanjem RS-a(ime bi ostalo). Ali nemojte ocekivati ni prevelike ustavne reforme. Ove stvari treba sagledati na duzem vremenskom periodu. U buducih 5-10 godina Dodik ce oduvati i Srbija ce biti clanica EU-a. BiH ce jos dugo kaskati za regionom zbog medijskog i politickog zacaranog kruga ali se raspasti nece. Ne zato sto ja to zelim, neg zat sto je prosto neizvodivo."

vedoni , nazalost mislim da si u pravu .
Drug Član

#58 Re: Srpsko smirivanje?

Post by Drug Član »

@Keep it real
Ma da. Jedna stvar kad bude u Sarajevu shvaćena krenuće ova država naprijed. Dakle sa animozitetom prema Srbiji i Hrvatskoj nemože se praviti prosperitet u BiH. Prije par postova javi se momak iz Bgda (obrisani su mu postovi) popljuvaše ga svi u glas izvrijeđaše nazvaše glupanom i lažovom...ne znam. Sjedim prije tri godine u Holandiji u stanu kod jednog svog dobrog prijatelja Bošnjaka i gledamo svjetsko prvenstvo u fudbalu. Igraju Brazil i Hrvatska. Lik znači svim srcem navija za Brazil, ja ga gledam onako zblanuto, neznam dal da mu kažem ili ne, bio je u logoru kod "njih", ajd neću ništa ša me gabri. On konta valjda ja Srbin pa bi i ja po nekom defaultu...Ajd nebitno. Nego da stvar bude gora dolazi mu komšija Hrvat i on opet pred njim još žešće opleo 'nako pravo....Ja mu kažem jbga "pa nemoj poslje da se ljutiš kad ti sutra komšija bude navijao protiv svoje domovine". To bi dakle u proljeće 2006.godine, a evo ni danas nismo daleko dogurali, ni jedni ni drugi ni treći, sve isto u pet grama i svi bi da nema onih drugih ili trećih pa da MI krojimo i preglasavamo onako po našem ćeifu. :x
Toto

#59 Re: Srpsko smirivanje?

Post by Toto »

Drug Član wrote:@Keep it real
Ma da. Jedna stvar kad bude u Sarajevu shvaćena krenuće ova država naprijed. Dakle sa animozitetom prema Srbiji i Hrvatskoj nemože se praviti prosperitet u BiH. Prije par postova javi se momak iz Bgda (obrisani su mu postovi) popljuvaše ga svi u glas izvrijeđaše nazvaše glupanom i lažovom...ne znam. Sjedim prije tri godine u Holandiji u stanu kod jednog svog dobrog prijatelja Bošnjaka i gledamo svjetsko prvenstvo u fudbalu. Igraju Brazil i Hrvatska. Lik znači svim srcem navija za Brazil, ja ga gledam onako zblanuto, neznam dal da mu kažem ili ne, bio je u logoru kod "njih", ajd neću ništa ša me gabri. On konta valjda ja Srbin pa bi i ja po nekom defaultu...Ajd nebitno. Nego da stvar bude gora dolazi mu komšija Hrvat i on opet pred njim još žešće opleo 'nako pravo....Ja mu kažem jbga "pa nemoj poslje da se ljutiš kad ti sutra komšija bude navijao protiv svoje domovine". To bi dakle u proljeće 2006.godine, a evo ni danas nismo daleko dogurali, ni jedni ni drugi ni treći, sve isto u pet grama i svi bi da nema onih drugih ili trećih pa da MI krojimo i preglasavamo onako po našem ćeifu. :x
Ova prica sa Brazilom i Hrvatskom ti je za pulicerove nagrade.
Kad ti natjeras sve zvjezdase da navijaju za pratizan onda ces imat pravo da prijatelju solis pamet za koga ce navijati.
Drug Član

#60 Re: Srpsko smirivanje?

Post by Drug Član »

Toto wrote:
Kad ti natjeras sve zvjezdase da navijaju za pratizan onda ces imat pravo da prijatelju solis pamet za koga ce navijati.
Ma shvatam ja njega i donekle njegov gnjev, ali ne shvatam 99 % ostalih u BiH koji i dan-danas vrte iste matrice i produbljuju spiralu mržnje. Pa dokle više!? Ljudi moji pa vidite li vi da je Srbija sve podredila ulasku u EU. Pogledajte u nazad par godina samo podatke iz UNODC-a http://www.unodc.org/documents/wdr/WDR_ ... Tables.pdf o količinama zapljenjenog heroina u Srbiji pa to uporedite sa ostalim zemljama Zapadnog Balkana. (Srbija, odnosno SiCG je prema ovom izvještaju zapljenila recimo 2006.godine 697 kg, a BiH čitavih 4 kila heroina). Prema zadnjem izvještaju iz 2009.godine http://www.unodc.org/documents/wdr/WDR_ ... Tables.pdf koji se odnosi na 2007.godinu Srbija, bez CGore 484 kg, a BiH 10 kg itd. Dali trebam reći da smo mi na dnu te liste, jedino je Đukanovićeva patuljasta država ispod nas, ali ne mnogo. Od "Sablje" na ovamo Srbija radi posao, radi dakle, a ne mlati praznu slamu. Sve što je u domenu dnevne politike svežite mačku o rep, ali u Srbiji već duže vrijeme postoji jedan obrazac, a to je ulazak u EU.
Srpsko smirivanje počelo je kada su radikali u Srbiji otišli u opoziciju. Naime jedino su oni otvoreno podržavali ideju o tzv.velikoj Srbiji, dok su ostale srpske elite umjesto ideje o teritoriji u središtu političkog diskursa imali "zaštitu srpskog naroda". Zato kada su Srbi protjerani iz Hrvatske prestaje i potreba zaštite tamošnjeg srpskog naroda i rjetko se ili nikako ne spominju više RSK ili Slavonija kao nekakve "Srpske zemlje". U vezi sa BiH, srbijanskim aktuelnim političkim elitama je jedino važno pitanje srpskog naroda u BiH, A NIKAKO PITANJE BOSANSKOHERCEGOVAČKE TERITORIJE.Sve drugo bi bilo političko samoubistvo. Ja tvrdim da više oko BiH mešetari tzv.MZ nego Srbija. A vi što se zaklinjete u Ameriku znajte da je pragmatičnim amerikancima prvim dozlogrdilo da posmatraju projekat u koji su potrošene ogromne pare, a nisu vidjeli nikakvih rezultata.
hercegovac_pravi

#61 Re: Srpsko smirivanje?

Post by hercegovac_pravi »

Drug Član wrote:
Toto wrote:
Ma shvatam ja njega i donekle njegov gnjev, ali ne shvatam 99 % ostalih u BiH koji i dan-danas vrte iste matrice i produbljuju spiralu mržnje. Pa dokle više!? Ljudi moji pa vidite li vi da je Srbija sve podredila ulasku u EU. Pogledajte u nazad par godina samo podatke iz UNODC-a http://www.unodc.org/documents/wdr/WDR_ ... Tables.pdf o količinama zapljenjenog heroina u Srbiji pa to uporedite sa ostalim zemljama Zapadnog Balkana. (Srbija, odnosno SiCG je prema ovom izvještaju zapljenila recimo 2006.godine 697 kg, a BiH čitavih 4 kila heroina). Prema zadnjem izvještaju iz 2009.godine http://www.unodc.org/documents/wdr/WDR_ ... Tables.pdf koji se odnosi na 2007.godinu Srbija, bez CGore 484 kg, a BiH 10 kg itd. Dali trebam reći da smo mi na dnu te liste, jedino je Đukanovićeva patuljasta država ispod nas, ali ne mnogo. Od "Sablje" na ovamo Srbija radi posao, radi dakle, a ne mlati praznu slamu. Sve što je u domenu dnevne politike svežite mačku o rep, ali u Srbiji već duže vrijeme postoji jedan obrazac, a to je ulazak u EU.
Srpsko smirivanje počelo je kada su radikali u Srbiji otišli u opoziciju. Naime jedino su oni otvoreno podržavali ideju o tzv.velikoj Srbiji, dok su ostale srpske elite umjesto ideje o teritoriji u središtu političkog diskursa imali "zaštitu srpskog naroda". Zato kada su Srbi protjerani iz Hrvatske prestaje i potreba zaštite tamošnjeg srpskog naroda i rjetko se ili nikako ne spominju više RSK ili Slavonija kao nekakve "Srpske zemlje". U vezi sa BiH, srbijanskim aktuelnim političkim elitama je jedino važno pitanje srpskog naroda u BiH, A NIKAKO PITANJE BOSANSKOHERCEGOVAČKE TERITORIJE.Sve drugo bi bilo političko samoubistvo. Ja tvrdim da više oko BiH mešetari tzv.MZ nego Srbija. A vi što se zaklinjete u Ameriku znajte da je pragmatičnim amerikancima prvim dozlogrdilo da posmatraju projekat u koji su potrošene ogromne pare, a nisu vidjeli nikakvih rezultata.
Da zaista zakonske strukture u Srbiji izvanredno funkcionisu....prosto za ne povjerovati da im se Ratko Mladic i dan danas hoda ispred nosa (a bogami i do juce srpski ponos "Raso").... I onda dodjes ti i takvi kao ti da narodu ovdije "prosipa suplju" o "novoj i drugacijoj Srbiji". Da upravu si Srbija radi bezprijekorno ne od "Sablje" vec jos od 88-me.
A o "spiralama" mrznje je isprazno govoriti .....Bosnjacke barem ostaju samo na rijecima dok svoju "spiralu ljubavi" veliko-Srbi pretoce u genocid, koncentracione logore, klanja, silovanja...itd...itd. Sto se tice renesanse veliko-Srpske ideologije u kojoj vise nema mijesta koncepciji "krvi i tla" ...... najbolji preslikatelj te nove "koncepcije" je Kososvo. Dakle, "drugi clan" , nema vise blesavih bosanaca i hercegovaca koji ce zabijati glavu u pijesak na gadosti zamotane u celofan. Ta vremena su odavno prosla.
hercegovac_pravi

#62 Re: Srpsko smirivanje?

Post by hercegovac_pravi »

Koju stvar u "Sarajevu" trebaju shvatiti pa da ova drzava krene naprijed ??? Sve je shvaceno ali NE i prihvaceno a to je sto vas boli. Losa (naravno po vas) vijest je da NIKADA I NECE BITI PRIHVACENO.
Primijeri fudbalskih utakmica kao odraza mrznje prema nekom su zaista price za malu dijecu ali u pravom smislu te rijeci. Postoji hiljade drugih primjera koj se mogu preslikati na nasu sadasnjost ali ne vidim da ih spominjete kao reflekciju "mrznje". Ali niti jedan primijer koji se moze ovdije postaviti i pronaci ne preslikava situaciju u kojoj ljudi navijaju PROTIV SVOJE DRZAVE kao sto je to slucaj u Banja Luci, zapadnom Mostaru, Trebinju....ili mozda ti ljudi mrze svoju drzavu??? I onda po tvom tumacenju "Sarajevo mora shvatiti JEDNU stvar pa da drzava krene naprijed"...... Shavtili su ...shvatili.....no sikiriki.
Drug Član

#63 Re: Srpsko smirivanje?

Post by Drug Član »

hercegovac_pravi wrote: Da zaista zakonske strukture u Srbiji izvanredno funkcionisu....prosto za ne povjerovati da im se Ratko Mladic i dan danas hoda ispred nosa (a bogami i do juce srpski ponos "Raso").... I onda dodjes ti i takvi kao ti da narodu ovdije "prosipa suplju" o "novoj i drugacijoj Srbiji". Da upravu si Srbija radi bezprijekorno ne od "Sablje" vec jos od 88-me.
A o "spiralama" mrznje je isprazno govoriti .....Bosnjacke barem ostaju samo na rijecima dok svoju "spiralu ljubavi" veliko-Srbi pretoce u genocid, koncentracione logore, klanja, silovanja...itd...itd. Sto se tice renesanse veliko-Srpske ideologije u kojoj vise nema mijesta koncepciji "krvi i tla" ...... najbolji preslikatelj te nove "koncepcije" je Kososvo. Dakle, "drugi clan" , nema vise blesavih bosanaca i hercegovaca koji ce zabijati glavu u pijesak na gadosti zamotane u celofan. Ta vremena su odavno prosla.
Ne sumljam da Srbija čini sve da uhapsi preostale haške optuženike. Zemo izađi iz rova. Rat je davno završen, a iz Srbije večeras niko tetu BIlju ne dočeka na beogradskom aerodromu. Još jedan dokaz da se Srbija okreće Evropi. Lisabonski sporazum je prošao, a postoji kao što znaš i Thessaloniki Agenda for the Western Balkans koja vidi nas u EU. Još jednom ponavljam ne može se na animozitetu prema susjedima, koji usput budi rečeno ne dovode u pitanje cjelovitost BiH,graditi srećniju budućnost BiH. Bošnjaci su mislim pravilno izabrali da je njihov vitalni nacionalni interes cjelovita i multietnička BiH (ovo vodi sviju u EU), još samo da ovo objasnite IVZ i SDA, a bogami i onima koji glasaju za njih. Drugo ne vjerujem u manje i više genocidne narode i da sad ovo ne razlažem jer odoh u off topic, samo da kažem da postoje faktori, rukovodstva, ciljevi, saveznici i najzad dati istorijsko politički kontekst :run:
Post Reply