Srpsko smirivanje?

viva_castro

#26 Re: Srpsko smirivanje?

Post by viva_castro »

Ovo objašnjenje oko daljnjeg podkusuravanaj Srbiji između Kosova i BiH je interesantno, stoji donekle. S tim da ja kontam da su Srbi dobili nadoknadu za to u nekim drugim vidovima, čak i prije Kosova, prvenstveno mislim na presudu za Agresiju u Hagu... stotine su primjera prešućivanja, a da ne govorim o žmirenju na vizne olakšice i približavanje ka EU općenito.

Ovo je prije neka vrsta Srbijanskog nametanja za regionalnog lidera.

Ne znam, lupam, mrzim kad lupam, ima li iko išta provjereno i sigurno? Ako nema dajte još teorija, možda nešto i iskristališemo.
Frankyee

#27 Re: Srpsko smirivanje?

Post by Frankyee »

viva_castro wrote:Ovo objašnjenje oko daljnjeg podkusuravanaj Srbiji između Kosova i BiH je interesantno, stoji donekle. S tim da ja kontam da su Srbi dobili nadoknadu za to u nekim drugim vidovima, čak i prije Kosova, prvenstveno mislim na presudu za Agresiju u Hagu... stotine su primjera prešućivanja, a da ne govorim o žmirenju na vizne olakšice i približavanje ka EU općenito.

Ne znam, lupam, mrzim kad lupam, ima li iko išta provjereno i sigurno? Ako nema dajte još teorija, možda nešto i iskristališemo.
Srbi i mnogi zapadni politicari su jos od raspada Yuge uvjereni da je Srbija kljuc Balkana. Mozda je to tako mozda nije ali je cinjeninca da Jeremic duva u taj rog. Nazalost po BiH Srbi imaju dosta uspjeha u tome i sad se vidi koliko je Srbija dobila poena kad je uradila jako malo a sa druge strane Hrvatska koja je 100 % vise "evropska" od Srbije je stavljena na cekanje. Kao kad imas lose dijete pa mu za svaku dobru stinicu dajes nagradu misleci da ce ga to popraviti.

Ali problem je sto u Srbiji ima mnogo cetnika i oni trenutno ostre nozeve za klanje djece po BiH . I bukvalno i figurativno. Oni vrlo lako modu izaci na povrsinu. Bosnjaci su manje spremni nego 92 da se odbrane, Hrvati bi ponovo zabili noz u ledja.
don vito

#28 Re: Srpsko smirivanje?

Post by don vito »

Nedavno sam nesto citao u novinama kako su na Pinku BH :skoljka: preuzimali neki reality show iz majcice Srbije. Onda su kao neki ucesnici pjevali cetnicke pjesme, pa je Pink BH odlucio prekinuti preuzimanje programa od svoje "matice" (pretpostavljam da na srbijanskom Pinku i dalje pjevaju cetnicke pjesme). Pink ovaj ili onaj, isto cetnicko sranje, vjerovatno ne bi imali nista protiv ni jedni ni drugi da uzivo pustaju klanje muslimana ako ce im to donijeti bolju gledanost. Ima jedno veliko ALI: treba zadrzati sarajevske firme koje se oglasavaju na Pinku i otud ova "tolerancija". Pare, soldi, pinezi, money, geld...
Isto je i sa "konstruktivnom" srbijanskom politikom zadnjih dana. Najveci suficit u robnoj razmjeni Srbija ostvaruje u BiH, JAT zeli postati "regionalni igrac" preko sarajevskog aerodroma, vec sada treba misliti na plasman novog auta iz Kragujevca, drzavnim poticajima subvencionirana srbijanska hrana vec je preplavila trzne centre BiH. Prostor RS nije dovoljan za ekspanziju, a Dodik, krkan bez takticnosti kakav jeste, svojom jezicinom mogao bi ugroziti srbijanske strateske interese u BiH. Zato se pojavljuju "mirotvorci" Tadic i Jeremic, koji ce, umjesto direktno za Banja Luku, svratiti usput u Sarajevo, izljubiti se sa Alkalajem.
Radi se o tome da srpskom ekspanzionizmu u ovom trenutku treba "smirivanje". Poklopili su nozem i puskom 49 posto teritorije, ostalih 51 posto (ili barem 30 posto "bosnjakistana") namjeravaju suptilnijim metodama. A naivni Bosnjo ce pomisliti da se mijenja srbijanska politika prema BiH...
Last edited by don vito on 24/10/2009 21:24, edited 1 time in total.
kenzo

#29 Re: Srpsko smirivanje?

Post by kenzo »

Frankyee wrote:
viva_castro wrote:Ovo objašnjenje oko daljnjeg podkusuravanaj Srbiji između Kosova i BiH je interesantno, stoji donekle. S tim da ja kontam da su Srbi dobili nadoknadu za to u nekim drugim vidovima, čak i prije Kosova, prvenstveno mislim na presudu za Agresiju u Hagu... stotine su primjera prešućivanja, a da ne govorim o žmirenju na vizne olakšice i približavanje ka EU općenito.

Srbi i mnogi zapadni politicari su jos od raspada Yuge uvjereni da je Srbija kljuc Balkana. Mozda je to tako mozda nije ali je cinjeninca da Jeremic duva u taj rog. Nazalost po BiH Srbi imaju dosta uspjeha u tome i sad se vidi koliko je Srbija dobila poena kad je uradila jako malo a sa druge strane Hrvatska koja je 100 % vise "evropska" od Srbije je stavljena na cekanje. Kao kad imas lose dijete pa mu za svaku dobru stinicu dajes nagradu misleci da ce ga to popraviti.

Ali problem je sto u Srbiji ima mnogo cetnika i oni trenutno ostre nozeve za klanje djece po BiH . I bukvalno i figurativno. Oni vrlo lako modu izaci na povrsinu. Bosnjaci su manje spremni nego 92 da se odbrane, Hrvati bi ponovo zabili noz u ledja.

gluposti..sad smo puno puno vise spremni mi bosanci...nego je to bilo 92-e ..cetvrta vojna sila u evropi nam onda nije mogla nista,a sad nest oda uspiju
Drug Član

#30 Re: Srpsko smirivanje?

Post by Drug Član »

Ja ne znam o čemu vi i sa kim raspravljate kad svi koji su još ostali na ovoj temi imaju isto mišljenje. :-)
mO k3

#31 Re: Srpsko smirivanje?

Post by mO k3 »

kenzo wrote:
Frankyee wrote:

gluposti..sad smo puno puno vise spremni mi bosanci...nego je to bilo 92-e ..cetvrta vojna sila u evropi nam onda nije mogla nista,a sad nest oda uspiju

.... scenario ce biti ko kosovo tiho ce se odvojiti....
sansun

#32 Re: Srpsko smirivanje?

Post by sansun »

Stanje u RS je savrseno mirno bez nekog veceg uznemirenja za razliku od FBiH..Mediji iz SA konstantno podgijavaju stanje i igraju se sa emocijama ljudi da je postalo vise degutantno za gledati..Nema veceri da se ne prikazuje neki film o zlocinima Srba il' bar nesto o đeneralu i ostaloj bratiji.RS je kriva sto je federacija na aparatima,podijeljena po svim linijama,suocena sa strajkovima,sto nastava negdje kasni i po 2-3 sedmice,protestima cak i najmilijih sinova zemlje...sto izabrani predstavnici nemaju ni snage a ni sposobnosti da rijese sve to.Ukini RS i onda rahat ,sreca i blagostanje :-) To nije interesantno za raju jbg...đenerala nikad dosta na tv-u :skoljka:
Odavde potpisujem svaku tvoju riječ, problem Bošnjaka leži prevenstveno u sopstvenoj nesposobnsti pa tek onda u u RS-u, to je i nama samima kao i međunarodnoj zajednici apsolutno jasno koliko god se naši političari pred njima i nama pekmezili i žalili. Evropa traži sposobne i jake ljude, a ne neke tragičare ( Haris, Suljo...) i glumce ( Zlatko, Željko...).

Zdravstvo, pravosuđe, obrazovanje nam spadaju među najkorumpiranijim u Evropi a nama je sada prioritet Dodik? Profesori po fakultetima ucjenjuju i siluju studentice, doktori ne samo da pacijente još više unakazuju nego ih i materijalno pokopaše, sudstvo je toliko diskreditirano da smo sigurno bliži sistemu "oko za oko" ( sistematski gledano jer stvarno ne uviđam zbog čega uopće da išta tim kriminalcima prijavljujem) nego onom civilizovanijem koji karakteriše sve napredne zemlje ovog svijeta. Ja da sam Srbin sigurno bih za Dodika glasao, a znam da bi to i većina vas učinila, Bošnjaci boga preklinju što nekoga poput Dodika nemaju, i to govori o našem licemjerju i glumi. Mi bismo da o ustavu raspravljamo a nismo u stanju obične rupe po ovim još uskim sarajevskim uličicama popuniti.
Last edited by sansun on 24/10/2009 16:14, edited 1 time in total.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#33 Re: Srpsko smirivanje?

Post by PipiDugaDevetka »

Ženski Dr.Med wrote:
kenzo wrote: ...gluposti..sad smo puno puno vise spremni mi bosanci...nego je to bilo 92-e ..cetvrta vojna sila u evropi nam onda nije mogla nista,a sad nest oda uspiju
.... scenario ce biti ko kosovo tiho ce se odvojiti....
Neće biti pada šaptom,...Ja garantujem,...!
trofej

#34 Re: Srpsko smirivanje?

Post by trofej »

"Domaće“ nacionaliste Shwarc Shiling je nazvao „nacionalističkim fanaticima“, valjda zato što je Nijemac i nije želio da pod mandatom OUN i EU ima posla sa nacistima.

Danas, Država jednako je Teritorija sa Populacijom pod Organiziranom političkom vlašću. Dayton je, teorijski, proizveo praktično neprimjenljiva rješenja, sažeta u: http://www.voanews.com/bosnian/2009-10-23-voa6.cfm.

Ukratko, centrifugalne sile generirane pod Organiziranom političkom vlašću (ne izuzimajući mandat OHR-a i SREU-e) su toliko destruirajuće da svaki centripetalni napor unaprijed osuđen na propast. Šta je rješenje? Razvlastiti nacionalističke fanatike!. Očito da to nije u stanju učiniti državotvorna bh-populacija, zato što je za dva desetljeća destruirana do nivoa koji nije u stanju generirati ni jedno sistemsko rješenje koje neće biti sasječeno u začetku. Stoga Bob Dole zaključuje: „Ako Amerika ne preuzme liderstvo, Evropljani bi bosanskoj državi mogli zadati zadnji, smrtni udarac.“ I, potom, Milorad Dodik saziva vlastito butmiranje. Da USA-administracija kaže: „Oni pregovaraju!“ U prevodu: „Ruke su nam svezane!“

Nacionalističko-fanatičke klike u BiH su u EU tamanan onoliko koliko samo one mogu biti profitabilne, te je suludo od njih očekivati da krenu dalje. Eventualnim ulaskom BiH u EU, iste te klike dovele biše u pitanje vlastiti im politički i, potom, svaki drugi kredibilitet - s obzirom da su standardi njihovog funkcioniranja potpuno oprečni standardima EU.

Kada je u pitanju odnos nacionalističko-fanatičkih klika u BiH prema EU, NATO i USA, uglavnom je latentno koordiniran na relacijama: “USA je neprijatelj muslimanima i pravoslavcima.”; “USA je neprijatelj Srbiji.” “NATO je neprijatelj Srbima” “EU je neprijatelj BiH.”

Jedni bi u EU, ali ne i u NATO, zato što u EU neposredno nema USA, Turske, … Drugi bi u NATO, ali ne u EU, opet zato što u EU neposredno nema USA, Turske, … Treći bi i u EU i u NATO.

Stoga te klike čine sve da sistemom “korak naprijed – dva nazad” formalno održe proevropsku tenziju, dok im je jedini cilj – za koji su jedino i sposobne! – po svaku cijenu sačuvati vlastita geta. Više nije toliko ni značajno koliko su ta geta profitabilna, jednostavno ona su sistem razmišljanja i vladanja nacionalističko-fanatičkih klika u BiH.

Ključ je slijedeći: nacionalistički fanatici = nacisti i/ili fašisti = razvlastiti ih. Ali – kako ih razvlastiti? To je administracija USA jednom i učinila, međutim čim je okrenula leđa BiH – nacističkofašističke klike su se povampirile. I to na lovorikama genocida. Nije li to balkanski, evropski, globalni problem? Ukoliko jeste - svejedno je ko će ih i kako razvlastiti.
ultima_palabra

#35 Re: Srpsko smirivanje?

Post by ultima_palabra »

sansun wrote:
Stanje u RS je savrseno mirno bez nekog veceg uznemirenja za razliku od FBiH..Mediji iz SA konstantno podgijavaju stanje i igraju se sa emocijama ljudi da je postalo vise degutantno za gledati..Nema veceri da se ne prikazuje neki film o zlocinima Srba il' bar nesto o đeneralu i ostaloj bratiji.RS je kriva sto je federacija na aparatima,podijeljena po svim linijama,suocena sa strajkovima,sto nastava negdje kasni i po 2-3 sedmice,protestima cak i najmilijih sinova zemlje...sto izabrani predstavnici nemaju ni snage a ni sposobnosti da rijese sve to.Ukini RS i onda rahat ,sreca i blagostanje :-) To nije interesantno za raju jbg...đenerala nikad dosta na tv-u :skoljka:
Odavde potpisujem svaku tvoju riječ, problem Bošnjaka leži prevenstveno u sopstvenoj nesposobnsti pa tek onda u u RS-u, to je i nama samima kao i međunarodnoj zajednici apsolutno jasno koliko god se naši političari pred njima i nama pekmezili i žalili. Evropa traži sposobne i jake ljude, a ne neke tragičare ( Haris, Suljo...) i glumce ( Zlatko, Željko...).

Zdravstvo, pravosuđe, obrazovanje nam spadaju među najkorumpiranijim u Evropi a nama je sada prioritet Dodik? Profesori po fakultetima ucjenjuju i siluju studentice, doktori ne samo da pacijente još više unakazuju nego ih i materijalno pokopaše, sudstvo je toliko diskreditirano da smo sigurno bliži sistemu "oko za oko" ( sistematski gledano jer stvarno ne uviđam zbog čega uopće da išta tim kriminalcima prijavljujem) nego onom civilizovanijem koji karakteriše sve napredne zemlje ovog svijeta. Ja da sam Srbin sigurno bih za Dodika glasao, a znam da bi to i većina vas učinila, Bošnjaci boga preklinju što nekoga poput Dodika nemaju, i to govori o našem licemjerju i glumi. Mi bismo da o ustavu raspravljamo a nismo u stanju obične rupe po ovim još uskim sarajevskim uličicama popuniti.
Gluposti, dobićete sad Fahru, on je Dodikov brat blizanac :-D Pa ćeš vidjeti da neće ni on proći bajno. Ako je ovdje anarhija, ne znači da moramo zaviditi onima koji su pod diktaturom. Isto ti je u RS-u, samo što što pare ne idu u sto džepova, nego u jedan 8-) I što mediji ne trube o tome i ne mijenjaju dres svaki dan, nego pušu u jedan rog, onaj velikog vođe :-D
costacurta

#36 Re: Srpsko smirivanje?

Post by costacurta »

Koliko puta sam samom sebi postavio pitanje, sta bi se desilo da kojim slucajem Bosnjaci(politicari) nastupaju ovako ko Micko!? Da mi trazimo odcjepljenje, referendum, da palamudimo o ugrozenosti, itd. Kako bi na to MZ reagovala?
Ovo je prokletsvo, jasno je i pticama na grani da ovako kako je sada ne valja qrcu, ne vodi nigdje, a sta se moze promijeniti u doglednoj buducnosti (naravno, mislim na bolje) sa ovim politicarima i trenutnim nacinom kojim razmislja BH puchanstvo?! Opet NISTA.
Proveo sam 4 godine u ratu i molio boga svaki dan da stane to sranje, mislio sam gore ne moze biti..... Al' kaze narod "Uvijek moze gore"! I jest, tacno je. 15 godina od rata mi smo u 6 puta gorem qrcu nego tada sto smo bili. Koliko samo lazi, izdaje, pronevjere, korupcije, kriminala, zla, mrznje na tako malom prostoru, a zbog cega?!.
Jel' se sve pokusalo(Medjunarodna zajednica), sa prijedlozima, molbama, ucjenama, prisilom i cime sve ne "prisiliti" raju na ljubav?! Jesu li se iscrpala sva rjesenja?! Jesu, al ne ide nikako... nema rjesenja, jedino rjesenje je hajmo se podijeliti!? Hajde!! Haj' al u limburgu mjesecu!! MZ kaze sve moze ali promjene granica u Europi vise NEMA!!
MZ kaze:
Milorade, kenjaj koliko hoces, nesh nikad dobit to sto hosh, KRAJ!!
Chola, haj ti prvo skontaj sta ti ustvari hoces pa onda nam se obrati.
Tihi, tako vam je kako vam je! ENDZOJ tu dje jeste!

Zao mi je svih onih ljudi koji izgidose u ratu, ostase bez dijelova tijela, silovanih i protjeranih! Sva ta zrtva je bila za radi bolje buducnosti?! Koje buducnosti? Ove danas :sad: :sad: !?

Haram nam svima bilo.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#37 Re: Srpsko smirivanje?

Post by Toto »

Rusija je dosla u Bg iz nekoliko razloga. Prvi razlog je Rusija, drugi razlog je Rusija, treci razlog je plinovod Juzni tok, cetvrti razlog je prodaja desetak Migova Srbiji, naredni razlog je kupovina srbijanske privrede i posljednji razlog je da pokaze svijetu da u Europi ima neko ko seni i vrti repom kad se spomene Rusija. Srbija je ruska pudlica za pokazivenje po europskim balovima.
Ako preskocimo prva dva razloga dolazimo do plinovoda Juzni tok. Evropi pod hitno treba plin a Rusima pare. Ekonomaska kriza je - izgleda - eliminisala sanse NABUC-a, pa je izvjesnije da ce Rusija i EU zajedno graditi jedinstvenu mrezu plinovoda, koja ce biti neka sinteza Juznog toka i NABUCO-a. Juzni tok je projekat Italije i Rusija, a vrlo vjerovatno je da su se na taj prijekat prikacila jos Francuska i Engleska. Ovi partneri su ti koji diktiraju uslove projekta, pa cak i to kroz koje zemlje ce plinovod prolaziti. Ako Rusi zele da plinovod ide preko Srbije onda ostali partneri traze da Srbija bude policki stabilna. Ako Srbija ne moze ispuniti taj uslov onda EU trazi da plinovod ide preko Rumunije, koja je clanica EU. EU nije briga hoce li se neko iz Presevske doline, Sandzaka i Republike Srpske suknut sa ruksakom od 10 kg dinamita i dignut 2 m cijevi plinovoda u zrak. Ako Srbija hoce da se degenjeci sa Albancima i Bosancima onda plinovod ode kroz Rumuniju. Zato je Vuk Jeremic odmah dotrco Harisu i Zeljku na noge da im prenese haber da plinovod ne ide kroz Rumuniju i da oni -ne daj boze ne pomisle- da su Rusi nesto mnogo molili Srbiju da plinovod ne ide preko Rumunije.

Zadnjih nekoliko mjeseci se desilo nekoliko znacajnih promjena oko ovog plinovoda pa je izvjesno da je u pitanju veliki redizajn. Sklopljen je neki ugovor sa Turskom, odustalo se od dionice kroz Austriju, pa taj plin prema italiji ide kroz Sloveniju. Kapacitet i radni pritisak su znacajno povecani, pa se opravdano "sumnja" da se na plinovod nakacilo jos nekih potrosaca. Najvjerovatnije su u pitanju Hrvatska, BiH, Crna Gora, Kosovo, Albanija.
Oko plinovoda se okupio interese nekih 750 milona ljudi. Ostaje nam da vidimo hoce li Srbija uspjeti da posamara ovih 600 miliona nerusa i natjera ih da u plinovod uceraju Kosovo i Rep. Srp.

Rusija u ovoj posjeti nije ni spomenula Kosoovo jer je odavno jasno da su Juzna Otesija, Abhazija i Kosovo ruske i americke pokrajine u kojima Srbija nema sta da se pita, pa cak i ako ruski plin bude isao za Kosovo preko Presevske Doline.

Srbiji je plinovod strateski vazan. Ne zbog plina i grijanja gradjana - to je ruski biznis- vec zato sto Italija i Francuska nece u buduce bombardovati sopstvene plinovode. U tom slucaju ce Srbija mirne duse moci da vrati sve sto je izgubila u posljednjih pet ratova. Jedino sto muci Srbiju je da li ce da razvali Kosovo i BiH prije nego Rusi naprave plinovod ili poslije.

Posto se DoDick naprasno ucutao mislim da su se se Srbi opredjelili za to da prvo Rusi naprave plinovod a onda ce oni da razjebaju Kosovo, Albaniju, BIH i Ameriku u paketu. Rusima ce trebat 5-7 godina za plinovod. Srbi sa 10 novih Migova mogu ovaj paket da sjebu u jednoj proljecnoj ofanzivi. Uostalom: rusi su napravli neke nevidljive plinovite MIgove i tenkove pa kad u njih sjednu srpski nebeski piloti i gasni tenkisti opet ce cigani da lete u nebo; siptari u Grcku a bosanci u p.m.
konrad

#38 Re: Srpsko smirivanje?

Post by konrad »

costacurta wrote:Proveo sam 4 godine u ratu i molio boga svaki dan da stane to sranje, mislio sam gore ne moze biti..... Al' kaze narod "Uvijek moze gore"! I jest, tacno je. 15 godina od rata mi smo u 6 puta gorem qrcu nego tada sto smo bili.
Kako mozes tako srat samo, cuj sad mu gore nego u ratu. :shock:
Lincoln-Burrows

#39 Re: Srpsko smirivanje?

Post by Lincoln-Burrows »

Toto wrote:Rusija je dosla u Bg iz nekoliko razloga. Prvi razlog je Rusija, drugi razlog je Rusija, treci razlog je plinovod Juzni tok, cetvrti razlog je prodaja desetak Migova Srbiji, naredni razlog je kupovina srbijanske privrede i posljednji razlog je da pokaze svijetu da u Europi ima neko ko seni i vrti repom kad se spomene Rusija. Srbija je ruska pudlica za pokazivenje po europskim balovima.
Ako preskocimo prva dva razloga dolazimo do plinovoda Juzni tok. Evropi pod hitno treba plin a Rusima pare. Ekonomaska kriza je - izgleda - eliminisala sanse NABUC-a, pa je izvjesnije da ce Rusija i EU zajedno graditi jedinstvenu mrezu plinovoda, koja ce biti neka sinteza Juznog toka i NABUCO-a. Juzni tok je projekat Italije i Rusija, a vrlo vjerovatno je da su se na taj prijekat prikacila jos Francuska i Engleska. Ovi partneri su ti koji diktiraju uslove projekta, pa cak i to kroz koje zemlje ce plinovod prolaziti. Ako Rusi zele da plinovod ide preko Srbije onda ostali partneri traze da Srbija bude policki stabilna. Ako Srbija ne moze ispuniti taj uslov onda EU trazi da plinovod ide preko Rumunije, koja je clanica EU. EU nije briga hoce li se neko iz Presevske doline, Sandzaka i Republike Srpske suknut sa ruksakom od 10 kg dinamita i dignut 2 m cijevi plinovoda u zrak. Ako Srbija hoce da se degenjeci sa Albancima i Bosancima onda plinovod ode kroz Rumuniju. Zato je Vuk Jeremic odmah dotrco Harisu i Zeljku na noge da im prenese haber da plinovod ne ide kroz Rumuniju i da oni -ne daj boze ne pomisle- da su Rusi nesto mnogo molili Srbiju da plinovod ne ide preko Rumunije.

Zadnjih nekoliko mjeseci se desilo nekoliko znacajnih promjena oko ovog plinovoda pa je izvjesno da je u pitanju veliki redizajn. Sklopljen je neki ugovor sa Turskom, odustalo se od dionice kroz Austriju, pa taj plin prema italiji ide kroz Sloveniju. Kapacitet i radni pritisak su znacajno povecani, pa se opravdano "sumnja" da se na plinovod nakacilo jos nekih potrosaca. Najvjerovatnije su u pitanju Hrvatska, BiH, Crna Gora, Kosovo, Albanija.
Oko plinovoda se okupio interese nekih 750 milona ljudi. Ostaje nam da vidimo hoce li Srbija uspjeti da posamara ovih 600 miliona nerusa i natjera ih da u plinovod uceraju Kosovo i Rep. Srp.

Rusija u ovoj posjeti nije ni spomenula Kosoovo jer je odavno jasno da su Juzna Otesija, Abhazija i Kosovo ruske i americke pokrajine u kojima Srbija nema sta da se pita, pa cak i ako ruski plin bude isao za Kosovo preko Presevske Doline.

Srbiji je plinovod strateski vazan. Ne zbog plina i grijanja gradjana - to je ruski biznis- vec zato sto Italija i Francuska nece u buduce bombardovati sopstvene plinovode. U tom slucaju ce Srbija mirne duse moci da vrati sve sto je izgubila u posljednjih pet ratova. Jedino sto muci Srbiju je da li ce da razvali Kosovo i BiH prije nego Rusi naprave plinovod ili poslije.

Posto se DoDick naprasno ucutao mislim da su se se Srbi opredjelili za to da prvo Rusi naprave plinovod a onda ce oni da razjebaju Kosovo, Albaniju, BIH i Ameriku u paketu. Rusima ce trebat 5-7 godina za plinovod. Srbi sa 10 novih Migova mogu ovaj paket da sjebu u jednoj proljecnoj ofanzivi. Uostalom: rusi su napravli neke nevidljive plinovite MIgove i tenkove pa kad u njih sjednu srpski nebeski piloti i gasni tenkisti opet ce cigani da lete u nebo; siptari u Grcku a bosanci u p.m.
Rekao bih ironičan pristup stvari ali dijelovi su vrlo blizu istini.
Rekao bih da je Kosovo nešto najgore što se moglo desiti po državu BiH, taj izdvojen slučaj i to baš Srbima.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#40 Re: Srpsko smirivanje?

Post by Hame_ »

Toto, ako sam te dobro razumjeo...

Srbija će preveslat ruse, navuć ih da naprave plinovod lafo ovdje vlada mir i nema nikakvih opasnosti po pitanju ratova, a ona kad rusi puste plinovod u rad uletjet sa vojskom ili nekako preko svojih satelita isprovocirati sukobe u regionu oko tek puštenog ruskog velikog plinovoda koji je takođe u interesu i Francuske, Italije, Britanije, Njemačke... i tako preveslat po svijeta.

Mislim... jesam li te dobro razumjeo?
nives_

#41 Re: Srpsko smirivanje?

Post by nives_ »

Hame_ wrote:Toto, ako sam te dobro razumjeo...

Srbija će preveslat ruse, navuć ih da naprave plinovod lafo ovdje vlada mir i nema nikakvih opasnosti po pitanju ratova, a ona kad rusi puste plinovod u rad uletjet sa vojskom ili nekako preko svojih satelita isprovocirati sukobe u regionu oko tek puštenog ruskog velikog plinovoda koji je takođe u interesu i Francuske, Italije, Britanije, Njemačke... i tako preveslat po svijeta.

Mislim... jesam li te dobro razumjeo?
"Razumjeo, razumjeo", ništa ti nisi razumio...
Ovo je nešto najbesmislenije što sam mogla da pročitam u vezi Srbije i Rusije... Pa ovo ni bolesni B92 ne bi smislio...
Čuj da Srbija prevesla Ruse :-)
Prvo, Rusi su pametni i ne bi ulagali toliko kod nekoga ko bi bih preveslao.
Drugo, Srbima su Rusi braća i nikada to ne bi uradili, zapamti to.
Južni tok je energetski projekat budućnosti, i svima kojih se tiče je jako stalo da funkcioniše.
MFToonyo

#42 Re: Srpsko smirivanje?

Post by MFToonyo »

dallton wrote:
MFToonyo wrote:

da, u rs vlada strah od dodika koji sve kontrolise od medija do finansijskih tokova, preko administracije, policije, sudova i nevladinih organizacija. pipci hobotnice su svuda i strasno je kako je ljudima ispran mozak da im veca opasnost prijeti odbilo koga drugog. uzasna straholvlada. apsolutna podanost i konformizam je neophodan kako se ne bi najebalo i jedini nacin da se narod drzi u saci i da se gazi po njemu je da ga ubjedis kako je ugrozen od drugih naroda.

strasno je biti stanovnik rs-a, strasno je biti srbin iz rs-a, nemojmo da se zavaravamo misleci kako su oni nesta dobili korisno. dobili su samo strasnu, strasno neslobodu, diktaturu i izolaiju a jadni su glupi i indoktrinisani dovoljno da ne znaju u kakvoj nedemokratiji zive, ne znaju da im moze biti bolje, i ne znaju ko ih zapravo ugrozava!
e sto ne mogu ove humanitarne price ...sta je bolan "strasno" zivjeti u pcu - nista brate dragi!

ljudi su sretni i zadovoljni sto slobodnu disu zrak ociscen od "ustasko - balijskih zagadjenja", klicu "nestanku mudzahedina," vukovi su u sumama, ovce na planinama, gusle, srbijo majko, sinan, saban, jasar, ceca i naravno dzej, prozbori se pokoja ponekad i to rijetko o "buducnosti pca", "poludjelim balijama u propaloj federaciji", "teheranu, palestini na 23posto", "mudrim potezima naseg vodjstva koje se odupire unitarnoj islamskoj drzavi", eventualno rasprava "jel bolji dodo ili ivanic", "kako nas je sds prodao", "muslimanske lazi i propaganda o zlocinim u ratu kojima ispiraju mozak djeci", "zasto niko ne spominje bratunac koji je isprovocirao srebrenicu", pa onda se prica "kako balije ljeti dolaze iz svedske i grade kuce, jest im dobro sto smo ih protjerali nikad im bolje nije bilo..." ,
salju se svoja djeca na univerzitet u beograd i novi sad s porukom "trazi sebi bolje sutra," mladje generacije ponekad navrate ljeti kolima iz inostranstva da obidju "selo moje zavicaju mio,", utvrdi se broj umrlih svake godine, broj zatvorenih skola, ko ima para kupio je potomstvu stanove i zemlju u begesu i novom sadu itd itd...uglavnom slicno ponasanju srba na kosovu daleke 70 i neke

nista tu strasno nema, ljudima je sasvim dobro, mirni su i zadovoljni, lose ti moze biti samo kad znas za bolje ili si u boljem zivjeo, al kad nisi nema razloga za brigu

pa strasno je biti toliko neobrazovan i indoktrinisan kako bi mislio da je zivot u rs-u vrhunac slobode.
MFToonyo

#43 Re: Srpsko smirivanje?

Post by MFToonyo »

Frankyee wrote:

ne bih se slozio daje hrvatska 100% vise evropska od srbije. i to je fasisticka zemlja, u 5 deka razlike.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#44 Re: Srpsko smirivanje?

Post by Hame_ »

nives_ wrote:"Razumjeo, razumjeo", ništa ti nisi razumio...
Ovo je nešto najbesmislenije što sam mogla da pročitam u vezi Srbije i Rusije... Pa ovo ni bolesni B92 ne bi smislio...
Južni tok je energetski projekat budućnosti, i svima kojih se tiče je jako stalo da funkcioniše.
OK, znači nisam ga dobro razumio :D
nives_

#45 Re: Srpsko smirivanje?

Post by nives_ »

Frankyee wrote: Ali problem je sto u Srbiji ima mnogo cetnika i oni trenutno ostre nozeve za klanje djece po BiH . I bukvalno i figurativno. Oni vrlo lako modu izaci na povrsinu. Bosnjaci su manje spremni nego 92 da se odbrane, Hrvati bi ponovo zabili noz u ledja.
Ovo je toliko glupo i besmisleno da sam bez teksta.
Srbi ni na koga ne oštre noževe i trenutno su najaktivniji u smirivanju situacije u širem regionu.
Jedino na bošnjačkim sajtovima se pominje ratovanje, prijetnje, razmotavanje pušaka iz krpa i podmazivanje. Huškanje ono najgore.
Što se tiče Hrvata, ne mislim da su vam "zabili nož u leđa", prije bi se reklo da ste ih sami svojom prevarantskom politikom otjerali od sebe.
Bošnjaci su stvorili sebi od dva ostala konstitutivna naroda neprijatelje. Jedino na koga se nešto malo možete osloniti je Amerika, ali koliko i dokle? O jadu se svom zabavili, gube ratove, padaju ekonomski, a vi i dalje uprli oči u njih i čekate. A vrijeme ide, znaš ono ko bi gori sad je doli, kolo sreće se okreće... Eeee... da je pameti da se fino dogovorite ko ljudi, nego baš ono idete glavom kroz zid. Negitari čitava dva naroda i mrziti ih i tjerati napolje sa vlastite zemlje, pa gdje to ima...
nives_

#46 Re: Srpsko smirivanje?

Post by nives_ »

Hame_ wrote:
nives_ wrote:"Razumjeo, razumjeo", ništa ti nisi razumio...
OK, znači nisam ga dobro razumio :D
Ako ti je podmetanje zlonamjerno prepravljenih citata domet, onda ništa.
Hame_

#47 Re: Srpsko smirivanje?

Post by Hame_ »

Image
Ovo je toliko glupo i besmisleno da sam bez teksta.
Srbi ni na koga ne oštre noževe i trenutno su najaktivniji u smirivanju situacije u širem regionu.
Jedino na bošnjačkim sajtovima se pominje ratovanje, prijetnje, razmotavanje pušaka iz krpa i podmazivanje. Huškanje ono najgore.
Što se tiče Hrvata, ne mislim da su vam "zabili nož u leđa", prije bi se reklo da ste ih sami svojom prevarantskom politikom otjerali od sebe.
Bošnjaci su stvorili sebi od dva ostala konstitutivna naroda neprijatelje. Jedino na koga se nešto malo možete osloniti je Amerika, ali koliko i dokle? O jadu se svom zabavili, gube ratove, padaju ekonomski, a vi i dalje uprli oči u njih i čekate. A vrijeme ide, znaš ono ko bi gori sad je doli, kolo sreće se okreće... Eeee... da je pameti da se fino dogovorite ko ljudi, nego baš ono idete glavom kroz zid. Negitari čitava dva naroda i mrziti ih i tjerati napolje sa vlastite zemlje, pa gdje to ima...
:run:
viva_castro

#48 Re: Srpsko smirivanje?

Post by viva_castro »

Napokon još jedan pogled na situaciju! Bravo Toto :thumbup: hvala ti za ovu napomenu.

Dakle definitivno si upravu da mora imati veze sa plinovodom. Sa tvojom se sa većim dijelom tvoje konstatacije.

Upravu ste i za ovo da se Srbiju pazi kao nestašnog starijeg brata,... nažalost...totalno nezasluženo.

Za Hrvatsku je sigurno da je milion puta evropskija od Srbije, a ovaj smiješni post o velikim srbijanskim mirotvorcima ne treba ni komentarisat, pa zar i mirotvorci u Srbiji moraju biti "veliki", ništa se ne laže na malo :D

Helem, TOTO veeeeeliki respect, na gasovod sam bio totaln ozaboravio, hvala!

Ako kome još šta naumpadne neka javi.

P.S.

Sve nade da BiH tiho pada mogu da potonu. Ako išta plane mi se prvo rješavamo domaćih izdajnika iz parlamentarnih klupa a onda juriš na fašiste.
muha_sa

#49 Re: Srpsko smirivanje?

Post by muha_sa »

nives_ wrote: "Razumjeo, razumjeo", ništa ti nisi razumio...
B92.bolestan :-)
ko je zdrav :?
Maraschino

#50 Re: Srpsko smirivanje?

Post by Maraschino »

muha_sa wrote:
nives_ wrote: "Razumjeo, razumjeo", ništa ti nisi razumio...
B92.bolestan :-)
ko je zdrav :?
ovi sto postavljaju dijagnoze... :lol: :lol:
Post Reply