Ko zna kroz šta je taj taksista u ratu prošao tako da je ova "reakcija ćutanja" možda veliki napredak.sofist wrote:Evo jedna anegdota apropo ove tvoje tvrdnje. Vozim se ja taxijem na koncert Zdravka Colica i ide neka standardna "suplja" sa taksistom. Sega, sala, zajebancija. Posto je tu noc bilo i zavrsno vece SFF-a pita on mene ko je pobijedio. Neki film iz Srbije-odgovorih mu ja.-LIBERO- wrote: Ali ono sto neces osjetiti u Sarajevu da te neko drugacije pogleda zbog "drugacijeg "imena,ili ako te neko zovne ,sto se prije moglo desiti.Prvo muk desetak sekundi, a onda rezignirana konstatacija: "U sred Sarajeva pobijedio film iz Srbije".
U po frke, stanemo na Socijalnom da pokupimo jednog mog druga i on samo sto je sjeo pozadi veli: "E, maloprije me zvala baba da mi kaze...".
Taksista do Koseva vise nijedne, ali bukvalno nijedne, nije progovorio.
![]()
Pitaj ljude koji se drugacije zovu da li osjete ili ne osjete. Manji je nacionalizam bio 1996. ili 1997. godine. Iz licnog iskustva govorim.
Srpski narod u BiH
-
Normalan.ba
#276 Re: Srpski narod u BiH
- Suti i trpi
#277 Re: Srpski narod u BiH
To je sve do vodstva grupe. Kada su vam mracili Mai, Dzine & co., bilo je svega i svacega... Sada je koliko znam 'Downtown crew' alfa i omega na sjeveru, tako da tribina izgleda onako kako je oni zamisle. Da se nadje neki sovinista na celu grupe, lako bi masu usmjerio na sovinisticka skandiranja. Na celu Robijasa su krajem devedesetih vladali doperi i alkosi, pa su se na veliku sramotu psovale Markale, na Kosevu se pjevalo 'Karadzic je dobar bio sto vas nije sve pobio, mrzim Saraj'vo, mrzim Saraj'vo uvijek si mi mrsko bilo sto te nije porusilo...'. To je bilo kolektivno ludilo. Te pjesme su osmislili i pocinjali doperi i alkosi (bolesnici, drustveni otpad), a pratila lakovjerna masa... Normalni ljudi su se zgrazali (medju njima sa bio i sam), ali se nisu smjeli pobuniti, jer se nebi dobro proveli... Vec 10 godina nema sanse da neko na robijaskom jugu psuje Markale, da vrijedja na nacionalnoj i vjerskoj osnovi... Zasto? Pa zato sto su na celu grupe normalni ljudi koji nisu bolesne soviniste. Dakle, i u navijanju i u politici, sve je do vodstva, a ne do naroda i 'obicni' navijaca. Ako se nametne los vodja, uprljat ce cijelu grupu, cijeli narod, cijelu religiju...-LIBERO- wrote:Na utakmicama Sarajeva i Zelje neces cuti ,u zadnjih,5-6 godina da ljudi koji su zaduzeni za navijacke tribine povedu bilo kakvu nacionalisticku ili uvrijedljivu pjesmu. Sa druge strane nas mogu prozivati i Turcima i balijama i sta god im padne na pamet,nikada neces cuti neki sovinisticki odgovor,mog dobiti samo aplauz prepun cinizma. Na sred stadiona mozes zovnuti Borise,Ivane,Vedrane,Igore ma kako hoces,apsolutno neces vidjeti bilo kakvu reakciju. Unutar Hz,jer detaljno znam stanje,ima svih mogucih nacionalnosti,cak mozda i vise izmjesano nego u samom gradu.
-
sofist
#278 Re: Srpski narod u BiH
Upoznao sam ljude koji su u ratu izgubili bracu i sestre pa nikad nisam osjetio ni trunku mrznje. A i zasto da mrzi mene? Ne osjecam se krivim za bilo sta, ni luk jeo ni luk mirisao, nisam nista duzan nikome pa ni da se pravdam i zato me nervira kad vidim ili osjetim promjenu kod nekoga ko cuje moje ime. Od suptilne reakcije pa do otvorene netrpeljivosti. A to su obicno ljudi koji nisu nikoga izgubili nego si im konkurencija u necemu.Normalan.ba wrote:Ko zna kroz šta je taj taksista u ratu prošao tako da je ova "reakcija ćutanja" možda veliki napredak.sofist wrote:Evo jedna anegdota apropo ove tvoje tvrdnje. Vozim se ja taxijem na koncert Zdravka Colica i ide neka standardna "suplja" sa taksistom. Sega, sala, zajebancija. Posto je tu noc bilo i zavrsno vece SFF-a pita on mene ko je pobijedio. Neki film iz Srbije-odgovorih mu ja.-LIBERO- wrote: Ali ono sto neces osjetiti u Sarajevu da te neko drugacije pogleda zbog "drugacijeg "imena,ili ako te neko zovne ,sto se prije moglo desiti.Prvo muk desetak sekundi, a onda rezignirana konstatacija: "U sred Sarajeva pobijedio film iz Srbije".
U po frke, stanemo na Socijalnom da pokupimo jednog mog druga i on samo sto je sjeo pozadi veli: "E, maloprije me zvala baba da mi kaze...".
Taksista do Koseva vise nijedne, ali bukvalno nijedne, nije progovorio.
![]()
Pitaj ljude koji se drugacije zovu da li osjete ili ne osjete. Manji je nacionalizam bio 1996. ili 1997. godine. Iz licnog iskustva govorim.
- Bosnolog
#279 Re: Srpski narod u BiH
Dobro ti kaze Vivaldi,Suti i trpi wrote:Drzava apsurda, nista te vise ne moze iznenaditi. Tebi je avatar smijesan, dok Bosnologu izaziva sasvim suprotna osjecanjavivaldi wrote:@ Suti i trpi
Ma ima u zivotu uvijek zanimljivih stvari. Mene npr tvoj avatar uvijek nasmije. Takav isti na svom forumu ima onaj demograf sto je juce ovdje banovan . A kada uporedim njegovo pisanje i tvoje...hehehe... nisam siguran da imate bilo sta zajednicko... Po njemu, iza grba Kotromanica se krije podla cetnicka njuska sa krezavim zubima i neugodnim zadahom koji ukazuje na konzumiranje ravnogorske sljive
.
Nekad je smijesno nekad zalosno, sve zavisi od raspolozenja u datom trenutku...
Ti smatras da je dovoljno staviti bosanski kraljevski stit Kotromanica i isti koristiti kao zavjesu iza koje mozes javno i otvoreno podrzavas Karadzicevu genocidnu tvorevinu na dijelu drzave koja je ratoval protiv istog tog stita i zastave pod kojom je odbranjena RBiH,......Nekako ne prolazi ta tvoja demagogija jer je vise nego apsurdno sto bi se reklo jedno drugo iskljucuje,kao sto je stvorena velikosrpska tvorevina Republika Sumska na negacji,rusenju i unistenju dijela Republike Bosne i Hercegovine....
Ja sam taj casni stit kraljevke Bosne nosio na svom rukavu sa imenom PL BiH i beretki jos 1991, mnogo prije(kroz ilegalni rad u PL predratno okupirane RBiH )nego se zvanicno usvojio kao sluzbeno obiljezje RBiH iz najsvijetlijih dana odbrane i opstanka nase Bosne ponosne i prkosne, ;-)Te prve vezene simbole PL sa stitom i beretkom i danas cuvama u svom ormaru,nisam bas siguran za tebe da ga imas kuci
Bilo je dosta cestitih bosanskih Srba koji su skupa sa svima nama kojima je RBiH bila na srcu za koju su krvarili i davali zivote pod tim istim obiljezjem,stoga zbog njih i prema njima i tkvima imam veliki respekt i naklon zahvalnost kao i svima koji respektuju taj Kotromanicev stit,historijskog bosanskog naslijeda a koji nazalost vecina bosanskih Srba pa cak i Hrvata zaslijepljeni zeljom podijele i nestanka vlastite domovine ignorisu i odbacuju,....
Ti samo ovim kontraverznim cinom otkrivas svoju kontraverznu dvolicnost i licimjeranost skrivanjem iza avatara koji ne moze pokriti i opravdati ono sto javno pises i zagovaras.Avatar ti sluzi samo da bi zakamuflirao i stvorio dimnu zavejsu na isti nacina kako promovises Bajicevu Neciju Stranku koja takode podrzava i kao polaznu osnovu svoje stranke prihvata rezultate velikosrpskog Karadzicevog rusenja i unistenja hiljadugodisnje drzave Bosne.
Tvoje zelje,stavovi i ciljevi su isti kao i drugih velikosrba,da je drugacije imao bih podrsku mnogih probosanskih forumasa za ono sto javno promovises i pises.Gorstak je forumas kome bi taj avatar spravom stajao kao i drugima kojima je Bosna u srcu,ti nam to do sada nisi ni pokusao dokazati niti opravdati.Naprotiv neki su ti vec porucili da skrnavis simbol stita Kotromanica upravo zbog onog sto pises javno na ovom forumu sa avatarom kojim se pokrivas svojim izjavama,...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#280 Re: Srpski narod u BiH
Ma ok,u pravu si ti 100%,bio sam dijelom cijelog tog procesa. Od gazenja 10 na 2,do izvlacenja nozeva i pistolja i dolazaka na kucna vrata..ali smo se borili i organizovali i izborili,i za normalnu tribinu i za normalno ponasanje na utakmicama.Suti i trpi wrote:To je sve do vodstva grupe. Kada su vam mracili Mai, Dzine & co., bilo je svega i svacega... Sada je koliko znam 'Downtown crew' alfa i omega na sjeveru, tako da tribina izgleda onako kako je oni zamisle. Da se nadje neki sovinista na celu grupe, lako bi masu usmjerio na sovinisticka skandiranja. Na celu Robijasa su krajem devedesetih vladali doperi i alkosi, pa su se na veliku sramotu psovale Markale, na Kosevu se pjevalo 'Karadzic je dobar bio sto vas nije sve pobio, mrzim Saraj'vo, mrzim Saraj'vo uvijek si mi mrsko bilo sto te nije porusilo...'. To je bilo kolektivno ludilo. Te pjesme su osmislili i pocinjali doperi i alkosi (bolesnici, drustveni otpad), a pratila lakovjerna masa... Normalni ljudi su se zgrazali (medju njima sa bio i sam), ali se nisu smjeli pobuniti, jer se nebi dobro proveli... Vec 10 godina nema sanse da neko na robijaskom jugu psuje Markale, da vrijedja na nacionalnoj i vjerskoj osnovi... Zasto? Pa zato sto su na celu grupe normalni ljudi koji nisu bolesne soviniste. Dakle, i u navijanju i u politici, sve je do vodstva, a ne do naroda i 'obicni' navijaca. Ako se nametne los vodja, uprljat ce cijelu grupu, cijeli narod, cijelu religiju...-LIBERO- wrote:Na utakmicama Sarajeva i Zelje neces cuti ,u zadnjih,5-6 godina da ljudi koji su zaduzeni za navijacke tribine povedu bilo kakvu nacionalisticku ili uvrijedljivu pjesmu. Sa druge strane nas mogu prozivati i Turcima i balijama i sta god im padne na pamet,nikada neces cuti neki sovinisticki odgovor,mog dobiti samo aplauz prepun cinizma. Na sred stadiona mozes zovnuti Borise,Ivane,Vedrane,Igore ma kako hoces,apsolutno neces vidjeti bilo kakvu reakciju. Unutar Hz,jer detaljno znam stanje,ima svih mogucih nacionalnosti,cak mozda i vise izmjesano nego u samom gradu.
Navijaci jesu jedna dosta surova i slojevita subkultura,ali u sustini isti princip bi se trebao primjeniti i na neke drustvene promjene i procese.
Izadji i bori se,angazuj se,podrzi stranke ,organizacije,stavove i procese za koje vjerujes da ce ,barem pokusati,urediti drustvo onako kako bi svakome normalnome odgovaralo i prijalo.
Isto tako,znam,svjedok sam i licno takvih istupa. Opsuje se i srpska/"ustaska"/"cetnicka" majka. Osjeti se tu i tamo neka POJEDINACNA netrpeljivos,svakakvih ljudi ima. Ali generalno ,barem iz svog licnog iskustva,ne vidim ja bas tu neku konstantnu atmosferu netrpeljivosti,uvreda i slicno. desava se,ali se najcesce potenciraju i pokusavaju politicki predimenzionirati i iskoristiti za potpaljivanje atmosfere.
Vec par puta sam i licno odreagovao na (konkretno) psovanju cetnicke majke jednom igracu Sarajeva Srpske nacionalnosti. Sticajem nekih zdravstvenih problema bio sam na tribini na kojoj se to jos i desava ,istina skoro vise i ne,ali se ipak desava. Frajer ,vrijedja sviju,pljuje,psuje i onda kada je 2 puta opsovao jednom igracu cetnicku majku,nisam mogao presutiti vise samo sam mu grublje malo rekao dosta bolan vise,odmah su me podrzali neki momci koji su sjedili nesto visocije na tribini bukvalno se izderali na njega. Taj psovac ne da nije nikome nista opsovao vise,nije progovorio.
Ja sam uvjeren ,duboko,da se moramo boriti za normalno okruzenje. Pa da i mi na celo nase navijacke grupe (
Bosno bori se!!!!!
p.s da se razumijemo,apsolutno sam svjestan i znam,da je u mnogim drugim sredinama po BIH situacija bitno losija i sovinisticki nabrijanija,ali pocistiti svoje dvoriste i urediti ga,ti automatski daje neki vid kredibiliteta da otvoreno izadjes i kazes u lice i stanovnicima drugih gradova ,jeste l' normalno,jel' dosta vise.. (namjerno banalizujem
- vivaldi
#281 Re: Srpski narod u BiH
@ Libero
Ali nemoj te vise o navijacima. Takve teme nikad dobro ne zavrse bez obzira na tematiku
Ali nemoj te vise o navijacima. Takve teme nikad dobro ne zavrse bez obzira na tematiku
- 1gorstak
#282 Re: Srpski narod u BiH
Bravo. Uzasno veliki broj ljudi vjeruje da je normalno okruzenje nesto sto ih sljeduje, nesto za sto drugi treba da se zrtvuju i izbore. Evo i ja na ovom forumu dobijam podrsku putem privatnih poruka od ljudi koji kazu da se apsolutno slazu sa mnom, ali realno, ja nemam nista od takvog vida podrske i sto je puno bitnije, nema ni drustvo. Svako od nas treba da da svoj doprinos. Shvatam da ne mozemo svi jednako povuci, neko je vise a neko manje ogranicen poslovnim i porodicnim obavezama, ali mislim da je prevelik broj onih koji podrzavaju normalno okruzenje zauzet video igrama, TV serijama i ispijanjem kafa po bastama kafica.-LIBERO- wrote:Ja sam uvjeren ,duboko,da se moramo boriti za normalno okruzenje.
- Bosnolog
#283 Re: Srpski narod u BiH
inhibitor wrote:Dobro, znaci napreduje se, ne zele vise tudju teritoriju, vec samo srpsku?1gorstak wrote:
Teritorija, srpska teritorija, samo je to bitno velikosrbima, ljudski zivoti su im nebitni.
Sta znaci da su im ljudski zivoti nebitni?
-
7cokanja
#284 Re: Srpski narod u BiH
..hahahaahahahahahaahahah.....samokritika jal' pokusaj provlakuse "da se vlasi ne dosjete"..Suti i trpi wrote:Drzava apsurda, nista te vise ne moze iznenaditi. Tebi je avatar smijesan, dok Bosnologu izaziva sasvim suprotna osjecanjavivaldi wrote:@ Suti i trpi
Ma ima u zivotu uvijek zanimljivih stvari. Mene npr tvoj avatar uvijek nasmije. Takav isti na svom forumu ima onaj demograf sto je juce ovdje banovan . A kada uporedim njegovo pisanje i tvoje...hehehe... nisam siguran da imate bilo sta zajednicko... Po njemu, iza grba Kotromanica se krije podla cetnicka njuska sa krezavim zubima i neugodnim zadahom koji ukazuje na konzumiranje ravnogorske sljive
.
Nekad je smijesno nekad zalosno, sve zavisi od raspolozenja u datom trenutku...
- and
#285 Re: Srpski narod u BiH
Krili učešće u Vojsci RS-a
Šesnaest Srba u Phoenixu osuđeno zbog prevare
Šesnaest Srba koji su bili pripadnici Vojske Republike Srpske (VRS) tokom rata u Bosni i Hercegovini osuđeno je u Phoenixu zbog laganja o učešću u vojnim snagama.
Prilikom prijave za izbjeglički status nisu prijavili da su bili vojnici VRS-a. Federalna istraga rezultirala je hapšenjem 16 bivših vojnika, koji su optuženi zbog neprijavljivanja učešća u VRS-u.
"Oni su lagali kako bi obezbjedili boravak u Sjedinjenim Američkim Državama. To je bila zloupotreba nacionalne politike o izbjeglicama", rekao je Dennis Burke, tužitelj u Distriktu Arizona.
Protiv 16 osoba vodio se zaseban postupak, a priznali su krivicu zbog laganja o učešću u vojnim snagama. Pet od 16 osoba je deportovano iz SAD-a i vraćeno u Bosnu i Hercegovinu.
Trojica njih, Mladen Blagojević, Zdravko Božić i Goran Bencun su po povratku u BiH uhapšeni i izvedeni pred Sud BiH.
Ovom temom bavio se portal KVOA.com iz Arizone, koji je podsjetio na genocid u Srebrenici kada je ubijeno više od osam hiljada Bošnjaka.
"Nećemo dozvoliti da se osobe koje su zloupotrijebile sistem za dobijanje državljanstva provuku bez posljedica. Ovi ljudi namjerno su prevarili naše službenike da nisu učestvovali u srebreničkom genocidu, a znali su da vlasti istražuju takvu mogućnost", rekao je Matt Allen, specijalni agent Agencije za sigurnosne istrage u Arizoni.
- MrMaliJoe
#286 Re: Srpski narod u BiH
NE, i danas ima puno čestitih ljudi iz svih nacionalnosti, samo ne mogu doći u žižu jer to nekome ne odgovara. Moja tetka je zajedno sa drugim ženama bila u autobusu koji je trebao preći most preko "srpske" teritorije u ratu. I jedan srbin je trebao dići taj most u trenutku kada je kolona autobusa trebala preći ali nije to uradio! Njega sada nema među nama ali za njega se ne zna ! Ta priča nikada neće biti objavljena. Zašto? Zato što se sa podijeljenim društvom je lakše manipulisati. Nije samo izmanipulisan srpski i hravatski narod, izmanipulisani su svi.Bosnolog wrote:
Bilo je dosta cestitih bosanskih Srba koji su skupa sa svima nama kojima je RBiH bila na srcu za koju su krvarili i davali zivote pod tim istim obiljezjem,stoga zbog njih i prema njima i tkvima imam veliki respekt i naklon zahvalnost kao i svima koji respektuju taj Kotromanicev stit,historijskog bosanskog naslijeda a koji nazalost vecina bosanskih Srba pa cak i Hrvata zaslijepljeni zeljom podijele i nestanka vlastite domovine ignorisu i odbacuju,....
Nadam se da ćemo jednog dana doći tobe, i da ćemo svoju djecu vaspitavati da ne mrze nekoga zato što je drugačiji.
- spreca
#287 Re: Srpski narod u BiH
MrMaliJoe wrote:NE, i danas ima puno čestitih ljudi iz svih nacionalnosti, samo ne mogu doći u žižu jer to nekome ne odgovara. Moja tetka je zajedno sa drugim ženama bila u autobusu koji je trebao preći most preko "srpske" teritorije u ratu. I jedan srbin je trebao dići taj most u trenutku kada je kolona autobusa trebala preći ali nije to uradio! Njega sada nema među nama ali za njega se ne zna ! Ta priča nikada neće biti objavljena. Zašto? Zato što se sa podijeljenim društvom je lakše manipulisati. Nije samo izmanipulisan srpski i hravatski narod, izmanipulisani su svi.Bosnolog wrote:
Nadam se da ćemo jednog dana doći tobe, i da ćemo svoju djecu vaspitavati da ne mrze nekoga zato što je drugačiji.
Ako znas koje taj Covjek daj ime i prezime i nece biti zaboravljen?
- Zla polusestra
#288 Re: Srpski narod u BiH
Na žalost, nije tačno da te niko drugačije ne gleda zbog "drugačijeg" imena. Naše drago Sarajevo postalo je drugi Teheran. 
- BHCluster
#289 Re: Srpski narod u BiH
A jesi li se pitala zasto?Zla polusestra wrote:Na žalost, nije tačno da te niko drugačije ne gleda zbog "drugačijeg" imena. Naše drago Sarajevo postalo je drugi Teheran.
- Zla polusestra
#290 Re: Srpski narod u BiH
Zbog nacionalista. 
-
Bodkin
#291 Re: Srpski narod u BiH
zasto je gleda drugacije ili zasto je postalo Teheran(nije da se slazem sa ovim,previse je malogradjana u ovom gradu da postanemo Teheran..)BHCluster wrote:A jesi li se pitala zasto?Zla polusestra wrote:Na žalost, nije tačno da te niko drugačije ne gleda zbog "drugačijeg" imena. Naše drago Sarajevo postalo je drugi Teheran.
- kole101
#292 Re: Srpski narod u BiH
Ma jok.Zla polusestra wrote:Zbog nacionalista.
Ti si kriva..garant.
- Bosnolog
#293 Re: Srpski narod u BiH
kole101 wrote:Ma jok.Zla polusestra wrote:Zbog nacionalista.
Ti si kriva..garant.
Sve dok postoji Karadzicev zlocinacko genocidni aparthejd sa jednoetickim imenom,obiljezjima i krsnim slavama te izborna podrska Dodikovaca=Karadzicevaca i drugih promotora velikosrpske secesionisticke centrifugalne ideologije u svojim snovima o nestanku Bosne i Hercegovine imat ce mo rezultate koje imamo,a ovi koji Sarajevo poredite sa Teheranom je nista drugo nego nastavak Karadzcevstine koja je iselila sarajevske Srbe http://www.youtube.com/watch?v=slLiAcosCwk cija je politika agresije i mrznje BiH od Sarajeva stvorila ubjedljivo vecinski Bosnajcki grad.Stoga je vise nego licimjerno prigovarati Sarajlijama po tom pitanju nakon svog zla koje ima je ucinila.
Adresa za obracanje zalbe je na adrese onih koji nastavljaju danas istu ne promjenejnu politiku i nakon cetverogodisnje agresorsko rusilacke uloge ubijanja BiH i Sarajlija .Takvi i danas ubijaju ideju mutietnicnosti tog istog Sarajeva i BiH,....Sta ocekivati od drugih dok velikosrpski fasisticki poput Dodika nastavljaju da sanaju nestanak BiH i granice ganocidnog Ausvica na Dobrinji i Kozijoj Cuprije kao buduce velike Srbije.Kako pored svega toga imati obraza prigovarati Sarajevu i Sarajlijama koji su najmanje krivi za posljedice pogresne velikosrpske politike koju su bosanski Srbi najvecim dijelom i danas puki poslusnici i sljedbenici a to ce se potvrditi na predstojecim oktobarskim izborima,.......
Bosnjaci kao najbrojniji narod imaju i najvecu odgovornost i potrebu sluha za uvazavanje drugih koji imaju i zele da zive u jednakoprvnoj BiH na svakoj stopi sa jednakim gradanskin,vjerskim i etnickim pravima i slobodama,....Obzirom da u drzavi ne postoji zelja onih koji slusaju Beograd i Banjaluku sta ostaje drugo do "Rahat Patnja" dok jedan ideologija ne porazi drugu ili dok jedna ne oslabi kao posljedica vremana i raznih drugih okolnosti,......Sto bi rekli generacijsko natezanje,......
- MrMaliJoe
#294 Re: Srpski narod u BiH
Nažalost Sarajevo nije jedino koje vrvi od primitive ali se otima. Bosnolog, prijatelju izađi malo iz Kantona Sarajevo i porazgovaraj s nekim koji nije iz FBIH jer ćeš tamo isto upoznati dobre ljude. Previše si se getoizirao. Kad pogledam tvoj postove pomislim da dugo nisi izašao iz stana i da ne znaš koji je tačan datum. 92 je bila davno i vrijeme je da se okrenemo sebi, a to znači i prema Srbima i prema Hrvatima. Nije ni čudo što stojimo u mjestu jer nam masiraju živce i ispiraju mozak ne bitnim stvarima. Kako to da prije rata nismo gledali kako se ko zove. U mnogim glavama rat treba da se zaustavi i da se okrenemo svoj ekonomiji i generalno čovjeku, i da se zapitamo kako danas živi "običan" čovjek, kako sastavlja kraj s krajem i zbog čega???
- MrMaliJoe
#295 Re: Srpski narod u BiH
spreca wrote:
Nažalost ne znam, jer ni moje tetke više nema ali mi pada na pamet da uradim jedan takav dokumentarac, toliko je tih dobrih priča da bi se čovjek iznenadio. Takva jedna priča nam treba prije izbora, onda kad se mržnja izvlači iz ljudi i nacionalne strasti podgrijavaju.
- 1gorstak
#296 Re: Srpski narod u BiH
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 71&start=0MrMaliJoe wrote:spreca wrote:
Nažalost ne znam, jer ni moje tetke više nema ali mi pada na pamet da uradim jedan takav dokumentarac, toliko je tih dobrih priča da bi se čovjek iznenadio. Takva jedna priča nam treba prije izbora, onda kad se mržnja izvlači iz ljudi i nacionalne strasti podgrijavaju.
- pustopoljina
#297 Re: Srpski narod u BiH
ja sam neki dan cula pricu...ako je istinita,nisam znala sta da mislim...
naime u trscu (trzac, bos.krajina) je bila pravoslavna crkva...a srba odavno nema...cak ih valjda ni prije rata nije bilo puno tu ostalo...ugl. mjestani su sredjivali trzac i jedino crkva nije bila sredjena...i onda su se dogovorili da obnove crkvu...oni sami...i obnovili su je,iako nema nijednog pravoslavnog tamo.
(ovo sam cula od buzimljana, tako da...nisam svojim ocima vidjela).
naime u trscu (trzac, bos.krajina) je bila pravoslavna crkva...a srba odavno nema...cak ih valjda ni prije rata nije bilo puno tu ostalo...ugl. mjestani su sredjivali trzac i jedino crkva nije bila sredjena...i onda su se dogovorili da obnove crkvu...oni sami...i obnovili su je,iako nema nijednog pravoslavnog tamo.
- Zla polusestra
#298 Re: Srpski narod u BiH
To je zaista lijepo. Možda ipak ima nade za ovu našu državu.pustopoljina wrote:ja sam neki dan cula pricu...ako je istinita,nisam znala sta da mislim...
- bingov buraz
#299 Re: Srpski narod u BiH
Znas li ti ista o Teheranu...onom pravom ili je ''in'' ponavljati miletove floskuleZla polusestra wrote:Na žalost, nije tačno da te niko drugačije ne gleda zbog "drugačijeg" imena. Naše drago Sarajevo postalo je drugi Teheran.
Da postoji nagrada za najgluplji post ovaj bi bio za neki ekvivalent nobelove.
Da ima gledanja drugacijeg na drugi nacin jasno da ima i taj dio ne sporim.
- Zla polusestra
#300 Re: Srpski narod u BiH
Hoćeš reći da je Teheran multietnički grad u kojem cvjetaju tolerancija i demokratija?
Znam dosta o Teheranu:
http://--- no links ---/vijesti/svijet/moz ... 66037.html

Znam dosta o Teheranu:
http://--- no links ---/vijesti/svijet/moz ... 66037.html