Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu Lja

Post Reply
uglavnomja

#201 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by uglavnomja »

cuj vjera, predaje, isus, siiti ... :D

ovo je razlog:

"Najvažniji sirijski proizvodi su nafta i zemni plin. Proizvodnja nafte iznosi 530 000 barela dnevno. "

a to ostala je suplja za mirze, mevlide i slicne ... :zzzz: sitna buranija da se bori i gine, a oni gore barele dobijaju.
Heartbeats

#202 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by Heartbeats »

Black swan wrote:
Kikibombona wrote: Zasto ne idu u Izrael?
:D ne postoji direktna linija iz jedne muslimanske zemlje u izrael
Imas redovnu liniju Turkish Airlinesa za Tel Aviv..
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#203 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by Truba »

ima i iz zagreba
ali je security iz izraela
Truba

#204 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by Truba »

ja mislim da je nafta u siriji bitna kao i tajlandska i hrvatska nafta
negdje u tom omjeru ili hrvatska i tajlandska zajedno ako me kontate :D
It_is_a_Leclerc

#205 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by It_is_a_Leclerc »

Evo dokaza zašto se bori Mirza Ganić. Riječ je o otpadniku od sunneta božijeg poslanika, notornoj neznalici.
Vehabijska sekta opasno prilazi granicama dopuštenog u Islamu.
Majka Mirze Ganića:
-Ništa vi ne shvatate. On više ne postoji. Otet je. Ti ljudi koji su to uradili su opasni, za njega, a ni mene više života nema. Policija ništa nije uradila a mog sina više nema. Ti ljudi su ga oteli. Ne smijem od njih riječ više da izustim. Izgubila sam dijete, plašim se za sebe i drugog sina. Idite – pokazuje Šadija ka izlazu iz dvorišta porodične kuće.
U drugom predanju kaže se: “Došao je mladić do Allahova Poslanika, s.a.v.a., i rekao mu je: ‘Ja sam mladić pun snage i volim džihad, ali imam majku kojoj nije drago da idem u borbu. Šta da radim?’
Allahov Poslanik, s.a.v.a., reče: ‘Idi i brini se o majci. Tako mi Allaha u Čijoj ruci je moja duša, tvoje prijateljevanje s majkom samo jedan dan i jednu noć bolje je od sevaba godinu dana džihada na Allahovom putu!’”[4]
Truba

#206 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by Truba »

meni je najdraža ona ako ti komšija nije musliman ne uznemiravaj ga
Herr Flick

#207 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by Herr Flick »

Evo opet taj retard u Avazu i garant ce opet sutra biti na naslovnici po ko zna koji put.Zašto to novinari rade,zašto mu daju reklamu.Pa ovih Ganića ima na hiljade u BiH i ko garantuje da sutra neki vehabija potaknut ovom pričom o njemu uhvati se put Sirije da pomogne bratu u borbi protiv "kafira"??? Ne razumijem,ali stvarno čime je ova kreatura zaslužila toliko medijske pažnje u BiH???
muzicar_iz_parka

#208 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by muzicar_iz_parka »

Bilo je par slučajeva koliko sam propratio u novinama koji su već poginuli u Siriji, a porjeklom su iz BiH.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#209 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by japin_mutapi »

It_is_a_Leclerc wrote:Evo dokaza zašto se bori Mirza Ganić. Riječ je o otpadniku od sunneta božijeg poslanika, notornoj neznalici.
Majka Mirze Ganića:
-Ništa vi ne shvatate. On više ne postoji. Otet je. Ti ljudi koji su to uradili su opasni, za njega, a ni mene više života nema. Policija ništa nije uradila a mog sina više nema. Ti ljudi su ga oteli. Ne smijem od njih riječ više da izustim. Izgubila sam dijete, plašim se za sebe i drugog sina. Idite – pokazuje Šadija ka izlazu iz dvorišta porodične kuće.
U drugom predanju kaže se: “Došao je mladić do Allahova Poslanika, s.a.v.a., i rekao mu je: ‘Ja sam mladić pun snage i volim džihad, ali imam majku kojoj nije drago da idem u borbu. Šta da radim?’
Allahov Poslanik, s.a.v.a., reče: ‘Idi i brini se o majci. Tako mi Allaha u Čijoj ruci je moja duša, tvoje prijateljevanje s majkom samo jedan dan i jednu noć bolje je od sevaba godinu dana džihada na Allahovom putu!’”[4]
to su sljedbenici haridžijsko-tekfirske ideologije
haridžije su sekta koja nema veze sa islamom(to jest izašla iz okvira islama) i koja je upravo muslimanima nanijela najviše štete kroz historiju

GLAVNE OSOBINE, KARAKTERISTIKE I SPECIFIKE MODERNOG HARIDŽIZMA.
Ko su bile haridžije?

hadis o haridžijama ; Ali je rekao: “Čuo sam Allahovog Poslanika (sallallahu alejhi we sellem) da govori: “Pred kraj svijeta će se pojaviti ljudi koji će biti mladi i nezrelog razmišljanja, ali će govoriti (na takav način) kao da su njihove riječi najbolje od svih stvorenja. Učit će Kur’an, ali on neće izlaziti iz njihovih grla, i izlazit će iz vjere kao što strijela prolazi kroz plijen. Zato, kada ih vidite, ubijajte ih, jer ćete za njihovo ubijanje dobiti nagradu od Allaha na Sudnjem danu.”
[Sahih Muslim: Knjiga 5, Broj 2328]
insomnia78

#210 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by insomnia78 »

Pa da ih onda krenemo kokati?
Fudo Bosna

#211 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by Fudo Bosna »

japin_mutapi wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Evo dokaza zašto se bori Mirza Ganić. Riječ je o otpadniku od sunneta božijeg poslanika, notornoj neznalici.
Majka Mirze Ganića:
haridžije su sekta koja nema veze sa islamom(to jest izašla iz okvira islama) i koja je upravo muslimanima nanijela najviše štete kroz historiju

Ko su bile haridžije?

hadis o haridžijama ; Ali je rekao: “Čuo sam Allahovog Poslanika (sallallahu alejhi we sellem) da govori: “Pred kraj svijeta će se pojaviti ljudi koji će biti mladi i nezrelog razmišljanja, ali će govoriti (na takav način) kao da su njihove riječi najbolje od svih stvorenja. Učit će Kur’an, ali on neće izlaziti iz njihovih grla, i izlazit će iz vjere kao što strijela prolazi kroz plijen. Zato, kada ih vidite, ubijajte ih, jer ćete za njihovo ubijanje dobiti nagradu od Allaha na Sudnjem danu.”

Druže, dao si link o haridžijma, a o istima pišu najžešće vehabije, vehabijski/selefijski sajt, „Džemat sabah“?
Ili je neka greška ili se šališ, sa ovim linkom?

Da o haridžijama pišu i kritikuju ih vehabije, koji nonsens :mrgreen: ...
Great Cornholio

#212 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by Great Cornholio »

Fudo Bosna wrote:

Nije to ništa čudno, duševne bolesti se jako teško liječe baš zbog razloga što duševni bolesnik neće da prizna da je bolestan, što je sam sebe ubijedio da je sa njim sve uredu, da bi se trebali liječiti doktori koji ga liječe.
HM 2011

#213 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by HM 2011 »

japin_mutapi wrote:
Majka Mirze Ganića:

Ko su bile haridžije?

I ja primjetih da ovaj komentar o haridžijama - baš i nije na mjestu uzimajući u obzir da su neke druge grupe već optužile neke treće grupe da su haridžije (jbte - grupa ko rock grupa, rock bend, koncert, predgrupe, glavna atrakcija)....

To može biti bilo ko.... Haridžijom možeš optužiti bilo kojeg pojedinca...... i optužba će se zalijepiti.... Materijala za proglašavanje haridžijama u društvu koje ne živi Šerijat imaš na pretek.....

"Pred kraj svijeta će se pojaviti ljudi, mlađih godina, i nesuvislih snova; koristiće se govorom najboljeg stvorenja na Zemlji. Vjera njihova im neće grla prelaziti. Ispadaće iz vjere kao što strijela probada svoj cilj. Gdje god ih sretnete – ubijajte ih, jer se u njihovom ubojstvu nalazi nagrada na Sudnjeme danu!"

Opis - Mladi ljudi - više njih - nesuvslih snova - (tumačim ja lično - mlad i zelen - hoću odmah i sad)
Govor najboljeg stvorenja na zemlji - opravdavati će svoje nenormalne, brutalne postupke zakonom, pravilima, propisima - (a biti će mladi i zeleni tj. neće ramišljati o posljedicama svojih postupaka - tj. šta iza svega toga)
Vjera njihova im neće grla prelaziti - to što govore lagati će - neće vjerovati u to - neće se istinski zalagati za to, govoriti će jedno a raditi drugo,
Ispadaće iz vjere kao što strijela probada svoj cilj - sad pa sad će praviti teške prekršaje koji izvode iz vjere.....

Kad smo već kod toga - svaki Muslim koji živi u nešerijatskom društvu a zna da postoji mogućnost da može živjeti u šerijatskom društvu i ne čini hidžru je materijal za proglašavanje haridžijom......

Optužbe drugih da su haridžije su uglavnom budaleštine - jer je to jako teška optužba.....

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ako ovako nastavi Veze mi nećemo imati šta je istinski Islam:

Blage veze nemam ko je frajer ali istinu napomenu:

Image

Rasprostranjenost opšteg zuluma i nasilja u svim oblicima i kombinacijama. Nasilje pojedinaca, nasilje naroda i nacija, nasilje vladara, te nasilje ljudi jednih prema drugima, je ono što se kosi s najvećim ciljem kojeg islamski šeri'at forsira i hoće, a kojeg je Allah, dželle ša'nuhu, svima nama naredio - uspostava pravde i maksimalno anuliranje nepravde!
Last edited by HM 2011 on 13/12/2013 21:29, edited 3 times in total.
detroit-mercy

#214 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by detroit-mercy »

Svi smo mi Fahra :D .
japin_mutapi

#215 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by japin_mutapi »

Fudo Bosna wrote: Druže, dao si link o haridžijma, a o istima pišu najžešće vehabije, vehabijski/selefijski sajt, „Džemat sabah“?

ako sam te shvatio dobro kažeš da su vehabije/selefije i haridžije jedno te isto
Great Cornholio

#216 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

japin_mutapi wrote:
Fudo Bosna wrote: Druže, dao si link o haridžijma, a o istima pišu najžešće vehabije, vehabijski/selefijski sajt, „Džemat sabah“?

ako sam te shvatio dobro kažeš da su vehabije/selefije i haridžije jedno te isto
Pa pokazuju simptome tog poremećaja u ponašanju, evo par postova gore stoji " “Pred kraj svijeta će se pojaviti ljudi koji će biti mladi i nezrelog razmišljanja, ali će govoriti (na takav način) kao da su njihove riječi najbolje od svih stvorenja."
Perec

#217 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by Perec »

Ovaj Mirza nije opalio metka. Običan maneken i glumac. Da on stvarno sudjeluje u borbama, nebi imao vremena visiti po facebooku i slikavati se svako malo. Nije on vidio bliske borbe.
japin_mutapi

#218 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by japin_mutapi »

evo jedan poučan tekst
preporučujem svima

Ko su „vehabije“ uhapšene u Gornjoj Maoči
Great Cornholio

#219 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

japin_mutapi wrote:evo jedan poučan tekst
preporučujem svima

Činjenica je da krše zakone države BiH, praveći "državu u državi".

Great Cornholio

#220 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Rahmetli Jusuf nije imao vozačku dozvolu, govorio je da on priznaje samo Alahove zakone.

uglavnomja

#221 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by uglavnomja »

preporučujem svima

hebote, ovo kao izvjestaj vesele sveske o stanju pingvina na novom zelandu :-)

malo istorijski, malo vako malo nako ... uticaji folovi .... ali vezeeeeeeee to nema sa ivz, ma jok ... dok je rejsaga cerke bio na celu, naravno da je bilo diplomatski, u rukavicama, sredinom, furaj mali sredinom, moze zatrebat para i sa te strane ...

samo jedna stvar je pozitivna, fino pise da su selefije i vehabije isto!
uglavnomja

#222 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by uglavnomja »

Great Cornholio wrote:Rahmetli Jusuf nije imao vozačku dozvolu, govorio je da on priznaje samo Alahove zakone.

meni je bilo najbolje kad su posli da "zauzmu" carevu dzamiju, pa ih narod rastjerao :izet:
japin_mutapi

#223 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by japin_mutapi »

Great Cornholio wrote:
preporučujem svima

slažem se i još bih dodao i to da krše i islamske zakone
Great Cornholio

#224 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

japin_mutapi wrote:
Great Cornholio wrote:
preporučujem svima

slažem se i još bih dodao i to da krše i islamske zakone
Teško da se ti ljudi mogu urazumiti, ali treba učiniti nešto da se spasu njihova djeca, treba nešto učiniti da njihova djeca ne odrastaju u izolaciji.
Great Cornholio

#225 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Jadna je ova naša Država, kad ovakvima dozvoli da javno pozivaju na nepoštivanje Zakona Države u kojoj žive.

Post Reply