ovo je razlog:
"Najvažniji sirijski proizvodi su nafta i zemni plin. Proizvodnja nafte iznosi 530 000 barela dnevno. "
a to ostala je suplja za mirze, mevlide i slicne ...
Imas redovnu liniju Turkish Airlinesa za Tel Aviv..Black swan wrote:Kikibombona wrote: Zasto ne idu u Izrael?
ne postoji direktna linija iz jedne muslimanske zemlje u izrael
Majka Mirze Ganića:
-Ništa vi ne shvatate. On više ne postoji. Otet je. Ti ljudi koji su to uradili su opasni, za njega, a ni mene više života nema. Policija ništa nije uradila a mog sina više nema. Ti ljudi su ga oteli. Ne smijem od njih riječ više da izustim. Izgubila sam dijete, plašim se za sebe i drugog sina. Idite – pokazuje Šadija ka izlazu iz dvorišta porodične kuće.
U drugom predanju kaže se: “Došao je mladić do Allahova Poslanika, s.a.v.a., i rekao mu je: ‘Ja sam mladić pun snage i volim džihad, ali imam majku kojoj nije drago da idem u borbu. Šta da radim?’
Allahov Poslanik, s.a.v.a., reče: ‘Idi i brini se o majci. Tako mi Allaha u Čijoj ruci je moja duša, tvoje prijateljevanje s majkom samo jedan dan i jednu noć bolje je od sevaba godinu dana džihada na Allahovom putu!’”[4]
to su sljedbenici haridžijsko-tekfirske ideologijeIt_is_a_Leclerc wrote:Evo dokaza zašto se bori Mirza Ganić. Riječ je o otpadniku od sunneta božijeg poslanika, notornoj neznalici.
Vehabijska sekta opasno prilazi granicama dopuštenog u Islamu.
Majka Mirze Ganića:
-Ništa vi ne shvatate. On više ne postoji. Otet je. Ti ljudi koji su to uradili su opasni, za njega, a ni mene više života nema. Policija ništa nije uradila a mog sina više nema. Ti ljudi su ga oteli. Ne smijem od njih riječ više da izustim. Izgubila sam dijete, plašim se za sebe i drugog sina. Idite – pokazuje Šadija ka izlazu iz dvorišta porodične kuće.U drugom predanju kaže se: “Došao je mladić do Allahova Poslanika, s.a.v.a., i rekao mu je: ‘Ja sam mladić pun snage i volim džihad, ali imam majku kojoj nije drago da idem u borbu. Šta da radim?’
Allahov Poslanik, s.a.v.a., reče: ‘Idi i brini se o majci. Tako mi Allaha u Čijoj ruci je moja duša, tvoje prijateljevanje s majkom samo jedan dan i jednu noć bolje je od sevaba godinu dana džihada na Allahovom putu!’”[4]
japin_mutapi wrote:to su sljedbenici haridžijsko-tekfirske ideologijeIt_is_a_Leclerc wrote:Evo dokaza zašto se bori Mirza Ganić. Riječ je o otpadniku od sunneta božijeg poslanika, notornoj neznalici.
Majka Mirze Ganića:
-Ništa vi ne shvatate. On više ne postoji. Otet je. Ti ljudi koji su to uradili su opasni, za njega, a ni mene više života nema. Policija ništa nije uradila a mog sina više nema. Ti ljudi su ga oteli. Ne smijem od njih riječ više da izustim. Izgubila sam dijete, plašim se za sebe i drugog sina. Idite – pokazuje Šadija ka izlazu iz dvorišta porodične kuće.U drugom predanju kaže se: “Došao je mladić do Allahova Poslanika, s.a.v.a., i rekao mu je: ‘Ja sam mladić pun snage i volim džihad, ali imam majku kojoj nije drago da idem u borbu. Šta da radim?’
haridžije su sekta koja nema veze sa islamom(to jest izašla iz okvira islama) i koja je upravo muslimanima nanijela najviše štete kroz historiju
GLAVNE OSOBINE, KARAKTERISTIKE I SPECIFIKE MODERNOG HARIDŽIZMA.
Ko su bile haridžije?
hadis o haridžijama ; Ali je rekao: “Čuo sam Allahovog Poslanika (sallallahu alejhi we sellem) da govori: “Pred kraj svijeta će se pojaviti ljudi koji će biti mladi i nezrelog razmišljanja, ali će govoriti (na takav način) kao da su njihove riječi najbolje od svih stvorenja. Učit će Kur’an, ali on neće izlaziti iz njihovih grla, i izlazit će iz vjere kao što strijela prolazi kroz plijen. Zato, kada ih vidite, ubijajte ih, jer ćete za njihovo ubijanje dobiti nagradu od Allaha na Sudnjem danu.”
[Sahih Muslim: Knjiga 5, Broj 2328]
Nije to ništa čudno, duševne bolesti se jako teško liječe baš zbog razloga što duševni bolesnik neće da prizna da je bolestan, što je sam sebe ubijedio da je sa njim sve uredu, da bi se trebali liječiti doktori koji ga liječe.Fudo Bosna wrote:
Da o haridžijama pišu i kritikuju ih vehabije, koji nonsens...
I ja primjetih da ovaj komentar o haridžijama - baš i nije na mjestu uzimajući u obzir da su neke druge grupe već optužile neke treće grupe da su haridžije (jbte - grupa ko rock grupa, rock bend, koncert, predgrupe, glavna atrakcija)....japin_mutapi wrote:to su sljedbenici haridžijsko-tekfirske ideologijeIt_is_a_Leclerc wrote:Evo dokaza zašto se bori Mirza Ganić. Riječ je o otpadniku od sunneta božijeg poslanika, notornoj neznalici.
Majka Mirze Ganića:
haridžije su sekta koja nema veze sa islamom(to jest izašla iz okvira islama) i koja je upravo muslimanima nanijela najviše štete kroz historiju
GLAVNE OSOBINE, KARAKTERISTIKE I SPECIFIKE MODERNOG HARIDŽIZMA.
Ko su bile haridžije?
hadis o haridžijama ; Ali je rekao: “Čuo sam Allahovog Poslanika (sallallahu alejhi we sellem) da govori: “Pred kraj svijeta će se pojaviti ljudi koji će biti mladi i nezrelog razmišljanja, ali će govoriti (na takav način) kao da su njihove riječi najbolje od svih stvorenja. Učit će Kur’an, ali on neće izlaziti iz njihovih grla, i izlazit će iz vjere kao što strijela prolazi kroz plijen. Zato, kada ih vidite, ubijajte ih, jer ćete za njihovo ubijanje dobiti nagradu od Allaha na Sudnjem danu.”
[Sahih Muslim: Knjiga 5, Broj 2328]

ako sam te shvatio dobro kažeš da su vehabije/selefije i haridžije jedno te istoFudo Bosna wrote: Druže, dao si link o haridžijma, a o istima pišu najžešće vehabije, vehabijski/selefijski sajt, „Džemat sabah“?
Ili je neka greška ili se šališ, sa ovim linkom?
Pa pokazuju simptome tog poremećaja u ponašanju, evo par postova gore stoji " “Pred kraj svijeta će se pojaviti ljudi koji će biti mladi i nezrelog razmišljanja, ali će govoriti (na takav način) kao da su njihove riječi najbolje od svih stvorenja."japin_mutapi wrote:ako sam te shvatio dobro kažeš da su vehabije/selefije i haridžije jedno te istoFudo Bosna wrote: Druže, dao si link o haridžijma, a o istima pišu najžešće vehabije, vehabijski/selefijski sajt, „Džemat sabah“?
Ili je neka greška ili se šališ, sa ovim linkom?
Činjenica je da krše zakone države BiH, praveći "državu u državi".japin_mutapi wrote:evo jedan poučan tekst
preporučujem svima
Ko su „vehabije“ uhapšene u Gornjoj Maoči
japin_mutapi wrote:evo jedan poučan tekst
preporučujem svima
Great Cornholio wrote:Rahmetli Jusuf nije imao vozačku dozvolu, govorio je da on priznaje samo Alahove zakone.
slažem se i još bih dodao i to da krše i islamske zakoneGreat Cornholio wrote:Činjenica je da krše zakone države BiH, praveći "državu u državi".japin_mutapi wrote:evo jedan poučan tekst
preporučujem svima
Teško da se ti ljudi mogu urazumiti, ali treba učiniti nešto da se spasu njihova djeca, treba nešto učiniti da njihova djeca ne odrastaju u izolaciji.japin_mutapi wrote:slažem se i još bih dodao i to da krše i islamske zakoneGreat Cornholio wrote:Činjenica je da krše zakone države BiH, praveći "državu u državi".japin_mutapi wrote:evo jedan poučan tekst
preporučujem svima