Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu Lja

Post Reply
oglo

#176 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by oglo »

vas problem je kad neko kaze da vehabije ne donose nista dobro ni islamu i ostalim ljudima nego su u suprotnosti sa oni msto islam nalaze,to se hoce protumacit kao napad na islam kao religiju i sve muslimane.
Sto za primjer ne uzmete Hafiza Bugarija i slicne a ne gore navedene likove koji pozivajuci se na vjeru cini ono sto je u suprotnosti s njom.
It_is_a_Leclerc

#177 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by It_is_a_Leclerc »

jahh wrote:Zar ima ovoliko islamomrzaca u nas. Ne bi se rekla po popisu. Al to je onaj islam gdje sve što od islama ima je ime koju mu je dala majka ili otac pri rođenju i eventualno oni bolji bajram namaz otklanjaju.

O islamu sve što znaju pročitali su u Avazu i sličnim novinama/portalima, kako tamo neki "vehabija" ide ratovati za neke eure.
Bolje i taj Islam, nego onaj Islam u kome ti neki bivši bužimski komunjara, Bilal Bosnić, objasni kako je za tvoje dobro da budeš topovsko meso Al-Qaidi u Siriji, pa ti onda ostaviš svoju mater (ogriješiš se o sunnet božijeg poslanika s.a.v.s.) i radiš pizdarije po bijelom svijetu, dok te neko ne ucmeka.

Ne idu ratovati za eure, već zato što su idioti koji misle da će im Bilal Bosnić dati neku ulogu u svojoj fantomskoj šerijatskoj državi.
JThomas

#178 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by JThomas »

ma ne misle oni ništa. to su žrtve ljudi, ispranog mozga. al' neće se bosnići, porče i ostali zajebati pa sami otići u siriju, k'o kad je u beču mnogo udobnije...
zapamti

#179 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by zapamti »

It_is_a_Leclerc wrote: Bolje i taj Islam, nego onaj Islam u kome ti neki bivši bužimski komunjara, Bilal Bosnić, objasni kako je za tvoje dobro da budeš topovsko meso Al-Qaidi u Siriji, pa ti onda ostaviš svoju mater (ogriješiš se o sunnet božijeg poslanika s.a.v.s.) i radiš pizdarije po bijelom svijetu, dok te neko ne ucmeka.

Ne idu ratovati za eure, već zato što su idioti koji misle da će im Bilal Bosnić dati neku ulogu u svojoj fantomskoj šerijatskoj državi.
Ma nemoj mi reći. Osoba da ništa nema od islama, ama baš ništa. Da mu život liči na prosječnog srbina, opet kada dođe rat njega četo skine, pa ako je osunećen, kolje ga.

Pa čak, samo jednom u godini neka spomene Allaha, njega četnik mrzi!

A to ovaj onaj islam, je priča za malu djecu. Pa koji su ljudi bili naseljeni u Srebrenici i širom BiH? Turci ili ........
Last edited by zapamti on 12/12/2013 11:42, edited 1 time in total.
jahh

#180 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by jahh »

It_is_a_Leclerc wrote: Bolje i taj Islam, nego onaj Islam u kome ti neki bivši bužimski komunjara, Bilal Bosnić, objasni kako je za tvoje dobro da budeš topovsko meso Al-Qaidi u Siriji, pa ti onda ostaviš svoju mater (ogriješiš se o sunnet božijeg poslanika s.a.v.s.) i radiš pizdarije po bijelom svijetu, dok te neko ne ucmeka.
Za ovu sekularnu državu definitivno da. Za islam kao islam to bi trebala dobra šura sjesti i da odluči šta je bolje. Sad se obraćam tebi kao muslimanu, ateisti se naravno drugačije obraćati treba.

Nekog prozivati zbog prošlog života u islamu je zabranjeno. Ashabi su prije islama ubijali žensku djecu, alkohol pili, širk činili pa ih niko po tome ne spominje. Ja znam nešto sitno o Bosniću ali moje je da vjerujem da je čovjek musliman.

Na koji sunnet misliš? Otvori Kur'an, valjda je to dovoljno vjerodostojno, i pročitaj 24. ajet sure Et-Tewbe.
It_is_a_Leclerc wrote: Ne idu ratovati za eure, već zato što su idioti koji misle da će im Bilal Bosnić dati neku ulogu u svojoj fantomskoj šerijatskoj državi.
Nazivati muslimane idiotima je opet zabranjeno.

Over & Out sa ove teme.
It_is_a_Leclerc

#181 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Zašto vi (i jedan i drugi) raspravu svodite na vjerski nivo, o kojem ja s vama neću raspravljati jer svoju vjeru smatram duboko intimnom stvari o kojoj neću da raspravljam (a pogotovo neću dozvoliti da mi drže predavanje) s formuskim anonimusima. Islam je, na veliku nesreću nesretnika iz Al-Qaide, unatoč svemu velika vjera svijeta koja je svijetu donijela dobro, a njihovo zlo koje šire, smrt koju donose, nikad ga neće u dovoljnoj mjeri uprljati. Znam da ih to boli. Njih boli kad vide obrazovane muslimane, kad vide muslimane doktore, inžinjere, koji imaju pristojne porodice, koji rade normalne stvari, zato se i trude privući mladima, uništiti im živote, poslati ih da poginu za tamo neku nepostojeću "Oslobidlačku vojsku Sirije".

Ova je tema, da vas uputim jer ste očito pomalo zalutali, o tome kako je moguće da u jednoj civilizovanoj, evropskoj državi, neka 19-ogodišnja balava spodoba prijeti uništenjem istoj toj državi (čime se, u mojim očima stavio tu negdje u rang sa četnikom) , a po nesreći je državljanin samo Republike Srbije, čime se samo potvrdilo moje uvjerenje da je širenje vehabizma, terorizma i drugih nakaradnih klerikalnih budalaština među Bošnjacima, pa i njihovo slanje u Siriju, projekat srbijanske službe državne bezbjednosti, kojom se pokušava diskreditovati pravo Bošnjaka na državu.
uglavnomja

#182 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by uglavnomja »

It_is_a_Leclerc wrote:Zašto vi (i jedan i drugi) raspravu svodite na vjerski nivo, o kojem ja s vama neću raspravljati jer svoju vjeru smatram duboko intimnom stvari o kojoj neću da raspravljam (a pogotovo neću dozvoliti da mi drže predavanje) s formuskim anonimusima. Islam je, na veliku nesreću nesretnika iz Al-Qaide, unatoč svemu velika vjera svijeta koja je svijetu donijela dobro, a njihovo zlo koje šire, smrt koju donose, nikad ga neće u dovoljnoj mjeri uprljati. Znam da ih to boli. Njih boli kad vide obrazovane muslimane, kad vide muslimane doktore, inžinjere, koji imaju pristojne porodice, koji rade normalne stvari, zato se i trude privući mladima, uništiti im živote, poslati ih da poginu za tamo neku nepostojeću "Oslobidlačku vojsku Sirije".

Ova je tema, da vas uputim jer ste očito pomalo zalutali, o tome kako je moguće da u jednoj civilizovanoj, evropskoj državi, neka 19-ogodišnja balava spodoba prijeti uništenjem istoj toj državi (čime se, u mojim očima stavio tu negdje u rang sa četnikom) , a po nesreći je državljanin samo Republike Srbije, čime se samo potvrdilo moje uvjerenje da je širenje vehabizma, terorizma i drugih nakaradnih klerikalnih budalaština među Bošnjacima, pa i njihovo slanje u Siriju, projekat srbijanske službe državne bezbjednosti, kojom se pokušava diskreditovati pravo Bošnjaka na državu.
leklerce, slazem se sa vecinom sta si napisao o idiotima, o tim spodobama sto ispiraju mozak "odabranoj" grupi mladih ljudi, znaci onim koji nemaju obrazovanje, porodicu, prijatelje, posao, sigurnost i narocito nemaju iq ni blizu prosjeka.

ali ovo drugo se ne slazem, ti i tvoja nerpeljivost prema komsijama i susjedima ... ne dozvoljava da vidis stvari malo dalje.

vehabijski pokret je zahvatio citavu europu, svaku zemlju u kojoj ima useljenih arapa. norveska je nekako najudaljenija, a dosad se zna da je otislo 50-ak momaka, neki su poginuli. ali najvecu frku je digla prica o dvije cure, jedna je curica, 16 i 19 godina, kojima je ispran mozak na nekakvim sastancima ucenja kurana. pobjegle preko svedske i preko turske i usle u siriju, ... uglavnom, mladja sad lezi negdje ranjena. a curice rodjene u norveskoj, isle u skolu, ono sve po ps-u, nisu bile pokrivene, dok nisu dosle u sape "norveskim bosnicima".

neko je negdje stavio spisak koliko ljudi iz koje zemlje je otislo tamo, nema ni jedne velike zapadne zemlje da nije dala svoj doprinos :roll:
oni su perfektno uvezani, putuju sa eu pasosima, imaju logistiku i podrsku i profesionalne ispirace mozgova.
ganjaju djecu stranaca, ukljucujuci i bosnjake, koji se nisu nasli u tim novim zemljama, tacnije nisu se uklopili u novi zivot, koji su takni sa jezikom, nemaju skole ni obrazovanja, ...umjesto da uzivaju u zivotu ili pokusaju nesto promijeniti na licnom planu, oni cuce po dzamijama i vode apstraktne bitke za "bracu" ... srecom nisu svi toliko ekstremni, uglavnom palamude, ima ih i ovdje na forumu.

tako da je ovo srpski ili srbijanski apsolutno nebitno, oni svakako ne priznaju ove svjetovne granice i nacije.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#183 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by Truba »

nisu to vehabije nego salafisti
vehabije je toliko simpfliciran i podvaljen izraz da je smiješno
dovoljno je pola sata čitati na tu temu i sve će biti jasno
i nije to pokret nego ravnopravni pravac suni islama
uglavnomja

#184 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by uglavnomja »

Black swan wrote:nisu to vehabije nego salafisti

e hebogati ...
ko su sad salafisti???
svaki dan imate neko novo egzoticno ime za agresivne bradonje kratkih pantola i jos krace pameti :roll:

perfektno se zna na koga se odnosi ova prica.
Herr Flick

#185 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by Herr Flick »

Ovaj mali balonja retardirano-bolesni zvani mirza ganić vjerovatno je zadužen za propagandu a ne za ratovanje.Da je kao i ostala mu braća imalo bio na frontu dosad bi đubrio Sirijsku zemlju a ne svakodnevno se slikao i prijetio nekom
It_is_a_Leclerc

#186 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

uglavnomja wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Zašto vi (i jedan i drugi) raspravu svodite na vjerski nivo, o kojem ja s vama neću raspravljati jer svoju vjeru smatram duboko intimnom stvari o kojoj neću da raspravljam (a pogotovo neću dozvoliti da mi drže predavanje) s formuskim anonimusima. Islam je, na veliku nesreću nesretnika iz Al-Qaide, unatoč svemu velika vjera svijeta koja je svijetu donijela dobro, a njihovo zlo koje šire, smrt koju donose, nikad ga neće u dovoljnoj mjeri uprljati. Znam da ih to boli. Njih boli kad vide obrazovane muslimane, kad vide muslimane doktore, inžinjere, koji imaju pristojne porodice, koji rade normalne stvari, zato se i trude privući mladima, uništiti im živote, poslati ih da poginu za tamo neku nepostojeću "Oslobidlačku vojsku Sirije".

leklerce, slazem se sa vecinom sta si napisao o idiotima, o tim spodobama sto ispiraju mozak "odabranoj" grupi mladih ljudi, znaci onim koji nemaju obrazovanje, porodicu, prijatelje, posao, sigurnost i narocito nemaju iq ni blizu prosjeka.

ali ovo drugo se ne slazem, ti i tvoja nerpeljivost prema komsijama i susjedima ... ne dozvoljava da vidis stvari malo dalje.

vehabijski pokret je zahvatio citavu europu, svaku zemlju u kojoj ima useljenih arapa. norveska je nekako najudaljenija, a dosad se zna da je otislo 50-ak momaka, neki su poginuli. ali najvecu frku je digla prica o dvije cure, jedna je curica, 16 i 19 godina, kojima je ispran mozak na nekakvim sastancima ucenja kurana. pobjegle preko svedske i preko turske i usle u siriju, ... uglavnom, mladja sad lezi negdje ranjena. a curice rodjene u norveskoj, isle u skolu, ono sve po ps-u, nisu bile pokrivene, dok nisu dosle u sape "norveskim bosnicima".

neko je negdje stavio spisak koliko ljudi iz koje zemlje je otislo tamo, nema ni jedne velike zapadne zemlje da nije dala svoj doprinos :roll:
oni su perfektno uvezani, putuju sa eu pasosima, imaju logistiku i podrsku i profesionalne ispirace mozgova.
ganjaju djecu stranaca, ukljucujuci i bosnjake, koji se nisu nasli u tim novim zemljama, tacnije nisu se uklopili u novi zivot, koji su takni sa jezikom, nemaju skole ni obrazovanja, ...umjesto da uzivaju u zivotu ili pokusaju nesto promijeniti na licnom planu, oni cuce po dzamijama i vode apstraktne bitke za "bracu" ... srecom nisu svi toliko ekstremni, uglavnom palamude, ima ih i ovdje na forumu.

tako da je ovo srpski ili srbijanski apsolutno nebitno, oni svakako ne priznaju ove svjetovne granice i nacije.
Ok. Prihvatit ću i tu tezu, pa ću ispraviti svoj stav da njihovo širenje podržavaju (a ne organizuju) neprijatelji BiH, u cilju da se Bošnjaci pokažu kao teroristi s kojima, eto, nema suživota i nije moguće živjeti, pa hajd da se mi mirno podijelimo i mirna Bosna.

Upravu si što se tiče njihovog širenje. Baš danas prolazim jednom javnom ustanovom, na kojoj, ničim izazvan, visi plakat sa kojeg nam se smješka bradato lice nekog Hajrudina koji nas poziva da dođemo da nam objasni - "Zašto nas Allah voli". Vjerovatno poslije predavanja krene spisak za braću koja bi da budu pokretna meta u Siriji. Isto tako, neki dan u Bihaću, prilazi mi bradati aktivist da me upozna s patnjom sirijskih muslimana "pod čizmom šitskog režima" i zašto bih ja trebao njemu dati koju marku da ta patnja prestane. Isto tako, dovoljno je obići neke njihove fb grupe, vidjeti tu količnu mržnje u tim njihovim video porukama. Srećom, pa smo mi, normalni, većina, a oni manjina, pa ih tolerišemo. Jer da je obratno, davno bismo mi Bogu na istinu.

Nažalost, naša država nije spremna i ne može da reaguje na ovakve prijetnje pravovremeno. Pravo na slobodu vjere jest ljudsko pravo, ali pravo zajednice na sigurnost je izvan individualnog prava svakog pojedinca. Jer, ako Mirza Ganić želi,kako on kaže, "napraviti dar-mar u našoj Bosni", onda ja ne želim da njemu dam pravo da u moj blizini praktikuje to obeščašćivanje Islama militantnim kretenlucima.
Great Cornholio

#187 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by Great Cornholio »

It_is_a_Leclerc wrote:
uglavnomja wrote:

Ok. Prihvatit ću i tu tezu, pa ću ispraviti svoj stav da njihovo širenje podržavaju (a ne organizuju) neprijatelji BiH, u cilju da se Bošnjaci pokažu kao teroristi s kojima, eto, nema suživota i nije moguće živjeti, pa hajd da se mi mirno podijelimo i mirna Bosna.

Upravu si što se tiče njihovog širenje. Baš danas prolazim jednom javnom ustanovom, na kojoj, ničim izazvan, visi plakat sa kojeg nam se smješka bradato lice nekog Hajrudina koji nas poziva da dođemo da nam objasni - "Zašto nas Allah voli". Vjerovatno poslije predavanja krene spisak za braću koja bi da budu pokretna meta u Siriji. Isto tako, neki dan u Bihaću, prilazi mi bradati aktivist da me upozna s patnjom sirijskih muslimana "pod čizmom šitskog režima" i zašto bih ja trebao njemu dati koju marku da ta patnja prestane. Isto tako, dovoljno je obići neke njihove fb grupe, vidjeti tu količnu mržnje u tim njihovim video porukama. Srećom, pa smo mi, normalni, većina, a oni manjina, pa ih tolerišemo. Jer da je obratno, davno bismo mi Bogu na istinu.

Nažalost, naša država nije spremna i ne može da reaguje na ovakve prijetnje pravovremeno. Pravo na slobodu vjere jest ljudsko pravo, ali pravo zajednice na sigurnost je izvan individualnog prava svakog pojedinca. Jer, ako Mirza Ganić želi,kako on kaže, "napraviti dar-mar u našoj Bosni", onda ja ne želim da njemu dam pravo da u moj blizini praktikuje to obeščašćivanje Islama militantnim kretenlucima.
Sve fino objašnjeno :thumbup:
HM 2011

#188 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by HM 2011 »

Problem je u ideji... Znanju, obrazovanju...

Slika psa koji pokušava da uhvati Svoj rep....
Point.

#189 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by Point. »

Zasto vehabije i njihove pristalice uvijek potegnu pricu o napadu na Islam, kad se nesto negativno kaze o toj hrpi budala? Bar za mene, ti maloumnici nisu muslimani, nego sekta bradatih spodoba, koja za svoje sumnjive radnje korisiti lafo borbu za Islam. Kako njih neko moze i nazvati muslimanom? To su sve do jednog dusevni bolesnici, koje treba nazvati pravim imenom. Sta se bezveze zajebavamo.

Black swan wrote:nisu to vehabije nego salafisti

Vidi ovog, nisu vehabije, sad su salafisti. Sta ce biti sutra? Doduse nebitno kako ce promijeniti naziv, kad im se u glOvama nista ne mijenja. Otjerati u pm sve.
It_is_a_Leclerc

#190 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Evo jedno pitanje za selefiste, vehabije, teroriste, kako hoćete...

Zašto ne idu u džihad u narodnu republiku Mianmar gdje se svakodnevno ubijaju isključivo muslimani ? Znam da ne znate, pa priupitajte gospodina Bilala kad ga sretnete :wink:
vonSchtigliz

#191 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by vonSchtigliz »

exliberal-ex wrote:samo jedno pitanje....sta je "mufti zukoric" po vama ... :D
On je Bosnjak sa veliko M :D
Kikibombona

#192 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by Kikibombona »

It_is_a_Leclerc wrote:Evo jedno pitanje za selefiste, vehabije, teroriste, kako hoćete...

Zašto ne idu u džihad u narodnu republiku Mianmar gdje se svakodnevno ubijaju isključivo muslimani ? Znam da ne znate, pa priupitajte gospodina Bilala kad ga sretnete :wink:
Odlicno pitanje!

Zasto ne idu u Izrael?

Imali su bezbroj povoda.
Kanotic

#193 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by Kanotic »

exliberal-ex wrote:samo jedno pitanje....sta je "mufti zukoric" po vama ... :D
Srpski musliman. :)
It_is_a_Leclerc

#194 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Kikibombona wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Evo jedno pitanje za selefiste, vehabije, teroriste, kako hoćete...

Odlicno pitanje!

Zasto ne idu u Izrael?

Imali su bezbroj povoda.
Hajd' šta fali... Što bi "šehidili" (kako oni kažu) za mianmarske muslimane, kad im tamo niko nije obećao zemlju, žene, drogu, pare...A i ko bi, vala, živio od monsuna do monsuna... :D
Kikibombona

#195 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by Kikibombona »

It_is_a_Leclerc wrote:
Hajd' šta fali... Što bi "šehidili" (kako oni kažu) za mianmarske muslimane, kad im tamo niko nije obećao zemlju, žene, drogu, pare...A i ko bi, vala, živio od monsuna do monsuna... :D
Dobro, 'ajde, ko ce ici u Mijanmar. Mozda ne znaju put.

Put za Izrael i Kinu sasvim sigurno znaju. Sta bi falilo otici u ispomoc braci Ujgurima. Njih zaista ugnjetavaju Kinezi.

Sta tek reci za Palestince? Previse bijesa, nepravde, simbolike... Ima li ista ljepse nego postati sehid u Palestini.

Al nikako da tamo odu, iako Izraelci konstantno ugnjetavaju mezimce islamskog svijeta. Neobjasnjivo. :-)
Herr Flick

#196 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by Herr Flick »

Neće oni gristi ruku koja ih hrani :D :D
Truba

#198 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by Truba »

prema mojim saznanjima ovo malo što sam studirao
zato što tamo nije proglašen šerijat niti se smatra muslimanskom zemljom

sirija ima posebnu težinu u monoteističkim religijama zato je to specifično područje... tu se prema poredaji jel očekuje dolazak Isusa ako se ne varam... osim toga tu živi većina šija alavita koje mnogi muslimani ne smatraju muslimanima

elem

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/od-ucen ... ka-dzihada

ovaj lik će doživjeti takvu slavu
već gledam da će o liku snimati filmove, dokumentarce i pisati knjige
Truba

#199 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by Truba »

dobro komentar dole piše

riješio si se bolan belaja :lol: :lol: :lol:
Truba

#200 Re: Srpski dobrovoljac prijeti Fahrudinu Radončiću i Rasimu

Post by Truba »

Kikibombona wrote: Zasto ne idu u Izrael?
:D ne postoji direktna linija iz jedne muslimanske zemlje u izrael
a da biste doletjeli u izrael trebate proći kontrolu u avionu koja je uvijek sastavljena od židova
dakle ne možete odmah u startu proći kontrolu :D

pitaju te pitanja npr. ko vam je pakovao torbu ko vam je pomogao utovariti torbu u taksi
je li torba sve vrijeme bila uz vas... i tome slično :D

ali imaju neke izreke ratnika u siriji
keo vidimo se kod al akse ili tako nekako :D tako da :?
Post Reply