Ako mislis na onog Tuarega koji je parkiran u Misirbinoj , nzalost nije Josipov , vec od nekog Svabe koji je neka glavesina u TAS-u.Pejakovicev je onaj zeleni dzip PUCH i vjerovatno onaj metalic Mercedes C-klase
Srpske podvale: Josip Pejaković - ratni zločinac?
-
emmiirr
Mozda su samo ljubomorni na njega jer Josip vozi VW Tuarega pa sad hoce da ga ocrne pred javnosti
Ako mislis na onog Tuarega koji je parkiran u Misirbinoj , nzalost nije Josipov , vec od nekog Svabe koji je neka glavesina u TAS-u.Pejakovicev je onaj zeleni dzip PUCH i vjerovatno onaj metalic Mercedes C-klase
-
Himera
Nije lošeemmiirr wrote:Mozda su samo ljubomorni na njega jer Josip vozi VW Tuarega pa sad hoce da ga ocrne pred javnosti
- Meho Kodro
#28 Re: Srpske podvale: Josip Pejaković - ratni zločinac?
Zna li neko sta je na kraju bilo sa ovom "optuznicom"dr. wrote:Kako se bliži desetogodišnjica genocida nad Bošnjacima, srpska propaganda nastavlja da ismijava javnost. Tako je nakon "masovne grobnice" na Bentbaši napravljen najnoviji spisak ratnih zločinaca među kojima je i Josip Pejaković. Zar im nije bilo dovoljno Hanke Paldum, sazlija i lavova?
Policija RS plasirala novi spisak osumnjičenih za navodne ratne
zločine
Pejaković: To je budalaština bez presedana i ne trebajuse igrati s takvim informacijama
Bh. glumac najavio tužbu protiv onih koji su objavili informaciju * Mehmedović: Zločine je činio pukovnik Stanković
Policija RS podnijela je izvještaje nadležnim tužilaštvima protiv osumnjičenih osoba za, navodno, počinjene zločine nad Srbima u Centralnom zatvoru u Sarajevu, logoru "Dretelj" kod Čapljine, općini Tešanj i selu Bokšić kod Ilijaša, izjavio je jučer u Banjoj Luci portparol direktora policije RS Radovan Pejić.
Agencija Srna, pozivajući se na izvore bliske MUP-u RS, saopćila je da su zanavodne ratne zločine nad Srbima u Centralnom zatvoru u Sarajevu osumnjičeni Kerim Lučarević, komandant Vojne policije pri Generalštabu Teritorijalne odbrane RBiH, Ismet Bajramović Ćelo, upravnici zatvora Mehmed Sobo i Esad Osmanović, Dževad Topić Topa, Besim Muderizović, Hamzo Elezović, Željko Bošnjak i Šefik Jusufović, te glumac Josip Pejaković.
Najnovija varijanta
Reagirajući na tu vijest, Pejaković je jučer u izjavi za "Dnevni avaz" najavio tužbu protiv Srne, kazavši da se radi o "budalaštini bez presedana".
- Ja sam već jednom zaprijetio da se ne igraju s takvim informacijama. To sam kazao kada su iznijeli informaciju da su u ratnim zločinima učestvovali Davorin Popović i Mirza Delibašić, a ovo sada je najnovija varijanta. Onaj ko to prvi objavi tužit ću ga - rekao je Pejaković.
Za ratne zločine nas Srbima u Tešnju, kako navodi Srnin "izvor", osumnjičen je i Šemsudin Mehmedović, poslanik SDA u Parlamentu BiH, koji je za vrijeme rata bio načelnik Stanice javne bezbjednosti Tešanj.
Procesuirani i osuđeni
On je za "Dnevni avaz" kazao da se u Tešnju nije desilo ništa što bi se tako moglo nazvati.
- Sve osobe koje su na bilo koji način pomagale agresiju procesuirane su i osuđene. Ovdje se nije desio nijedan slučaj ratnog zločina, a da policija i vojska nisu reagovale u skladu sa zakonom. Više ratnog zločina napravili su major Stanković i izvjesni pukovnik iz Teslića, a nema ih na spisku - rekao je Mehmedović.
Inače, izvor na koji se poziva Srna kazao je da su za navodne ratne zločine nad srpskim civilima u Bokšiću 1992. godine osumnjičeni Izet Dedić i Suljo Šljivo.
Aj. DELIĆ
Ubistva, progoni i mučenja Srba?
Za ratni zločin u Centralnom zatvoru, koji, prema pisanju Srne, obuhvata ubistva, progone, mučenja, masovna hapšenja i zlostavljanja osoba srpske nacionalnosti, Policijska stanica Pale 30. juna Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo podnijela je izvještaj protiv 41 djelimično ili u cijelosti identificiranog počinioca.
-
zlatan01
Ova je dobra...dr. wrote:Pa ako se sjecate pokojni Davorin je takodjer bio "kljucna figura" kad je rijec o "zlocinima" u Pionirskoj. Davorin-dreser lavova![]()
Medjutim, kad covjek ovo posmatra bez zajebancije, fakat mu mozak stane. Ne mogu nikako da shvatim odakle izvukose Nedzada Salkovica, pa taj covjek je kad prica tako blag. Da su naprimjer nekog hard rokera uzeli, a oni se namjerise na sevdalijuMogli su komotno Behku i Ljucu proglasit diverzantima.
A ove optuznice...da nije tuzno bilo bi smijesno. Ajnstajn jednom rece, "svemir i ljudska glupost nemaju granica, za ovo prvo nisam bas sasvim siguran."
-
zlatan01
Da sad se sjetih snimka Radovana K. kako pije kahvu na Kuli Husein-Kapetana Gradascevica u Gradaccu. Objavio "C kanal" kako su "Srbi oslobodili srpski Gradacac i Predsjednik pije kafu na kuli (vjrovatno srpskoj)". I neke dva oficira se napalile na to i i zapale preko Gradacca za B.Luku...Da umres od smijeha 
-
prleitihi
#32 Re: Srpske podvale: Josip Pejaković - ratni zločinac?
dr. wrote:Kako se bliži desetogodišnjica genocida nad Bošnjacima, srpska propaganda nastavlja da ismijava javnost. Tako je nakon "masovne grobnice" na Bentbaši napravljen najnoviji spisak ratnih zločinaca među kojima je i Josip Pejaković. Zar im nije bilo dovoljno Hanke Paldum, sazlija i lavova?
Policija RS plasirala novi spisak osumnjičenih za navodne ratne
zločine
Pejaković: To je budalaština bez presedana i ne trebajuse igrati s takvim informacijama
Bh. glumac najavio tužbu protiv onih koji su objavili informaciju * Mehmedović: Zločine je činio pukovnik Stanković
Policija RS podnijela je izvještaje nadležnim tužilaštvima protiv osumnjičenih osoba za, navodno, počinjene zločine nad Srbima u Centralnom zatvoru u Sarajevu, logoru "Dretelj" kod Čapljine, općini Tešanj i selu Bokšić kod Ilijaša, izjavio je jučer u Banjoj Luci portparol direktora policije RS Radovan Pejić.
Agencija Srna, pozivajući se na izvore bliske MUP-u RS, saopćila je da su zanavodne ratne zločine nad Srbima u Centralnom zatvoru u Sarajevu osumnjičeni Kerim Lučarević, komandant Vojne policije pri Generalštabu Teritorijalne odbrane RBiH, Ismet Bajramović Ćelo, upravnici zatvora Mehmed Sobo i Esad Osmanović, Dževad Topić Topa, Besim Muderizović, Hamzo Elezović, Željko Bošnjak i Šefik Jusufović, te glumac Josip Pejaković.
Najnovija varijanta
Reagirajući na tu vijest, Pejaković je jučer u izjavi za "Dnevni avaz" najavio tužbu protiv Srne, kazavši da se radi o "budalaštini bez presedana".
- Ja sam već jednom zaprijetio da se ne igraju s takvim informacijama. To sam kazao kada su iznijeli informaciju da su u ratnim zločinima učestvovali Davorin Popović i Mirza Delibašić, a ovo sada je najnovija varijanta. Onaj ko to prvi objavi tužit ću ga - rekao je Pejaković.
Za ratne zločine nas Srbima u Tešnju, kako navodi Srnin "izvor", osumnjičen je i Šemsudin Mehmedović, poslanik SDA u Parlamentu BiH, koji je za vrijeme rata bio načelnik Stanice javne bezbjednosti Tešanj.
Procesuirani i osuđeni
On je za "Dnevni avaz" kazao da se u Tešnju nije desilo ništa što bi se tako moglo nazvati.
- Sve osobe koje su na bilo koji način pomagale agresiju procesuirane su i osuđene. Ovdje se nije desio nijedan slučaj ratnog zločina, a da policija i vojska nisu reagovale u skladu sa zakonom. Više ratnog zločina napravili su major Stanković i izvjesni pukovnik iz Teslića, a nema ih na spisku - rekao je Mehmedović.
Inače, izvor na koji se poziva Srna kazao je da su za navodne ratne zločine nad srpskim civilima u Bokšiću 1992. godine osumnjičeni Izet Dedić i Suljo Šljivo.
Aj. DELIĆ
Ubistva, progoni i mučenja Srba?
Za ratni zločin u Centralnom zatvoru, koji, prema pisanju Srne, obuhvata ubistva, progone, mučenja, masovna hapšenja i zlostavljanja osoba srpske nacionalnosti, Policijska stanica Pale 30. juna Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo podnijela je izvještaj protiv 41 djelimično ili u cijelosti identificiranog počinioca.
Mislim da je Pejaković taj koji može pomoći BiH i da će dobiti tu utakmicu.[size=100][b]DANI - Broj 517 - 11.05.2007[/b][/size] wrote:Sudnji Dani
Moj pristup politici je jedan sistem podrške. Podržaću crnog đavola ako ima
nešto što će ovu zemlju pokrenuti naprijed. Ja ne želim da se svrstavam
nigdje, jer nema gore počasti nego kao što je to u BiH zanimanje Bošnjak,
Hrvat i Srbin. Nije bitno što je neko doktor, nego je bitno što je Hrvat, Srbin
ili Bošnjak. To je noćna mora, to je tragedija jednog naroda. Mislim da je
Dodik taj koji može pomoći BiH i da će dobiti tu utakmicu.
(Josip Pejaković, glumac i član Narodne stranke Radom za boljitak; Nezavisne novine)
-
Nancy Drew
- Drvosjeca iz Dejcica
Prije par godina je bila varijanta da je pored Pejakovica i Hanka Paldum zlocinac jer je toboze pjevala zatvorenicima sevdalinke iako to oni nisu htjeli slusati.
Ovo je na njihovim forumima bilo objasnjenje zasto je Hanka zlocinac.
Pejakovic je navodno, kako se to kaze, napuckivao pse na zatvorenike. Na kraju ce se ipak ispostaviti da je to ipak bio famozni LAV iz Pionirske doline koji je malo prije toga prvo neselektivno gutao i prozdirao srpsku nejac po Sarajevu - naravno po nalagu Alije Izetbegovica.
Pejakovic je navodno, kako se to kaze, napuckivao pse na zatvorenike. Na kraju ce se ipak ispostaviti da je to ipak bio famozni LAV iz Pionirske doline koji je malo prije toga prvo neselektivno gutao i prozdirao srpsku nejac po Sarajevu - naravno po nalagu Alije Izetbegovica.
- uvjek dobar gost
Jeste Hanka ih je skupa sa Nazifom G mučila pjevajući sevdalinke dok ovi ne priznaju.......
Ma joj nemam više snage da pripovjedam...., ali mislim da pod hitno moramo podvući ćizu i krenuti ponovo....
Ma joj nemam više snage da pripovjedam...., ali mislim da pod hitno moramo podvući ćizu i krenuti ponovo....
- uvjek dobar gost
Bolje je i tako nego nikako ..... ne fakat ovaj pristup i uske demagogije nas vode u ambis... kojem smo blizu pravoooo.....
Bez obzira na mjesto prebivališta zločinaca.... svi pravi se moraju pohapsiti... jer kako im komšije rahat žive kad znaju da im se djeca igraju pored zločinaca... kako znaju da ove neće prenijeti kad se napiju... jer kad jednom prođeš nekažnjen..... čovjek se polakomi....
Bez obzira na mjesto prebivališta zločinaca.... svi pravi se moraju pohapsiti... jer kako im komšije rahat žive kad znaju da im se djeca igraju pored zločinaca... kako znaju da ove neće prenijeti kad se napiju... jer kad jednom prođeš nekažnjen..... čovjek se polakomi....
-
amarpitar
Pogledajte:Fair Life wrote:Pejakovic njima ne dopusta miran san... podsjeca ih na ono sto bi oni rado da zaborave.
[img]http://www.blogger.ba/slike/1263.28038.jpg[/img] wrote:Kako bolan nema Bosne a Neretva buci?
Kako bolan nema Bosne a Miljacka tece?
Kako bolan nema Bosne a Sana ide, ti mislis da ona neide ali sagni se hajvanu pogledaj!
Ide!!
Ide Sana, ide Sava, ide Drina, ide Bukrina, ide Vrbas, ide Bosna, ide Lasva ide Zeljeznica.
Svi oni i one idu a ti bolan, djeces ti? Nemas kud!!
Ide bolan i Lonska... u njega utice Ugar, tu si ti trebo ribe fatat a ne moju kucu rusit.
Ti si trebo ici na onu Unu zasjest sa komsijama i zapjevat AH MERAKA U VECERI RANE!!
A ne se fatat granata i djecu po gradovima ubijat.
Da imas imalo duse kao sto nemas ti bi znao dok god te rijeke teku BOSNE IMA a tebe, tebe nema ni u onoj mojoj sumi na mom plafonu dje se djahkad hajvani zavlace... jer u moju sumu i kad se hajvani zavlace postaju domace zivotinje a ti ni to nemozes znas!??
Joj kad te onako jal' zamali jal' zaveliki nozni prst svezem kanapom pa te pustim niz Vrbas, joj kako cu te popit pivo moja i zapijevat ko sto mi nikad niko zapjevo nije... "Haj od kako je Banja Luka postala, haj nije ljepsa udovica postala aman, aman postala...!!!!" Joj kad onhko boshonog krenem u seher a sve me probada po tabanima, popnem se na Sehitluke i kazem: Aman nije bolan samo tvoja i moja je, nije bolan samo vasa i nasa je i bice ako bog da... Bosna i Hercegovina.
http://www.youtube.com/watch?v=CSx6I1UIG3Y
http://www.youtube.com/watch?v=MuggtARHWRg
- TheWatcher
ne moras biti u vlasti da bi bio zlocinac heb gaEl_Comunista wrote:On ne moze biti zlocinac jer nije sudjelovao u vlasti ali svi oni u koje se on kunio jesu ....tipa Izetbegovica,tipa Silajdzica,itd...........
-
artzy
Covjek bi mogao povjerovati da iza tih rijeci stoje cvrste cinjenice kad to tako "argumentovano" izneses.El_Comunista wrote:On ne moze biti zlocinac jer nije sudjelovao u vlasti ali svi oni u koje se on kunio jesu ....tipa Izetbegovica,tipa Silajdzica,itd...........
Znas li da fasizam udje u tebe a da i ne primjetis? I onda upravlja tvojim mislima, idejama, shvatanjima i osobito prema onim "drugim" i drugacijim.
Kao kad djeca imaju prijatelja u masti tako je moguce da imas i izmisljenog neprijatelja. I onda nastanu izmisljeni zlocini izmisljenih neprijatelja jer drugacije fasizmom obuzet ego ne moze sam sebi sebe da objasni.
Tu se uplete jer ako pokusa izaci van tamo ga docekaju strasne spoznaje pa pobjegne nazad iz straha od suceljavanja sa sami sobom i istinom.
I kad pokusas da unistis fasizam u sebi uvidis da je tako protkao tvoje bice da nuzno vodi samounistenju I onda je lakse nastaviti raditi na destrukciji drugih. Znaci hrabri ce prihvatit borbu i sami sebe ogoliti, skoro unistiti i mozda izaci jaci iz toga.
A na drugoj strani, gnjide ce izmisljati zlo u Pejakovicu, Delibasicu i stvarati "alternativne prostore" i "alternativne historije" koje malo i zabole normalnog covjeka i koje nece imati jaceg odjeka ali su sasvim dovoljne da par desetina gnjida olaksa zivot sa sopstvenim fasizmom. I ako im i kada ponestane "drugih" naci ce oni neke "svoje". Tako to ide...
- Meho Kodro
http://www.youtube.com/watch?v=LzUqQxNb8qwdr. wrote:Pa ako se sjecate pokojni Davorin je takodjer bio "kljucna figura" kad je rijec o "zlocinima" u Pionirskoj. Davorin-dreser lavova![]()
Muslimanski ekstremisti dosjetili su se valjda najstravičnijeg načina mučenja na planeti. Protekle noći srpsku nejač žive su bacali u kaveze lavovima u zoološkom vrtu Pionirska dolina
- jeza u ledja
'Srpska nejac'.....
Paklarreeeevooooo.....
Paklarreeeevooooo.....
-
basta sljezove boje
jednog mog prijatelja, rodjenog Sarajliju, su jedne ratne noci odveli na saslusanje. Drzali su ga zatvorenog dok se nije pojavio Pejakovic i rekao mu da ide kuci.
-
FFK as Lucy01
ValaAlfons Kauders wrote:Joj pa kakvi ste vi ljudi, vi sarajlije... Sve sami ratni zlocinci...![]()
![]()
Mi Tuzlaci smo to pametno uradili...... lijepo Srbe okupili na stadion Tusanj, doveli Nedzada Salkovica na razglas i udri po sevdalinkama
- Bosanski_kralj
Srbi na sve načine pokušavaju izjednačiti žrtvu i agresora klasičan primjer je ATIF DUDAKOVIĆ, najveći bosanski vojskovođa u ovom ratu
-
zlatan01
E voz je trebao da "oslobodi" Gradacac u jesen '92. Raso je "pio kahvu" u ljeto iste godine. Inace ima spot sa tim vozom na Youtube...Hantraga wrote:Jel zato i onja voz kreno u "slobodarski" Gradacac....Pa na kraju nasim braniteljima upo u ruke i donio jos oruzja i municije za borbu do kraja rata...
- The Nightwatchman
sta je Bukrina?Fair Life wrote:Pejakovic njima ne dopusta miran san... podsjeca ih na ono sto bi oni rado da zaborave.
[img]http://www.blogger.ba/slike/1263.28038.jpg[/img] wrote:Kako bolan nema Bosne a Neretva buci?
Kako bolan nema Bosne a Miljacka tece?
Kako bolan nema Bosne a Sana ide, ti mislis da ona neide ali sagni se hajvanu pogledaj!
Ide!!
Ide Sana, ide Sava, ide Drina, ide Bukrina, ide Vrbas, ide Bosna, ide Lasva ide Zeljeznica.
Svi oni i one idu a ti bolan, djeces ti? Nemas kud!!
Ide bolan i Lonska... u njega utice Ugar, tu si ti trebo ribe fatat a ne moju kucu rusit.
Ti si trebo ici na onu Unu zasjest sa komsijama i zapjevat AH MERAKA U VECERI RANE!!
A ne se fatat granata i djecu po gradovima ubijat.
Da imas imalo duse kao sto nemas ti bi znao dok god te rijeke teku BOSNE IMA a tebe, tebe nema ni u onoj mojoj sumi na mom plafonu dje se djahkad hajvani zavlace... jer u moju sumu i kad se hajvani zavlace postaju domace zivotinje a ti ni to nemozes znas!??
Joj kad te onako jal' zamali jal' zaveliki nozni prst svezem kanapom pa te pustim niz Vrbas, joj kako cu te popit pivo moja i zapijevat ko sto mi nikad niko zapjevo nije... "Haj od kako je Banja Luka postala, haj nije ljepsa udovica postala aman, aman postala...!!!!" Joj kad onhko boshonog krenem u seher a sve me probada po tabanima, popnem se na Sehitluke i kazem: Aman nije bolan samo tvoja i moja je, nije bolan samo vasa i nasa je i bice ako bog da... Bosna i Hercegovina.
-
basta sljezove boje
rijeka koja protice kroz Derventu, mozda su je preimenovali 
- Alfons Kauders
naravno, mi tuzlaci smo humani i kulturniLucy01 wrote:ValaAlfons Kauders wrote:Joj pa kakvi ste vi ljudi, vi sarajlije... Sve sami ratni zlocinci...![]()
![]()
![]()
Mi Tuzlaci smo to pametno uradili...... lijepo Srbe okupili na stadion Tusanj, doveli Nedzada Salkovica na razglas i udri po sevdalinkama![]()
......Gornjuuu Tuuuzluuuuu, opasala gujaaaaa, opasaaaaaalaaaaaa gujaaaaaaaa